Zwerko Posted June 28, 2023 Report Share Posted June 28, 2023 1 hour ago, Lucky said: generalno je ovo sve deo one priče da auto put kroz bgd prestaje da bude auto put - kako će to u praksi da izgleda nemam pojma ali videćemo. trebalo bi da treća traka bude žuta, pa će pomoći autobusima, i možda bude više uključenja i isključenja što sigurno neće pomoći smanjenju gužve. Ne vidim da će to bilo kako značajno doprineti, ta treća traka je praktično od Konjarnika pa do Bežanijske kose onako isprekidana osim na uključenjima i isključenjima što znači da tuda može da se vozi. E sad mogu da je pretvore u žutu traku ali imajući u vidu broj uključenja i isključenja koji postoji na tom potezu deluje mi da bi to proizvelo takav pakao da bi na kraju samo odustali od toga 🙂 Ovo će minimalno smanjiti ukupan broj vozila koji prolazi kroz centar BG i olakšati putovanje onima koji su u tranzitu, ali apsolutno neće uticati na saobraćajne gužve u Beogradu. 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 restilizovani pežo 208 dobija odvratne felne sa 408 🙄 ovde samo zapažanje da imamo benzince od 75 i 100 KS, obične atmosferske (i pežo je skapirao da mali turbo ne može da izdrži više od 100k km), a sa druge strane imamo hibride sa 100 i 136 KS. molim vas ovde da zastanete i ovo pročitate polako i lepo - 208 sa benz motorom teži 1050 kg, a 208 sa hibridnim sklopom teži 1360 kg. električni e-208 sa jednom motorom 51kW batt i 156 KS ima čak 1580 kg. jel treba nešto da objašnjavam dalje? unsustainable Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 opet su krenuli da idu na tu stranu da samo dodaju neke nove detalje i onda će tako da se iživljavaju još neko vreme dok ne osmisle potpuno "novi" i revolucionarni dizajn. 54 minutes ago, dovlagsi said: a sa druge strane imamo hibride sa 100 i 136 KS. molim vas ovde da zastanete i ovo pročitate polako i lepo - 208 sa benz motorom teži 1050 kg, a 208 sa hibridnim sklopom teži 1360 kg. električni e-208 sa jednom motorom 51kW batt i 156 KS ima čak 1580 kg. jel treba nešto da objašnjavam dalje? pitanje je gde spakovaše u ovako mali auto još i dodatnu bateriju pored običnog motora 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 Ne znam na kom topicu je bila prica o velicini novih i starih automobila, ne mogu sa trazim sad sa moba. Elem, uzeh ovih par dana u Srb od ortaka Opel Astru (2016/17 valjda) i sve vreme imam osecaj kao da vozim Corsu. Ili sam ja navikao na velike automobile (inb4, pa kad ti je mali heee) ili ih zaista smanjuju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 ne smanjuju ih 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 Onda ja rastem kao Drasku kurac kad ode na vojnu vezbu! Ne znam zaista, ova Astra bas malo prostora ima. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 8 hours ago, Dule_smor said: Onda ja rastem kao Drasku kurac kad ode na vojnu vezbu! Ne znam zaista, ova Astra bas malo prostora ima. pa dovla je delimično u pravu - sama vozila rastu po pitanju dimenzija i kačili smo to više puta ovde i nekako postaju veća i veća pa samim tim ovi ubacuju neka nova u svoje game kako bi popunili rupu koja nastane kad neko vozilo postane preveliko za kategoriju u kojoj bi trebalo da bude. ali sa druge strane, u enterijeru sada imaš mnogo više elemenata i detalja nego što si imao pre. Pa osim ako ne pričamo o Tesla 3 minimalizmu najčešće budže neke dodatne plastike, ubacuju koješta još, na kraju krajeva menjaju i sedišta i tako i onda dobijaš ili utisak da je manje prostora ili ga stvarno ima manje zbog svega toga. Ja sam to primetio recimo baš i kod Akorda. Ova moja generacija i zatim odmah ona naredna, iako je naredna čak i nešto veća od moje generacije unutra ima manje mesta - i vozač i suvozač su nekako više "okruženi" prednjim delom a i pozadi ima nešto manje prostora zbog tih dizajnerskih "odluka". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 13 hours ago, Dule_smor said: Ne znam na kom topicu je bila prica o velicini novih i starih automobila, ne mogu sa trazim sad sa moba. Elem, uzeh ovih par dana u Srb od ortaka Opel Astru (2016/17 valjda) i sve vreme imam osecaj kao da vozim Corsu. Ili sam ja navikao na velike automobile (inb4, pa kad ti je mali heee) ili ih zaista smanjuju. Pricalo se na topiku gde je Fata pitao koji auto da kupi pa su se pravili pametni da kupi Peglicu jer mu vise ne treba. Vozio sam se u Astri toj u taksiju i prostora zaista ima premalo, nekako je skuceno i dizajnirano da bude "ususkano" a u stvari se dobije osecaj klaustrofobije. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2023 Report Share Posted July 7, 2023 doduše hajde, ima i delimično stvari oko sigurnosti pa i to povećava gabarit kako spolja tako i manje mesta unutra, što je svakako pohvalno, ali i čini da sve izgleda nabudženije i manje i još dodatno nepregledno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 On 7/6/2023 at 8:36 AM, dovlagsi said: restilizovani pežo 208 dobija odvratne felne sa 408 🙄 ovde samo zapažanje da imamo benzince od 75 i 100 KS, obične atmosferske (i pežo je skapirao da mali turbo ne može da izdrži više od 100k km), a sa druge strane imamo hibride sa 100 i 136 KS. molim vas ovde da zastanete i ovo pročitate polako i lepo - 208 sa benz motorom teži 1050 kg, a 208 sa hibridnim sklopom teži 1360 kg. električni e-208 sa jednom motorom 51kW batt i 156 KS ima čak 1580 kg. jel treba nešto da objašnjavam dalje? unsustainable Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 8, 2023 Report Share Posted July 8, 2023 al' zato koliko pređe sa tom baterijom! a i kad se sudari sa autobusom, odnese autobus dalje :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 10, 2023 Report Share Posted July 10, 2023 Nekako su uspeli da naprave još ružniji T-Cross :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 14, 2023 Report Share Posted July 14, 2023 B92: EU će zabraniti izvoz starijih polovnjaka? http://www.b92.net/automobili/polovnjak.php?yyyy=2023&mm=07&nav_id=2365714Ako predlog koji je Evropska komisija predstavila u četvrtak proÄ'e, stari, dotrajali automobili viÅ¡e ne bi mogli da se prodaju van EU i utiÄu na bezbednost puteva i zagaÄ'enju životne sredine u trecÌim zemljama, vecÌ bi se morali reciklirati u okviru Unije. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 14, 2023 Report Share Posted July 14, 2023 Ahaha koji kurac bre mamu im jebem...elem, jel hoce neko da mu doteram Audi A7 :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted July 14, 2023 Report Share Posted July 14, 2023 Dajem 2000! 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 14, 2023 Report Share Posted July 14, 2023 Dopada mi se incijativa. Ako smo sami nesposobni da ne uvozimo kršine makar da ne mogu da nam ih uvaljuju. kapiram da mogu da nadju alternativu kroz neka druga tržišta ali je verovatno skuplje i da hoće. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 18, 2023 Report Share Posted July 18, 2023 Hyundai Santa Fe Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 18, 2023 Report Share Posted July 18, 2023 Videh ovo i meni je spreda i sa strane vrh. Od pozadi je generalno katastrofa ali mi je bolje nego neki njihovi skorašnji modeli koji su katastrofa i spreda i od pozadi :) ako krenu dalje u ovom smeru mogao bi recimo sledeći Tucson da bude baš interesantan.Inače videh u Grčkoj karavan Arteona sa bugarskim tablama, teško je tu sliku izbaciti iz glave... 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 18, 2023 Report Share Posted July 18, 2023 Napred konacno pobedncki dizajn Pozadi Yoko Ono dupe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 19, 2023 Report Share Posted July 19, 2023 jedva čekam da izađemo iz ovog boxy trenda, meni je to sve teško sranje Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 19, 2023 Report Share Posted July 19, 2023 Bolje kocka nego kao C5 definicija nicega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 21, 2023 Report Share Posted July 21, 2023 Javiti VW-u da ne ukida Arteona, i dalje postoji tržište za njih! Ministarka pravde uručila ključeve novih vozila predstavnicima sudova i tužilaštva Ali mi je fenomenalno kako je ova vest "prošla ispod radara"... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 23, 2023 Report Share Posted July 23, 2023 nema više zastarevanja slučaja, stigli Arteoni 🤷🏻 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 23, 2023 Report Share Posted July 23, 2023 A mogli su Superbove da voze i da se sutiraju u dupe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 23, 2023 Report Share Posted July 23, 2023 da da, vlasnik alprosa na aparatima! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts