Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ovo bukv ne bi prišlo jer smo mi ložane i auto mora da izgleda skupo, a često i da zaista bude skup! plus što ovaj verovatno nema ni erbegove jer indija, pa plaćaš samo metal i motor tehnologije 1988 🙂

• Like +1 1

facebook.com/speed.rs

4 hours ago, dovlagsi said:

ovo bukv ne bi prišlo jer smo mi ložane i auto mora da izgleda skupo, a često i da zaista bude skup! plus što ovaj verovatno nema ni erbegove jer indija, pa plaćaš samo metal i motor tehnologije 1988 🙂

mislim da se kod nas Tipo sasvim dobro prodavao 🙂

• Like +1 1

14 hours ago, voodoo_ said:

Tipo-ov i 500L-ov Fire 1.4 motor je iz '93

Dodatni fun fact za 500L 1.4 - šesta brzina nije šesta brzina, već peta od šuntića 1.2, tj isti taj prenosni odnos, samo su mu ovih prvih 5 "skraćene" :D Imamo ga kao službeni, krećemo drugom :D

(ili sam ja nešto pomešao, ali znam pouzdano da na ~2600rpm puntic petom ide 100 kmh, a 500L 1.4 na 2600rpm šestom ide isto 100kmh)

Edited by millanče
  • Like +1 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Tačno, prva je pretkratka, a 3000 obrtaja u šestoj je oko 120-130 na sat. Pošto imam i Pandu 1.2, tamo su brzine dosta "duže", možeš prvom da voziš do ~30 na sat bez previše dranja.

E sad, isti taj 1.4 u Tipou ima drugačije odnose, plus je lakši auto i izgleda bolja zvučna izolacija, uglavnom tamo se ne oseti.

• Like +1 1

pa samo će da malo smanje CX-60, vidi se taj momenat oštrijih linija, tako će da izgleda, ko se na to loži kao izvesni koje poznajemo njemu će se dopasti.

nama ostalima će prosto biti još jedna mazda kao i sve druge sa tom predugačkom haubom napred.

Na Starom Gradu se priprema nova parking zona, bele boje. Radnici su pomenuli da bi trebalo sredinom meseca da krene, a u opštini je usvojena uredba kojom bi se plaćanje parkinga produžilo radnim danima i subotom do 22h, i nedeljom od 7 do 14h.

Fakat sam video da su sve prefarbali u belo - ali to ne može prvo da uradi Opština nego radi Grad, drugo morali bi da menjaju Odluku o Javnim Parkiralištima u Beogradu na Skupštini Grada za tako nešto. Mislim ne kažem da je nemoguće, nego ne uspevam da nađem zvaničnu informaciju da su tako nešto uradili. 

Heghlu'meH QaQ jajvam