shoosh Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Ja sam odusevljen sa Deadpool-om! Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manager Posted February 16, 2016 Popular Post Report Share Posted February 16, 2016 ti si car, tako da cu i ja da pogledam taj dedpul! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Prvo da se "požalim" a i da me ivke zeza! Pošto skidam više filmova odjednom, bacim pogled šta je interesantno, šta je ko preporučio pa skinem, na primer, desetak filmova. I onda ih gledam kad stignem u razmaku od 20-30 dana. I obično tako kad skidam skidam na preporuku, ko šta piše ovde, neki reviewovi po netu itd. I tako dođem do filma Forsaken - http://www.imdb.com/title/tt2271563/ Skinem ja njega ali naravno zaboravim šta je tačno dok je došao na red. Krenem da gledam, film gori od najgoreg horora, pitam se, kako sam uopšte došao do ove "preporuke" i kome je to moglo da bude dobro. Posle jedno 15-20 min vidim vrag odneo šalu, daj da ja ispitam o čemu se radi, kad ono ja skinuo ovaj film istog naziva Forsaken - http://www.imdb.com/title/tt5127300/ U svakom slučaju, za izbegavanje ako nekome i padne napamet :)E sad, film.Sisters - http://www.imdb.com/title/tt1850457/?ref_=ttgf_gf_ttNisam nešto zadovoljan. Ne znam te odnose ko sad piše film, ko samo glumi, ali ja jesam fan Tine Fej i sviđa mi se i 30 rock, kimmi schmith i slično, pa gotivim i P&R, ali ovo mi je baš bilo bezveze. Jedna fora na sredini koja je smešna i tradicionalno smešni blooperi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 (edited) Odgledao sam Childhood's End, mini-seriju od 3 epizode, po romanu Artura Klarka. Kao neko ko nije čitao knjigu ok mi je leglo, ali kontam da je ovo mnooogo, mnoogo dublje obrađenjo u knjizi, jer vide se neki pokušaji filozofije koji ne mogu da se adekvatno prikažu na filmu, ili bar oni to nisu uspeli.I naravno sve što mi je smetalo sam posle i video da su promenili iz knjige lol (previše akcentovanja na vezama, svi glavni likovi su mladi i lepi, dakle sve što je rađeno da bi se privukla današnja publika). Ali opet kažem, nisam čitao knjigu, tako da je u tom kontesku ok gledanje par večeri za redom po epizodu (epizode su poduže, traju maltene kao po film svaka). Edited February 16, 2016 by SavKe Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Lol, nisam ni znao da ima serija ...inace mozda i njegov najbolji roman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Dedpul ki-da-li-ca! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan~ Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 +1000Ja sam oduševljen! Quote "This is your life and it's ending one minute at a time." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 +1 Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 jel vredi da gledamo i mi koji baš baš ne volimo superhero filmove? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 (edited) Po mom misljenju da. Recimo meni je ta "superherojnost" filma bila u skroz drugom planu :D. A i kolko vidim, jedan od retkih filmova gde su podjednako zadovoljni i HC fanovi i civili. Edited February 17, 2016 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 jel vredi da gledamo i mi koji baš baš ne volimo superhero filmove? :)ja sam taj, mogu da svarim samo betmena. avengersi u bioskopu su mi recimo najgorih 2 sata zivota. deadpool je sabio Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 cries & whispers prvi put ... ovo mi nije trebalo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Сикарио (Sicario, 2015)ОООДЛИЧАН!!!просто комплетан филм. прича је врхунски испричана, дужна пажња посвећена детаљима, истина се даје на кашичицу, фотографија сјајна, Бенисио сјајан. видим испљували сте госпојицу Блант, но мнијем да је њена улога и писана тако, да је гледалиште прати и бива шокирано с њом. неколико врхунских момената. мрачан филм о америчкој садашњости и будућности.9/10 (+1 на то што ме је филм "погодио"), топла препорука. 1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 previse je scena u sicariu zbrzano, bespotrebno nabacano i nedoreceno da bi film bio odlican... ovako ostaje samo dobar film@topiksodgledah lobstera i mogu reci da sam oduvan kolicinom sranja koje je servirano u filmu. zalim sto nisam imao nekoga ko ga je pogledao pre mene kako bi me posavetovao da preskocim isti. nemojte napraviti istu gresku 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 previse je scena u sicariu zbrzano, bespotrebno nabacano i nedoreceno da bi film bio odlican... ovako ostaje samo dobar filmнапротив, мислим да нема ни једне сувишне сцене, и пре бих рекао да је нешто успорено понегде, него збрзано. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Black Mass je ok osrednji film. Mozda je Amerikancima interesantniji, jer su blizi radnji, ali za mene je zbrzan i sa nedovoljno razradjene pozadine priče. Dep je sjajno transformisan, gluma je sveukupno na nivou, samo prica deficitarise sa zanimljivijim scenama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Rekoh slično za oba filma.Lobster da je teško đubre, a da je Sicario čist prosek.jbg vico, izgleda da nisam video da si pljuvao lobstera jer bih ga sigurno preskocioprevise je scena u sicariu zbrzano, bespotrebno nabacano i nedoreceno da bi film bio odlican... ovako ostaje samo dobar filmнапротив, мислим да нема ни једне сувишне сцене, и пре бих рекао да је нешто успорено понегде, него збрзано. ae probacu sa par scena kojih se secam1. zastoj posle granice i zaseda je slabo odradjena. ras na mehikanose i opkoljavanje automoboila sa automatskim puskama bez da se ista desava, i posle ljutitog sterovanja mehikanosi odlucuju da im je dosta bilo i potezu pistoljcice... LOL2. porodica pokvarenog policajca mi je jos veci fejl... prikazuju je 3-4 puta bez ikakve logike i povezanog dijaloga vec su u fazonu "ovo je perica i perica bi fudbala sa tatom, ali tata radi pa od fudbala nema nista" jos veci LOL3. crnja koji je personalni sofer ovoj kurvi i totalno nebitan lik u celoj prici4. da li treba pominjati scenu "sexa" u stanu sa kaubojem, i trenutak vadjenja narukvice?5. potera za bosom i ubijanje pokvarenog policajca sa kojim bih ja sad kao trebao da se povezem obzirom da su bile 3 dul scene njegove porodice na pocetku filma? ovo je par scena kojih sam se prvo setio, a ima bar jos toliko koje bih mogao da pomenem posle drugog gledanja Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Гледао Duft Punk Unchained, добар за једно гледање : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Debeli Posted February 24, 2016 Popular Post Report Share Posted February 24, 2016 (edited) @FATA:mislim da sve pobrojane scene imaju itekako smisla, što na nivou zahteva radnje, odnosno gradnje priče, što na nivou emotivnog identifikovanja sa pričom/likovima.1. naprotiv, meni je scena na granici vrhunski odrađen suspens. BAŠ zato što nije "holivudski", izgleda stvarno. uopšte, ceo film i izgleda "stvarnije" od onoga na šta ans je Holivud navikao.2. epizode sa pokvarenim policajcem su esencijalne za sagledavanje bezizlaza, na kojem film, na neki način, gradi glavnu poruku. opet, vrlo "obične" scene, što je meni izuzetno osvežavajuće.3. Crnja i treba da bude nebitan lik. čak je i Emili nebitan lik. FBI je nebitan, CIA preuzima Ameriku, sa sve "savetnicima" kolumbijskog kartela. to je izuzetno važan aspekt ukupne poruke, po meni.4. Emili je "zagorela" i ta scena nespretnog seksa mi se opet uklapa u njenu ulogu. 5. ubijanje pandura je kulminacija tog pravca priče, bezizlaz o kojem sam govorio.____meni je najjača scena u filmu kad Brolin objašnjava Blantovoj "ovo je budućnost" u kadru sa žičanom ogradom od 10 metara, kontejnerskim barakama i antenama.kažem, film mi je pogodio frekvenciju, moguće je da prelazim preko objektivnih manjkavosti zbog emotivnog naboja koji mi je film izazvao. ipak, sumnjam. Edited February 24, 2016 by Debeli 4 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpiRo Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 In the Heart of the Sea - http://www.imdb.com/title/tt1390411/ Ok film, ima dosta losu ocenu na metacritics ali mislim da je 6.8 user score zasluzena ocena. Nisam nasao nista sto bi mi preterano smetalo u filmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 sikario je sve samo prosecan nije, meni je legao bas bas dobrogorepomenute mane ni u jednom momentu nisam sagledao na taj nacin, i kad razmislim ne bih ih ni sada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 ma opusteno, volim da procitam kritiku filma drugih ljudi, jer posle toga mozda pogledam opet film :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 @debeli slazem se sa tobom da su pomenute scene konstruisane u cilju pravljenja radnje, atmosfere, napetosti i identifikovanja sa istima itd. ali meni jednostavno nisu deliverovale nista od pomenutog.npr.1. scena na granici mi nije bila nista specijalna posto je bas traljavo odradjena. postojale su dve opcije za specijalni tim "tejk kover ili ful spid ahed", oni su odabrali nesto izmedju. bildovali su atmosferu snimcima iz kola mehikanosa gde se vidi da imaju oruzje i ocekivao sam neko prstanje, a onda smo dobili specijalni tim koji rasuje i zabada se i cekaju potez mehikanosa. (ne treba da pominjem da ako su krenuli ras, trebalo je da isevaju automobile bez razmisljanja)2. slozio bih se da su nas malo uveli u pricu, ovako mi je delovalo kao da forsirano treba da zavolim lika/porodicu... do kraja filma sam se pitao sta zele da postignu sa tim scenama porodice, a onda kad su ga ubili na kraju bio sam u fazonu "ok, jel treba da mi bude zao klinca i keve?"3. oko ove stavke bih se manje vise slozio4. scena mi je bedna iz prostog razloga sto odise retardiranim pristupom "OMG narukvice koje sam nasla u tasni mazge, daj da mu sugerisem da sam ga provalila kako bi sto pre skocio na mene i zadavio me, umesto da iskuliram i da se izjebem a kad zaspi da ga prikoljem na spavanju"5. kapiram ja, ali tokom filma nisam dobio nikakve informacije o njegovom zivotu, licnosti, porodici kako bih ga zavoleo/se indentifikovao... ovako mi je sevalo da li ce biti ubijen/pusten/ili ce doci molder i skuli da snimaju nastavak Xfajlsa Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Debeli Posted February 24, 2016 Popular Post Report Share Posted February 24, 2016 Ћави је у праву, свако има преференције и сентименте. ипак, нећу ти остати дужан за додатна појашњења мог погледа на филм.1. поента је да је главни проблем те сцене да ли смеју или не смеју да наоружани изађу и делују у страној земљи. отуда суспенс. скенирају потенцијалне нападаче и доносе одлуку како да наступе. само излажење из кола и пуцњава је граница која се није прелазила, филм потенцира управо те помаке у америчкој садашњости. кад сам рекао да је сцена "стварна", мислио сам да ће да буде оваква, а не неко роштиљање са успореним снимцима и вртоглавим ротацијама камере. сусред гунса и специјалних убица управо овако изгледа. пуф-пуф-пуф у 3 секунда и ћоздра.2. сад да заволиш... просто се идентификујеш. обичан чова, са обичним дететом, обичан посао и обичан крај. безизлаз. није поента да лијеш сузе над његовом тешком судбином, него да се замислиш о свету у којем живи тај полицајац и његова породица. корумпирани и сурови свет.4. Емили, брате, није женски Џејмс Бонд, него агент ФБИ који пуца по шавовима, што на личном, што на професионалном плану, а доминантно на плану система вредности. морао би да будеш Ханибал Лектор, Шерлок Холмс или макар Џејмс Бонд да би поступио тако како ти очекујеш од ње да поступи. понављам, филм је "стварнији" од онога на шта нас је Холивуд научио. рањива жена, у тренуцима кад је усмерена на предстојећи секс, који јој постаје табу, открива да је у смртној опасности и пресеца се...5. није поента његов живот, није поента да га ти заволиш. он је периферан лик, као облаци на слици, даје тон, боји укупан филм још једном "обичном" причом. 3 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts