Jump to content

BusPlus

Recommended Posts

nemam reci:  

"Svi kupite karte i nema kontrole"

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=08&dd=28&nav_id=893083

ovaj je stvarno pao sa marsa...samo jos da je dodao kao onaj iz GSP:,a ako ne kupiti svi, povecacemo cenu onima koji kupuju

kako je lako naci resenje [onjelood]

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

STROGOĆA Nova pravila u vozilima GSP

Broj vozila u javnom prevozu biće smanjen za 10 odsto u odnosu na poslednji zimski red vožnje, ali do te redukcije neće dolaziti u špicu.

Od 1. septembra u vozilima GSP biće obavezna i validacija karata za sve građane
Kako bi se smanjio broj putnika bez karte u gradskom prevozu 200 kontrolora iz GSP “Beograd” će od sutra raditi zajedno sa 280 kontrolora “Apeksa”. Na najfrekventnijim linijama u gradu njima će pomagati i komunalni policajci.

- Predviđeno je da u svakoj ekipi kontrolora bude po četvoro ljudi. Zbog manjeg broja komunalnih policajaca nije moguće da u svakoj ekipi bude po jedan komunalni policajac. Ali, na najrizičnijim linijama će sigurno raditi i komunalni policajci - ističe Željko Milković, v.d. direktora GSP “Beograd.

Pročitajte još
Od sutra manje vozila GSP na ulicama Beograda
Grad želi da što više komunalnih policajaca angažuje u kontroli putnika u gradskom prevozu jer oni za razliku od kontrolora imaju pravo da legitimišu građane i kada oni ne žele da pokažu ličnu kartu.

Od 1. septembra u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća biće obavezna i validacija karata za sve građane. Čak i mesečne putne isprave, ako nisu overene u vozilu, smatraće se nevažećim i neispravnim. Iako se prema izmenjenom pravilniku, kartice koje nisu očitane smatraju neispravnim, i u skladu sa tim putnik je dužan da na zahtev kontrolora plati cenu doplatne karte ili da mu bude uručena opomena.

Cena doplatne karte u vozilu iznosi 1.000 dinara pod uslovom da je putnik bez karte plati na licu mesta. Ukoliko to ne uradi u vozilu, izdaje mu se opomena da dug izmiri u roku od sedam dana. Ako to ne učini, sleduje globa u iznosu od 5.000 dinara, plus sudski troškovi.

Inače, gradski čelnici tvrde da je u prethodne skoro tri nedelje prodaja karata povećana za 20 odsto pa ukoliko se nastavi takav trend moguće je da se već u drugoj polovini septembra odustane od redukcije vozila.

- Biće oko 100 vozila manje na ulicama nego tokom prošlog zimskog reda vožnje. S tim što neće biti redukcije tokom jutarnjeg i popodnevnog špica. Takođe, pratićemo svakog trenutka situaciju na saobraćajnicama i ukoliko dođe do većih gužvi izvešćemo na ulice i rezervna vozila – objašnjava Milković.

U „Apeksu“ ističu da trenutno vode pregovore sa mnogim trgovinskim lancima kako bi omogućili svim kupcima „Bus plus“ kartice popust od 10 odsto u tim objektima.

Vesić: Cena karte ostaje ista
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je juče da će nova gradska vlast i rukovodstvo GSP-a zaustaviti nezakonit odliv sredstava iz tog preduzeća, ukazavši da je jedan od bivših direktora predvideo da se Fudbalskom klubu “Polet” uplati osam miliona dinara.
- To je skandal i ovom prilikom želim da poručim svim dobavljačima da je taj dopis nezakonit, i da ne treba to da rade - kazao je Vesić.
On je potvrdio da se neće menjati cena karte u gradskom prevozu, ali da ona mora plaćati jer se više od 60 odsto građana vozi besplatno, što je neodrživo.

Jel Banjica spada u rizicnije linije?  :tf:

Heghlu'meH QaQ jajvam

dakle ipak obavezna validacija? meni nisu nista rekli sa mesecnom kartom danas...ako krenu da naplacuju kazne ljudima koji redovno placaju mesecnu a ne validiraju se...da li mogu biti takvi imbecili

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Koj moj imam da "Validiram" mesecnu markicu za prevoz. Platim svoje 3200 i sta vise imaju. I bez i sa validaije kad dodje kontrola mogu da vide da je mesecna pretplata placena. Cemu jebeno cimanje? Naravno ako postoje planovi da se mesecna ogranici na neki sitan broj voznji onda dresura ima smisla.

Ја нисам параноичан, али негде у бази свакако постоје подаци о целокупном твом кретању (за оне који користе само тај вид превоза), што се мало коси са неком слободом, следеће ће бити "дај да вас чипујемо, то је за ваше добро". :)

Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada...

Meni je ovo od svega najsmesnije

rekao je Mali i najavio i da će, takođe, protiv žene, koja je juče ogrebala kontrolora, biti podneta krivična prijava. 

Zar uopste moze da se podnese krivicna prijava kad neko nekoga ogrebe? Mozda bi bilo bolje da ga je pljunula?  [roflmao] Ono kao Sinisa Mihajlovic na svetskom prvenstvu pa se posle pravi lud :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ja se neki dan raspravljam sa ortakom koji je u fazonu "hocete da ne placate a imate javni prevoz, A, a, a?", bas oko cene kostanja prevoza. Sto kaze Kili, za cenu kostanja mesecne se pola meseca vozis na posao, i to ako si solo, ako nemas nekog da karpulujete resurse. Kolima. Jedna osoba.

Naravno, ortak je sve vreme to predstavljao kao vrlo komplikovanu i slozenu racunicu, zasto to sve toliko kosta, jer se ja eto ne razumem a on kao neko ko prati razvoj grada profesionalno zna vise... ali zapravo sam na tom primeru video da i ljudi koji se bave time i koji vole da sole pamet ostalima zapravo isto ne umeju da objasne zasto to toliko kosta. Vec je subvencionisan prevoz pa se iz budzeta pokriva fazon 70% cene, sto znaci da je tih 75 dinara samo 30% cene voznje... eeeej, pa jel ti autobusi idu na tartufe?