Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

moram da preporucim film Zero Charisma http://www.imdb.com/title/tt2294965/?ref_=fn_al_tt_1
ocekivao sam stondersku, nerdy, retardiranu komediju, a dobio stondersku/strejt, nerdy, odlicnu dramu
odmah da upozorim, mislim da postoji demografska grupa kojoj ovaj film nece da se svidi, ko ne moze da proguta d&d, star trek, comic book nerdy zon moze da nadje ovaj film odbojnim
opis filma iz mog ugla je u spileru, ako hocete kao virgin da ga gledate ne citajte sta sam napisao
 

 u filmu se rady o manipulativnom, loser govnaru koji zivi u iluzijama. stvorio je magicni svet oko sebe, sa jos vecim luzerima od sebe, i njime upravlja kako hoce i uvek sve ide po njegovoj volji. sticajem okolnosti u njegov svet dolazi kul nerdy hipster koji pocinje sloj po sloj, parce po parce da mu unistava iluzije. glavni lik tone i tone i tone i kad mislite da ne moze nize da padne on i dalje pada, napnu ga sa svih strana, imao sam utisak da ce da poludi i pocne da kolje. 

film neverovatno dobro i realno prikazuje sudar imaginarnog sveta sa realnim(zakasnelo odrastanje), kako realnost komada i unistava svet iz maste, i koliko bolan taj sudar moze da bude.
posto je film americki, ocekivao sam sve vreme da se desi neko cudo i glavni lik se vrati skroz, i sve mu postane do jaja, a to se ne desi. kraj je sasvim realan, jeste srecan kraj ali ostane on na dnu, cak padne jos nize ali se pomiri sa tim i ispadne kul.
late bloomerima ce se film definitivno dopasti 

  • Upvote (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

U nastavku mog kopanja po materijalu iz pre-broadband ere.

 

Atlantis: The Lost Empire

 

http://www.imdb.com/title/tt0230011/

 

Preporuka. Retro za današnji standard animacije, ali priča skroz ok, humor lepo doziran. Film definitivno nije za sitnu decu, ima nasilja više nego što bi očekivao od Diznija i treba malko intelekta da bi se pohvatale neke fore.

 

... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje...

Link to comment
Share on other sites

Odgledao starije filmove, Bekstvo iz Sosenka, The Green Mile i Misticnu reku. Bekstvo iz Sosenka mi je svakako najbolji od ova tri, a Green Mile samo malo zaostaje.. Misticnu reku cu izdvojiti pre svega jer ne mogu da je stavim u isti kos sa ovim filmovima, i ne samo zbog toga sto nije isti zanr... Son Pen je po meni odvalio svoju ulogu, i Tim Robins je odlican, prica je odlicna, pogotovo poenta na kraju filma svih onih koji se secaju i dalje filma. 

Na caletovu preporuku sam odgledao ove filmove, trazio sam nesto starije s obzirom da ne vidim nista dobro u poslednje vreme, pa eto da napomenem odgledao sam Begin Again, neko je to preporucuio ovde, i svideo mi se film, ali ne mogu jednostavno ni priblizno da ga stavim u kos sa ovim hitovima...

Ako neko zna jos neke stare "klasike" ili ne znam kako vec da ih na zovem, a verujte mi odgledao sam ih dosta(Iako je npr Sosenk cekao sve do sad, iako je na primer na imdb rate-ovan u top2 filma ikada), molim vas preporucite mi. 

Sve preporuke i ako je iko preskocio neke od ova tri filma, toplo preporucujem... pogotovo mladji deo foruma poput mene

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Blue Velvet sam odgledao... Denis Kuper kako je odigrao manijaka svaka mu cast! takodje i pesma je legendarna... Ben Hura sam gledao kao klinac na kaseti secam se :) ostalo mi je u glavi kad je zarobljenik na bodu onom i kad pada kamen sa zgrade... :D gledao sam i istvuda naravno



EDIT: Odgledao sam i Rain Man-a naravno :D takodje bih dodao kad je vec Hoffman u pitanju i filmove http://www.imdb.com/title/tt0070511/ i "Diplomac" .



Trenutno gledajuci slike najvise me privlace Hofman ovaj president i The French Conenction!

Hvala unapred :> javljam kakvi su

Edited by lancemi3d
Link to comment
Share on other sites

Juče skinuh Whore of wall street. Očekivao sam mnogo više od Brazzersa ali jbg, nije loša fora i priča je naravno izkarikirana najstrašnije što dodaje element smeha usred ejakulacije i spontanom gašenju filma. 7/10


a pre nekoliko dana  odlgedah šijaset nekih novih filmova.

Automata 8.5/10

Ceo film se svodi na ova dva dijaloga. Banderas potvrdio klasu i zanimanje. Od vokala u crtanim filmovima, do reklame za žvake i jebade sa anđelinom, zaista me je oduševio sa njegovim glumama.
 

" A.B. - I am going to die here. That's all i know.


R. - Jack, dying is a part of the human natural cycle. Your life is just span in time.
A.B. - You are the first one, aren't you? You started all this.
R.- No one did it. It just happened. The way happened to you. We just appeared.
A.B. - Yeah. And now we going to disappear.
R.- Why are you afraid? Maybe your time is running out. No life form can inhabit a planet eternally. Look at me. I was born from the hands of a human. I was imagined by human minds. Your time will now live in us. And it will be the time through which you will exist. At the other end of this canyon, humans carried out nuclear activity. Organic life will not be possible there for millions of years. No human will be able to follow us there. But, before we leave, we need to do something. We need something from you Jack.
A.B. - Yeah. Funny... You were supposed to help us survive.
R.- Surviving is not relevant. Living is! We want to live.
A.B. - Life..always ends up finding its way. Even here. I need a damn car."


" Cleo -Now i know why the rain changed.
  A.B. -Why?
  Cleo -I dont think you could understand.
  A.B. -Well... In any case, I'd say... He has your very eyes."

 

Lucy 8/10

Filozofija koju je nekako uspeo da prenese na film, Luk Beson, mi je jako približna stoga od mene tako jaka ocena. Morgan Freemen i dalje dominira, mada nije bilo prevelike potrebe u ovom filmu jer mu je uloga bila više kao dokumentarac što radi za neke televizije. Drago mi je što nije rađeno po mangi/animeu Elfen Lied, kao što su najavili. Jer bi upropastili još više. Pipboy 90% u pravu u reviewu o ovom filmu. Stim što kakve filmove danas izbacuju, film je čak i solidan!

 

Transformers 4............ Prva 3 dela još su i odlična naspram ovog. 5/10 samo zbog vizuelnog doživljaja.

Edge of tomorrow 8/10... jbg... Ja sam svinja i mogu da podnesem što velika većina vas ne može što se tiče Kruza Toma i njegove glume u SF filmovima jer posle svega što me razočara, malo kvalitetniji naslovi dobro dođu da se oporavim od "šokova".
Posle Vanilla sky i Suvišnog izveštaja, još jedan od njegovih kvalitetnijih filmova.

Maleficent 7.5/10 odgledao sa sestrom i majkom i setili se detinjstva i upućivanje u prve knjige koje su nam dopale u ruke. Bajke i fantazije. Lepši film i opušteniji nisam dugo gledao. Ili je to više bio neki privatan momenat pa je zbog toga film pored vizuelnih efekata bio dopadljiv i sa sadržajem. 

Granice mogućeg možemo odrediti samo onda, ako ih pređemo odlaskom u nemoguće.

76561198022439373.png

Link to comment
Share on other sites

Galipolje car, kad trče pustinjom i krene Vangelis, uffff

Ostatak liste onako :)))

 

HECULES

 

Hercules_%282014_film%29.jpg

 

Više od pola sam prespavao (i to scene borbi kolko sam posle video, koje su kao i najdinamičniji deo filma), i probudio se pred kraj i apsolutno ništa nisam propustio. Celo to napred-nazad prepucavanje oko toga dal su Herkulesovi ačivmenti stvarni ili nisu su još i najzinimljiviji deo filma i to su mogli malo više da razrade, kao i međusobne interakcije sa ostatkom ekipe koje na momente sijaju i nagoveštavaju koliko je vanserijski film ovo mogao da bude, kao mešavina akcije, avanture i kvalitetne komedije i trolovanja grčkih mitova. Mek Šejn car ono malo što su mu dali, mogli su čudo da naprave sa njegovim likom samo da su se potrudili (mnogo). Paradoksalno, iako je tehnički kvalitetniji film (mada je više od polovine kao igre na konzolama, crno i sivo), ovo ispade manje zabavno od "onog" Herkulesa koji se pojavio ranije ove godine.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

220px-Fury_2014_poster.jpg

 

Љута наива упакована да буде таман за њихову публику. Што се ликова тиче, све је некако на силу, некако "ево ја глумим драму кроз коју пролазе војници за време рата, а, а, јесам ли добар?". Делови сценарија су пресмешни, а завршница цртани филм.

 

Најнегативнији део би био то провлачење везивања кривице искључиво за СС, што је тешко свирање курцу и требало би да буде увредљиво за свакога са ових простора. Овде су убијале "обичне" јединице, и то и људи трећег позива, који би требало мало више памети да имају. Убијале на хиљаде Срба и то далеко преко онога (ако то изговор уопште може бити) "педантног" 100 за 1 мртвог, 50 за рањеног.

Link to comment
Share on other sites

mogao bi neki rur stiki  topik sa vecitom listom klasika filmske industrije, da uvek stoji tu da uvek podseca sta treba gledati, eventualno dodavati ako nesto vredi, i diskutovati o tome naravno!

slazem se, pretezno da bude 20 vek i da ubacimo stvarno dobre filmove iz dvadeset prvog :) vec vidim nesuglastice u toj listi ali vazno je diskutovati

Link to comment
Share on other sites

Lenjost je izlečiva bolest =o)

Prosto je neverovatno koliko se čovek NEĆE zajebati ako u Gugl ukuca nešto tipa "best/top <ime zemlje/žanra/decenije/režisera> movies" i pogleda BILO koji film sa random liste

 

evo link iz mog searcha, sa prve strane

http://goodmovieslist.com/index.htm

na ovom sajtu ima 1000+ kvalitetnih preporuka

sem zanrova i random kategorija imaju liste po 50 filmova za svaku deceniju od 20ih na ovamo ...samo 5 od 50 po deceniji da pokrijete i you're laughung on your way home...(istina malo su proameričke liste, al zato stavite fokus na francuze, italijane i nemce do kraja tridesetih, a onda usa, pa i japan od 50ih itd...)

a lol cele 60te, 50 filmova, nema loseg, ridiculous =o))

http://goodmovieslist.com/best-movies/best-movies-of-1960-1969.html

zapravo sigurno ima josh 100 filmova iz 60ih koje treba videti, ali i to je na seatch away

 

vot ajm sejing iz - može da se napravi stiki sa čim god ljudi oće, ali u poslednjih 100 godina ima više hiljada filmova koje vredi pogledati, a ako imate spisak ili (ne dao Borg) mozaik postera od 1000+ entryja to poražava svrhu topika za preporuke

zato je možda pametnije da vam napravim stiki sa linkovima na nekoliko desetina top 10-30-50-100-250 filmova pa da se česlja tamo nego ovde da se izmislja "aparat za rezanje juhe" Max&Bunker 

 

bilo kakava redukcija univerzalnih spiskova imaće lični tilt

ja ću u 90% slučajeva pre hteti da gledam Robina Huda (iz 38me), Crvenog Gusara (iz 52ge) ili Princa Valijanta (iz 54) nego 100000 puta kvalitetniji fancuski ili japanski film iz istih perioda jer ova prva 3 imaju meni snažniju nostalgijsku komponentu (zimski bioskop ftw!) nego sto je bilo oduševljenje kad sam stariji gledao Nadnicu za strah ili Tokijsku priču...neko drugi ima drugačiji lični bias koji će da se ogleda u njegovim (ili njenim, pozz igore) preporukama

 

zato mislim da je uvek uputnije dati link ka listi pa nek ljudi sami biraju nego reći "e gledaj ovo super je" ...

Edited by Kole
  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...