Snou^ Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 zahvaljujem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Ovaj Snou mi je sumnjiv nesto, kao sara po zidovima i pita kako da izbegne placanje poreza.Da nisi ti neki internet policajac ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Evo da dam i ja dva centa.Ako furas istovremeno 3-4 virtuelne masine, to je izmedju ostalog i i/o intenzivno i ssdovi u raidu 0 ce svakako bolje raditi nego jedan ssd BAS zbog toga sto im je seek time mali. Kod hdd-ova i raid-a 0 si imao gubitke u smislu da se uvek ceka disk kome je trebalo vise vremena da nadje podatak, dok je samo citanje i pisanje uvek bilo brze jer dva diska citaju i pisu polovinu podatka te kada eliminises to da se ceka disk da nadje lokaciju jer su u pitanju ssd-ovi dodjes do bukvalno duple brzine citanja i pisanja.Dalje ako jedan 256ssd kosta 200e, a jedan 128 kosta 60 i napravis raid 10 (dva mirora pa onda stripe nad njima) dobices i pouzdaniju i brzu varijantu. Edited December 21, 2015 by mohican 2 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Samsungov SSD 512GB 850 PRO je oko 220eur kod tog lika sa KP... Ja sam krknuo 2 kom u RAID-0 i mislim da cu im dodati i treci cim pretekne dukatai baciti fresh Win10 iznova, jezivo je koliki komfor pruzhaju u radu (Adobe Premiere, igre..).Sto se tice "pouzdanosti", jbg ako rikne jedan cao-zdravo svi podaci, ali svakako bekapujemod podataka sto je bitno na externi USB3.0 HDD pa i ako me bas usere da rikne neki od njihzamenicu ga na garanciji koja je izdashna za ovaj model. Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 prenosni hard diskovi (ili bilo kakvi prenosni uređaji uključujući laptopove) su loše rešenje za backup, samo da kažem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 ja da potvrdim Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Evo da dam i ja dva centa.Ako furas istovremeno 3-4 virtuelne masine, to je izmedju ostalog i i/o intenzivno i ssdovi u raidu 0 ce svakako bolje raditi nego jedan ssd BAS zbog toga sto im je seek time mali. Kod hdd-ova i raid-a 0 si imao gubitke u smislu da se uvek ceka disk kome je trebalo vise vremena da nadje podatak, dok je samo citanje i pisanje uvek bilo brze jer dva diska citaju i pisu polovinu podatka te kada eliminises to da se ceka disk da nadje lokaciju jer su u pitanju ssd-ovi dodjes do bukvalno duple brzine citanja i pisanja.Dalje ako jedan 256ssd kosta 200e, a jedan 128 kosta 60 i napravis raid 10 (dva mirora pa onda stripe nad njima) dobices i pouzdaniju i brzu varijantu.Nemo se ljutis, ali to sto si napisao nema bas puno veze, osim za cenu ako su tacne cene koje si stavio, iako 4 ssd kostaju 240 a jedan 200, pa ono da se igras. dva ssd nikad nece biti duplo brza od jednog.Kakav seek time kod ssd? da nadje lokaciju u memoriji? mislim, postoji, ali dajte ljudi :)inace, ne baziram ovo sto kazem na teoriji ili online testovima, nego sam u peximu imao priliku da se igram sa fles storidzom, pa smo gledali performanse single disk, 4 u r10, 3 u r5, i sve je to kurac na biciklu. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 jbg "drzace vodu", bacam na dva, mali 2.5 Toshiba i drugi WD 3.5", obzirom da uopste ne rade(osim kad ih prikacim da bekapujem ta sranja) ne ocekujem da ce umreti u skorije vreme jer ih prostone "habam".....btw, sledece godine cene SSD-ova ce znatno padati koliko cujem, izlaze noviji modeli a i sve vise proizvodjaca ih valja... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Sta nema veze? Nisam ja rekao da ssd ima seektime vec da HDD ima seektime, nauci da citas.seektime je ono koliko HARD disku treba da nadje podatak NA PLOCI KOJA SE VRTI.SSD-u je seektime jako mali jer se ne vrti ploca i otud osecaj brzine ali on ima ogranicenje u tome kojom brzinom moze da cita i pise i svakim diskom u tom stripe-u ti povecavas koliko moze da se cita/pise iz sa tog celog raida.Jedini minus HDD stripe-a (pored gubitaka podataka ako jedan rikne) je to sto dva diska moraju da nadju nesto i zapisu/procitaju i onda se za svaki blok gleda seektime onog kome je duze trebalo da nadje. Kao sto rekoh to kod ssd-a nije slucaj i ako hoces do jaja performanse diska + bezbednost podataka raid 10 ssd je zapravo kul.I da dva ssd-a u raid0 ce biti priblizno duplo brzi od jednog.I jedini kurac na biciklu tu je peksim. Edited December 21, 2015 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Evo da dam i ja dva centa.Ako furas istovremeno 3-4 virtuelne masine, to je izmedju ostalog i i/o intenzivno i ssdovi u raidu 0 ce svakako bolje raditi nego jedan ssd BAS zbog toga sto im je seek time mali. Kod hdd-ova i raid-a 0 si imao gubitke u smislu da se uvek ceka disk kome je trebalo vise vremena da nadje podatak, dok je samo citanje i pisanje uvek bilo brze jer dva diska citaju i pisu polovinu podatka te kada eliminises to da se ceka disk da nadje lokaciju jer su u pitanju ssd-ovi dodjes do bukvalno duple brzine citanja i pisanja.Dalje ako jedan 256ssd kosta 200e, a jedan 128 kosta 60 i napravis raid 10 (dva mirora pa onda stripe nad njima) dobices i pouzdaniju i brzu varijantu.dva ssd nikad nece biti duplo brza od jednog.koja si ti noga Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 naravno da radi SSD brze ali i riknjavaju 3x lakse u produkciji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 da, zbog svih tih pokretnih delova Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 jel to iz nekog filma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 nesto ne radi strana fantasterrific-a ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 ne gledajte njegovu ponudu na KP vec ovde nadjite sta zelite: https://iponcomp.hr/...i onda mu samo na KP preko PM bacite URL za komponentu koja vas zanima da vam proveri aktuelnu cenu i to je to... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Cek, jel treba taj .hr ili .hu sajt? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Cuo sam danas da je neko uhapsen od tih sto prodaju preko madjara. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Cek, jel treba taj .hr ili .hu sajt?Isto je, samo HR verzija sajta je laksa jer ko jebeno razume madjarski jezik xD@ nikitaNadam se da nije dobri gospodin Fantasterifik :D Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 26, 2015 Report Share Posted December 26, 2015 Mislio sam da postoji neka racunica da direktno prebacis cene iz Madjarske u to koliko te otprilike izadje da ti on to donese. A sto se jezika tice jes mnogo gadan ali s druge strane postoji google translate, ja ovih dana svasta nesto zavrsih po kineskim sajtovima, nije lepo ali radi posao :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Kada se sracuna konfiguracija koja me zanima kod Zoltana ispadne tipa 20e jeftinije ... U odnosu na Emmi (neke komponente su skuplje, neke jeftinije)Jel se vodimo logikom, sto je Ivke rekao, da bolje da dam njemu pare nego burazeru kome falsifikuju licnu kartu ili moze neki dogovor na nesto vece cifre ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Mislim da je bolje da ga pozoves da pitas za cene, nisu im uvek azurne. Ako opet ispadne isto onda kupi ovde realno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Pa to, kuciste celo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 (edited) Meni je frka bez garancije, nije ovo priča od pre 10+ godina gde dobiješ godinu dana garancije i poz, sad skoro sve ima najmanje tri (memorija često i pet), a lik za dve godine može da nestane. Edited December 29, 2015 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Doca Posted December 29, 2015 Popular Post Report Share Posted December 29, 2015 meni osim hardova, nikad ništa nije crklo od hardverazato što ga na vreme uvališ nekom kao "nov" 3 Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 (edited) Hvala svima za pomoc oko konfe, posto sam uzeo novu vreme je da stara leti, a nemam ideju koliko moze da vredi. Dajte predlog cene za koju moze instant da ode:Chieftec Dragon Midi ATXi5-4570 @3.2GHzGigabyte B85M-D3HKingston HyperX 8GB DDR3Gigabyte ATI Radeon 6850640GB HDDSuper Flower Golden Green PRO SF-650P14XESamsung 225MW Edited December 29, 2015 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts