Jump to content

Poplava 2014 (split sa Pricajte)

Recommended Posts

Ali ako se to uradi, ceo NBG je poplavljen, zasigurno. Surčin je 7km udaljen od nasipa, voda će lako doći ako se to dogodi. I problem je, što kad se nasip jednom probije, ode sve u q, pa to niko više ne može da zaustavi i počeće da se širi, zato mi je bilo i rofl.

Nece, nisu bas (toliki) bolidi, postoje tacne lokacije gde se nasip minira da bi se voda ispustila samo u njive, konfiguracija terena mora da bude takva da se voda zadrzi u njivama. Sve se to proracuna, jedina steta su usevi, ali je to mnogo manje od kuca i zgrada.

Heghlu'meH QaQ jajvam

cekaju nas ORA-e sad na leto, ko nekad. fetco, jesi li ti mozda isao nekad, na neku? ili mozda sule? lol

ici cemo da rintamo po vazdan, a uvece druzenje oko logorske vatre. jao. to ce biti sansa da se opet obnavlja populacija, kada se omladinci i omladinke budu savatavali po barakama i kontejnerima, posle partizanskog kola.

Edited by Carlito

cekaju nas ORA-e sad na leto, ko nekad. fetco, jesi li ti mozda isao nekad, na neku? ili mozda sule? lol

ici cemo da rintamo po vazdan, a uvece druzenje oko logorske vatre. jao. to ce biti sansa da se opet obnavlja populacija, kada se omladinci i omladinke budu savatavali po barakama i kontejnerima, posle partizanskog kola.

e nisam, hvatale su moju generaciju, ali ja nisam isao. 1991 je bila poslednja a tad je vec isuvise kul bilo ici na bilo sta sto je podsecalo na komunizam i sfrj.

sada bi ore bile prava stvar, ali niko nece ici da bi se vučić kitio tudjim radom, ili gomila sns govana. da se zavede vojna diktatura i vanredno stanje, pa ajde. bar se ne bi pravio fush :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

pa  bice do leta diktatura ili vojna hunta. sto posto.

edit: da li neko ima neku realnu cifru sto se tice stradalih? meni je prosto nemoguce da se radi o samo 12 zrtava, pogotovu sto sam cuo od ljudi koji su odande, koji kazu da su sami videli da ih ima vise.

i cini mi se da su sada svi kao odahnuli, kao da se sve zavrsilo. ili je to zato sto smo svi zauzeli svoje pozicije, koje nismo zauzeli pre desetak dana recimo, pa je lakse.

kapiram da je stala vise ta kisa, i da je sve drugacije kada sija sunce, ali se plasim da ce biti jos tih random pucanja nasipa na mestima gde nikome ne bi palo na pamet....

Edited by Carlito

Izgleda da su glasine o "hiljadama mrtvih" u Obrenovcu ipak bile neistinite. Jedino mi nije jasno kakvi mentoli namerno poturaju takve dezinformacije po medijima, od neispravne vode za pice u Beogradu, do toga da je akcija u Sapcu bila iscenirana kako bi se prikrile "hiljade mrtvih" u Obrenovcu i drugim mestima. Mozda iza ovoga stoje opozicione partije? Evo danas citam, Vidojevic vec obavestava javnost da je "novi most u Beogradu zapravo jedna velika, prikrivena HAARP antena". Pa dokle vise?

• Downvote (-1) 1

Izgleda da su glasine o "hiljadama mrtvih" u Obrenovcu ipak bile neistinite. Jedino mi nije jasno kakvi mentoli namerno poturaju takve dezinformacije po medijima, od neispravne vode za pice u Beogradu, do toga da je akcija u Sapcu bila iscenirana kako bi se prikrile "hiljade mrtvih" u Obrenovcu i drugim mestima. Mozda iza ovoga stoje opozicione partije? Evo danas citam, Vidojevic vec obavestava javnost da je "novi most u Beogradu zapravo jedna velika, prikrivena HAARP antena". Pa dokle vise?

Сто посто опозиционе партије. Срам их било, вероватно су и минирали спашавање и намерно затурили извештаје 5-7 дана раније о предстојећим поплавним кишама у Републици Српској и Републици Србији. Већ смо видели да је она џукела побегла са места градоначелника Шапца, уместо да га најуре и да одговара за злочине. Срећом, Аца је стигао да мобилише спремне мушкарце и да ућутка оне тамо министре/новинаре/когавећ што шушкају док он говори! И ишао је хеликоптером и лично уручио паковање ћебади!

пс. Извињавам се. Нервозан сам.

Клизишта, Мали Зворник, Република Српска.

10300083_670430509673526_640913929493704

10304705_670430496340194_185968680550766

Edited by brue
  • Upvote (+1) 2

блокемони

19:26 U Hali sportova nedostaje muškaraca volontera, kao i hrane i vode za volontere

18.05 19:27 Potrebni volonteri za bedem na Galovici, koja se nalazi na Savi, između Novog Beograda i Surčina. Prijave na 061/1188131.

19:35 Porebni volonteri ispred Arene Beograd, za istovar

За овај бедем не знам, пошто ми се не јавља нико на фон... а за ова остала два места сам видео на још пар места да треба помоћ.

Um caruje, Dundo Maroje!

Филм са истог места, у Обреновцу. О, оваквим педерима се ради, који иду да се исликају и провозају, видно срећни кад нису пред "правим" камерама (где глуме патетику), док људи који стварно помажу пизде на ситуацију.

Неко заузме, са обезбеђењем, новинарима и камерманима хеликоптер, а неко само чамац.

http://www.youtube.com/watch?v=VL2mfiyRfF0

Edited by brue

Evo me na Galovici - ima oko 10ak volontera, pricao s sefom tu, ne treba im. Oni ispumpavaju vodu iz kanala u Savu da ne bi plavilo ceo donji Srem. Volonteri u principu samo vade granje iz vode da ne zapusava protok pumpi, ali ima i vise nego sto treba.

Cujem da je krenuo da plavi Tent pa su probili nasip kod Progara da se izlije u njive ali nije provereno. Ovaj sef ovde je cuo to za Obrenovac, ali ne zna da li su probili nasip.

Heghlu'meH QaQ jajvam

10299967_720123104718248_725815237875113

:')

http://pawsylvania.com/photos/1891028-663909523647646-1913253834-n?commentId=6646972%3AComment%3A1112

Posted by Adelina Mariana on February 23, 2014 at 3:49pm

A ovo nije ni prva ni poslednja

Iz nekog razloga ljudi (uglavnom novinari) po fejsbucima misle da je jako zabavno iskopati neku stock fotku poplave i poturiti je kao trenutno stanje kod nas

Evo samo da se javim posto ne stizem jer sam ili zbrinjavao svoje, ili radio oko firme ili radio na nasipu

Da nije bilo vuciceve frke u petak sabac bi lako bio potopljen

Na stranu nesposobnost lokalne vlasti (ostaci zutih)  koji tri dana pre totalne frke nisu NISTA pod milim bogom uradili

Zato je rulja lupala i upala u opstinu i razvalcila gradonacelnika po njoj, kao i zato sto je stajalo hiljade samoorganizovanih sapcana na ulicama 4-5 sati i cekalo da se kaze kuda treba da se ide

Naravno veliku zahvalnost svim ljudima koji su dosli, pogotovo beogradjanima koji su zbog nesposobnosti lokalnih vlasti istrpeli vise cimanja nego sto je potrebno. isti ti beogradjani su istrcavali iz autobusa i hvatali lopate u ruke. I ne samo beogradjani vec iz cele srbije pa i sa kosova

Od toga dana je stigla i vojska i milicija, i organizacija i stanovnistvo koje radi non stop. Svi su tu, i zatvorenici, i azilanti, i kriminalci i seljaci i gradjani tralalala.... ori se i radi se 

eto tako, odoh sad opet, frka kod zorke realna opasnost da neka kiselina dospe u savu, sto bi bilo ravno katastrofi

Zahavalni smo i narodu i bogu, i veliko je zaljenje za sve koji su bilo sta izgubili, na neki nacin vam mi ostali dugujemo

Надам се да мој земо само сере (Диковић) ради драматизације и да је тачна вест да је Чизиков, заменик руског министра за ванредне ситуације, у праву кад је изјавио да је главни поплавни талас Саве већ прошао.

I u Smederevu danas pocelo pravljenje nasipa na delu obale koji nije dobro branjen, od stare luke do usca Jezave u Dunav kod Tvrdjave. Linija odbrane gde se slazu dzakovi je duz pruge koja je otprilike najvisa tacka tog dela obale.To je nekih 1.5 km duzine, tako da bi trebalo da bude gotovo sutra vec, taman pre nailaska talasa ovde. Dunav je znacajno visi nego uobicajno, ali ima jos makar metar do ivice regularne obale. Svraticu sutra da pomognem ako nas ne posalju posle posla da lecimo ljude po ovim poplavljenim selima. Prosao sam kroz Ralju danas, put je u funkciji, ali su skoro sva dvorista poplavljena.

Btw, Zika seljak i Amfilohije.

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/34013/srbija-pod-vodom-zika-se-veseli

http://www.telegraf.rs/vesti/1076517-amfilohije-okrivio-koncitu-vurst-za-poplave-u-srbiji-video

srpskivojnik-3.jpg

Dule, ima li neki info iz Smederevske Palanke? 

Cujem da je zbrisan deo, ali mozda i lupetaju.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Ja sam cuo iz prve ruke da je deo gde je servis za avione u smederevskoj palanci poplavljen i da je dubina oko 2m. Navodno su pustili vodu ka SP zbog spasavanja Arandjelovca u kojem nisu na vreme ispraznili akumulaciono jezero.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Video fotke, dobio malo infa odande, jedan deo (ili neko selo odmah pored) full poplavljeno.

Nece biti vode za pice danima, javice mi uskoro ljudi sta se jos tacno desava, pa postujem.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."