Zwerko Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Ali ako se to uradi, ceo NBG je poplavljen, zasigurno. Surčin je 7km udaljen od nasipa, voda će lako doći ako se to dogodi. I problem je, što kad se nasip jednom probije, ode sve u q, pa to niko više ne može da zaustavi i počeće da se širi, zato mi je bilo i rofl. Nece, nisu bas (toliki) bolidi, postoje tacne lokacije gde se nasip minira da bi se voda ispustila samo u njive, konfiguracija terena mora da bude takva da se voda zadrzi u njivama. Sve se to proracuna, jedina steta su usevi, ali je to mnogo manje od kuca i zgrada. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Da kapiram sad, al u prvi mah mi je delovalo kao rofl šta znam... :) Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) cekaju nas ORA-e sad na leto, ko nekad. fetco, jesi li ti mozda isao nekad, na neku? ili mozda sule? lol ici cemo da rintamo po vazdan, a uvece druzenje oko logorske vatre. jao. to ce biti sansa da se opet obnavlja populacija, kada se omladinci i omladinke budu savatavali po barakama i kontejnerima, posle partizanskog kola. Edited May 18, 2014 by Carlito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Сад видех великог премијера како говори у Обреновцу. Каже за сад је пронађено 12 мртвих, а сматрају да их има још Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 cekaju nas ORA-e sad na leto, ko nekad. fetco, jesi li ti mozda isao nekad, na neku? ili mozda sule? lol ici cemo da rintamo po vazdan, a uvece druzenje oko logorske vatre. jao. to ce biti sansa da se opet obnavlja populacija, kada se omladinci i omladinke budu savatavali po barakama i kontejnerima, posle partizanskog kola. e nisam, hvatale su moju generaciju, ali ja nisam isao. 1991 je bila poslednja a tad je vec isuvise kul bilo ici na bilo sta sto je podsecalo na komunizam i sfrj. sada bi ore bile prava stvar, ali niko nece ici da bi se vučić kitio tudjim radom, ili gomila sns govana. da se zavede vojna diktatura i vanredno stanje, pa ajde. bar se ne bi pravio fush :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) pa bice do leta diktatura ili vojna hunta. sto posto. edit: da li neko ima neku realnu cifru sto se tice stradalih? meni je prosto nemoguce da se radi o samo 12 zrtava, pogotovu sto sam cuo od ljudi koji su odande, koji kazu da su sami videli da ih ima vise. i cini mi se da su sada svi kao odahnuli, kao da se sve zavrsilo. ili je to zato sto smo svi zauzeli svoje pozicije, koje nismo zauzeli pre desetak dana recimo, pa je lakse. kapiram da je stala vise ta kisa, i da je sve drugacije kada sija sunce, ali se plasim da ce biti jos tih random pucanja nasipa na mestima gde nikome ne bi palo na pamet.... Edited May 18, 2014 by Carlito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 "Организација" у Обреновцу... јбте. Важно педери да се сликају. http://www.youtube.com/watch?v=GeLGvRZaiqk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Izgleda da su glasine o "hiljadama mrtvih" u Obrenovcu ipak bile neistinite. Jedino mi nije jasno kakvi mentoli namerno poturaju takve dezinformacije po medijima, od neispravne vode za pice u Beogradu, do toga da je akcija u Sapcu bila iscenirana kako bi se prikrile "hiljade mrtvih" u Obrenovcu i drugim mestima. Mozda iza ovoga stoje opozicione partije? Evo danas citam, Vidojevic vec obavestava javnost da je "novi most u Beogradu zapravo jedna velika, prikrivena HAARP antena". Pa dokle vise? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) Izgleda da su glasine o "hiljadama mrtvih" u Obrenovcu ipak bile neistinite. Jedino mi nije jasno kakvi mentoli namerno poturaju takve dezinformacije po medijima, od neispravne vode za pice u Beogradu, do toga da je akcija u Sapcu bila iscenirana kako bi se prikrile "hiljade mrtvih" u Obrenovcu i drugim mestima. Mozda iza ovoga stoje opozicione partije? Evo danas citam, Vidojevic vec obavestava javnost da je "novi most u Beogradu zapravo jedna velika, prikrivena HAARP antena". Pa dokle vise? Сто посто опозиционе партије. Срам их било, вероватно су и минирали спашавање и намерно затурили извештаје 5-7 дана раније о предстојећим поплавним кишама у Републици Српској и Републици Србији. Већ смо видели да је она џукела побегла са места градоначелника Шапца, уместо да га најуре и да одговара за злочине. Срећом, Аца је стигао да мобилише спремне мушкарце и да ућутка оне тамо министре/новинаре/когавећ што шушкају док он говори! И ишао је хеликоптером и лично уручио паковање ћебади! пс. Извињавам се. Нервозан сам. Клизишта, Мали Зворник, Република Српска. Edited May 18, 2014 by brue 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Il-76 upravo slece na Surcin. Pretpostavljam ona beloruska pomoc. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 блокемони19:26 U Hali sportova nedostaje muškaraca volontera, kao i hrane i vode za volontere18.05 19:27 Potrebni volonteri za bedem na Galovici, koja se nalazi na Savi, između Novog Beograda i Surčina. Prijave na 061/1188131.19:35 Porebni volonteri ispred Arene Beograd, za istovarЗа овај бедем не знам, пошто ми се не јавља нико на фон... а за ова остала два места сам видео на још пар места да треба помоћ. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 (edited) Филм са истог места, у Обреновцу. О, оваквим педерима се ради, који иду да се исликају и провозају, видно срећни кад нису пред "правим" камерама (где глуме патетику), док људи који стварно помажу пизде на ситуацију. Неко заузме, са обезбеђењем, новинарима и камерманима хеликоптер, а неко само чамац. http://www.youtube.com/watch?v=VL2mfiyRfF0 Edited May 18, 2014 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Za Halu nema potrebe, sede besposleni tamo, uskoro zavrsavaju. Info iz prve ruke, zena mi radi tamo, bila dezurna jutros, sad proverila s koleginicom. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post G!!! Posted May 18, 2014 Popular Post Report Share Posted May 18, 2014 Evo samo da se javim posto ne stizem jer sam ili zbrinjavao svoje, ili radio oko firme ili radio na nasipu Da nije bilo vuciceve frke u petak sabac bi lako bio potopljen Na stranu nesposobnost lokalne vlasti (ostaci zutih) koji tri dana pre totalne frke nisu NISTA pod milim bogom uradili Zato je rulja lupala i upala u opstinu i razvalcila gradonacelnika po njoj, kao i zato sto je stajalo hiljade samoorganizovanih sapcana na ulicama 4-5 sati i cekalo da se kaze kuda treba da se ide Naravno veliku zahvalnost svim ljudima koji su dosli, pogotovo beogradjanima koji su zbog nesposobnosti lokalnih vlasti istrpeli vise cimanja nego sto je potrebno. isti ti beogradjani su istrcavali iz autobusa i hvatali lopate u ruke. I ne samo beogradjani vec iz cele srbije pa i sa kosova Od toga dana je stigla i vojska i milicija, i organizacija i stanovnistvo koje radi non stop. Svi su tu, i zatvorenici, i azilanti, i kriminalci i seljaci i gradjani tralalala.... ori se i radi se eto tako, odoh sad opet, frka kod zorke realna opasnost da neka kiselina dospe u savu, sto bi bilo ravno katastrofi Zahavalni smo i narodu i bogu, i veliko je zaljenje za sve koji su bilo sta izgubili, na neki nacin vam mi ostali dugujemo 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Evo me na Galovici - ima oko 10ak volontera, pricao s sefom tu, ne treba im. Oni ispumpavaju vodu iz kanala u Savu da ne bi plavilo ceo donji Srem. Volonteri u principu samo vade granje iz vode da ne zapusava protok pumpi, ali ima i vise nego sto treba. Cujem da je krenuo da plavi Tent pa su probili nasip kod Progara da se izlije u njive ali nije provereno. Ovaj sef ovde je cuo to za Obrenovac, ali ne zna da li su probili nasip. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 :')http://pawsylvania.com/photos/1891028-663909523647646-1913253834-n?commentId=6646972%3AComment%3A1112Posted by Adelina Mariana on February 23, 2014 at 3:49pmA ovo nije ni prva ni poslednjaIz nekog razloga ljudi (uglavnom novinari) po fejsbucima misle da je jako zabavno iskopati neku stock fotku poplave i poturiti je kao trenutno stanje kod nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Evo samo da se javim posto ne stizem jer sam ili zbrinjavao svoje, ili radio oko firme ili radio na nasipu Da nije bilo vuciceve frke u petak sabac bi lako bio potopljen Na stranu nesposobnost lokalne vlasti (ostaci zutih) koji tri dana pre totalne frke nisu NISTA pod milim bogom uradili Zato je rulja lupala i upala u opstinu i razvalcila gradonacelnika po njoj, kao i zato sto je stajalo hiljade samoorganizovanih sapcana na ulicama 4-5 sati i cekalo da se kaze kuda treba da se ide Naravno veliku zahvalnost svim ljudima koji su dosli, pogotovo beogradjanima koji su zbog nesposobnosti lokalnih vlasti istrpeli vise cimanja nego sto je potrebno. isti ti beogradjani su istrcavali iz autobusa i hvatali lopate u ruke. I ne samo beogradjani vec iz cele srbije pa i sa kosova Od toga dana je stigla i vojska i milicija, i organizacija i stanovnistvo koje radi non stop. Svi su tu, i zatvorenici, i azilanti, i kriminalci i seljaci i gradjani tralalala.... ori se i radi se eto tako, odoh sad opet, frka kod zorke realna opasnost da neka kiselina dospe u savu, sto bi bilo ravno katastrofi Zahavalni smo i narodu i bogu, i veliko je zaljenje za sve koji su bilo sta izgubili, na neki nacin vam mi ostali dugujemo Надам се да мој земо само сере (Диковић) ради драматизације и да је тачна вест да је Чизиков, заменик руског министра за ванредне ситуације, у праву кад је изјавио да је главни поплавни талас Саве већ прошао. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10269426_761073013927212_2644455762552196311_n.jpg teško da je trol :D da, zato što im je ceo magacin u patrijarha dimitrija plivao Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 дај Боже да је најгоре прошло. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 da, zato što im je ceo magacin u patrijarha dimitrija plivao videh neke fotke, bila gužva neviđena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 I u Smederevu danas pocelo pravljenje nasipa na delu obale koji nije dobro branjen, od stare luke do usca Jezave u Dunav kod Tvrdjave. Linija odbrane gde se slazu dzakovi je duz pruge koja je otprilike najvisa tacka tog dela obale.To je nekih 1.5 km duzine, tako da bi trebalo da bude gotovo sutra vec, taman pre nailaska talasa ovde. Dunav je znacajno visi nego uobicajno, ali ima jos makar metar do ivice regularne obale. Svraticu sutra da pomognem ako nas ne posalju posle posla da lecimo ljude po ovim poplavljenim selima. Prosao sam kroz Ralju danas, put je u funkciji, ali su skoro sva dvorista poplavljena. Btw, Zika seljak i Amfilohije. http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/34013/srbija-pod-vodom-zika-se-veseli http://www.telegraf.rs/vesti/1076517-amfilohije-okrivio-koncitu-vurst-za-poplave-u-srbiji-video Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Dule, ima li neki info iz Smederevske Palanke? Cujem da je zbrisan deo, ali mozda i lupetaju. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Ja sam cuo iz prve ruke da je deo gde je servis za avione u smederevskoj palanci poplavljen i da je dubina oko 2m. Navodno su pustili vodu ka SP zbog spasavanja Arandjelovca u kojem nisu na vreme ispraznili akumulaciono jezero. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Video fotke, dobio malo infa odande, jedan deo (ili neko selo odmah pored) full poplavljeno. Nece biti vode za pice danima, javice mi uskoro ljudi sta se jos tacno desava, pa postujem. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Sad cujem preko drugara da su ga hitno pozvali na Makis, izgleda da je stvarno pukao nasip. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts