svinja Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 jesi siguran da nije zato što ti je zanimljivo što imaš bradu pa stalno pipaš lice rukama? svakako za početak probaj češće da pereš ruke i da se umivaš 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 vlado, reko ti ivan da si štroki 1 Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Koji moj je ovo sto mi se desava: u potpuno random trenucima srce samo uspori ritam i posle 4-5-6 sekundi prvih par "otkucaja" su uzasno jaki, kao da ce grudi da eksplodiraju a onda nastavi normalno ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 idi kod lekara... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Hvala, Reki 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 pa to nije u rangu IZASLA MI BUBULJICA POSLE BRIJANJA ... za ovakve stvari se ide kod lekara bez nekog neckanja :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Lepo si to rekao 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 jel ti se samo cini da su jaci ili su i ubrzani i nepravilnog ritma...mozda ti se samo cini, ali odradi ekg u svakom slucaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 eto vidite! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 reki pas detektiv! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Koji moj je ovo sto mi se desava: u potpuno random trenucima srce samo uspori ritam i posle 4-5-6 sekundi prvih par "otkucaja" su uzasno jaki, kao da ce grudi da eksplodiraju a onda nastavi normalno ? ne znam ko'ko imaš godina, ali ako si mlađi, znam da je nidža zbog istog problema išao kod lekara i rekli su da je to "normalno" za mlade ljude ... no naravno, nemoj sad da te to spreči da ne odeš kod lekara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Nisam ja to imao. Meni se dešavalo da imam ekstra poluotkucaj, ili sam bar to tako doživljavao. Ovo sa jakim otkucajima i opisom kao da će grudi da eksplodiraju nije baš zgodno, posjet lekaru svakako :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 (edited) Koji moj je ovo sto mi se desava: u potpuno random trenucima srce samo uspori ritam i posle 4-5-6 sekundi prvih par "otkucaja" su uzasno jaki, kao da ce grudi da eksplodiraju a onda nastavi normalno ? Jel koristis droge neke? Jesi li anksiozan? Ja sam imao odredjene psihosomatske tegobe i otisao sam kod kardiologa i za nekih ~10k zavrsio ultrazvuk srca, ekg i stress test. Ja sam i bio za to da nosim holter ali oba kardiologa su bili u fazonu wtf lol lice, samo prestani da tripujes. I dan danas nekad imam tih problema, ali su me uveravali da je to zbog moje psihe i osluskivanja tela. Lagano to sve prestaje ali i dalje ti nije svejedno. Tipa ponekad se isparanoisem pa merim puls, pa pokusavam da izvalim jel pravilno lupa itd xD. Uglavnom, proveri se, ako jeste nesto poceces da resavas problem a ako nije, bices mirne glave. Edited June 8, 2014 by Longli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Nisam ja to imao. Meni se dešavalo da imam ekstra poluotkucaj, ili sam bar to tako doživljavao. Ovo sa jakim otkucajima i opisom kao da će grudi da eksplodiraju nije baš zgodno, posjet lekaru svakako :) onda je možda dovla, ne sećam se više, davno je bilo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 To sto ti opisujes sa "eksplodiranjem" grudi meni najvise lici na aritmiju, pa se srce "zaustavi" na trenutak da ponovo uhvati ritam - ne znam kako bolje da to opisem. Imao sam i ja istu stvar, meni se pojavila aritmija i tahikardija zbog zeludacne kile, ali nije nista strasno i opasno - samo je tripozno i nervira i plasi. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 I meni se desava ista stvar, doduše jako retko, jednom u 4,5 meseci. Odjednom mi srce zalupa baš jako par otkucaja i onda se iskulira. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 ma kakve crne droge, nisam u tom fazonu. @dule u stanju sam da cujem svoje otkuacaje srca regularno, ali kad se ovo desi bas postane izrazena razlika u odnosu na normalan rad. kapiram da je 3-4h sna na dan u kombinaciji sa 0.5% fizicke aktivnosti u ove 4 godine studija ucinilo svoje. kapiram da ce biti "doktore sta mi je?" -mmmm, nista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 ja sam imao slicne simptome pre 2 godine. srce mi kuca normalno, i onda odjednom promasi stepenik i zastane na momenat i onda nastavi da kuca, a prvih par otkucaja je dosta jace. nije bas da ce grudi da mi eksplodiraju, ali oseca se tih par otkucaja. tad sam bio pod do jaja stresom, i kako je prestao stres nestalo je i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 a ne stresiras se kada promasis gol sa pola metra? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenTrapnest Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Isti trip sa aritmijom. Promaši otkucaj, i zatim je osećaj posle jako nelagodan. Prema člancima sa interneta i nekim medicinskim forumima nije retko, i sve češće se pojavljuje kod ljudi oko 30te godine. Ima veze sa neaktivnošću i stresom. Često i sa duvanom i neredovnim obrocima i fizičkim stresom za telo. Meni je merenje (prst na vratu, brojanje otkucaja i minuta) pokazalo variranje između 10 otkucaja pa stop do oko 90 otkucaja pa stop, dosta često ne više od 10ak preskoka (mada kontam da se smirim samom metodom merenja), u relativno normalnom broju otkucaja po min. Ni jednom se nije desilo direktno u stresnoj situaciji već - pre spavanja, tokom odmora itd. Kratka ali dugotrajna istorija aksioznosti i napetih godinu dana su prethodili aritmiji. Prethodio je i EKG pre oko godinu dana, tako da mi nema smisla da se nešto desilo ‚‚odjednom‚‚. Ergo, predlažem dnevnik sa podacima kada se desi, koliko traje, možeš li da smisliš uzrok i sl. Pa sa tim kod dr. Doce. Btw. Primeni činjenice ali uzmi sa rezervom potrebu odlaska kod dr. Ovo je otprilike sve što znam o tome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 po svemu sudeci ovo je normalno, posto se to i meni nekada desi, ranije vise, sada i ne bas toliko cesto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenTrapnest Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 *nijednom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 a ne stresiras se kada promasis gol sa pola metra? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD vec sam navikao! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Postoji li uopšte neka varijnta preventivnog zahvata za sređivanje bruha/kile koji je, da kažemo, u fazi nastanka, javljanja povremenih tegoba kojima se čisto javlja da je tu, i na snimku se manifestuje kao proširenje ingvinalnog kanala? Pritom još ništa nije "izašlo", ali mi je čudan taj stav doktora da tu ne treba raditi ništa dok se ne pojavi, i ne izazove bol i neprijatnosti. Ono, čisto sa laičke tačke gledišta, zar ne bi ranija sanacija tog problema mogla rezultovati jednostavnijom operacijom, manjim rezom, bržim i lakšim oporavkom, manjom šansom za vraćanje problema? Ili tripujem, mora da se čeka primetno pogoršanje? Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts