Popular Post Dule_smor Posted June 26, 2016 Popular Post Report Share Posted June 26, 2016 znaci u bulju...btw, dokaz da se neko od onih 62 borio do kraja:) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 svasta nesto kad ce sedma sezona Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoskoG Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 "frka" ko će da "pobedi"? "hilari" vs "angela" vs "Putin" VS Kim Jong-un :p omg Varys je kriv za Brexit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 kol'ko je legla stvar jebote, kec na 11 potpuni u celoj toj atmosferi. 1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Oduševljen sam! Spoiler Muzika u celoj epizodi je nevero-jebeno-vatna sjajno je uklopljena u svim scenama! Pogotvo cela uvodna duga scena! AU AU AU Sersi otišla potpuno u kurac :D Mardžeri :((( Tomen drug, njegova scena me možda i najviše potresla :( Nervira me što su lajn Varisa dali jebenom Qyburnu, koji totalno drugi kontekst toga. Arja car, odličan momenat u epizodi! Jedino me nervira što su celu tu priču dali pogrešnom karakteru, ali iz ugla tv serije, to je potpuno ok, jer publika želi da glavne face rade kul stvari. Vidim i Varis se skilovao za brza putovanja :D Maloprstić konačno priznao da i on želi Gvozdeni Presto, od hiljadu teorija njegovog interesna, nekako je na kraju previše površno, al dobro :D U svakom slučaju je sabila epizoda, vrhunska režija i produkcija! Opraštam i sve što su menjali iz knjiga zbog ove dve poslednje epizode. Startkove neću da komentarišem pošto me nervira što je Džon postao Kralj na Severu, al dobro :D Edited June 27, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Remember, remember! The fifth of November 2.0 lol, extra epizoda Edited June 27, 2016 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 cekaj, da li to znaci da su dzonovi roditelji liana stark i regar targerijen?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) To je javna tajna bila među čitaocima/gledaocima, svi su otprilike znali da je to gotovo 100% tačno, samo se čekalo da se potvrdi (knjige nisu stigle do toga) Edited June 27, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 desi tebre! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) E izvini, evo editovao sam da ne deluje nadmeno, samo mi bilo čudno da nisi znao za to, mislio sam da svi znaju :D Edited June 27, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 ma jok, ja sam ti od onih koji ne gledaju ni trejlere za sledecu epizodu, a kamoli nesto drugo :) mislim, znao sam da nije bastard, ali nikako mi neko razmisljanje nije islo u tu stranu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Odlična simbolika Spoiler Kada Tomen priča o ujedinjenju vere i vlasti ranije, ovo su njegove reči "The Crown and the Faith are the twin pillars upon which the world rests. Together we will restore the 7 kingdoms to glory." I onda se bukvalno baca u smrt između dva identična stuba :( Edited June 27, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) jel ima neko neki link gde to moze da se skine/pogleda, pocinje da mi skace secer. a ruka mi drhti kad misem predjem preko spoilera. Edited June 27, 2016 by ПУТИН Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 torent? kako gledas inace? :D Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 ovde mi je neko pokazao ovaj sajt, odlican je https://eztv.ag/shows/481/game-of-thrones/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) a brate igrao sam onu kao vesterosku prognozu, i dobijem free mesec dana hbogo, i tu sam gledao sve do devete epizode (bio na odmoru pa sam gledao u 3 ujutro poslednje 3 epizode). medjutim, govna iz hbo iz ne znam kog razloga nisu okacili ovo od nocas. uuu super mendzi, hvala ti. Edited June 27, 2016 by ПУТИН Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Najbolje u epizodi je muzika (koga zanima slična muzika može da sluša Philipa Glassa, Stevea Reicha i druge, to je moderni minimalistički pristup muzici koji ovde nije toliko minimalistički, ali ako poslušate videćete o čemu pričam). Dobra je i epizoda. Ovo sa Mardžori je loše urađeno, jer je sav suspens oko njenog lika potpuno bačen. Scena kace mali kralj baci je bogovska. Možda najbolja scena u seriji. Ukrupnili su političku scenu na 4 igrača plus WW. Mada deluje da će Vuša sa kraljem sa severa, kako stvari stoje. U stvari, big picture cele serije je, po meni, sada prilično trivijalizovan. Sersi će sigurno biti uništena, a ne vidim da neko osim Vuše ima želju za tronom i plašim se da će da ukenjaju sa WW-ovima (koji su, realno, levo smetalo u celoj priči, al ajde). Što neko reče, ušlo se masi u ljubicu (sa Arjom) ali naročito sa ubijanjem Sevena. Moderni pseudo-naučni trend nisam siguran koliko je dobar, al šta ćemo. Feminizam pršti. Nije da mi se ne dopada, ali u ovoj epizodi malo smešno i kad kažem malo, mislim mnogo. 2 Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kole Posted June 27, 2016 Popular Post Report Share Posted June 27, 2016 (edited) \o/ epizoda genijalna muzika savrsena (moji licni favoriti su trackovi 13 i 18) svaka čast Sapocniku koji nije samo action režiser nego zna i ovako jake epizode da sastavi... da nisam gledao svojim ocima ne bih verovao da epizoda #10 u sezoni GoT moze da bude i odlicna priprema za sledecu sezonu i sama po sebi gotovo savrsena epizoda TVa (cak iako runtime nije 75 min nego 68 sa sve spicama (mozda su imali "previously on" od 7 minuta pre same epizode?) spoilerific wall of text incoming =oD odakle poceti a da ne ispada da samo hvalim ko najgori fanboy? ;oD ah da, zamerka ;oP nema hounda =o( al ok kapiram da ce nekako spojiti sandora i gregora do kraja serije =o) timelinevi i dalje teku troflcopter raskorachenim tempom, fkin varys ima u orbiti cloakovani starship jer ako nema teleporter ne znam sta radi ;oP koliko imaginarnih meseci ce Sam ostati u citadeli da naskiluje lore za fajt sa othersima ili ce to da bude samo jos jedan dead end? =o) mada dobra scena sa njim, birokrata iza stola je instant favorit lik =o) Arja ftw - tacno su snimali drugacije tu sluskinju kad se pojavila ...a cim je bilo nameran kadar na pitu na stolu znalo se sta se desava =o) super scena totalno =o) mada, sad ona kao "free agent" koji se pojavljuje s vremena na vreme da otkloni nekog profi assasin style je malo deus ex alatka, al dobro =o) also, ceo taj dijalog/monolog je mogao da bude malo bolje napisan ;oP...also filmsko ubijanje sa rukom na chelu umesto na ustima radi ucutkavanja je tardisano, trebala je da mu da da zagrize pitu, da ga udari u grkljan da pocne da se gusi, i onda da mu izdeklamuje sve i da ga dubije po pe-esu ;o> side note - yay vejman manderli (mada nije ispao car ko sto je ne negde drugde =o)) vrh sukob izmedju melisandre i davosa, sa resenjem koje je manje zadovoljavajuce...al ono, lord of light ima jos planova za nju ;o)) nju sad dal spajaju sa dani ili bwb il nekim trecim? =o) super scene u vinterfellu all arround, sa posebno profi momentom male lijane mormont koja je sa svakim pojavljivanjem sve veci car ;o) + onaj sansin osmeh koji se pretvara u hard pogled...ja ga tumacim da ona provaljuje da ce bejlis pokusati dubije jona i da ce ona morati da se nekako pozabavi njim =o) inace i mene je iznenadilo da je littlefingeru iron throne endgame, ja mislio oduvek da je pokretac svega opterecenost sa catelyn sa transfernom na sansu....al ok ovo kao ima vise smisla u tradicionalnom fazonu tormund je wasted u ovakvim scenama kad nema briane da je gleda pohotno ;o))) (sem hounda nema ni briane, mozda neki neocekivani susret sa brootherhoodom u riverlandsu (mada, vreme tece i likovi se pomeraju kako se njima prohte, sto se tice nas briena moze da doceka sledecu sezonu u qarthu ;oP)) wtf bran dosao nazad do zida...sad ce morati da ga dovedu nekako do vinterfela da kaze nekome ko je jon (ili ce dumre u nekom fajtu sa najt kingom a meera da prenosi poruku? ono, ne mora da bude da je 3eyed raven fixture, bez obzira koliko je lik gotivan) al super sto su prikazali tower of joy, ja se bojao da ce da razvlace to u sledecu sezonu power-scena na kraju, sa crnim targerijenskim jedrima i zmajOvima i muzikom - prosto velicanstveno, (mada, mogli su da ko pelikani ulove neke ajkule da zhderu u letu oko brodova ;oP) edit - rip margery i loras, ostali kako tako, al ova 2 lika su imali najvise potencijala za dobre storylineove i onda...sersi... naslucivali smo sta ce duradi, ali izvedba je brutalna, pogotovo nakon prve eksplozije kad mislis "e, mozda su ovi blize vratima preziveli" i onda lol ide vatra ulicama i dalje oko katedrale...scorched earth zaista... dok nije skocio tomena sam gledao kao totalnog retardinja, sad mi je zao nevidjeno, totalno tragican lik....mada, ja nisam gledao 2 (lol 4 acully ;oP) pillara kod prozora nego cinjenicu da je sersino i dzhejmijevo dete skocilo sa tornja kroz prozor, a veliki deo govnanja je poceo upravo zato sto je dzhejmi bacio brana kroz prozor... i finish u vidu onog pogleda izmedju sersi i dzhejmija nakon krunisanja....odlicno... lvl 2 spoiler sa nagadjanjima maaalo mi isti smeta efektivna promena sersine motivacije od "luda od prorocanstva" u "zato sto mi prija" al cool sad je i tomen mrtav, jos poslednji deo prorocastva i to je to (za one koji nisu citali knjigu ili pazili tokom serije kad sersi izdeklamuje prorocanstvo - jedan od razloga sto sersi mrzi tiriona je to sto sto joj je magi rekla da sem sto ce da nadzivi sve svoje troje dece, da ce nakon toga da je zadavi "mali brat" e sad, mislim da ce da bude neki poetic justice u vidu toga da je uopste nece ubiti tirion nego dzhejmi) generalno, vise ljudi se osvrnulo na to kako zhene preuzimaju vlast na skoro svim polozajima moci...al ja to ne vidim kao neki empowered pozitivni feminizam nego mi nekako ispada da je to neka losa, jalova vlast koja ne neguje podanike, kao sto bi to zhena trebalo da radi, nego ide u neki all out suicide war koji je po definiciji maskulizovan...da li je moguce da je underlying poruka serije da je u svemu neophodan balans izmedju "muskog" i "zhenskog"/lol jin jang... al zaista, badava sve ako nemas zive naslednike i podanike sposobne da zive pod tom nekom vlascu...zato je jedna od najboljih scena zapravo matori Frej sa Dzhejmijem - strpljiv covek bez mnogo ponosa i sa ogromnom familijom ne mora da se bori nego samo da ceka...mada to sto je on izgradio sace kao da razmontiraju jer je Arja koknula njega i njegovih par prvih naslednika, al tehnicki je ""frej-doktrina" najbolje pripremljena za prezivljavanje u ugovnanom vesterosu...dok ne pocne medjusobni infighting oko naslednistva uglavnom, nekako mi je cudan setup za sledecu sezonu, centralno su ultraoslabljeni lanisteri sa ludom zenom na prestolu frejevi su u rasulu sever je sever i jon oce da se gledaju undeadovi vale je pod litlefingerom do daljeg, mada moguce da ce pokusati da izmuva da se krene na jug na jugu su dorne, highgarden i dolazi deni sa zmajsovima, dotrakima i drugarima = zhivo me interesuje kako misle da naprave da lanisteri imaju sanse protiv te alijanse jedno od resenja je krljanje sa euronovom flotom, drugo je unknown quantity citadele/maestera koji sve vreme kuliraju na svom znanju sveta, trece je opet neki infighting... analiza "holivudskih strucnjaka" nakon prosle epizode je da je serija toliki giga hit za hbo da ce ta mreza dati sve od sebe da ga zadrzi sto duze on the air, sa druge strane dan i db zhele da zavrse pricu u 2 sezone i to da nijedna od te 2 ne bude preko 8 epizoda....sta ce biti od svega toga ne znam, nadam se da ne zaseru sa razvlacenjem nego bolje da zavrse ovo kako jeste pa nek prave neki spinof tipa "dank i eg" ili "zimske ludorije male lijane mormont" ili "Teon, Varys i Greyworm - drugari bez visuljaka" ;oP Edited June 27, 2016 by Kole 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Kole, na konto tvoje ideje za jedan od spinofova :D Spoiler Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Bole zna sta valja! Stvarno je prvih 23 minuta genijalno rezirano, klasicno filmski, show don't tell. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Mislim da Varys nema teleport vec su ga pokupili usput, malo mi je logicnije :D A i vide se brodovi sa jedrima iz Dorna :D Inace prejaka episoda Edited June 27, 2016 by Kole Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Нема ми смисла да Џ може да буде краљ. Која год да је тачна теорија ко је он, и даље је копиле. А Санса и Арија, за које знамо да су живе, су прави Старкови. Знамо да је и Бран жив, али богаљ. Он би пре могао да буде саветник него владар, али добро. И он је Старк. Edited June 27, 2016 by Kole Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 do sutra u podne please sa spoilerima, takav je kucni red =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ping-vin Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Spoiler gde ce da ode melisandra Quote bla bla truc truc Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 pa ode na jug :D tu se slazem sa koletom, mislim da ce naleteti na brotherhood without banners, ali ce se svakako vratiti da mu pripomogne u nadolazecem haosu sa severa :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts