Jump to content

Letovanja TOPIC

Recommended Posts

ja nekako kad u debeloj prirodi bacim ogrizak od jabuke u kantu ili stavim u neku kesu pa da bacim kad naidjem, osetim se glupo. 
Ogrizak od jabuke u toj prirodi ce vratiti azot jelte zemljistu, a ako bacim u djube zavrsice pomesan sa krvavim tamponima na deponiji gde ce ga spaliti, ili na brodu za indoneziju gde ce ga baciti u zemlju treceg sveta dok zapadni vegani pricaju o sustainability.

tako da u poslednje vreme ogrizak jabuke recimo ipak hitnem u zbunje, deluje mi normalnije zdravije i logicnije

• Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Gledajuci ove moje klince stvarno se to setovanje usađuje od najranijeg doba

Njih troje ne bacaju nista, u vrticu su im to usadili, plus ono skupljanje čepova ih je čipovalo dodatno, mi kao roditelji samo smo pohvalili, doduše nama su džepovi puni papirića pa smo nesvesno valjda i mi primer. Doduse frka bude, kada ovaj najmanji dohvati vlažnu maramicu sa trotoara da je baci u kantu, onda mu ja to uzmem, pa idemo da se dezinfikujemo zajedno... ali to je taj rad otprilike. Samo što na troje takve dece dolazi fazon 30 koje boli uvo

U svakom slučaju, srbija je čista tamo gde nema masovnog turizma - planine, kanjoni, pećine. Plus kada klinci odu organizovano na neku planinu tamo im se prvo objašnjava da se ne zagađuje, i stvarno oni to poštuju i trude se. Ne može toliko da se čisti koliko lako može da se baci -  ja bih to kažnjavao na max

Anyway, letovanje Montenegro hir aj kam hir aj go, valjda ću ove godine zabosti taj nevidio 

Spremanje orade, gambora, lignji, hobotnica, bijelo vino, loza! omnomnom

• Upvote (+1) 1

fallout_table.gif

15 minutes ago, manson said:

Za Makedoniju i dalje treba zeleni karton?

da, najbolje bačenih 2000 dinara godišnje za letovanje, posebno meni jer mi je registracija tipa u oktobru što znači da do tad traje i osiguranje odnosno i sam zeleni karton :))

58 minutes ago, Jose Jimenez said:

Ako idete u Grčku, od ovog vikenda tagovi rade i u Makedoniji, s tim da neki moraju da se reprogramiraju

https://n1info.rs/posts/u-severnu-makedoniju-samo-sa-tagovima-kupljenim-u-putevima-srbije-ili-postama

logično, što bi radili svi kad ne moraju nego možemo da komplikujemo!

sad moram da idem da mi reprogramiraju u puteve srbije na jedno jedino mesto u bgdu 🙂

1 hour ago, Jose Jimenez said:

Ako idete u Grčku, od ovog vikenda tagovi rade i u Makedoniji, s tim da neki moraju da se reprogramiraju

https://n1info.rs/posts/u-severnu-makedoniju-samo-sa-tagovima-kupljenim-u-putevima-srbije-ili-postama

hm, ovde zapravo kaže da nije baš out of the box ni za ove koji su kupili tagove pre kod puteva srbije ili pošte:

https://openbalkan-etc.com/ - pa klik na ovo "rekofiguracija". 

koliko shvatam, i ovi koji kupe u pošti moraju da odrade ove korake na webu.

možda ne moraju samo oni što kupe od ovih dana pa nadalje otkad su podigli ceo web portal.

1 hour ago, Dule_smor said:

E kad smo kod letovanja, jel isao neko nekad na onaj granicni prelaz Vracenovici izmedju CG i Bosne kod Bilece. Kakav je put i jel ima guzve?

Išao prošle nedelje moj rodjak jedan

kaže da je loš put kroz Bosnu, a i da ima krivina više nego kroz CG.

Ako su lagali mene i ja lažem vas 😄

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

57 minutes ago, Lucky said:

da, najbolje bačenih 2000 dinara godišnje za letovanje, posebno meni jer mi je registracija tipa u oktobru što znači da do tad traje i osiguranje odnosno i sam zeleni karton :))

🙂

2.000 RSD ako si odgovorna osoba. 

50€ ako se setiš tek na makedonskoj granici. Ne pitajte me kako znam 😄

20 minutes ago, Jose Jimenez said:

2.000 RSD ako si odgovorna osoba. 

50€ ako se setiš tek na makedonskoj granici. Ne pitajte me kako znam 😄

ja sam jednom umalo zaboravio i setio sam se u nedelju popodne a tad i krećem 🙂 pukom srećom osiguranje mi je bilo valjda triglav te godine a oni u merkatoru imaju radnju pa su radili i nedeljom 🙂

7 hours ago, Lucky said:

ti si još dobar, meni važi do 18. avgusta :DD
Išao sam sad u Junu u Grčku, ako budem hteo opet u septembru da idem, znači vadim još 2.000 din, la ga no

• Like +1 1

2 minutes ago, togFU said:

ti si još dobar, meni važi do 18. avgusta :DD
Išao sam sad u Junu u Grčku, ako budem hteo opet u septembru da idem, znači vadim još 2.000 din, la ga no

meni je najjače što sam mislio svojevremeno kao "ma neće makedonci namerno da bi uzeli tih 2000 din". onda razmislim, čekaj, pa to ne ide njima, uzimaš zeleni karton za "svet" nemaju veze sa tim.

pa razmišljam dal stvarno toliko zarade od svih kojima naplate 5000 na granici kao kaliju, pa im se isplati ta glupost da rade.

jer ne vidim što bi bili nesposobni da uđu u taj krug ovih koji međusobno priznaju osiguranja a da ne pričam da je mogao AV da nam završi šemu preko otvorenog balkana da makar prihvataju osiguranje iz Srbije kod njih.

16 minutes ago, sttevann said:

Cisto da se zahvalim na savetima, ipak necu mnogo da komplikujem, i bice Vrnjacka banja nekih 3-4 dana, malo zabave i za klince, a pored toga skoknucemo spontano do neke planine i jezera da i ja opustim mozak na koji dan.

ionako je pola AUS i CH svakako već tamo, tako da si kao kod kuće 🙂

3 hours ago, killYg0r said:

Zivis u sredini evrope pored Alpa i jezera na svakom koraku

Zivim, i obilazim ovde redovno vikendima 🙂, ali bicu u Srbiji 30 dana, i onda ne bih da se zacvarim u selu svih 30, nego da iskoristim bar nekoliko dana, kad vec ne idem na more pre oktobra.

Inace, Bodensko jezero mi je na 7,8km, tamo sam bar jednom nedeljno, voda prelepa i prilicno topla.

• Like +1 1

"Choose life..."

19 minutes ago, alfa said:

Da sam gastos u Srbiju bi dolazio samo zbog ljudi a ne da ostavljam pare lihvarima nasim po hotelima gde su cene kao da smo na Islandu.

3 minutes ago, sttevann said:

Zivim, i obilazim ovde redovno vikendima 🙂, ali bicu u Srbiji 30 dana, i onda ne bih da se zacvarim u selu svih 30, nego da iskoristim bar nekoliko dana, kad vec ne idem na more pre oktobra. Inace, Bodensko jezero mi je na 7,8km, tamo sam bar jednom nedeljno, voda prelepa i prilicno topla.

Respekt onda! Meni je to velika zelja da obidjem sve redom ali jedno po jedno.