Lucky Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 Run - https://www.imdb.com/title/tt8633478/ Ova Sara ima idealnu tu facu da glumi i dobru i lošu i sajko i podvojenu ličnost i sve u jednom i onda nikad ne znaš šta da očekuješ od osobe koju glumi, što je i u ovom slučaju dobra stvar. Napet film baš od početka do kraja. Sa malo onako krajem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 Da, meni je ona gotivna od kada sam je prvi put video u Deadwoodu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 12, 2020 Report Share Posted December 12, 2020 15 hours ago, manson said: Da, meni je ona gotivna od kada sam je prvi put video u Deadwoodu 🙂 nisam gledao deadwood, setting mi je onako, ali ja je pratim od American Horror Story, posebno od Asylum, tamo je bila odlična. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 13, 2020 Report Share Posted December 13, 2020 Buffaloed - https://www.imdb.com/title/tt8647310/ Mislim da ovaj film zaslužuje veću prosečnu ocenu nego što bila bilo gde 🙂 Neobavezan, naivan u postavci (naravno da to ne može tako :)) Zoey deluje kao da je to ona u prirodi tj. kao da ništa ne glumi, baš osvežavajuće! Trolls World Tour - https://www.imdb.com/title/tt6587640/ Ne znam šta sam očekivao ali dosta dosadno i loše ... svetla tačka jedino Ozi Ozborg koji glumi matorog deda rokera u kolicima :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 13, 2020 Report Share Posted December 13, 2020 (edited) The Gentlemen ( Gospoda - 2019.) baš mi se svideo. stvarno dobar učinak staroga Gaja. nijansirano, precizno, inteligentno, nadrkano... Metju, da sam žensko, dao bih ti (10/10). 9/10 izdvajam: https://www.youtube.com/watch?v=V9hsSZoU2pY a gentleman. Aquaman (Akvamen - 2018.) okej za intro. 6/10 Hellboy (Helboj, 2019.) šta da vam kažem: 8/10 (lični poeni: blood +1, gore +1, blood&gore - izvanredno +1, šarm niže produkcije u parodijskom smislu +1) potpuno prosečan film, trebalo je tri puta da me oduševi da bih se usudio ovde da vam se poverim. Edited December 13, 2020 by Debeli 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 10 hours ago, Debeli said: The Gentlemen ( Gospoda - 2019.) baš mi se svideo. stvarno dobar učinak staroga Gaja. nijansirano, precizno, inteligentno, nadrkano... Metju, da sam žensko, dao bih ti (10/10). 9/10 izdvajam: https://www.youtube.com/watch?v=V9hsSZoU2pY a gentleman. ja nemam pojma, meni ovaj lik uopšte nije za ovakvu ulogu - ne znam da li je to "namerno" ali totalno mi ne leži. overall mi je film naravno skroz ok, fino prođe vreme i definitivno treba nabaviti one trenerke od kolina - i dalje sam tog stava :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Glow sam hteo da gledam sa pola mozga dok radim repetitivne poslove, i prijatno sam se iznenadio. Priča prati grupu autsajdera koji pokreću ženski kečerski šou, i vešto kombinuje dramu, crnu komediju i sapunicu, uz dozu nostalgije za 80im. Usput sam stekao poštovanje prema kečerima - potrebna je jako dobra uigranost i veština da bi se odigrao dobar meč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 On 12/11/2020 at 12:29 PM, Lucky said: Greenland - https://www.imdb.com/title/tt7737786/ Ja nešto volim ove kataklizmične apokalipsa filmove pa onda čak i kad su loši meni su zanimljivi (znam, šokirani ste!). Ali ovaj nije toliko grdan, čak i u dobrom svom delu nije nerealan sve do tog nekog predfinalnog trenutka kada iznad njih (u USA) proleće najveći deo te komete koji će da udari u zapadnu evropu a leti na visini od tipa 100 metara iznad njihove glave 🙂 I ima još ali to je baš ono kao spojler pa ću da stavim u spojler! Reveal hidden contents tako što posle 9 meseci izlaze napolje nakon što je 75% planete umrlo ali ono drveće zeleno, lete ptice, nema nuklearne zime Odgledah i ja sinoc ovo, s obzirom da sam, jel, kao i ti, ljubitel apokalipticnih filmova 😞 Solidan je, dosta napet. Drzao mi je paznju. Ali bre mnogo podseca na 2012 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 On 12/10/2020 at 5:59 PM, mohr said: Imas i Babysitting 2,nije dobar kao prvi deo ali vredi da se pogleda,smrda mudic mu daje smek 🙂 Uhvatim ga na TV pre neki dan, ali bukvalno poslednji minut kad je papagaj uzeo kameru. Probam opciju gledaj u nazad medjutim raspali MTS nema za taj kanal. Neka dobra dusa mi se javi sa na Bendzu i odradi mi sve to i posalje ;D Skroz kul film i ono bas mi se svideo, a svideo se i zeni 😉 Onaj lik i ona preriba sto ide uz njega su mi bas vrh kombo za komedije, nadam se da ce jos koju da odrade! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 17, 2020 Report Share Posted December 17, 2020 On 12/16/2020 at 1:25 PM, DJAPEH8 said: Odgledah i ja sinoc ovo, s obzirom da sam, jel, kao i ti, ljubitel apokalipticnih filmova 😞 Solidan je, dosta napet. Drzao mi je paznju. Ali bre mnogo podseca na 2012 🙂 ofc, to je sad sve vrlo slično 🙂 ali nije loše, ima te mini "sporedne priče" koje su takođe ok, neko je razmislio malo da ima i taj brenčing a ne samo A to B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 19, 2020 Report Share Posted December 19, 2020 Krenuo sinoc da gledam Tenet sa zenom, izdrzao nekako sat vremena i onda ugasio. Radnja je u sustini interesantna, ali nisam mogao vise da naprezem mozak ko je tu koga i zbog cega zajebao i prodao i izmislio 🙂 Eventualno probati ponovo kad sam solo i fokusom od 100% - znaci nikad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 nisam mislio da cu opet dati sansu nekom apokalipticnom filmu sa butlerom, nakon onog golemog smeca geostorma, ali ovaj sto vec spominjaste u par navrata, greenland, je prijatno iznenadjenje za svoj zanr, i te kako gledljiv Sound of Metal (2019) ok filmic, ali malo predepresivan za moj ukus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 2 hours ago, mladenq said: nisam mislio da cu opet dati sansu nekom apokalipticnom filmu sa butlerom, nakon onog golemog smeca geostorma, ali ovaj sto vec spominjaste u par navrata, greenland, je prijatno iznenadjenje za svoj zanr, i te kako gledljiv Sound of Metal (2019) ok filmic, ali malo predepresivan za moj ukus bukvalno da nema onoga kad izlaze iz skrovišta a pre toga onoga kad ih preleće kometa, čak bi bio i "realan" 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted December 23, 2020 Report Share Posted December 23, 2020 nisam im to puno uzeo za zlo haha, glavna ta radnja filma mi je bila kul, pomalo osvezavajuce, jer sam ocekivao da bude ono standardno, butler neki inzenjer koji je sve prvi provalio i spasava sve :d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 1, 2021 Report Share Posted January 1, 2021 Another Round - https://www.imdb.com/title/tt10288566/ Neobičan film , Mads ali na nativnom danskom, o četiri ortaka koji odlučuju da testiraju teoriju da ako si malo "pod gasom" (lol) odnosno 0,05 promila, bolje funkcionišeš, ideja koju je propagirao izvesni Finn Skårderud, norveški psihijatar. Inače su ovi profani u školi i kreće dalje drama/komedija aka dramedija. Zanimljive stvari oko filma su da je tipa najuspešniji danski film u poslednjih 10ak godina, kandidat njihov za oskara a ćerka režisera je zapravo trebalo da glumi ćerku Madsa u filmu ali je poginula u saobraćajki četiri dana pre početka snimanja, saznadoh to posle gledanja. The Midnight Sky - https://www.imdb.com/title/tt10539608/?ref_=tttr_tr_tt Dosta glupo, a možda nije moralo da bude. Ne znam kakva je knjiga, ali deluje samo kao da su uzeli delove da bi napravili film od blizu 2h i onda šta je stalo u tih 2h ostavili su. Nepovezano, bez dovoljne razrade karaktera, radnje, priče, fragmenti bez ikakvog smisla a i u krajnjoj liniji i sam završetak filma koji ne donosi nikakvu "satisfakciju" ni na jednu ni na drugu stranu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 5, 2021 Report Share Posted January 5, 2021 Another round - odlican, preporuka 🙂 The Vast Night https://www.imdb.com/title/tt6803046/?ref_=wl_li_tt Sci Fi pa hm dramica misterija smestena u 50. godine, ovakvih nam filmova treba. Umesno snimnjen, dobar tempo prepricana prica 100 puta ali sa dobrim ulogama i dobrim settingom, ma sjajno. Jedan od onih pa recimo nepoznatih filmova koji su blago. i jos traje fazon 90 min. Eh da muzika je prevrh, shvatis kada se film zavrsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2021 Report Share Posted January 6, 2021 8 hours ago, G!!! said: Another round - odlican, preporuka 🙂 The Vast Night https://www.imdb.com/title/tt6803046/?ref_=wl_li_tt Sci Fi pa hm dramica misterija smestena u 50. godine, ovakvih nam filmova treba. Umesno snimnjen, dobar tempo prepricana prica 100 puta ali sa dobrim ulogama i dobrim settingom, ma sjajno. Jedan od onih pa recimo nepoznatih filmova koji su blago. i jos traje fazon 90 min. Eh da muzika je prevrh, shvatis kada se film zavrsi Meni taj film više deluje kao demonstracija mogućnosti režisera 🙂 Priča je glupa i već viđena ali mi deluje da je to i hteo, ali svaki kadar je bukvalno kao primer "e vidite šta mogu" - i onaj početni sa starim televizorom, i onaj kad pričaju na radiju pa je crn ekran a posebno onaj kadar kamere kad ide kroz ceo grad do košarkaške sale - to mi deluje da čak nije ni CGI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Lucky Posted January 8, 2021 Popular Post Report Share Posted January 8, 2021 Shadow in the Cloud - https://www.imdb.com/title/tt9691136/?ref_=tttr_tr_tt Kakvo remek delo kinematografije spakovano u 1:20h! Zaslužuje proper opis! Kloi u vojnoj uniformi dolazi na aerodrom, gde pred njenim očima nestaje "navodilac" aviona i ogroman bombarder joj se prikrada iza leđa, šokirana ga gleda 10 sekundi i pita se kako do sad nije videla i čula toliku grdosiju. Oba ova eventa, ispostaviće se, nemaju nikakve veze dalje sa filmom. Kloi ulazi u avion, B-17 bombarder, gde odmah u startu biva dissovana od strana ostatka ekipe, sve muškarci naravno, kako ona ne sme i ne može biti u njihovom avionu. Ipak, naredbe su jasne, ona ima potvrdu da sme biti u avionu i nosi top secret torbu i nema zezanja sa njom. I pored toga i kapetan i svi ostali je i dalje otvoreno vređaju ali ipak dozvoljavaju da ostane u avionu. Pošto ima ukupno 5 članova posade a bombarder je B-17 poznatiji kao leteća tvrđava velik kao dva fudbalska terena, za Kloi nema mesta nigde da sedne i veže se, te mora da se spusti u donji top na avionu i tu presedi ostatak leta u skučenoj polulopti (srećom pa ona sama ima metar i po). Pošto tu nema mesta za torbu, nevoljno je daje jednom od vojnika u avionu. Smešta se dole, i posle poletanja nalazi slušalice, stavlja ih na glavu. Sa gađenjem na licu shvata da svi ostali u avionu pričaju o njoj i šta bi joj sve radili. U jednom trenutku prekida njihovu komunikaciju informacijom da je i ona na chatu, svi za sekundu prestaju da pričaju, potom počinju da se smeju i nastavljaju da je prozivaju, nude joj da je ožene i da dođe gore da im sedne u krilo ako joj je u topu suviše skučeno. Muške svinje. U međuvremenu, Kloi prvo vidi japanski osmatrački avion, zatim i neobično čudovište na krilu, ali svi to odbacuju kao neosnovano, osim momka na zadnjem topu koji je takođe video čudovište. Smilovaće se oni na Kloi u jednom trenutku, i hteće da je izvuku iz topa, međutim, ručke topa su se otkinule i top ne može da se otvori. Sad već vidno iznervirana Kloi im "očitava lekciju" ali kapetan ne odlučuje da je pusti već da ugasi svu komunikaciju sa njom, dok se ona "ne iskulira". Avaj, napada ih japanski avion, Kloi puca na njega, obara ga, međutim niko nije video sam napad već isključivo dim ... U najgorem trenutku napada je i čudovište, ispostavlja se da je gremlin, koji hoće da je izbaci iz aviona. Ispada joj metalni zavrtanj koji drži vrata od topa zatvorenim dok gremlin pokušava da ih otvori, pa ona tu gura svoj prst (!) i tako drži zatvorena vrata, ali joj naravno prst bila polomljen. No ona ga vraća na mesto, uz krike! Sada već zbog velikog broja problema na letelici, koje je uzrokovao gremlin kojeg Kloi sve vreme vidi a svi ostali misle da laže, kapetan sumnja u to da je odgovoran sadržaj torbe koja je "top secret" i koju je Kloi donela na avion dok joj naravno niko ne veruje za gremlina. Otvaraju torbu i u njoj pronalaze - bebu! Koja je do tog trenutka ćutala, sad kreće glasno da plače! Suočena sa ovom činjenicom, Kloi otkriva da je bila zlostavljana od strane muža i da je beba zapravo vanbrančno dete sa jednim od vojnika u avionu (!), baš onim koji je do tog trenutka čuvao torbu! Priznaje da je sama fejkovala sve papire da je trenutni muž ne bi ubio! Da je film inače ostao u fazonu da sve vreme Kloi gledamo u turretu a da su ostali članovi samo preko radio veze, možda bi imao neki potencijal da bude makar zanimljiv zbog te klaustrofobije. Međutim, stvari brzo odlaze dođavola kada se gremlin pojavljuje i krade bebu a u istom trenutku kreće napad Japanskih aviona ... iznosi je na krilo i kači na top. Kloi to sve gleda, potpuno šokirana, da bi se ipak posle nekoliko desetina sekundi u njoj probudio ženski gnev i majčinski instinkt. Otvara vrata topa i izlazi na krilo, puca na gremlina, on beži, ona visi sa krila naopačke ali ipak ide ka torbi sa bebom i uzima je. Sve vreme traje okršaj sa japanskim avionima, da podsetimo. Lete projektili, sve se trese, avion se obrće i okreće. Vraća se u avion uz mnogo muke, spasava bebu, međutim avion naglo skreće i ona ispada iz aviona !!! Pada tako 20ak metara, međutim pukom slučajnošću jedan od japanskih aviona koji je pogođen eksplodira dok Kloi praktično direktno pada na njega. Silom eksplozije ona biva vraćena na gore tih 20ak metara tačno kroz otvor na avionu i spasena je! (ovo morate da pogledate ako nije jasno). Nastavlja se kombinacija napucavanja sa japancima i borbe sa gremlinom (koji ima kandže koje prolaze kroz metal, biće bitno kasnije i izgleda kao mini verzija Cloverfield čudovišta) usled čega dolazi do smrti praktično svih članova ekipe osim kopilota, momka sa topa na repu i nevenčanog supruga od Kloi. Gremlina uspevaju da upucaju i bace iz aviona, koji se naravno totalno pokvario i oni odlučuju da moraju da ateriraju praktično sa nijednim funkcionalnim delom aviona. Naravno uspevaju u tome. Avion u punoj brzini koji aterira zaustavlja se praktično posle 5 metara od kontakta sa tlom. Torba sa bebom, koja je do tad bacana levo desno, gore, dole, letela, ispadala, upadala ... otkriva da je beba unutra nasmejana, srećna i fino ušuškana. Čini se, hepi end. ALI NE - gremlin se pojavljuje niotkuda i otima bebu! Trči koliko ga noge nose. Očito moćima teleportacije, Kloi se nekako našla ispred njega nekih 50 metara dalje i udara ga toljagom u glavu. Iznervirana, uzima torbu i vraća je nevenčanom suprugu, uz opasku "Rekla sam ti da čuvaš bebu!!!". Okreće se, cepa rukave svoje uniforme i zatrčava se na gremlina. On, iako je prethodno pobio pola aviona, pokidao sve šta je mogao, bio upucan više puta, sada je potpuno uplašen ali ne može da pobegne, Kloi skače na njega i kreće da ga pesniči! Udara levom i desnom, ne staje, dok gremlinu ne pada napamet da je ubode jednom od svojih ogromnih kandži i ubije je na mestu. Ali Kloi se setila toga i polomila ruku gremlinu i njegovom kandžom ga preklala po vratu! Sve to vreme tri muškarca sede na 10 metara dalje i gledaju ovaj okršaj, ne pada im napamet da uskoče u pomoć! Umorna od borbe ali sa odlučnom facom, vraća se ka torbi i bebi i otvara je, uzima bebu. Seda nekoliko koraka dalje i kreće da doji bebu, pola minuta nakon što je preklala gremlina, da, imamo ceo kadar brestfeedinga, tačnije ne jedan nego dva, uz closup bebe koja sisa. Film se završava sa dokumentarnim snimcima ženskih pilota u WWII dok slušamo Kate Bush. 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 8, 2021 Report Share Posted January 8, 2021 pa ovo je fenomenalno!!!!!!!!!!! 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 8, 2021 Report Share Posted January 8, 2021 6 hours ago, Lucky said: Vraća se u avion uz mnogo muke, spasava bebu, međutim avion naglo skreće i ona ispada iz aviona !!! Pada tako 20ak metara, međutim pukom slučajnošću jedan od japanskih aviona koji je pogođen eksplodira dok Kloi praktično direktno pada na njega. Silom eksplozije ona biva vraćena na gore tih 20ak metara tačno kroz otvor na avionu i spasena je! (ovo morate da pogledate ako nije jasno). da se nadovežem na samog sebe, ispostavlja se da ovaj genijalni trenutak dostojan najboljih bolivudskih filmova zapravo ima i na trejleru na 1:58, ako ne krene od te tačke: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 8, 2021 Report Share Posted January 8, 2021 ahahahahahahahahahahahahahaha ovo mora da ima oznaku "radi potpunog ugođaja preporučuje se gledanje ovog filma uz izmenjeno stanje svesti" Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 8, 2021 Report Share Posted January 8, 2021 13 minutes ago, Debeli said: ahahahahahahahahahahahahahaha ovo mora da ima oznaku "radi potpunog ugođaja preporučuje se gledanje ovog filma uz izmenjeno stanje svesti" pa ja jesam gledao posle nekoliko rakija na Božić, moram priznati! Ali verujem da je i na "klot" dovoljno zanimljivo :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 9, 2021 Report Share Posted January 9, 2021 Promising Young Women - https://www.imdb.com/title/tt9620292/ Odavno nisam pogledao nešto sa onim "property of" i rendom zvucima i slično, ali snimak je ok. Ova glavna glumica izgleda kao da ima 60 godina a zapravo ima 35. Poredu toga, nekakva drama/crnohumorna komedija o devojci koja se sveti muškarcima koji su joj silovali drugaricu na faksu, ajde tako da kažemo. Nisam očekivao da će kraj ići u tom smeru u kojem je otišao. Gomila poznatih glumaca inače, čak i epizodnih ali i ovih glavnih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 9, 2021 Report Share Posted January 9, 2021 (edited) @Lucky Deluješ mi kao tip kome bi se možda mogao svideti film Neon Demon, nemam pojma, samo ću to ostaviti ovde 😄 Edited January 9, 2021 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 9, 2021 Report Share Posted January 9, 2021 20 minutes ago, millanče said: @Lucky Deluješ mi kao tip kome bi se možda mogao svideti film Neon Demon, nemam pojma, samo ću to ostaviti ovde 😄 Odgledao još 2016! 🙂 Nisam neki fan Refna, znam da ovde ima nekih velikih fanova na forumu doduše! Ali ono, može da se pogleda a glumi i Kijanu! :)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts