Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

gubiš garanciju sigurno.

 

seti se kada si poslednji put ubacio dvd u komp i sam odgovori na drugo pitanje. ja nemam optički drajv ni u kućnom kompu ni u lapu i ne fali mi uopšte.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je tu problem sto ovlasceni servis ne poznaje kategoriju "delova sa strane", u smislu te fioke ili SSD-a koji si kupio u lokalnoj prodavnici. Dakle verovatno bi to moglo u smislu da ti oni zamene sve to originalnim i ovlascenim delovima, ali bi te onda kostalo boga oca vise para :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Poenta je da ti na ssd-u bude sistem, a sistem na eksternom disku nije bas kul.

 

Zameni primarni disk ssd-om, a postojeci hard stavi u fijoku i na njemu drzi podatke koji zauzimaju dosta mesta. To bi trebalo da mozes solo bez sjebavanja garancije ili mogu oni u servisu to da odrade jer se hdd standardno menja.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

hocu da ubacim ssd u laptop koji nema predvidjen slot za dodatni hard, pa cu umesto dvda ubaciti fioku.. dva pitanja. da li mi se isplati da izbacim dvd? da li gubim garanciju ako sam zamenim?

ako ne koristis dvd usplati ti se >D

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

http://store.steampowered.com/app/353420/

U prevodu, da li je stvarno vredno uzeti? Video sam negde da pise da su komponente kad bi ih sam pravio 550$, a da ovo kosta 500$. Deluje zanimljivo, lako prenosivo, jacina kompa deluje dobro(tera gta V dobro koliko sam video na traileru, primera radi).

Ako neko zna nesto vise, da napise neke pluseve i minuse 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam bas koliko bi te manje kostalo, tipa slicna konfiguracija u Emmiju je nekih $490. Ok ima 8GB rama, ali opet s druge strane ima i verovatno krs kuciste i napajanje, kad se sve sabere i oduzme deluje da bi taj Steam machine bila bolja kupovina u konkretnom primeru. 

Jedini plus koji vidim jeste sto je samo kuciste malo i mislim da bih mogao fakticki da ga nosim sa sobom i na neke odmore ukoliko je potrebno, lako je prenosiv, ali sam mislio da je malo jaci od navedenog. U prevodu siguran sam da za nekih 500e mogu da sklopim jaci kompjuter s nekom i5-icom na primer. 

Ukoliko neko moze da mi uporedi ovu gore koju sam pomenuo sa ovom http://store.steampowered.com/app/353390/, koja je cak i jeftinija ali i vidim da pise  You’ll experience powerful and immersive gaming with the high performance NVIDIA® GeForce® GTX GPU 2GB GDDR5 ,  koaj, verujem da je bolja graficka, a i procesor bi takodje trebao da je i3, ali sigurno postoji razlog zasto je ova jeftinija za 50$.

Edited by lancemi3d
Link to comment
Share on other sites

Cene sa Eponuda, najjeftinije komponente:

 

CPU: i3 3.6 Ghz - 14.190,00

MOBO: H81 - 4.668,00

HDD: 500 GB - 5.280,00

RAM: 4 GB DDR3 - 3.579,00

GPU GTX 750 1 GB - 14.490,00

PSU: 200W - 5.030,00 (350W)

---

434 USD cena kod nas + kućište

 

Ne znam kakvo im je ovo kućište, ali pretpostavljam da je plastično sranje, a napajanje pasivno (pico PSU) pa bi trebalo uz GTX 750 da bude prilično tiho. U svakom slučaju, ok mašina realno.

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kakvo im je ovo kućište, ali pretpostavljam da je plastično sranje, a napajanje pasivno (pico PSU) pa bi trebalo uz GTX 750 da bude prilično tiho. U svakom slučaju, ok mašina realno.

 

Pazi kako god da okrenes u pitanju je neka "brand name" masina, koliko god to nekome bilo bitno ili ne, cenim da hardcore entuzijasti i nisu bas ciljna populacija. S druge strane imas vec spreman operativni sistem, koji fakat jeste besplatan, ali iz perspektive prosecnog korisnika on dobija sistem koji ukljuci u struju i prikaci na tv/monitor i sve radi odmah, moze odmah da se igra. Idealna situacija tipa za kevu koja kupuje klincu fazon peti osnovne komp, a kad klinac poraste vec ce znati i sam da kupi win ili sta mu treba ako mu treba mimo igranja. Koncept prakticno kao konzola. 

 

U tom smislu mi je skroz ok cena, ne bih ja licno to kupio, ali kapiram da ima mnogo ljudi kojima bi ovaj koncept bio mnogo interesantniji od "otisao sam u Gigatron i kupio komp a posle mi je dosao mali Perica da mi instalira windows". 

 

Koliko sam ja video, ova alianware masina fura GTA 50 na 35 do 55 frame-ova,  u zavisnosti od situacije, sto bi trebalo da je dobro, igrivo? Takodje zanima me od prilike da li bih imao 150fps ili vise u cs;go sa ovom konfiguracijom?

 

Ne verujem da za pocetak treba mnogo da se nadas da mozes da kupis ovu konfiguraciju osim ako nemas nekoga da ti donese iz Amerike, ne verujem da ce se u skorije vreme pojaviti kod nas. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Koji valjani eksterni case da uzmem za HDD kojeg cu izvaditi iz laptopa?

 

ja sam uzeo neki najjeftiniji u tehnomaniji i pristojan je, ne deluje jeftino uopšte, jedino što je uz njega došao baš debeo i dugačak kabl koji u torbi zauzme više mesta od samog harda

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...