Jump to content

RURomobil!

dovlagsi

Recommended Posts

imam loše vesti ... izgleda da je izvukao struju iz ruromobila grejač zadnjeg stakla koji je bio uključen iz nekog razloga tako da je auto oficijelno mrtav skroz, čak ni ne vergla :(

moraćemo da probamo opet na kablove, kapiram da će to pomoći, a ja se nameračio taman da vozim malo ruromobil sa Nenadom, to bi bio show program! Plus da mu sipam gorivo.

meni je ovde fascinantna činjenica da ruromobil ima grejač zadnjeg stakla i da on zapravo radi :D

lale, pošto svakako treba da svraćam do HQ, mogu i ja da naiđem kad i zwerko, taman da pomognem ako bude šta trebalo i da izblejimo.

ako bude suvo sutra, ofc, ne bih baš prevozom da idem :D

E, ok, case log update ... dovla, nenad (!) i ja smo ga upalili na kablove pre nekoliko časova i pored toga što je bio uključen grejač zadnjeg stakla, zatekli smo zanimljivu situaciju a to je da je bilo uključeno dugo svetlo koje nije moglo da se isključi (!!) Radio je takođe samo levi far (!!!). Dobra strana je što je relativno lako upalio kad je dobio struju i relativno brzo. 

Onda je samostalno malo šljakao, pa smo probali da priključimo i desni far, pošto postoji sijalica ali je bila razdrndana, međutim, to je dovelo do toga da se ugasi auto jer je izgubio struju ili tako nešto, kaže dovla zna šta je dovelo do toga jer je on džarao :) Onda smo ga opet upalili na kablove, radio je ovoga puta duže i nekim magičnim drndanjem koječega uspeli smo da isključimo duga svetla i popravimo desni far, izuzev dugog svetla koje na desnom faru ne radi jer nema sijalice. I onda je usledila vožnja ruromobila, da mu napunimo akumulator malo. Gasili smo ga tokom vožnje nekoliko puta i palili, nekad namerno nekad slučajno (nenad vozio jebotemiš!).

Važno je takođe pomenuti da mu je natankan rezervoar ful fulova, stalo je 47 litara u njega (ne znam koliko je bilo pre toga). Resetovan je sekundarni counter a primarni kada je sipano kaže 76788km. Stoga molim sledećeg koji bude vozio da na 76888 ili kad sekundarni brojač dođe do 100km sipa benzin i posle izvesti koliko je stalo, da bismo znali koliko troši. Isto tako, svako ko sledeći bude vozio neka ga puni do vrha, ne kad "cakne" već posle kad dođe do vrha rezervoara, tako ćemo uvek biti sigurni koliko ima benzina.

To je ukratko to. Znači da ne morate da se cimate da ga palimo kablovima, ali bi bilo kul da ko god dođe proveze ruromobil da se još malo oporavi akumulator. Ako hoćete da dođete da se zezamo i blejimo, može i to, banite.

Ne verujem Atomiče, moglo je svakome da se desi i ko zna koji si tu gremilni u pitanju. Mislim, sigurno nisi ti sjeb'o duga svetla da ne mogu da se isključe :))

Tako da, sve je ok, za sada radi, mora da se vozi samo da mu se napuni akumulator.

Nije to laki lepo objasnio baš -

kada smo povezali akumulator kablovima, odma se upalilo desno svetlo, samo od sebe. Dakle, nije bilo ukljuceno iz kabine, vec se nesto prespojilo i radilo je bez kontrole. Samo desno. Odvrnuh i zavrnuh kapicu i to je pomoglo, a potom kad sam skidao kapicu sa levog fara, auto se ugasio verovatno zbog nekog spoja koji je naglo povukao struju iz acc. Povezao sam sijalicu fara koja je ne-znam-kako-ne-znam-zasto bila skroz iskopčana, ponovo smo upalili na kablove i sve je šljakalo kako treba.

I da odgovorim još i na ovo - ne radi grejač zadnjeg stakla, nemojte ga uključivati. Otvorite prozore. :)

I još i ovo - ne znam kako Lakiju ide skupljanje para za ruromobil, ne bi bilo loše da to odradimo pre nego auto ode kod limara i kod batice za mjuzu.

facebook.com/speed.rs

po svoj prilici mu nije prijalo temeljno pranje, ušla voda gde ne treba.

E moguće, neko je ošašoljio šmrkom po farovima i napravio sranje, nije mi to palo na pamet.

Nije možda bitno za priču ali sve ovo kako je dovla napisao izuzev što je obrnuto - levi far je radio a desni smo popravljali :)

zavisi kako gledaš, levi je bio pokvaren ako gledaš spreda ;)

facebook.com/speed.rs

jel ima nekog u odajama danas,mislio sam da banem oko 3 po kola?

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

ja bio juce po kola,nije hteo da izvergla,pa posto sam bio u strahovitoj guzvi odmah sam zapalio,sori Laki sto sam tako prohujao kao cunami,potpuno sam zaboravio i pare da ostavim i sve,jebo me konj izgbljeni :(

enivej,ako rurko radi,doci cu ja opet po njega,i da ostavim pare i ako treba i na kablove da se upali,nije ni to problem,samo da ne budem u guzvi ko juce:)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Ma što sori, meni krivo što nisi svratio na sok!

Svrni narednih dana kad god.

Probaću ja sad još malo da upalim RURomobil, juče smo ga upalili opet i vozili, upalio je iznova nakon 3 sata stajanja, tako da evidentno mora da se napuni akumulator što više da bi bio palio bez problema.

Takođe - iako se kosi sa pravilom da se dopuni benzin nakon vožnje, u slučaju da prvi koji vozi ne izgura do 100km vožnje (sad je na oko 30-40km) da bismo proverili potrošnju, neka ne puni benzin, jer nećemo moći da sračunamo potrošnju u tom slučaju.

E da, drugari, dobio sam kontakt limara koji bi želeo da nam pomogne da sredimo sve šta treba. Pa ajde da pitam inicijelno da nema dobrovoljaca koji bi otišli tamo, po mogućstvu sa još jednim dodatnim automobilom da se ta dva čoveka vrate nazad ako ruromobil ostane. Lik je u Ritopeku, to je na oko 10km od civilizacije :)

Može da se ode kod njega bilo kad od sutra pa nadalje, radi od 09 do 20h, samo mu se najavimo dan ranije.