reki Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 (edited) aha, drago nam je sto si gledao taj film, samo mislim da tvoj link je neki virus ili keylogger (NE KLIKCAJTE!!), evo imdb linka http://www.imdb.com/title/tt2310332/ Edited January 9, 2015 by reky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 odlican je whiplash, +1 od mene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 The Enemy Bellow http://www.imdb.com/title/tt0050356/ Izbacio mi yt u recommended. Instant flešbek na vreme dok sam bio klinac, a ovakvi filmovi se češće vrteli na tv-u. Ovima što su fosilni ko ja će sigurno da legne jedna repriza, a možda se dopadne i ovima što nemaju toliko staža. :) Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Locke - odlican film sa Tom Hardy-jem, sabio je sa glumom, prica vozi lagano ali sigurno ceo film. Ne bih nista govorio da ne spojlujem. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 http://www.imdb.com/title/tt0315733/ konacno ga odgledao ceo,nije realno koliko je dobar film,ne zna se ko je veci car,benisio ili shon pen,sve preporuke 10/10 bez sumnje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 prica vozi lagano ali sigurno ceo film. Ne bih nista govorio da ne spojlujem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 (edited) http://www.imdb.com/title/tt2275946/Redirected (2014) Na momente odlican, solidna prica. Nesto poput mamurluka samo sto je u ovom slucaju u pitanju uglavnom akcija sa par komicnih momenata, dok je radnja smestena u Litvaniji u vecem delu filma. Meni je bas dobro legao, i poprilicno sam zadovoljan sta vise cela ta prica oko Litvanije mi je ispala simpaticna a da je dobro ispalo svedoci i to da je skoro cela produkcija litvanska ako se ne varam, sto znaci da nije neka bljuvotina nekoga sa strane vec domaca proizvodnja i saljivo gledanje na sve to. Ne znam, nikad nisam zadovoljan svojom analizom, iskreno voleo bih Pipboy, da ga odgledas u slobodno vreme pa da das bolju analizu Na prvu loptu mi deluje kao jeftina kopija Sneča snimana u wherethefuckingstanu za neke smešne pare, u vikend-pauzama kad Dolf Landgren ne snima svoj film, i onda ubace zaboravljenog Vini Džonsa da kao navuku gledaoce. Međutim, odgledah trejler i deluje interesantno i produkcijski napucano. Sa druge strane, nema niđe filma da se skine, a uveliko izašao prevod za njega na podnapisima, what sorcery?! Elem, JESSABELLE 10 IF LAKI GOTO 20 ELSE Ovo sam skinuo ubeđen da je onaj novi horor sa onom glupavom lutkom, još gledam poster i sve nešto ne mogu da skontam đe je lutka i kakve veze ima sa ovim (taj se zove Annabelle). Ovaj je konfekcijski horor za gledanje sa nezahtevnom drugom polovinom, okej produkcija i par kripi momenata, ali sve tuplji i gluplji kako odmiče i kako se glavna misterija u filmu raspliće (uz masu nelogičnosti i rupa u priči i postupcima likova). Kraj je klasično "a-ha" sranje viđeno milion puta ranije u filmovima, mada nije da se očekivalo da će ovaj da se izdigne iznad toga. 20 Bolje je od Oculusa (rifta) Edited January 12, 2015 by Pipboy Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 (edited) The Imitation Game http://www.imdb.com/title/tt2084970/ Preporuka. Ima jaku dozu "dokumentarnosti", što ja računam kao veliki plus. Birdman. Ovo ja kanda ne razumem. Nisam neki poklonik "ozbiljnog" pozorišta i tematika mi je baš, najblaže rečeno, dosadna. Tehnikalije koje hvali kolega Bliss nekako nisu dovoljne da ovaj film kod mene prođe. edit: Da dodam i Američkog snajpera. Na moje iznenađenje prilično skromna doza američke patriotske patetike. Pršteće akcione scene i generalni "rat je sranje" vajb. Valjano odrađeno. edit 2: Izgleda danas ja jedini imam vremena filmove da gledam... :) Elem: Gone Girl... Ok, drama/triler/whatever, al jebenih 2 i po čuke natezanja za onako bedno finale. Razočaran. S druge strane: John Wick. Ko god je igrao Maxu Pejna i dopao mu se Sin City, ovo će mu biti u najmanju ruku vrlo dobro 4+. Posle debakla sa samurajimax47 i tai chi čikom, rekao bih da je Rivs značajno popravio stanje. + za muziku. Dugo vremena nisam naišao na film koji ima dobro uklopljenu i tokom filma primetnu muzičku podlogu. Edited January 13, 2015 by Dreadnought Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 John Wick je gradjanin kejn za Equelizera, i Keanu je car kao i uvek. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Gledala sam Hobita i nisam oduševljena. Baš davno sam čitala knjigu tako da se ne sećam da li se isto ovako završava i šta je bilo u knjizi a šta nije, ali kraj mi nije baš veseo i nekako je nedorečen. Ortak mi kaže da je to ista ona planina u koju nabasa družina u Gospodaru prstena tamo gde su iskopali onog demona jel to tačno? Ako neko može nek mi napiše, i šta je bilo sa ovim ostalima ako piše uopšte. Plus imam utisak kao da su sve vreme reklamirali Gospodara kao da treba da zainteresuje ljude da gledaju, kao da ovaj nije snimljen pre. Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 +1 za John Wicka. @Dz, nemoj da se cimaš, hobit je, posmatran kao adaptacija knjige, krivično delo. Što ga pre zaboravimo pre će neko da napravi rimejk Elem, u družini prstenaca prolaze kroz rudnike Morije, gde nađu Balinov grob... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Ja mislim da moram pod hitno da pročitam ponovo Hobita. A kad već čitam Hobita, mislim da bi bio red da ponovo prvo pročitam Silmalirion, pa Hobita pa Gospodara sve jedno za drugim. Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Nisam zadovoljan Dzon Vikom. Nije los Kijanu, u elementu je i tako to, ali... ali ali ali. Dozlogrdile su mi vise te akcije koje simuliraju FPS igrice. Dozlogrdili su mi americki propagandni treshevi. Naravno, negativnci su Rusi, naravno, oni, posto su Rusi, ne postuju ni ta pravila igre u krimi svetu. Koreografija tuca je medium grade. Pola scena su besmislene u smislenom filmu, nego cisto onako, ubacene da daju anterfile akciji. Deluje kao mesavina osrednjih elemenata Taken-a, Sin Sitija i bilo kog propagandnog filma sa Rusima negativcima (ruska crkva kao paravan za pranje para sa naoruzanim popom i te fore). Kad bolje razmislim Van Dam/Sigal akcije su mi zanimljivije. Niti je stripski dovoljno, niti je mamojebacki dovoljno, niti je kul dovoljno, ali ruku na srce, nije totalno nezabavan. Sve u svemu sranje, ali bilo je i gorih sranja. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 GONE GIRL što bi rekli - overrated. ali nisam se smorio i nije mi bio predugačak film, ali ovo je daleko od filma koji će ljudi preporučivati prijateljima za 5 godina... prosek koji će se puštati povremeno na TV-u i to je to. nije me smorio kraj, ali jeste ben aflek, pogotovo u prvih pola sata filma, kad je kao bacio foru kod sestre za šankom - transfer neprijatnosti bukvalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 walk among the tombstones - nie los film, malo je predvidljivast - 6.9/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 BEFORE I GO TO SLEEP Mnjeh, Memento za domaćice, u principu. Priča je puna rupa i nelogičnosti, ali ok snimljena i odigrana, što nekako gura film dalje kako bi se sakrilo neuverljivo razrešenja glavnog misterija u priči. Jedina svetla tačka je Kolin Firt, čovek je bog za glumu i ima rejndž gde može da glumi bilo šta, od mece dobrića do psihopate. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) THESE FINAL HOURS Solidan australijski apokaliptički film, koji vešto igra oko primetnog manjka budžeta. Priča je o liku koji pred neizbežni kraj sveta nesvesno pronalazi deliće ljudskosti u sebi a da toga uglavnom nije svestan, što je lepo i vešto prikazano bez nekih jeftinih trikova ili silovanja poruke. To, plus standardne australijske opičenosti kojih ne manjka. odgledao, film je jebeno dobar! (osim sto me Rose i nije nesto odusevila glumom) sad sam pogledao ocenu, 6.6, da li je realno, film je bolji od vecine holivudskih sranja, tri smrti holivudu, zasluzuje bar sedmicu Edited January 15, 2015 by reky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 odgledah john wicka,jedan od boljih kianuovih u poslednje vreme zasigurno,nije cak ni toliko 1 man army poput denzela u equaliseru,moze da prodje,7.5/10 i JEBI RUSE :D 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi_ Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Odgledao Equlizer i John Wick u dva dana, ok su oba filma, isti zanr, maltene ista tematika, isti klisei, ali ne smaraju, preporuka za zabosti se, odgledati i opustiti mozak. Meni licno je Equlizer ipak bolji, u John Wicku ima vise stvari koje su nelogicne i bodu oci i iako je Kianu super izneo ulogu, jednostavno nema taj badass lvl kao Denzel :) U svakom slucaju ako ste se uzeleli akcije, preporuka za oba filma! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Meni je akcija u Viku bolja i strpsikiji je od Ekvila, sto je meni plus, ali je Denzel znatno zajebaniji, ipak je on ozbiljan glumac iako se enormni fan Kianua! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Vik je osetno bolji film od Equilizera, i scenario i rezija su detaljniji i promisljeniji (mada licno prezirem vick-style uvod sa obgrljenom/retrospektivnom radnjom bez potrebe) produkcija nastavka za Equilizer je vec u toku... inace, meni je od oba filma bolji denzelov proslogodisnji 2 guns koji ima i akciju i komediju i e.j. olmosa ;o)) also random preporuke za filmove Boyhood i Comet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Locke - odlican film sa Tom Hardy-jem, sabio je sa glumom, prica vozi lagano ali sigurno ceo film. Ne bih nista govorio da ne spojlujem. kakav je ono kraj filma sta je ono. sve odlicno do samog kraja. Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi_ Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Sto se tice nelogicnosti u Viku konkretno sam mislio na Npr on vazi za jednog od najboljih placenih ubica, ubija trojicu olovkom u baru, a onda mu upadnu na gajbu tri random klipana premlate ga palicom, ubiju kuce i ukradu kola...onda npr, kad je krenuo u osvetnicki pohod jelte, sad ne mogu da se setim BAS tacno, ali mislim da nije bukvalno nikog omasio iz oruzja, sve head shotovi, a onda kad uleti u podrum i nadje ruskog sina, puca 10x i nikako da ga pogodi...s obzirom na desavanja u filmu do tad, ocekivao sam da ce ga lagano overiti tu. E da, s obzirom ko je John Vick i da bukvalno svi znaju za njega, plus da je radio za caleta, kranje mi je nelogicno da njegov sin ne zna sa njega, to jest da ne zna ko je i sta je. Daleko od toga je film los, na ove stvari se u principu i ne treba obazirati kad su ovakvi filmovi, filmovi ovog zanra u pitanju, ali ako sam vec poredio Vika i Equilazer, Equilazer mi je nekako dosta dosledniji sto se tice radnje...znaci Denzel je badass one man army od pocetka do kraja i to je to...cak mi se i svidja sto na kraju, kako to uglavnom biva u akcionim filmovima kad se dodje do zadnjeg "bossa", nije bilo nikakve drame niti epske bitke, resio i njega po kratkom postupku i to je to :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Ja bas imam problem sa tim ruskim negativcima, jbga. Kao kad bi izasao film sa Srbima negativcima koji niti znaju srpski, niti imaju jednu ljudsku osobinu u sebi. Nije stvar mog svesnog napora da mi se to ne svidi, nego ni uz najvece napore da to sve kao zanemarim i gledam bez predrasuda, meni se baca pegla i kolutam ocima na svaku drugu scenu. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Zato što filmovi preuveličavaju stvarnost, pa ne postoje ruski mafiozi koji dilaju drogu, peru pare i ne kontrolišu delove zapadnjačkih gradova? JOHN WICK Odličan, majstorski režiran i koreografisan, sa raspoloženim Rivsom kojeg je, jebiga, teško videti kao ne-Rivsa u svakom trenutku, ali to i nije toliko bitno. Veliki plus i respekt za dotičnog jer je gomilu scena odradio sam, bez dublera, a ima dosta momenata gde se baš razbacavaju međusobno po okruženju (i scena sa kolima kad se izrotira oko lika, sve snimljeno iz kadra, i lepo se vidi Kijanu koji prangija za volanom, carski). Što se tiče poređenja sa Ekvilajzerom, ovo pobeđuje za tri dužine, nisu čak ni na približnim talasnim dužinama filmovi: To što mu upadnu na gajbu jeste malo nategnuto, ako se polazi od pretpostavke da je on opasni baja čije se ime pažljivo izgovora, a kao nije osigurao kuću na trista načina i nije u stanju da ih svojim džedaj osjetilima namiriše na kilometar. However, ovo je urađeno upravo da se lik prikaže kao koliko-toliko čovek od krvi i mesa koji greši, i kasnije na par mesta u filmu biva dobro izbubecan, uhvaćen i oplavljen od batina. Smrtno ozbiljni Denzel je, sa druge strane, nepogrešiva mašina koja istom efikasnošću slaže palete u onom skladištu i melje protivnike, ne zaradi ni ožiljak ili se bar oznoji, i jednostavno ubija svaku neizvesnot u fajtovima, kao da gledaš lika iz igre koji ima neograničenu enegiju (Kijanu bar izgleda kao lik koji može da zgine, ali ima neograničene žetone :))) Druga prednost je odličan smisao za humor u Viku, koji je odličan balans za šutljivog Rivsa, činjenica da se svi uprpe kad mu čuju ime, odnosno da je ultrapoznat i da se sjajno nadovezuje na onu priču Kevina Spejsija o Kajzer Sozeu, da postoji hotel za hitmene koji služi za njihovu socijalizaciju odnosno kako safe haven i odmaralište, da se sve usluge plaćaju old school zlatnicima, i da generalno postoji taj kodeks ponašanja između hitmana koji nije previše objašnjavan ali koji je jasan iz ono malo scena gde je to poenta (i Mek Šejn kao upravnik cele priče, briljantno). Još kako su ceo film skockali, ovo može da bude odličan pilot za naredne nastavke sage. Od svih Taken klonova, Džon Vik je prvi koji je pokazao kako sve to treba da evoluira u pravom smeru, pogotovo što je treći Taken očekivano ispao debakl, ovo bi moglo sad da uleti klizeći i postavi se na tron ovog akcionog podžanra. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts