Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

Odgledah snowpiercer-a sinoc. Kraj je mozda predvidljiv, ali je film vrhunski odradjen. Za jedan, u sustini ne-holivudski, projekat odlichna glumacka postava ( Kris Evans iznenadjujuce ok, Tilda Svindon sabija)

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

Snowpiercer.

Prvih 50 min dosadnjikav, ostalo od-li-cno!

meni je taj film na momente super, ali generalno, sataras. Svidja mi se sto se provlaci neki "bioshock" vajb ali ni to nije preterano srecno odradjeno.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Link to comment
Share on other sites

ANCHORMAN 2 The Legend Continues

 

Anchorman_2_Burgundy_wednesday.jpg

 

 

Predugo traje, standardne fore i dosta odličnih momenata koji hvataju off guard, ali i puno delova gde je poenta da se forsira i mrcvari trula fora, i onda je to valjda smešno. Omaž bitka je preduga i ni prineti onoj iz keca (di je Ben Stiler?)

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

FUNG BOU (FIRESTORM)

 

Firestorm-2013-19.jpg

 

Eksplozivna hong-kongška imitacija američkog Heata, sa napucanom produkcijom, gomilom odličnih momenata, ali i nekoliko preteranih, CGI scena (kako bi valjda ovaj mombrilski 3D došao do izražaja)

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

American Hustle

 

Ne sećam se kada sam bio ovoliko razočaran filmom. Samo u slučaju da posmatram ovaj film kao parodiju mogu nekako da ga progutam da prostite. Ne vidim zašto bi neko radio parodiju u A produkciji sa glumcima koji su, realno, sabili. Film je dosadan i potpuno kretenski. A kraj... majko mila, kraj je tolika budalaština da ja nemam reči. Sad sam se već iznervirao.

 

Moguće je da sam imao velika očekivanja, ali da bude nominovan za oskara u bilo kojoj kategoriji je isto totalna budalaština. Čak i za glumu (jedinu svetlu tačku filma) je potpuno besmisleno, jer su likovi neuverljivi, predvidivi, nula-dimenzionalni i slično.

 

Imam samo jedno pitanje - šta je poruka ovog filma?

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

American Hustle

 

Imam samo jedno pitanje - šta je poruka ovog filma?

 

pkako, zločin se ne isplati, ne tvoje dete možeš da viđaš kad hoćeš i bredli kuper mora još da uči da bi bio kul

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Anchorman 2

 

Ako mi je prvi deo 10/10 ovo mi je negde oko 6.8/10. Ima trenutaka gde su bas forsirali nesto da bude smesno al jednostavno ne ide. Ima par dobrih fora film, ali film mu opste nema ni jedan zanimljiv citat dok prvi ima legendarne. Gluma pojedinih likova je ocajna a i malo su preterali sa Steve Cerrelovim likom.

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Anchorman...

 

Ако ми је први део 0/10, други део је неких 1/10, пошто се сећам да сам се насмејао једном, али не и кад и чему (а оба сам гледао јуче).

Зајебао ме Пип, те сам уопште и гледао.

Edited by brue
Link to comment
Share on other sites

Veronica Mars (film iz 2014)

ako ste voleli seriju i secate se fora - divna kolicina nostalgije, running gegova i callboackova

ako planirate da pogledate seriju tek sada - odlicno, dobicete jos jednu extralarge epizodu na kraju kao zavrsnicu

ako nemate ideju sta je Veronica Mars i pogledate samo film bez serije - bice vam glup/slab krimi film sa malo fazona

 

@Hustle

Bole, meni zvuci da si gledao il neraslopozen ili nekako predjudiced

samo na konto glume, humora i apsurdnosti price mene je film odusevio...do vristanja na gotovo sve scene gde su louis ck i bredli

poruke..shajaznam, nesto sledeceg tipa

- svi ljudi su na neki nacin loshi i osteceni, ali a) imaju dobre momente  i b) da li ce da budu "karmicki kaznjeni" za lose stvari to je totalno random

- amerika je nekad bila mesto gde je fbi mogao da namesti foru kvarnim politicarima, vecina anti-entrapment zakona je upravo progurana nakon ABSCAM-a da bi se politicari zastitili, a u svetlu novih NSA fora hustle ispade aktuelan na tom polju

- bez obzira kakva ti je "opsta situacija" u kojoj se nalazis, za srecu ti je najbitniji sopstveni stav prema istoj

 

@anchorman

nije svaki humor za svakoga...ja licno ne volim "oblivious embaresment" varijantu koja je naglasena u oba anchormana, ali ko hoce da se nasmeje trazi nachin, ko hoce da hejtuje trazi razlog =o)

Link to comment
Share on other sites

moram da stavim spojler iako film ne može da se spojluje, al' ima opasnih forumaša pa me stra'!!!

 

Tačno je, gledao sam film pun predrasuda koje su zasnovane na tome kako je film prošao i kod publike i kod kritike pri čemu je i nominovan za oskara. Dakle, očekujem određeni nivo.

 

Osnovna postavka filma. Sve je jasno i eksplicitno rečeno i u naslovu i u predstavljanju dva glavna lika, reč je i hustle-ovanju. OK, kul, nije problem, obožavam takve filmove. Prvih sat vremena (pogledao sam na sat) se suštinski ništa ne dešava. Imamo dva lika koji pominju svoju prošlost, oni su takvi kakvi su zbog svoje prošlosti, i njihov odnos, oni se kapiraju na keca. OK. I? I ništa. Njihov odnos nema aspolutno nikakav ni najmanji razvoj od scene kada se ona vrati kod njega pošto joj on kaže da je hasler. A to je u prvih 15 minuta filma. Bejl i Ejmi igraju svoje minuature i to rade odlično spolja, ali sve je uzalud jer su im likovi napisani katastrofalno iznutra. Zašto bi se neko vezao za te likove, na osnovu čega? Ne pričam ovde o njihovom moralu nego uopšte gledano, ko su oni? Oni nisu niko i ništa, najobičniji hasleri kojima je hasling život. I sad oni kao hasluju na sitno, i? I ništa, kao njih navata Kuper koji sve vreme ponavlja kako je ovaj genije (a sam Bejl zna da nije) ali da ih je ipak on, Kuper, navatao, ha-ha. Svašta.

 

A Kuper igra stripskog junaka koji u stvari nije junak nego je ruki koji hoće da se dokaže i potpuno je sporedan u celoj priči. Zašto stripski? Zato što strip nema vremena da razradi sporedne likove. On je nebitan i zbog toga mu je dodeljena uloga dvorske lude (jednodimentionalna uloga jer dvorska luda je luda na dvoru a šta je u privatnom životu nema veze, što je dodatni problem u filmu kada uđu u Bredlijev privatni život koji je karikatura karikature, Alan Ford).

 

Uloga Dženifer je najkonzistentnija u celom filmu iako je isto potpuno jednodimenzionalna. Ona igra klasičnu budalu sklonu ekscesnim situacijama i njen razvoj (koji od svih likova ima jedino ona) je potpuno u skladu da njenom ličnosti a to je da ode sa mafijašem.

 

Džeremi tek igra lika koji je potpuno nadrealan. Ali sve do scene kada on tera Bejla iz kuće i kad ga udari kod ulaznih vrata a cela porodica sa ženom i petoro ODRASLE dece koja stoje na stepenicama gleda kao u nekom sitkomu, mislio sam, nadao sam se, da će napraviti nešto od tog lika. Da nije bio sam kraj filma posle toga bih sigurno ugasio jer je ta scena potpuna i apsolutna budalaština. Jasan je momenat Velje Ilića koga glumi Džeremi, mi kraduckamo za dobrobit okoline a ja sam kao neki šef u svom kraju, svi dolaze kod mene po savet i pomoć. Kul, nije frka, ali brate ponašaj se ko Velja Ilić onda, nemoj da izigravaš mentola koji je u igri 30 godina a onda se odjednom našao u čudu jer je umešana i policija! Ma hajte molim vas.

 

Radnja, u kojoj se ništa ne dešava pun sat, počinje da se razvija posle toga i sad čovek misli ko zna šta će da se desi, ko će koga tu da zajebe i zavrne a ono poslednji obrt i Bejlovo objašnjenje je bukvalno kao iz nekog B filma iz šeszdesetih. Čudi me da Bejlu nisu dali belu mačku da je mazi dok priča to šta priča a to šta priča je nivo naivnosti koje nije ni za dete od tri godine. I na kraju u stvari poenta je sledeća, koja je isto u potpunosti eksplicitna: a) političari kraduckaju, ali rade za dobrobit svog naroda; b) pravi zliberi su mafijaši; c) totalno je ok da čovek hasluje a naročito ako to radi ljudima sumnjivog morala; d) fbi je skupina morona, ali to smo ionako svi znali od samog početka. Ne postoji ništa što bi moglo gledaoca da poveže sa bilo kojim likom u filmu osim eventualno sa Dženifer.

 

Zbog svega ovoga sam rekao da se nadam da je film parodija, iako bi to bilo na dugačkom štapu, ali prihvatio bih i onda bih rekao, kao parodija je ok, ali ništa specijalno, Top Secret je mnogo bolji.

 

I pored svega ovoga mi se dopala muzika, dopala gluma i nekoliko puta sam se iskreno nasmejao. E sad, kako to da gluma ne može da bude nagrađena oskarom, pa, nema to veze sa samom glumom koliko sa onime koga glumiš a likove koje svi oni glume su trivijalni i u potpunosti beznačajni. Prosto da nisu bili ovi glumci nego recimo neki osrednji film bi bio mnogo, mnogo loš.

 

Eto. Pusa!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Ja stvarno moram da se složim sa Neletom. Zaspao sam na pola filma, spavao 15 minuta i nastavio da gledam. Meh utisak na kraju, naročito na kraj koji je tako eto, dogodio se, bam, idemo svi u zalazak sunca osim Bredlija koji plače u špajjzu

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt1821549/

Тежак филм, јако спор али свакако вреди погледати.

На мене је највише оставио утисак, иако то није главна поента филма, тај медиокритетски живот у некој америчкој запиздини.

У пар наврата сам "гусбамповао" на неке сцене :)

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...