Jump to content

Koji mobilni telefon

Dule_smor

Recommended Posts

понављам и подвлачим, драги Мохи, жени морам да купим телефон. то мора лепо да изгледа, матори, себи ћу да купим срвајвал телефон, можда, кад ми се изака ова елегантна метална Нокија.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Samsung Ativ S

Lumia 920

HTC 8X

jel ima neko da kaze nesto objektivno za ili protiv nekog od ova tri? Pravimo neko interno glasanje po firmi, postoje solidne sanse da nam neki od ovih nabave kao poslovni telefon

sva tri će da rade potpuno isto jer je to windows phone, tako da glasaj za najlepši, a to je dakako lumia.

ма само да не оде екран тако лако.

Pa pazi, nijedan koji ima Gorilla glass ne bi trebalo da ti rikne tako lako ekran, tipa Samsung S/S2/S3, HTC One S/X i sl telefoni, nažalost uglavnom malo skuplji. Moje iskustvo je da ako mu još staviš onu silikonsku/gumenu oblogu, realno može da izdrži dosta padova i sranja, to može poprilično da izdrži. Naravno imaj u vidu da nemaš nijedan telefon osim ovih što je Mohi predložio da će da izdrži da ga deca bacaju s jednog kraja sobe na drugi. Sa druge strane problem je s tim što imaju Gorila glass što su to uglavnom skuplji telefoni pa više boli ako ga sjebu...

I ima razlike tu između proizvođača, tipa moj S2 je plastičan i ogrebotine se ne kontaju toliko, ženin One S izgleda od boljeg materijala, ali malo malo pa dodje sva izbedačena "ogrebao se"...

sva tri će da rade potpuno isto sranje jer je to windows phone, tako da glasaj za najlepši, a to je dakako lumia.

Fixd :) Realno Lumia izgleda kao trenutno najperspektivniji WP8 telefon, videćemo kako će to izgledati u praksi, koliko sam ja skontao niko nije uradio detaljniji review samog OS-a...

Heghlu'meH QaQ jajvam

@zverko:

nema zašto fixd, wp7 odlično radi, samo nema dovoljno aplikacija za njega.

Isto glasam za Lumiu, mada će Ativ S da ima metalno kućište, kao i omnia7, koja je super izgledala

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Pa to ti je kao da kažeš "električni automobili odlično rade, samo nemaju domet veći od 150km". Mislim zbog tog samo ima 3% globalnog market sharea, čak ga i mrtvi Symbian šije još uvek...

Heghlu'meH QaQ jajvam

@zverko:

Isto glasam za Lumiu, mada će Ativ S da ima metalno kućište, kao i omnia7, koja je super izgledala

koliko mu zapravo znaci metalno kuciste? nisam nesto video da to pomaze telefonima u izdrzljivosti

a lumia jeste meni lepa (glasao sam za nju tamo na poslu), ali samo u crnoj varijanti, ove drecave, pa cak i beli, mi deluju retardirano jer je sa prednje strane sve crno sem tankog okvira.

Pa to ti je kao da kažeš "električni automobili odlično rade, samo nemaju domet veći od 150km". Mislim zbog tog samo ima 3% globalnog market sharea, čak ga i mrtvi Symbian šije još uvek...

pa nema dovoljno jer se na pola wp7 puta znalo da je wp8 iza ćoška, i svi su batalili dalji razvoj aplikacija. Verujem da će sad biti bolje, kad imaju veću publiku

@trupsi:

pa znači, više štiti aluminijum naravno, ali ako si ti nepažljiv, svejedno ćeš ga sjebati. Meni je kul i svetloplava lumia, imao jedan ortak

meni ta plastika od koje nokija pravi telefone deluje izdržljivije od aluminijuma, i ne bi trebalo da se vide ogrebotine toliko. sad još kad bi postojala lumia 920 bez fiksnih tastera sa aktuelnim androidom umesto wp... :D

8X sam konkretno držao u ruci (hehe gej fora) i navodno ga razlikuje to što ima veću gustinu piksela i poseban audio čip (beats) koji navodno daje vrhunski zvuk, ali ja bih čekao lumiu da sam na tvom mestu, nekako mi deluje najkvalitetnije.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

meni ta plastika od koje nokija pravi telefone deluje izdržljivije od aluminijuma, i ne bi trebalo da se vide ogrebotine toliko. sad još kad bi postojala lumia 920 bez fiksnih tastera sa aktuelnim androidom umesto wp... :D

tačno, lumie su od nekog polikarbonata, hvalili su se time poprilično pred launch

Ja kad sam kupovao SG2, bila je Lumia u prodavnici i svidela mi se, al ono, prodavci su rekli uzmi il Android il Iphone, Lumia je sranje, a s obzirom da sam imao iphone hteo sam neki veliki kul HTC, pa su mi rekli da je i to sranje i da uzmem Samsung. Btw, HTC taj je bio i skuplji.

a ti se vodiš time šta kaže prodavac, koji u svakoj zemlji radi za platu ispod proseka, te se uzdaš u njegovo poznavanje mobilnih telefona?