Jump to content

Serije koje pratite


Recommended Posts

Billions je za sada odlicna serija. Skupili su dobru i poznatu ekipu koja super radi posao. Prica je interesantna i uspela je da me, kao gledaoca, 1-2 puta obmane da se radnja odvija u predstavljenom smeru.

Expanse isto odlicna, sto je krajnje nekarakteristicno za Syfy. Dobra produkcija, prepoznatljivi glumci, zanimljiva radnja za koju se odmah vidi da je radjena prema nekom literalnom delu. Jedva cekam drugu sezonu.

Pilot za 11/22/63 ni tamo ni ovamo. Premisa je polu-interesantna nama, neSADistima. Dzejms Franko djene-djene, pristojno glumi, ali moze bolje. Posle Mad Men, moze jos jedna drama iz tog perioda, cak i sa trunkom Sci-fi. Rano je za konacnu ocenu i moze da ispadne na dobro..

Edited by Mawtchie
Link to comment
Share on other sites

pojavio se vinyl s01e01

pilot traje sat i četrdeset. prvih sat vremena ima strukturu i fabulu, a posle toga kao da nisu isti ljudi pisali/režirali, dve-tri nepotrebno dugačke scene u kojima se ne desi puno toga. mislim da su hteli da prikažu neki "descent into madness" ali ja to nisam video, mogu samo da pretpostavljam.

muzika je naravno prebrutalna.

likovi iz britanije su odglumljeni na nivou "pričam vic o englezima pa imitiram naglasak".

sve u svemu, nadam se da su ovo planirali kao mini seriju od max 5 epizoda, jer mislim da nema šanse da bude naručena druga sezona. sigurno je preskupa (skorseze, džeger, rej romano, gomila muzike koju treba licencirati) a nije toliko dobra.

Link to comment
Share on other sites

Da li moze neko da mi preporuci neku seriju na nemackom (da moze da se nadje engleski titl zapravo! :)) a da nije deutschland 83 koju sam pogledao vec? 

fala Kole na preporukama za nemacke serije, pogledacu i ja...primetio sam da mi je najbolje kad gledam na nemackom i sa nemackim titlom, ako je recimo engleski titl mnogo mi je teze da pratim

Htedoh i ja da bacim neki savet na ovu temu....

Vidim da niko nije pomenuo Tatort, ubedljivo najpoznatija serija ovde u Nemačkoj, Može se online gledati na oficijalnom sajtu (http://mediathek.daserste.de/) bez problema sa ili bez titlova kako god, serija izlazi svake nedelje proteklih tipa 50 godina...

Druga preporuka, Jojo sucht das Glück. Realno preglupa telenovela na Deutsche Welle sajtu (http://www.dw.com/de/deutsch-lernen/telenovela/s-13121) al jako dobra za ucenje, svakako epizoda traje po 2-4 minuta posle čega postoje pitanja i razni zadaci koji mogu da se odrade....mogu da se uključe nemački titlovi, može da se skine transkript cele epizode, pogleda vokabular itd itd

  • Upvote (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

Pilot za 11/22/63 ni tamo ni ovamo. Premisa je polu-interesantna nama, neSADistima. Dzejms Franko djene-djene, pristojno glumi, ali moze bolje. Posle Mad Men, moze jos jedna drama iz tog perioda, cak i sa trunkom Sci-fi. Rano je za konacnu ocenu i moze da ispadne na dobro..

 

Jel si citao knjigu mozda?

Ja ne bih da odgledam dok ne procitam prvo, da ne pokvarim, ali nikako da nadjem vremena da zasednem i uzmem knjigu u ruke...

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dobar kraj trece sezone Black Sails-a.

Mogli su malo bolje da odrade Blackbeard-ov arrival, ubili su hype. Ocekivao sam da ce biti u fazonu bitke na Pelenorskom polju, dok Flint i drugari krvare u beznadeznoj borbi i nada polako umire, cuje se zvuk topova. Svi se okrecu da sta se desava i onda vidimo Blackbeard-a i njegov povik:

Arise, arise, Sailors of Blackbeard!
Fell deeds awake, fire and slaughter!
swords shall be shaken, wood be splintered,
a cannon-day, a red day, ere the sun rises!
Sail now, sail now! Sail to Maroons Island!

I ne svidja mi se kuda ide Silver-ova prica, mnogo mi je ljigav bio u prvoj i drugoj sezoni da bi ga sada zavoleo. Flint i drugari su mnogo jaci likovi, Blackbeard je esktra takodje, Titus Pullo je car. 

Edited by SpiRo
Link to comment
Share on other sites

Sabila sezona!

Verovao sam da ce neko umreti od tih "glavnih" sporednih likova, ali sam tipovao na En Boni ili onu crnkinju nikako na Vejna. Elenor mi je u ovoj sezoni svakom epizodom isla sve vise na kurac.

Inace posto je to sada gotovo neka neko preporuci neku seriju, nesto sto je vec gotovo a ne da se patim kao sada sa Vikinzima i Black Sails.

Ako je Dre pravi doktor sto ne seta klompe?

Link to comment
Share on other sites

Nisam hteo da pishem nista nakon prve epizode, ali sad kad je juce izasla i druga epizoda finalne sezone Banshee misljenje mi se samo namece - serija je i dalje velo dobra, ali nije onako awesome kao prethodnih sezona...za sada =o))
tj Banshee je uvek bio super kao pulp akcija, sad su ga bacili mnogo u neki hevi neo noar vajb pa over the top mrcvarenje deluje manje zabavno. a više mučno...takođe anahronističko odmotavanje radnje me blago iritira, ali to je moj lični problem....ipak, verovatno će do kraja sezone (i serije) tempo samo da raste, možda ponovo nađu onu staru, idealu mešavinu akcije, ludila i zabave

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...