Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?

Slađan

Recommended Posts

Dobio na test pa prodaje? :D Na stranu sto je dobio na test 6 kartica :D

Na stranu sto nije ASUS vec Nvidia referentna kartica ;)

• Upvote (+1) 1

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

Samo da najavim ekipi ovde da cu tamo na jesen verovatno prodavati ovu kartu pa kome se dizhe na visoki framerate n shit neka steka novce, nemam neku cenu za sada ali ko se stvarno namerio na ovakvo nesto lako cemo se dogovoriti.  Kolko vidim i dalje je najbrza u svojoj generaciji zbog base clocka od 1253MHz  i boost clocka od 1355MHz....

https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/gtx-980-ti-amp-extreme#spec

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Zavisi sta hoces da igras, tj neke igre su malo zahtevnije po pitanju procesora neke nisu. Same serije nisu toliko bitne, bitno je da gledas neku karticu koja nije previse jaka jer neces moci da iskoristis to sto si je platio vise. U sustini sve do nivoa performansi GeForce 750ti ili eventualno Radeona 270 bi trebalo da sljaka ok, preko toga nemoj ici nikako. Dakle recimo radeoni 6970 ili nize, 7790 ili nize, od starijih nvidia gledaj tipa GTX 660 ili nize, 560ti ili nize i tako nesto. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ako mogu da dopunim malo odgovor. :)

Gledaj da nasviras taj CPU ako mozes. Mogao bi on vrlo verovatno da napoji i r9 270x. Koliko se secam (moguce i da gresim), Nvidia karte izvlace vise FPS iz slabijih CPU-a od AMD karti... Tako da i to moze da ti da direkciju. Jasno je da je 6970 zajeban potrosac, pa gledaj i to... Taj CPU vec sam vuce dosta struje. 

Edited by samur

Ocekuje se da ce biti 15% sporiji nego GTX 980 ti za $199 , TDP 150w. Nema jos benchmarkova znace se krajem Juna, al u svakom slucaju mislim da ce RX 480 biti najbolja price per performance kartica na trzistu. Imace verzije od 4 i 8 GB. Bice fenomenalna 1080p karta.

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Dotle ce nevidija da prdi na ibici sa ovom novom serijom. Zato i mogu da tako odrape cene. Jos kod nas je sve skuplje u odnosu na normalne zemlje...

AMD moze na tom midrange-u nesto da uradi jer im je nVidia ostavila prostora, ne znam kad tacno izlaze te 1060 karte...

Inace, svim srcem sam za AMD, al nesto je tuzno u poslednjih par godina.

Fun fact: Nvidia podrazumevano (makar na Keplerima) izbacuje sliku na HDMI port u ograničenom kolornom opsegu (16-235 po boji, umesto 0-255), što je podrazumevani prikaz na HD televizorima, ali nije OK za PC monitore. Još se ja sve pitam šta nije u redu sa crnom i drndam kontrast na monitoru pokušavajući da naštelujem, ali to nije to. Fora je što u starijim drajverima nije bilo mogućnosti da se to promeni, a pre neki dan sam instalirao novije (362.00) i sada postoji opcija:

sJNW4co.png

Sad je slika ponovo sjajna, IPS sjajna

• Upvote (+1) 1

Ja sam skoro pazario nov komp (osim graficke koju sam uzeo krajem prosle godine), pa sam se ispucao dosta, nisam planirao i kuciste ali sam mora i uzeo raidmax scorpio V. Nisam zazalio mnogo je gotivno kuciste, pogotovo sto je kod nas malo teze doci do nekog brand name kucista po realnoj ceni

Edited by BakiZ