Shomi~ Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 (edited) Cimbaljević se teretio zbog ugrožavanja javnog reda i mira pošto nije hteo da napusti autobus mada kapiram da su mogli opusteno da mu napakuju i ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti Edited April 29, 2013 by Shomi~ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Ne znam da li ste primetili ovu vest: Uskoro kontrolor u svakom vozilu IZVOR: BETA, TANJUG Beograd -- Grad Beograd otvoriće konkurs za 700 novih kontrolora u gradskom saobraćaju kako bi od sledećeg meseca u svakom vozilu bio bar po jedan kontrolor. Foto: Beta Broj kontrolora u javnom prevozu u Beogradu, od ponedeljka 24. juna biće sukcesivno povećavan sve do 15. jula, kada će ih biti ukupno blizu 1.000 što znači da će u gotovo svakom autobusu neprekidno raditi po jedan kontrolor, najavilo je danas Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd. "Ove mere sugrađani koji koriste javni prevoz treba da shvate kao jedini način da prevoz u gradu opstane kao komunalna delatnost koja će omogućavati kvalitetan život sugrađana", rekao je gradski menadžer Aleksandar Bijelić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i dodao da pola miliona Beograđana uredno plaća prevoz i Grad Beograd je dužan da njima obezbedi redovan i kvalitetan prevoz. Prema njegovim rečima, posle probnog uvođenja kontrole na pojedinim linijama, broj očitavanja putničkih karata "drastično" je porastao. "To je pokazalo da ljudi, iako znaju da prevoz treba da se plaća, to ne rade ako nije prisutan kontrolor", rekao je gradski menadžer. Gradski menadžer je podsetio da je od početka godine 60 miliona evra potrošeno na subvencije za javni prevoz i da to pod hitno mora biti zaustavljeno. "Ukupni troškovi javnog prevoza na dnevnom nivou su oko 410.000 evra. Ako uprostimo računicu, to je po vozilu 450 evra, što znači da kada bi svako vozilo prihodovalo 30 evra na sat mi bismo imali situaciju u kojoj bi novac umesto za subvencije prevoza bio namenjen za izgradnju novih škola, bolnica, mostova, voznog parka", objasio je Bijelić. On je dodao da niko iz gradske uprave ne želi da smanjuje broj autobusa niti da redukuje polaske, već da žele redovnost prevoza, čiste i klimatizovane autobuse... U okviru novih mera u javnom prevozu, od ponedeljka, 24. juna, građani će moći da kupe vremensku kartu koja će koštati 100 dinara i važiti u zoni ITS1. Prema rečima direktora Direkcije za javni prevoz Zorana Šarca, karta će važiti 75 minuta od trenutka kada je putnik očita u vozilu, što je u obavezi da radi i prilikom svakog presedanja. "Mi smo zamislili da putnik može da završi započetu vožnju ako poslednje očitavanje karte bude u okviru tih 75 minuta", rekao je Šarac. Prema odluci gradske uprave, kazna za putnike koji se voze bez karte smanjuje se sa sadašnjih 1.500 na 1.000 dinara, ali ako je putnik ne plati u vozilu, izdaje mu se opomena koja će iznositi 5.000 dinara. Konkurs za 700 kontrolora koji će raditi na privremeno - povremenim poslovima biće otvoren od sutra, a planira se da oni počnu da rade 15. jula. Njih će preko GSP-a angažovati Grad Beograd kako bi se neplaćanje prevozne usluge, zbog kojeg preti kolaps čitavom sistemu, sveo na minimum. Trenutno ovaj posao obavlja 270 kontrolora firme Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela Bus plus sistem naplate. Dakle GSP ce zaposliti jos 700 kontrolora, a firma koja je zaduzena za naplatu karata ce ostati sa svojih 270 kontrolora. Idealan primer javno-privatnog partnerstva: privatni partner uzima pare, a javni placa troskove naplate :) Pritom ako imas 1.000 kontrolora, to je skoro jednako broju vozila u letnjem redu voznje, pa se postavlja pitanje zasto su to kontrolori, a ne kondukteri koji i naplacuju karte, tj koji ce nam onda uopste kurac BusPlus Ok, ovo za vremensku kartu mozda i nije tako lose... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 sad htedoh da linkujem. šta nam je sad činiti? PRVO streljamo Đilasa. :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 zaista je vreme za pobunu i da lete, ako ne glave, onda barem neke zadrinjere oko spustine grada 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) @Neo: kako niko nece placati kartu? Malo pre u 23ci od 40+ putnika samo jedan lik i ja nemamo kartu. Pomirio se narod i daje kes govnarima Edited June 19, 2013 by Touche Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Iskreno sam i ja primetio da niko zivi ne placa prevoz kad se vozim busom, buvalno od mladjarije do poslovnih i matorih ljudi, kolektivno odbijanje polsusnosti, izbegavanje kontrole i setanje do sledece stanice. Niko ne sljivi BusPlus =) Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 i? ko je u pravu, jel placaju ljudi ili ne placaju? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ребел Posted June 19, 2013 Popular Post Report Share Posted June 19, 2013 Мало плаћају, мало не плаћају. 3 Quote Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 "Njih će preko GSP-a angažovati Grad Beograd kako bi se neplaćanje prevozne usluge, zbog kojeg preti kolaps čitavom sistemu, sveo na minimum. Trenutno ovaj posao obavlja 270 kontrolora firme Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela Bus plus sistem naplate." koji sistem apeks solusn, gradu beograd 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Beogradski odbor DSS zatrazio je danas od beogradskih vlasti da raskinu štetni ugovor o uvođenju naplate karata u javnom prevozu zvanom Bus plus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 pre bi platio kartu za bazen na Banjici nego bus plus Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 E ako su oni tražili onda dobro. па тражили су и прошле год у фебруару, па неколико пута пре тога, још од 2010. кад је направљен уговор. Но, Београђани су одлучили другачије, тј да им у потпуности одговара БУС плус... као и друге "инвестиције" знамо већ кога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 opusteno, za 3 godine cemo da izglasamo nekog drugog 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Cisto informativno da pitam, interesuje me jel ljudi ne placaju prevoz jer je skup? Ili ne placaju sto do neke relacije mora da uzmete 2x busa pa da placate 2x karte. Mislim ono mene bi bilo sramota da dodjem iz Smedereva u BG i da platim prevoz koji ce da me vozi od zeleznicke stanice do Airport City. Sramota bi me bilo jer svaki dan u Smederevu placam kartu 70 din od Centra do Plavinca koji ima 4-5 kilometra, jer ne bi peske da idem po suncu. Sad me interesuje jel ne placate kartu jer ne zelite da je platite, ili sto vam se ne svidja kakav je sistem Bus Plusa? Skupo vam je, ili imate neke posebne zahteve pa bi ste onda placali Bus Plus? Ili uopste ne zelite da placate gradski prevoz ? Ja stvarno ne razumem problem Bus Plusa, ako moze neko da mi objasni? Smaknite nemastinu etc, ja da nemam iso bi peske do plavinca. Da li bi ste placali kartu 70 din, kad bi se uvelo sat vremena da vam vazi to kucanje, i da su autobusi novi? Meni po defaultu od plate odvojeno 2k din mesecno za drndanje busom... (Kupujem mesecnu) 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 ne bi platio ni da je dzabe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 K got it :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Брате, после педес страна рантовања, ти не мош да искристалишеш трип са бусплусом, е јебига:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 cela izbacuje kontrolore bez karte iz busa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Ћела дуле џакић! 1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 ja ne kupujem jer neću da im dam pare, a cela busplus farsa mi pomaže da smirim savest ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Ja sam npr krizirao u francuskoj 3 dana, nisam hteo da dam 10 evra za net :D Imao sam 4 sata free interneta za 3 dana samo :D 2 evra bus karta gradska inace u Versailles, isao sam peske :) Edited June 19, 2013 by Silencer 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 cela izbacuje kontrolore bez karte iz busa 1 Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Ja sam npr krizirao u francuskoj 3 dana, nisam hteo da dam 10 evra za net :D Imao sam 4 sata free interneta za 3 dana samo :D 2 evra bus karta gradska inace u Versailles, isao sam peske :) gde si isao peske? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Sting Posted June 19, 2013 Popular Post Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Od 1995 godine sam svaki mesec kupio markicu sve do marta 2013 godine. Samo jedan mesec nisam kupio markicu jer sam bio na letovanju. Kako marfijev zakon nalaze, ushao sam u autobus i zaboravio da otkucam kartu jer sam navikao da imam markicu, kontrola je ushla i platio sam kaznu za taj mesec. To znaci da sam efektivno kupio 216 mesecnih markica za GSP. Svugde sam propagirao da se markice i karte kupuju, jer kako ce da funkcionishe prevoz ako naplate nema. U martu 2013 sam dobio sluzbeni auto i vishe ne placam markicu. Igrom slucaja u svom poslu sam imao prilike da saradjujem sa kompanijom koja uvodi BusPlus i vrshi naplatu i iz celog iskustva mogu samo da kazem da sam sto posto siguran da je cela operacija BusPlus mafijaski posao napravljen da se skida kajmak sa GSP sistema u Beogradu. Zbog ovoga svaki gradjanin Beograda ima moralno pravo da ne plati ni jednu jedinu kartu, dok se ova situacija ne reshi i mafijashka govna se ne rasteraju a GSP vrati onima cije i vlasnik: gradjanima Beograda. Ono cemu svi ostali gradovi treba da budu zahvalni Beogradu, jeste potpuni fijasko BusPlus sistema. Da ovog fijaska nije bilo, BusPlus je planiran da se uvede u SVAKI grad u Srbiji u kojem DS ima vlast. Poslednji potez sa uvodjenjem kontrolora koji ce biti zaposleni u jednoj drzavnoj firmi a koji ce se baviti prakticno jurenjem naplate za drugu firmu koja je pritom privatna je samo dokaz bahatosti i krimanala koji se manifestuje BusPlus sistemom. Edited June 19, 2013 by Sting 22 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted June 19, 2013 Popular Post Report Share Posted June 19, 2013 bravo to je to U prevodu sad ko dodje i kaze :"karta mora da se plati, tako ej u civlizivanom svetu" neka jede govna zbog da jede govna 10 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts