Ste Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Shvatio si sta? ) Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Da mnogo znaci imati dobar prostor za kablove i protok vazduha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Optimum je da napajanje radi na pola kapaciteta. Mozes lako da izguglas kolko ti komponente troše pa stavi na papir i vidi gde si. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Mozda sam ja postao elitist malo sto se tice napajanja ali ako uzimas komponente vredne toliko ne znam, pokusavas da svedes sansu da dodje do sranja na neki minimum. Naravno moze da se desi svakom, ne kazem da treba gleda ti da je gold posto to nista ne znaci. Samo da se uzme neki pouzdaniji brand sa dobri railovima pa i da dodje do sranja da ne kazes e trebo sam uzeti bolje napajanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Ako su ti loše elektroinstalacije u kući, pre će te one zeznuti nego napajanje. Do sranja će doći samo ako naletiš na loš primerak, inače ova konfiguracija u zbiru troši ispod 300 vati u opterećenju, to nije ništa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Slazem se, i to me plasi :D Fidova oce nekad da iskoci, imao sam neku losu uticicu koju sam prestao da koristim i od tada je situacija ok. Doduse vec neko vreme planiram da nabavim neki kvalitetniji produzni, eto da se nekako ogradim ako je to moguce mada nisam puno istrazivao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Poslusao na vise strana i uzeo thermalake napajanje od oko 60e , nek ide zivot, hvala. Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Ne znam koje TT napajanje uzimas za 60e,ali za 66e imas XFX TS 550w bronze.To je bas dobro napajanje,unutra je Seasonic. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 418 evra za grafiku i 50 za PSU+Case. Tako kawaii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samur Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 @Ste Nisam se bas potpuno apdejtovo o skajlejku al generalno imam poneki komentar, pa ti proveri ako ti to pashe i ako nije kasno. :) Imas nok K CPU i klokersku plocu, i to neku najjeftiniju. Ili uzmi K procesor, ili H/B chipset, trebalo bi da ustedis tu. Ima neka fora sa memarom, to jest da skajlejku prijaju vece hercaze memorije, i da ljudi uglavnom idu na kitove od 3000mhz+. Ostalo je OK, ali bih se slozio sa DaniiL-om za napajanje. Seasonic je unutri jelte, a to znaci kvalitet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Postovaću ovde, bolje nego nova temu da otvaram Preporuka za laptop do 30k? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 (edited) Onaj koji je na akciji :) Mislim da u tom cenovnom rangu bukvalno nema vecih razlika, gledaj da ima bar 4GB memorije i pokusaj da navatas makar Pentium procesor umesto Celerona, osim toga su svi tu negde. I da, video sam gomilu sad laptopova u tom nekom rangu koji nemaju hard disk nego 128GB SSD, meni to nekako deluje mnogo malo ali fakat ce brze da radi. Mada mozda kao masina samo za surf i moze da bude ok. Edited September 29, 2016 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 sklapao sam neku office konfiguraciju u bench shopu, stigle komponente, sve povezao, nece da se upali komp, svetli pozadi mreza, uzeo sam ovo kuciste sa napajanjem https://shop.benchmark.rs/kucista/ms_industrial_midi_tower_sirius_ii_500_500w-80789 na napajanju iz nekog razloga pise 200W, dok na ploci H81M-R u manualu pise minimum 300W se preporucuje... jel moguce da je do toga? :D ne znam sta drugo, lepo sam povezao front panel konektore... halp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Cek na tom napajanju koje stize uz kuciste od "500W" negde pise 200? Ako je to u onoj tabeli to je onda verovatno output po granama ili tako nešto, ne verujem da bi se baš zajebali da prodaju napajanje od 500W na kome piše 200W snaga, plus su ta od 200W baš retka i idu samo u ona ekstremno mala kućišta, takoreći kinesko od 500W je jefitnije od toga. Jesi proverio jel si lepo povezao napajanje na ploču, to je prva stvar, dakle i onaj veliki i onaj mali pored procesora? Da li si povezao dodatno napajanje na grafičku ako treba? Da li pušta neke zvuke ili nešto kad ga upališ? Jbg dosta je malo informacija. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 na napajanju pise 200W u koloni koja obuhvata sve, skroz na dnu, tako da ja kontam da je to sve ukupno a ne po granama, :/ oba konektora za napajanje ploce sam prikljucio, graficku nemam (G1840) kad probam da ga upalim ne desi se nista :D ni ne zavrti cpu kuler, nista,... tako da sam ja zakljucio da je ili napajanje preslabo ili ne radi front panel... kad dodjem kuci probacu sa svojim napajanjem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Izvuci sve iz kućišta i poveži na stolu sve i probaj da ga upališ tako što prespojiš pinove na ploči. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 (edited) Kontam da je do napajanja 200w je bas malo, a verujem da je stvarno 200w ako obuhvata sve grane. Ali ako je 200w ukupno koliko onda vuce preko 12v grane xD Sta sve prodaju jbt Edited October 7, 2016 by BakiZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 sve sam probao sto ste predlozili, ali je fora bila sto procesor nije bio lepo legao dfak... kad sam ubacio svoj proc proradilo je, vratio ovaj novi, isto radi... gremlini! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 ja sam tako jednom uzeo komponente u emmiju, rasklapao i sklapao 300 puta, kačio na moje napajanje i sve ostalo, na kraju odneo kod njih i tamo je proradilo. hoću reći, ne očajavaj reki, dešava se i najboljima. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 Гуруи, имам питањце. Размишљам да заменим 650Ti TB са MSI 480 gaming X. Имам GIGABYTE GA-Z77X-D3H и i5 3570. Нашао сам на пар места да су људи имали проблем да "плоча не подржава картицу". Како се мени не купује нова плоча и нови процесор, где се да сазнати више на ову тему? Има ли смисла уопште мењати 650 са 480? Играм се у 1080 резолуцији. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 (edited) 480 je malo overkil za 1080p, dosta bi ti bila i 470 sa 4 GB. Ne bi trebalo da imaš problema sa kompatibilnošću u tvom slučaju (neki noviji Radeoni ne rade na ranim PCIe pločama, ali tvoja nije takva). Sačekaj prve testove GTX 1050-Ti sa 4 GB, trebalo bi da bude brža od GTX 960 (koja je opet solidno brža od tvoje) uz 30 W manju potrošnju u odnosu na 650-Ti. Džabalesku apgrejd odličan za 1080p, osim ako nećeš da kupiš nešto jače pa da budeš miran duže (u tom slučaju bih preporučio GTX 1060 sa 6 GB; verzija od 3 GB će brzo "zastareti", u smislu da će GPU i dalje biti više nego dovoljno jak, ali 3 GB neće biti dovoljno za high/ultra teksture). Edited October 21, 2016 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 Prvi put čujem za varijantu da ploča ne podržava karticu. Ja sam probavao referentni RX480 (mislim da je bio Sapphire) i Asus Strix RX480 na nekoj Gigabyte Z77 ploči (ako te interesuje mogu ujutru da ti dam tačan model) i sve je radilo najnormalnije. Tu sam probao i MSI Gaming X GTX1070, kao i jos 5-6 drugih kartica i sve je radilo bez problema. Dakle sticajem okolnosti nisam probao baš MSI GamingX RX480 ali sam probao dosta kartica iz najnovijih generacija i zvuči nelogično da postoji takav problem. Sad da li ima smisla je pitanje šta it želiš i za šta oćeš da daš pare. Moje mišljenje je da ako oćeš da se igraš u 60fps u maksimumu detalja u 1080p i da imaš malo "rezerve" je RX480 dobar izbor. S druge strane i ovo što Vudu kaže može da ima smisla u kontekstu RX470, jbg različite su preferencije. I taj GTX 1050Ti bi trebalo da bude ok kartica za male pare, prvi benchmark testovi su pod NDA do 25. oktobra u 15h tako da možeš realno još malo da se strpiš :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 На пример један купац на Њу Егу се пожалио на проблем плоче на којој картица не ради. Разлике у цени овде код мене нису превелике , између 470 и 480, али идеја је "џабалеску" апгрејд, без много трошења пара. Има и неких акција где је 470 са 8 гига скупљи од 480 са 4 гига. Нисам знао за 1050, сачекаћу па ћу да видим. Можда узмем и 1060, а остале компоненте мало касније. Хвла ви. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi_ Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 Nisam strucnjak kao gosn Vudu, ali evo ti iz iskustva, posto je rodjeni brat pre mozda mesec dana uzeo rx470 4gb, procesor I5 4460 Igra u 1080p i jedino sto mu je povremeno padalo ispod 60fps-a je Witcher (sve na max, hairworks ugasen) i ovaj novi tomb raider (sve na high, ima i ultra) i to je padalo tipa na 50, tako da ono...maltene se i ne primeti, a obe su medju najzahtevnijim, tako da ukoliko ne planiras da igras bas sve na ultra, giga, sega-mega 470 bi trebalo da bude i vise nego dovoljna za 1080p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts