Jump to content

Letovanja TOPIC

Recommended Posts

On 6/28/2022 at 11:03 AM, sttevann said:

Ima li kakvih saveta sta posetiti po nasoj lepoj zemlji?

da si ti meni ziv i zdrav...

sa tvoje strane imas rimske iskopine, cak i najvise uz Dunav. Imas Gamzigrad koji je dobrim delom restauriran, Viminacijum gde mozes i sobu da rentiras u "vojnom garnizonu" a imaju i avantura park, Djerdap, Lepenski vir (etno kafanica sa domacom kuhinjom, obavezno porucite porciju kobaja), Srebrno jezero, malo vise inland imas vodopad Lisine i preporucujem da posetite Vodenicu Lug (tamo mozete da klopate i da prespavate), Resavsku pecinu, Krupajsko vrelo (ima i dobru klopu i mozete da se bucnete)... Jbg, ovo mi je prvo palo na pamet... Imate i gomilu banja po Srbiji ali malo cene klepecu po usima. Sa druge strane banje su medicinski centri pa zbog toga i vuku cenu za sobom, ali u okviru banjskih mesta ima veoma lepih privatnih smestaja a u banjama koristite samo bazene. Taman niste vezani za sam banjski objekat sto je meni bolja varijanta. Lukovska banja napr ima otvoreni inhalatorijum, otvoreni javni mini bazeni sa lekovitim vodama, priroda je fenomenalna... Golubacka tvrdjava je isto super, u Nisu Cele kula i muzej, Pirot ako ste za vr' klopu (pirotski kacamak u poslasticarnici Rekord pod obavezno), Stara Planina je odlicna za lagani hajking, Kop, Goc... Zlatibor zaobidjite u sirokom krugu jer je postao gori od Kaludjerice. Ne, ne zajebavam se.

On 6/28/2022 at 5:09 PM, Dule_smor said:

Djerdap ili Stara planina.

a Smederevska tvrdjava i Muzej grada Smedereva nista? A Akva park na Jugovu??? E moj Dule... :D 

da, imas na Jugovu (3km od Smedereva ka Beogradu) novoizgradjeni akva park sa tri ili 4 bazena, od toga je jedan bas za sitnu decu do godinu dana, i (mislim) 4 tobogana. Naravno restoran ispred parka i klopa u samom parku. A i Ovcarsko kablarska klisura je fenomenalna.

ako odes ka zapadu Bajina basta je super, e kad si vec tu onda i Uvac, Zaovine, Tara, Mokra gora, pa ka Kadinjaci. I Kokin brod sa Zlatarskim jezerom.

jbg, valjda ces naci nesto sto ti odgovara. Mogu i da sednem da ti izbunarim gde sam sve jos bio ali iskreno za to bi mi trebalo malo vise vremena :) 

evo, jos da dodam - u Novoj Varosi hotel Panorama

• Thanks (+1) 2

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

7 hours ago, oddball said:

da si ti meni ziv i zdrav...

sa tvoje strane imas rimske iskopine, cak i najvise uz Dunav. Imas Gamzigrad koji je dobrim delom restauriran, Viminacijum gde mozes i sobu da rentiras u "vojnom garnizonu" a imaju i avantura park, Djerdap, Lepenski vir (etno kafanica sa domacom kuhinjom, obavezno porucite porciju kobaja), Srebrno jezero, malo vise inland imas vodopad Lisine i preporucujem da posetite Vodenicu Lug (tamo mozete da klopate i da prespavate), Resavsku pecinu, Krupajsko vrelo (ima i dobru klopu i mozete da se bucnete)... Jbg, ovo mi je prvo palo na pamet... Imate i gomilu banja po Srbiji ali malo cene klepecu po usima. Sa druge strane banje su medicinski centri pa zbog toga i vuku cenu za sobom, ali u okviru banjskih mesta ima veoma lepih privatnih smestaja a u banjama koristite samo bazene. Taman niste vezani za sam banjski objekat sto je meni bolja varijanta. Lukovska banja napr ima otvoreni inhalatorijum, otvoreni javni mini bazeni sa lekovitim vodama, priroda je fenomenalna... Golubacka tvrdjava je isto super, u Nisu Cele kula i muzej, Pirot ako ste za vr' klopu (pirotski kacamak u poslasticarnici Rekord pod obavezno), Stara Planina je odlicna za lagani hajking, Kop, Goc... Zlatibor zaobidjite u sirokom krugu jer je postao gori od Kaludjerice. Ne, ne zajebavam se.

Gamzigrad je vredan posete. Zlatibor je stvarno propo.

Dodao bih i: Trajanova kapija, Rtanj, Manastir Manasija i park minijatura koji je tu pored

I hiden gem crkva u Donjoj Kamenici koja je neverovatna zaista

https://sr.wikipedia.org/wiki/Богородичина_црква_у_Доњој_Каменици

• Like +1 1
  • Upvote (+1) 1

^ E bio sam u Svilajncu prosle godine, cini mi se, bas nam se svidelo.

Hvala na savetima, ima ih bas dosta 😄

Nesto cemo da iskombinujemo, ali najverovatnije onda neke lokacije oko Djerdapa, Manasija i Resavska pecina(to sam imao u planu i prosle godine pa nisam uklopio), mozda Rtanj, taj akva park kod Smedereva, to mi je bas blizu...

"Choose life..."

1 hour ago, sttevann said:

^ E bio sam u Svilajncu prosle godine, cini mi se, bas nam se svidelo.

Hvala na savetima, ima ih bas dosta 😄

Nesto cemo da iskombinujemo, ali najverovatnije onda neke lokacije oko Djerdapa, Manasija i Resavska pecina(to sam imao u planu i prosle godine pa nisam uklopio), mozda Rtanj, taj akva park kod Smedereva, to mi je bas blizu...

Meni su Vrujci uvek sigurica, voda izvire iz zemlje i direkt puni dva kompleksa bazena, koji se uveče prazne i menjaju svežom do jutra. Ima u blizini Ribnička pećina i manastir, i rodna kuća Živojina Mišića. U Vrujcima bi trebalo da još uvek radi jedna rečna vodenica. Od Beograda su 100km udaljeni :D

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

42 minutes ago, Dule_smor said:

Inace vodih Nemce u po SDu, tvrdjava, Akva Park, Bela Crkva, Golubac, BG ceo centar plus uvece Skadarlija itd. Odusevljeni su, hoce opet da dodju:D

Dule obrće tokove istorije, tj. vraća ih na pravi kolosek.

Već vidim, uskoro otvaramo Novo Brdo II, priznaju nam reparacije za 99, Dule se ženi švapskom plemkinjom, Igor plače od muke, Kole jede svinjski vrat...

• Haha (+1) 2

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

15 minutes ago, absolute said:

Dule obrće tokove istorije, tj. vraća ih na pravi kolosek.

Već vidim, uskoro otvaramo Novo Brdo II, priznaju nam reparacije za 99, Dule se ženi švapskom plemkinjom, Igor plače od muke, Kole jede svinjski vrat...

I ono najneverovatnije: Draletovo proročanstvo se ispunjava. 

Doduše ono o smeni predsednika SANU, jer su sva ostala nerealna i za multiverzum - pobeda je pobeda, ne treba joj gledati u zube 😄

• Haha (+1) 1

5 hours ago, Dule_smor said:

Inace vodih Nemce u po SDu, tvrdjava, Akva Park, Bela Crkva, Golubac, BG ceo centar plus uvece Skadarlija itd. Odusevljeni su, hoce opet da dodju:D

odvedi ih i do Lepenskog vira i do Vince. Cisto da vide gde su poceci evropske civilizacije 🙂

• Like +1 2

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha