Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

• Replies 5.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

9 minutes ago, voodoo_ said:

Bolje nek pojačaju kontrolu na tehničkim (čuo sam da spominju neke video nadzore) nego što jedu govna ovako, ovo je čista fora za punjenje budžeta.

Te kamere se pominju još u pravilniku koji je trebalo da bude donet 2011. godine :) I nikada nisu uvedene... Problem je kontrola tehničkih pregleda, kada bi se to sve sprovodilo kako valjda ne bi bilo nikakve potrebe da se radi na šest meseci. Ja prvi onaj mučeni RURomobil (koji se doduše i ne vozi) registrujem već 3-4 godine bez da je video tehnički pregled. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

2 hours ago, voodoo_ said:

Pero pls

Ako uzmemo situaciju da se taj jedan tehnički godišnje odradi kako treba, je l verovatnije da će kola stara 15 godina da se pokvare u roku od 6 meseci a kola stara 14 godina neće? Na osnovu kojih istraživanja?

Plus ne verujem da matora kola uopšte čine dvocifren udeo u saobraćajkama, nego dominiraju pijani vozači i vozači novih jakih kola kojima je 80 na magistrali previše sporo.

Bolje nek pojačaju kontrolu na tehničkim (čuo sam da spominju neke video nadzore) nego što jedu govna ovako, ovo je čista fora za punjenje budžeta.

koja je ovo rečenica ala "ako je za prolaz 51 bod, a ja imam 50, pustite i mene, fali mi bod"
Granica negde mora da se podvuče, a činjenica je da ima i previše krševa po ulicama koji prolaze pregled kod Žike, Mike i Pere na lepe oči, jer znaju vlasnika tehničkog. Mene lično ta granica ne zanima, već više kontrola krševa, a možda će sa većom i ozbiljnijom kontrolom da se ne dešavaju ovakva sranja. Isto ide i sa pričom za zimske gume, kad ih budale nemaju po snegu, ja bih za to kažnjavao kao za bahatu vožnju, jer zbog nečije nebrige ili štekanja treba neko da strada. I slažem se za pojačanu kontrolu tehničkih, al jedno je da je ti pojačaš u BGu gde se neko neće zezati sa tim da izgubi posao ili licencu za obavljanje tog istog tehničkog ako pusti nekog idiota sa kršem, dok u provinciji se svi znaju i propušta se šakom i kapom. 

Skapirajte već da su kola luksuz, naročito na tom "zapadu" na koji hoćemo da se ugledamo, i da neki propisi moraju da se donesu. Ako dva tehnička godišnje za krševe donesu  barem 10% manje olupina po ulicama, ja sam za. Ne mogu da zamislim koje bi ovde kukanje bilo kad bi država donela zakon o razmatranju ukidanja dizelaša, kao što je u Nemačkoj. Takođe, ista ta nemačka ima svoje TUV propise u odnosu na starost automobila, i kad treba da ideš na tehnički i kako, i tehnički se plaća tričavih 150e i ozbiljna je stvar.

I nemoj da mi odgovaraš sa tim pričama "ali mi nismo Nemačka" i "ovde je skupo, narod nema pare za dva tehnička". Ogroman broj automobila ne treba ni da bude na ulici, i ti ljudi koji nemaju pare za automobil ne treba ni da ga imaju. To nije pitanje života ili smrti, nego čistog luksuza, ako nemaš ispravan automobil i da platiš sve zakonske regulative koje idu uz njega (pa i 2 tehnička), nemoj da ga voziš.

Da ti odgovorim na alkohol, pošto znam lika koji je u policiji, sada noću po internom pravilu moraju u zavisnosti od vremena da imaju minimum po 50, 75 ili 100 alkotestova po kolima koja su izašli na teren, tako da u nekom pozitivnom smeru ide. Korupcije će ovde uvek biti, ali to je do nas samih, a ne do pandura.

@mohr: jesi trenirao i na saobraćajnom ? :tf: 

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

jesu to oni isti koji traže da se pomogne debilima koji su uzeli kredite u švajcarcima, jer su bili alavi? :tf: 

Dva tehnička godišnje je sviranje kurcu, drkanje sirotinje, koja će opet da najebe, jer se ni taj jedan tehnički ne uradi kako treba. Merenje prosečne brzine na uatoputu je čisto izdrkavanje, i garantujem da će sada na autoputu biti više nezgoda.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

4 hours ago, Highl1 said:

Mene lično ta granica ne zanima, već više kontrola krševa, a možda će sa većom i ozbiljnijom kontrolom da se ne dešavaju ovakva sranja.

Upravo ovom rečenicom se odgovorio samom sebi... i tu se ja mislim slažemo svi.

Kotrola krševa - da, i dovoljno je jednom godišnje, ali prava kontola. I to je to. Krš može biti star i 5, i 7, i 20 godina, ali isto toliko godina može imati i utegnut i sređen automobil.

Bojim se da će biti samo još gore... zašto? Pa tek sada ću da pustim Peru, Lazu i Miku koji voze krševe na tehničkom, jer znam da će mi doći opet za 6 meseci i uzeću im pare :tf:

7 hours ago, Zwerko said:

Problem je kontrola tehničkih pregleda, kada bi se to sve sprovodilo kako valjda ne bi bilo nikakve potrebe da se radi na šest meseci. Ja prvi onaj mučeni RURomobil (koji se doduše i ne vozi) registrujem već 3-4 godine bez da je video tehnički pregled. 

"технички преглед" возача као што си ти требало би радити бар два пута дневно, јер због таквих лудака и уводе 2 пута годишње по принципу ако прође једном на муфте неће и други пут, али очигледно да вас се "жутих" гована разлило свугде исто као и "црвених" "напредних и назадних" радикала.

Све је то нормално у дегенерисаној и криминализованој држави где је легализовано убиство и тешке и лаке повреде аутомобилом.

Кад полиција види пијану будалу са пајсером на улици, одма га хапси и узмима му пајсер (нож, пиштољ... ) а кад ухвати потенцијанлог пијаног и бахатог убицу са аутомобилом склапају договор да се пијани и бахати убица што пре врати да убија.

Тачно је да има старијих утегнутих аутомобила али је тај број толико занемарљив да је на нивоу статистичке грешке

51 minutes ago, togFU said:

Upravo ovom rečenicom se odgovorio samom sebi... i tu se ja mislim slažemo svi.

Kotrola krševa - da, i dovoljno je jednom godišnje, ali prava kontola. I to je to. Krš može biti star i 5, i 7, i 20 godina, ali isto toliko godina može imati i utegnut i sređen automobil.

Bojim se da će biti samo još gore... zašto? Pa tek sada ću da pustim Peru, Lazu i Miku koji voze krševe na tehničkom, jer znam da će mi doći opet za 6 meseci i uzeću im pare :tf:

slažemo se svi, al od nečeg mora da se počne, i ovo nije samo izmišljanje tople vode kod nas sa starosnim ograničenjem

voleo bih da vidim statistiku ko izaziva vise nesreca,stariji automobili ili ovi noviji sa bahatim vozacima...cist harac,mene ce sledece godine da uhvati to da moram 2 puta godisnje na tehnicki a zapravo mi je sve na autu novo i mogao bih na crtu sa 90% novijih automobila koji prelaze ogromne kilometraze svaki dan i vec posle par godina su u raspadnom stanju ali jbg,bitno da su proizvedeni skoro !

18 minutes ago, Dule_smor said:

Zavisi na kom, 80 preko Ade valjda, Brankov 60, a Gazela 100? Al bolje nek napise neko ko prolazi cesce nego jednom godisnje :D

Gazela je 80, svi ostali za sada 50. Mada ima naznake da uz podizanje ograničenja brzine na auto putu hoće da podignu i na mostovima, pre svega na Pupinovom i preko Ade na 80. Ali mislim da je ovo bila aluzija na neku raniju diskusiju :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa nije valjda Mohr vozio motor 200 preko mosta na Adi :D

A ovo za mostove, jel bese generalno na mostovima ne sme vise od 80, osim na autoputu van grada. Ne secam se recimo da na mostu kod Beske ili onom na V.Moravi na autoputu ima ogranicenje?

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

srpskivojnik-3.jpg

Ma nije to nego je Draško u nekom momentu tvrdio kako je sigurno na Brankovom ograničenje 80 jer on zna da kada je učio vožnju je negde pisalo da je preko mosta uvek 80, tako neka glupost. 

Mislim da na auto putu nema posebnih ograničenja za mostove, kod Beške je sad 120 ako me dobro sećanje služi. Eventualno ako je most u nešto lošijem stanju ili tako nešto pa smanje. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

4 hours ago, mohr said:

voleo bih da vidim statistiku ko izaziva vise nesreca,stariji automobili ili ovi noviji sa bahatim vozacima...cist harac,mene ce sledece godine da uhvati to da moram 2 puta godisnje na tehnicki a zapravo mi je sve na autu novo i mogao bih na crtu sa 90% novijih automobila koji prelaze ogromne kilometraze svaki dan i vec posle par godina su u raspadnom stanju ali jbg,bitno da su proizvedeni skoro !

a možda da razmisliš da ne budeš random sirotilja i da kupiš nov auto ? :tf: 

4 hours ago, f4ts0 said:

kako ti je sve na autu novo ako je star 14 godina? golf2?

pa lepo,zamenio sam :),mazda 6,vezao sam se za auto i ulozio u njega,razmisljao sam i o prodaji ali sam i neko ko ne voli promene previse,pogotovo kada si prezadovoljan necim...na stranu sto je skoro 30 k registracija jos 'oce majmuni da mi uvode 2 tehnicka godisnje...

da su zabranili uvoz  autabmatorih x godina pre 5 godina, 

da su zabranili uvoz havarisanih auta,

da se postojeci tehnicki pregled zapravo i odradi, ili ne daj boze da se jos odradi i detaljnije nego do sada, pa da danas i razumem drugi tehnicki pregled

(doduse danas mi vozac rece da nece moci da se registruju vozila kojima je odstranjen katalizator)

klasicno palamudjenje "evo evo radimo na gorucem problemu" fazon za mmf ili neke eu protokole

fallout_table.gif

8 hours ago, G!!! said:

doduse danas mi vozac rece da nece moci da se registruju vozila kojima je odstranjen katalizator

Je l ovo već na snazi ili tek treba da uvedu?

EDIT: Pitao sam majstora, kaže nije još uvek, možda od sledeće godine

Edited by voodoo_

2 hours ago, voodoo_ said:

Je l ovo već na snazi ili tek treba da uvedu?
EDIT: Pitao sam majstora, kaže nije još uvek, možda od sledeće godine

Tu se vraćamo na onu problematiku od starta - tebi je vozilo tehnički neispravno ako mu je skinut katalizator jer ono fabrički ispunjava na primer Euro 4 normu za koju je potreban katalizator (uzeti s rezervom, nisam proveravao koja norma šta zahteva). Samim tim tebi vozilo nije tehnički ispravno i u teoriji gledano ti nisi mogao da ga registruješ sve ove godine. Naravno svi znamo koliko se na to obraćala pažnja. Ali tu dolazimo do problema - nije problem da li će tehnički biti na šest meseci ili na godinu dana, problem je što neispravna vozila redovno prolaze isti ili uopšte ni ne dolaze na tehnički a registruju se. Ista je varijanta na primer sa uklanjanjem DPF filtera sa dizela što znam da je brdo ljudi uradilo i to na relativno novijim vozilima jer su ti filteri uvedeni pre možda 6-7 godina sa Euro 5 normom. Dakle i oni su tehnički neispravni bez obzira što su daleko mlađi od 15 godina i radili bi tehnički na godinu dana. 

Heghlu'meH QaQ jajvam