Jump to content

Saobraćajna nesreća - Novi Sad

Bahamut

Recommended Posts

Nemam pojma, ovo samo još više pothranjuje moju paranoju vezano za nesrazmerno, opasno i bespotrebno ubacivanje elektronike u vozila.

Ok mi je da se to ugrađuje po zahtevu kupaca, ali da ti nemaš izbor kad kupuješ vozilo, nego moraš ono što su ti oni ugradili, a pri tom nisi slep, gluv i slično, mi je potpuni iditiotizam.

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Možda je ugasio migavac kada je bio u drugoj traci, pa kada je krenuo nazad auto napravio blagi otpor/trzaj, taman dovoljno da ostane u traci duže nego što treba. Pošto deluje kada je krenuo nazad u desnu traku da je kombi odmah posle krenuo malo levo.
Ili je možda neki kvar tog sistema, ili serva bio, može da se desi jbg, loš tajming.
Ili lažu.

Edit. I šta je pravilno, migavac ili žmigavac? Pokazivač pravca? :)

Drugar je pre mogao u prioritetnu traku jer je iz Like pa on i deca imaju hrvatski pasoš, ali mu žena nema. Sad su ih vratili iz prioritetne, i rekli da nema brzog prolaza ako makar jedna osoba ne ispunjava uslove.

I to su napomenuli boravište, ne državljanstvo.

20 hours ago, absolute said:

Nemam pojma, ovo samo još više pothranjuje moju paranoju vezano za nesrazmerno, opasno i bespotrebno ubacivanje elektronike u vozila.

Ok mi je da se to ugrađuje po zahtevu kupaca, ali da ti nemaš izbor kad kupuješ vozilo, nego moraš ono što su ti oni ugradili, a pri tom nisi slep, gluv i slično, mi je potpuni iditiotizam.

Čisto da razjasnim, znam gomilu ljudi koji to siključe čim sednu u kola. Meni stoji ukjljučeno. Jedino gde me je zaista iznerviralo, je kada naiđem na radove gde su žutim trakama označene "nove" trake, pa se sistem malo opire gde će. 

Svakako taj otpor koi treba savladati da bi auto išao tamo gde ti hoćeš nije toliki da bi te na silu zadržao na strani na kojoj ne želiš da budeš. 

5 smrti novinarima.

• Like +1 1

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Nisam to, čini mi se, nigde napisao. Ako su pijani vozili, jbg.

Iz one objave sam shvatio da im je volan zaglavio. Sad, da li je to istina ili nije, stvano ne bi ulazio u to.

Jesi baš siguran da ne može da zabaguje taj kompjuter u kolima i da zaglavi volan? Ja nisam.

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

2 hours ago, Santa said:

Čisto da razjasnim, znam gomilu ljudi koji to siključe čim sednu u kola. Meni stoji ukjljučeno. Jedino gde me je zaista iznerviralo, je kada naiđem na radove gde su žutim trakama označene "nove" trake, pa se sistem malo opire gde će. 

Svakako taj otpor koi treba savladati da bi auto išao tamo gde ti hoćeš nije toliki da bi te na silu zadržao na strani na kojoj ne želiš da budeš. 

5 smrti novinarima.

Zavisi kako gde, recimo meni kad idem Bulevarom Vojvode Bojovića (oko Kalemegdana) i tamo posle Beton hale kad ideš od Karađorđeve se nekako čudno trake razdvajaju od jedne u dve. Ne retko mi se desilo da auto pobrljavi u koju bi traku ako je sistem uključen, pri čemu je to neka desna krivina sve vreme i jeste malo neprijatno kad cimne, pogotovu ako ideš malo brže. Doduše verujem da je u tom konkretno slučaju najveći problem u lošem obeležavanju puta. 

Ali mi i dalje deluje da to u ovom konkretnom slučaju nije mogao da bude presudan faktor za udes, iako se kombi zaista čudno kreće, ali bih to pre pripisao ovim faktorima koje Dovla pominje nego problemu sa sigurnosnim sistemom. 

• Like +1 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

7 minutes ago, reki said:

image.png

Anivej, bili pijani i drogirani, sve je u redu 😄

Ja i dalje stojim na stanovištu, vratite nam normalna kola sa kvakama, volanima, ručnim kočnicama i retrovizorima...nismo slijepi i gluhi...možemo i sami!

• Thanks (+1) 2

46 minutes ago, absolute said:

Ja i dalje stojim na stanovištu, vratite nam normalna kola sa kvakama, volanima, ručnim kočnicama i retrovizorima...nismo slijepi i gluhi...možemo i sami!

to je jasna stvar 👍 pored toga, neću da mi nova opel korsa ima npr. ovaj lane assist jer je to postao "standard" kao
gradski auto ima da ogolite i da ga ponudite po normalnoj ceni, glupi EU proizvođači!

• Like +1 2

facebook.com/speed.rs

Meni nešto auto bio na servisu i pozajmim na par dana Toyotu Corrolu, 2024. godište. I sad kao bukvalno deluje kao najsolidniji i najdosadniji auto ikada, sve kul, ali su u nekom tom restajlingu (drugar ima isti auto iz 2018. i on to nema) ubacili to da pišti kad prekoračiš brzinu, plus je nekako čudan sa čitanjem znakova pa često čita dosta niže nego što je zapravo, tipa na auto putu u BG računa da je 60, u dosta ulica da je 30-40, pojma nemam zašto, možda vadi iz navigacije koja nije ažurna. I sad sve vreme nešto pišti, čak nisam uspeo ni u meniju da nađem kako se isključuje, mrzelo me da cimam sad da pitam, ali definitivno ne može trajno da se isključi jer vidim da je sve ostalo što smara trajno isključeno (start-stop i tako neke stvari). Tako da definitivno ide ka tome da ti sistemi praktično budu obavezni i da ne možeš ili makar ne možeš lako da ih ukineš. 

Inače da se vratimo na temu, iz rubrike BMW vs Audi:

Vozač BMW se posvađao u saobraćaju sa vozačem "audija", pa ga pregazio: Muškarac u kritičnom stanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na Novom Beogradu uhapsili su A. D. (32) zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja nakon brutalnog incidenta koji se dogodio sinoć.

Prema saznanjima sa terena, incidentu je prethodio verbalni konflikt dvojice vozača u saobraćaju. Sukob je eskalirao kada je vozač automobila marke "Audi", S. A. (44), zaustavio svoje vozilo ispred „BMW-a“ i izašao napolje, verovatno u nameri da se razračuna sa drugim učesnikom u saobraćaju.

Međutim, umesto smirivanja situacije, vozač „BMW-a“ je naglo dodao gas i silovito udario u S. A. koji je stajao pored svog vozila.

Pobegao sa mesta nesreće, pa se vratio
Nakon što je pregazio muškarca, A. D. je pobegao sa lica mesta. Ipak, on se nešto kasnije vratio na lokaciju gde je incident počeo, nakon čega ga je policija identifikovala i lišila slobode.

Žrtva napada, četrdesetčetvorogodišnji S. A, hitno je transportovan u Urgentni centar. Prema poslednjim informacijama, on je zadobio teške povrede glave u vidu krvarenja na mozgu i njegovo stanje je kritično.

Određeno zadržavanje
Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom A. D. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. On će u tom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje radi daljeg postupka.

Istraga je u toku i utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do ovog stravičnog čina koji je počeo običnom čarkom u saobraćaju.

Ja sam zato uvek kad vidiš neku budalu u saobraćaju samo da nastaviš dalje, zajebi završiš u bolnici ili gore zbog gluposti... 

• Like +1 1
  • Sad 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

31 minutes ago, Zwerko said:

Meni nešto auto bio na servisu i pozajmim na par dana Toyotu Corrolu, 2024. godište. I sad kao bukvalno deluje kao najsolidniji i najdosadniji auto ikada, sve kul, ali su u nekom tom restajlingu (drugar ima isti auto iz 2018. i on to nema) ubacili to da pišti kad prekoračiš brzinu, plus je nekako čudan sa čitanjem znakova pa često čita dosta niže nego što je zapravo, tipa na auto putu u BG računa da je 60, u dosta ulica da je 30-40, pojma nemam zašto, možda vadi iz navigacije koja nije ažurna. I sad sve vreme nešto pišti, čak nisam uspeo ni u meniju da nađem kako se isključuje, mrzelo me da cimam sad da pitam, ali definitivno ne može trajno da se isključi jer vidim da je sve ostalo što smara trajno isključeno (start-stop i tako neke stvari). Tako da definitivno ide ka tome da ti sistemi praktično budu obavezni i da ne možeš ili makar ne možeš lako da ih ukineš. 

Inače da se vratimo na temu, iz rubrike BMW vs Audi:

Ja sam zato uvek kad vidiš neku budalu u saobraćaju samo da nastaviš dalje, zajebi završiš u bolnici ili gore zbog gluposti... 

A što sad nije kvalifikovano kao pokušaj ubistva, ko kad je bilo gaženje studenata?