Jump to content

Reklama za preduzece


strokan

Recommended Posts

Daklen ovako. Posto se nikad nisam bavio studijskom fotografijom, a samim tim nit posedujem znanje, nit opremu za istu, pokusao sam da napravim "banner" za reklamni prostor u knjizi o rakijama koja u skorije vreme treba da krene u stampu.

Naime rec je o maloj porodicnoj firmi, pa sam odlucio da sam pokusam da napravim nesto (sto bi placao, kad mogu i sam, a i zanimljivije mi je). Od opreme sam koristio Nikon D40 sa 18-55 objetivom, flasu rakije, casicu za rakiju, dve police od ormara kao "studio", dva lista belog A4 papira koja sam metnuo ispred blica i burazera kao sipaca rakije.

Sa svojim skromnim znanjem u photoshopu napravio sam dve verzije.

1. XgBuz.jpg

2. H1YEW.jpg

Zanimalo bi me kakva su vasa misljenja. Koja je verzija bolja (ili mozda ni jedna ni druga ne valjaju)

Fala unapred!

Link to comment
Share on other sites

Kad bi imao normalan blic, lako bih ja fotku resio...

A font stvano ne znam koji bih mogao da stavim... Najradije bih ostavio neki obican i jasan font, kao sto je arial, times new roman i tako to... Ako imas predlog za dobar font slobodno reci :)

I hvala na komentaru

Edited by strokan
Link to comment
Share on other sites

Druga je bolja.

Što se tiče fotke, možeš probati da sipaš suncokretovo ulje - gušće je pa ćeš lakše uhvatiti pokret.

Što se tiče ostalog, skini neku kolekciju fontova pa izvrti šta sve ima - ima dosta njih koji su čisti i pregledni a nisu default.

Logo kriminalan :)

Link to comment
Share on other sites

Logo je vec na svim papirima od firme tako da njega ne bih dirao, ostaje takav kakav je :D

Fontove vec menjam, takodjer i smanjujem broj informacija u podnozju, mislim da ce ispasti bolje ako bude u dva reda...

Hvala na sugestijama.. Sutra cu opet pokusati da fotkam, sa malo drugacijim set up-om... Probacu i to sa zejtinom, odlicna ideja :)

Link to comment
Share on other sites

ja sam krenuo kao da ne dopada mi se ovo i ono i kad sam ih sve napisao skontao sam da se meni zapravo ništa tu ne dopada.

- flaša, a naročito čaša me ne asociraju na rakiju

- fontovi mi se uopšte ne dopadaju

- bode mi oči jako to što je sa desne strane sve mat crno dok se sa leve vide svetlo i senke, deluje kao da si uzeo sliku i onda deo prefarbaoa u paintu, vrlo jeftino. čini mi se da bi mnogo bolje bilo da je urađena jedna solidna fotografija i samo (neki drugi) font preko

- na prvoj previše crnila, na drugoj ove kruške deluju kao nešto sa postera pokreta za preporod srbije ili kese sa veštačkim đubrivom

ono što je fascinantno jeste da mi je sve loše ali je sve nekako podjednako loše, tako da mi kao sve celina deluje skladno lol.

ako radiš prvenstveno da naučiš samo napred, al ja ovo na tvom mestu ne bih ovako davao na štampu nego bih se dogovorio sa carom dooliom da mi to lepo nacrta i platio bih mu u rakiji :D

Link to comment
Share on other sites

Odlucio sam da vise nista ne radim na ovom cudu jer je ono osnovno, tj. fotografija, od cega sam krenuo blago receno uzasno ispalo. Sto vise gledam to mi se manje dopada, i slazem se da nije materijal za casopis.

Sto se tice flase i case za rakiju tu se ne mogu sloziti sa tobom. Flasa za rakiju tipicnija ne moze biti od ove. Sad ovo sto prave neke oblike kao da bude fensi, po mom misljenju je kiceraj.

Casa za rakiju (sto ova i jest) sam je uzeo zbog njenog oblika, koji ce docarati pokret kad budem ponovo fotkao (trebao je i ovog puta da docara pokret ali nisam uspeo da to postignem)

Za fontove smo utvrdili da su uzasni i to ce se definitivno promeniti

Senke sam ostavio na prvoj zato sto mi se cini da malo razbiju to crnilo (probao sam da se obojim u crno i nije mi se svidelo).. Na prvoj su se koliko toliko dobro uklopile, a na drugoj nisu nikako

Bas sam to crnilo hteo da razbijem sa ovo malo svetlosti :D, a bez dunja nekako mi je previse prazno, one su tu da bi popunile prazninu... Deluju ti kao kese za djubrivo zato sto su zatamnjene dosta, ali kad nisu zatamnjene onda odvlace paznju od onog glavnog, tj. od casice sa rakijom (sto u ovom slucaju ne bi bilo lose)

Link to comment
Share on other sites

razmisli o ovako nekim varijantama:

YYtJr.jpg

Toxxw.jpg

m91ax.jpg

ova poslednja ti je možda najbolja obzirom da imaš dobar aparat. uslikaš flašu rakije pored voćke dunje u fokusu i u pozadini neki lep predeo, preko nalepiš neki ok font i eto, kontam da ne može bolje obzirom da se ne baviš fotografijom i grafikom.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala na predlozima ali neka moja zamisao je da to bude na crnoj pozadini jer su, barem meni nekako ti baneri na crnim pozadinama privlacniji, tj. ostavljaju jacu poruku.

Sad sam se malo edukovao o postavljanju svetla, pozadine i jos nekim stvarima pa se nadam drugacijim rezultatima. Sve u svemu videcemo sutra sta ce biti.

Uglavnom hvala svima na predlozima, kritikama i pomoci. :)

Link to comment
Share on other sites

Ako bi bilo "gun to my head" izabrao bih verziju 2, ioako ni ona nije baš najbolja, što su ti i drugi već napomenuli.

Ja bih lično "odzumirao" flašu i čašu pod obavezno, i naravno sam ispis moraš promeniti, plus i tekst. ne moraš da ostavljaš ovo "privredno društvo za tralala" nego zvekni neki slogan ili nešto tipa "Najbolja radža samo kod strokana" čime ćeš ljude povezati sa tim šta firma radi, a dole ostavi samo kontakt podatke.

I još jedan savet - ako već imaš domen nema razloga da ti mail bude @sbb.rs.

Link to comment
Share on other sites

Iz ugla privrednika ti preporucujem da ne gubis vreme, plati profi fotografa ili kupi dobar blic sa difjuzorom, a slike i tekst daj nekome ko se profesionalno bavi poslom da ti to uradi kako treba, bice brze i bolje.

Ako hoces sam da slikas, preporucujem ti da napravis lightbox:

http://www.google.rs/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=how+to+make+lightbox+fotr+photograph#hl=sr&sa=X&ei=axcMT77dG5PO4QSg5fGzBg&ved=0CCYQBSgA&q=how+to+make+lightbox+for+photography&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=fb8991c2bdc3b804&biw=994&bih=622

ako ti treba logo (a treba ti bolji), greendesign.rs

Edited by Kung Lao

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Logo je takav kakav je trenutno, nisam ga ja pravio, a vec stoji u svim papirima, tako da ga ne bih menjao

Htedoh da ubacim dunju, ali nisam mogao da nadjem :D

Flasa je bez etikete zato sto se firma bavi preprodajom rakija, te imam rakija od mnostva dobavljaca, pa bi bilo glupo da stavljam etiketu samo jednog.

A cilj flase mi je i bio da ukaze na, tako da kazem, domacinsku atmosferu... Kao dobra domaca, sto ti kazes dedina, rakija :D

Sad kad sam "naucio" da se igram sa svetlom, ispobacu jos par varijacija, pre svega samo fotka cokanjceta bez flase.

Link to comment
Share on other sites

mnogo bolja druga varijanta, volim ovakve topice, kad čovek lepo usvoji sugestije i napreduje :)

moram i ja da ponovim da mi logo baš bode oči, a to si već rekao da nećeš menjati... šteta. A možda samo da promeniš boju tog logo-a? siva ili bela recimo? čisto da ne bude ta govno boja :)

meni je ok što flaša nema etiketu, to mi ne smeta. ova zatamnjenja po ćoškovima koja si pretpostavljam naknadno ubacio u photoshopu su malo prenaglašena, smanji to malo.

Edited by BLACK JESUS IS BLACK
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...