Popular Post FATA Posted June 29, 2023 Popular Post Report Share Posted June 29, 2023 1 hour ago, absolute said: Naravno, ja sam baš skoro kad sam bio na planini imao raspravu sa likom koji baca koru od banane po planini. Ok, jeste to organsko i razgradiće se itd. Isto mi se desilo pre neki dan ispred kuce samo sa nekim prolaznikom <30. Seo u auto i otvorio prozore kad vidim preko puta ulice da je ispustio nesteo iz ruku. Dobacim iz auta: "Hej hej druze, cemu to? Zasto to radis? Sta to? Zasto bacas djubre? Samo sam bacio drvce od sladoleda. Nije ni to u redu, i to je djubre... Imas kontejner bukvalno 20m ispred tebe. Pokazuje mi smotan celofan od sladoleda i kaze da je spremio da ga baci u djubre i kako ne baca inace po ulici. Rekoh mu da ga razumem, ali da je i drvce djubre i da nije lepo bacati po ulici. Dok je odlazio nesto je pricao u bradu gde sam nacuo samo prirodno pa mu jos jednom ponovih da nije ni to lepo. Kapiram da je to deformacija okruzenja i porodice sto sam i primetio kao cestu pojavu, da kada bacamo nesto prirodno onda to nije djubre. Iako sam naucen kao klinac da ne bacam djubre uopste i bukvalno sam vucarao godinama po rancu i dzepovima sve dok ne naletim na kantu... Novi nivo svesti mi je bio u japanu i taivanu da nemaju maltene ni jednu javnu kantu ili kontejner ni na stadionima ni na ulicama a ni po parkovima, pa mora da se juri najblizi 7-11 kojih nema bas na svakom koraku ili da se nosi kuci. Kada vidite nekog da baci djubre skrenite paznju, edukujte ga, nek se postidi i oseti ko govno pa ce sledeci put razmisliti 3 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29, 2023 Report Share Posted June 29, 2023 2 hours ago, manson said: Opa, i Satan je na nekoj listi 🙂 te liste što postoje ali se javno ne spominju su zapravo najopasnije! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 29, 2023 Report Share Posted June 29, 2023 ja nekako kad u debeloj prirodi bacim ogrizak od jabuke u kantu ili stavim u neku kesu pa da bacim kad naidjem, osetim se glupo. Ogrizak od jabuke u toj prirodi ce vratiti azot jelte zemljistu, a ako bacim u djube zavrsice pomesan sa krvavim tamponima na deponiji gde ce ga spaliti, ili na brodu za indoneziju gde ce ga baciti u zemlju treceg sveta dok zapadni vegani pricaju o sustainability. tako da u poslednje vreme ogrizak jabuke recimo ipak hitnem u zbunje, deluje mi normalnije zdravije i logicnije 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted June 29, 2023 Report Share Posted June 29, 2023 Gledajuci ove moje klince stvarno se to setovanje usađuje od najranijeg doba Njih troje ne bacaju nista, u vrticu su im to usadili, plus ono skupljanje čepova ih je čipovalo dodatno, mi kao roditelji samo smo pohvalili, doduše nama su džepovi puni papirića pa smo nesvesno valjda i mi primer. Doduse frka bude, kada ovaj najmanji dohvati vlažnu maramicu sa trotoara da je baci u kantu, onda mu ja to uzmem, pa idemo da se dezinfikujemo zajedno... ali to je taj rad otprilike. Samo što na troje takve dece dolazi fazon 30 koje boli uvo U svakom slučaju, srbija je čista tamo gde nema masovnog turizma - planine, kanjoni, pećine. Plus kada klinci odu organizovano na neku planinu tamo im se prvo objašnjava da se ne zagađuje, i stvarno oni to poštuju i trude se. Ne može toliko da se čisti koliko lako može da se baci - ja bih to kažnjavao na max Anyway, letovanje Montenegro hir aj kam hir aj go, valjda ću ove godine zabosti taj nevidio Spremanje orade, gambora, lignji, hobotnica, bijelo vino, loza! omnomnom 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 29, 2023 Report Share Posted June 29, 2023 nevidio, test spremnosti i duskus hernije 😄 mada leti je mnogo laksi za forsirati, manji je nivo vode 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 Ako idete u Grčku, od ovog vikenda tagovi rade i u Makedoniji, s tim da neki moraju da se reprogramiraju https://n1info.rs/posts/u-severnu-makedoniju-samo-sa-tagovima-kupljenim-u-putevima-srbije-ili-postama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 E kad smo kod letovanja, jel isao neko nekad na onaj granicni prelaz Vracenovici izmedju CG i Bosne kod Bilece. Kakav je put i jel ima guzve? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 Za Makedoniju i dalje treba zeleni karton? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 Da 😞 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 15 minutes ago, manson said: Za Makedoniju i dalje treba zeleni karton? da, najbolje bačenih 2000 dinara godišnje za letovanje, posebno meni jer mi je registracija tipa u oktobru što znači da do tad traje i osiguranje odnosno i sam zeleni karton :)) 58 minutes ago, Jose Jimenez said: Ako idete u Grčku, od ovog vikenda tagovi rade i u Makedoniji, s tim da neki moraju da se reprogramiraju https://n1info.rs/posts/u-severnu-makedoniju-samo-sa-tagovima-kupljenim-u-putevima-srbije-ili-postama logično, što bi radili svi kad ne moraju nego možemo da komplikujemo! sad moram da idem da mi reprogramiraju u puteve srbije na jedno jedino mesto u bgdu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 1 hour ago, Jose Jimenez said: Ako idete u Grčku, od ovog vikenda tagovi rade i u Makedoniji, s tim da neki moraju da se reprogramiraju https://n1info.rs/posts/u-severnu-makedoniju-samo-sa-tagovima-kupljenim-u-putevima-srbije-ili-postama hm, ovde zapravo kaže da nije baš out of the box ni za ove koji su kupili tagove pre kod puteva srbije ili pošte: https://openbalkan-etc.com/ - pa klik na ovo "rekofiguracija". koliko shvatam, i ovi koji kupe u pošti moraju da odrade ove korake na webu. možda ne moraju samo oni što kupe od ovih dana pa nadalje otkad su podigli ceo web portal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 1 hour ago, Dule_smor said: E kad smo kod letovanja, jel isao neko nekad na onaj granicni prelaz Vracenovici izmedju CG i Bosne kod Bilece. Kakav je put i jel ima guzve? Išao prošle nedelje moj rodjak jedan kaže da je loš put kroz Bosnu, a i da ima krivina više nego kroz CG. Ako su lagali mene i ja lažem vas 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 57 minutes ago, Lucky said: da, najbolje bačenih 2000 dinara godišnje za letovanje, posebno meni jer mi je registracija tipa u oktobru što znači da do tad traje i osiguranje odnosno i sam zeleni karton :)) 🙂 2.000 RSD ako si odgovorna osoba. 50€ ako se setiš tek na makedonskoj granici. Ne pitajte me kako znam 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 20 minutes ago, Jose Jimenez said: 2.000 RSD ako si odgovorna osoba. 50€ ako se setiš tek na makedonskoj granici. Ne pitajte me kako znam 😄 ja sam jednom umalo zaboravio i setio sam se u nedelju popodne a tad i krećem 🙂 pukom srećom osiguranje mi je bilo valjda triglav te godine a oni u merkatoru imaju radnju pa su radili i nedeljom 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 Išao prošle nedelje moj rodjak jedan kaže da je loš put kroz Bosnu, a i da ima krivina više nego kroz CG. Ako su lagali mene i ja lažem vas Fala Nemke, ziv bio. Pa deluje krace odavde, ai da je manja guzva na granici, videcemo kako cemo se vracati. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 7 hours ago, Lucky said: da, najbolje bačenih 2000 dinara godišnje za letovanje, posebno meni jer mi je registracija tipa u oktobru što znači da do tad traje i osiguranje odnosno i sam zeleni karton :)) ti si još dobar, meni važi do 18. avgusta :DD Išao sam sad u Junu u Grčku, ako budem hteo opet u septembru da idem, znači vadim još 2.000 din, la ga no 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 30, 2023 Report Share Posted June 30, 2023 2 minutes ago, togFU said: ti si još dobar, meni važi do 18. avgusta :DD Išao sam sad u Junu u Grčku, ako budem hteo opet u septembru da idem, znači vadim još 2.000 din, la ga no meni je najjače što sam mislio svojevremeno kao "ma neće makedonci namerno da bi uzeli tih 2000 din". onda razmislim, čekaj, pa to ne ide njima, uzimaš zeleni karton za "svet" nemaju veze sa tim. pa razmišljam dal stvarno toliko zarade od svih kojima naplate 5000 na granici kao kaliju, pa im se isplati ta glupost da rade. jer ne vidim što bi bili nesposobni da uđu u taj krug ovih koji međusobno priznaju osiguranja a da ne pričam da je mogao AV da nam završi šemu preko otvorenog balkana da makar prihvataju osiguranje iz Srbije kod njih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 Cisto da se zahvalim na savetima, ipak necu mnogo da komplikujem, i bice Vrnjacka banja nekih 3-4 dana, malo zabave i za klince, a pored toga skoknucemo spontano do neke planine i jezera da i ja opustim mozak na koji dan. 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 Zivis u sredini evrope pored Alpa i jezera na svakom koraku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 16 minutes ago, sttevann said: Cisto da se zahvalim na savetima, ipak necu mnogo da komplikujem, i bice Vrnjacka banja nekih 3-4 dana, malo zabave i za klince, a pored toga skoknucemo spontano do neke planine i jezera da i ja opustim mozak na koji dan. ionako je pola AUS i CH svakako već tamo, tako da si kao kod kuće 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 3 hours ago, killYg0r said: Zivis u sredini evrope pored Alpa i jezera na svakom koraku https://n1info.rs/biznis/letovanje-srbija-cene-smestaja-2023/?comments koji si ti od ovih komentatora? Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 3 hours ago, killYg0r said: Zivis u sredini evrope pored Alpa i jezera na svakom koraku Zivim, i obilazim ovde redovno vikendima 🙂, ali bicu u Srbiji 30 dana, i onda ne bih da se zacvarim u selu svih 30, nego da iskoristim bar nekoliko dana, kad vec ne idem na more pre oktobra. Inace, Bodensko jezero mi je na 7,8km, tamo sam bar jednom nedeljno, voda prelepa i prilicno topla. 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 Blago tebi. Obidjoh malo Svicu i juznu Nemacku pre mesec dana, planiram da se preselim na Bodensko jezero koliko mi se svidelo :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 19 minutes ago, alfa said: https://n1info.rs/biznis/letovanje-srbija-cene-smestaja-2023/?comments koji si ti od ovih komentatora? Da sam gastos u Srbiju bi dolazio samo zbog ljudi a ne da ostavljam pare lihvarima nasim po hotelima gde su cene kao da smo na Islandu. 3 minutes ago, sttevann said: Zivim, i obilazim ovde redovno vikendima 🙂, ali bicu u Srbiji 30 dana, i onda ne bih da se zacvarim u selu svih 30, nego da iskoristim bar nekoliko dana, kad vec ne idem na more pre oktobra. Inace, Bodensko jezero mi je na 7,8km, tamo sam bar jednom nedeljno, voda prelepa i prilicno topla. Respekt onda! Meni je to velika zelja da obidjem sve redom ali jedno po jedno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted July 3, 2023 Popular Post Report Share Posted July 3, 2023 Kili ljubitelj zapadne prirode i arhitekture 1 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts