f4ts0 Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 pored kontejnera 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 u cemu god ja uzivao u zivotu, banjica bi ostala na banjici ?? Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Meni odredili fizikalnu terapiju, imam fakin diskusherniju. Neko je kuburio sa tim ovde ako se ne varam? Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Уф... Искрен савет: иди редовно на терапију и причај тамо са докторима. Што се тегова тиче, само минималне тежине... Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Meni odredili fizikalnu terapiju, imam fakin diskusherniju. Neko je kuburio sa tim ovde ako se ne varam? Ja Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Уф... Искрен савет: иди редовно на терапију и причај тамо са докторима. Што се тегова тиче, само минималне тежине... Ne diram tegove vec 6 meseci, jedino sklekove radim, uglavnom cepam dzak i vijacu... Jos malo i bicu ko Cela :) Veseo period predstoji... Kako si ti resio problem Igore? Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Pa nisam. Nema tu rešenja da bude kao pre. Ako ti nešto treba PM da ne hipohondrišem po topiku. jedino sklekove radim Nemoj. Kontraindikacija Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 Jel bolji sojin ili surutkin protein? Negde sam citala da je surutkin kvalitetniji ali ako neko moze da mi objasni zasto, s obzirom da je sojin slican zivotinjskom i lako je varljiv... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted July 5, 2015 Report Share Posted July 5, 2015 pa sojin je sličan životinjskom a surutkin jeste životinjski mislim ne znam ovde ništa ni o čemu, al prosta logika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 Surutkin (whey) protein ima kompletan lanac esencijalnih amino kiselina dok soja nema ako se dobro secam. I generalno je kvalitetniji. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 je l' neko zna provereno mesto za nabavljanje ovog sranja Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 (edited) =o) pa dobro, rekao je i da nema pojma o čemu piše, a efektivno je pogodio u pravi savet i u proteinima soje i u proteinima surutke nalaze se sve esencijalne aminokiseline, ali u soji njihov odnos nije "prirodan za životinjsko telo" dok u surutki jeste (ali razlog zašto narodi koji žive na soji bez dovoljno mesa ne umiru od "protein starvationa" je što unose komplementarne namirnice tj soja+pirinač daju gotovo idealan odnos) što se tiče probave surutkinih proteina - većina potencijalnih problema pri varenju, koje mogu da imaju osobe osetljive na laktozu, potiče manje od laktoze, a više od kazeinata (glavni sastojak sira) koji su gotovo potpuno odsutni iz surutke, jer je ona, logično ;o), leftover tokom proizvodnje sira. Edited July 6, 2015 by Kole 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 onda je, nakon mog posta, šala na mene but now i see what you did there ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 je l' neko zna provereno mesto za nabavljanje ovog sranja Intersport - ja kupio za neki poklon pre recimo dve nedelje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Dule, kad ćeš ti da daješ ovakve odgovore kao Kole? :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 2006:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Kole, i sta je onda bolje za konzumiranje? 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Da ne koristi neko ili makar zna kakvog je ukusa onaj "natural" protein, što nema nikakvu aromu? jel odvratan ili može da se pije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 da, da, baš to - ja inače gotivim surutku iz flaše onu, što ima da se kupi, tako da ako je to slično tome a ne oseća se neka "hemija", onda mi je to skroz ok opcija jer ovo slatko mi ne prija toliko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Ali obična surutka ima neki bedni procenat proteina i mnogo laktoze, ima da prdiš kao car :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 pa otkud znam, pijem ja nju već dugo (doduše na preskoke jer nema baš svugde da se kupi) i do sada nisam imao gasove, makar da sam primetio! možda sam ogluveo pa kao penzosi prdim a ne provaljujem, ili se pravim! :) Mislio sam da na tu iz flaje misliš, ne znam za običan prah kakav je ukus - tu će već neko drugi morati da se uključi :) ma jok, videh da ima u ponudi kao "natural" pored jagode, čokolade, straćatela-kukiz-papaja-keleraba ukusa, pa me interesovalo dal' je neko prob'o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Jel bolji sojin ili surutkin protein? Negde sam citala da je surutkin kvalitetniji ali ako neko moze da mi objasni zasto, s obzirom da je sojin slican zivotinjskom i lako je varljiv... pa sojin je sličan životinjskom a surutkin jeste životinjski mislim ne znam ovde ništa ni o čemu, al prosta logika Surutkin (whey) protein ima kompletan lanac esencijalnih amino kiselina dok soja nema ako se dobro secam. I generalno je kvalitetniji. =o) pa dobro, rekao je i da nema pojma o čemu piše, a efektivno je pogodio u pravi savet i u proteinima soje i u proteinima surutke nalaze se sve esencijalne aminokiseline, ali u soji njihov odnos nije "prirodan za životinjsko telo" dok u surutki jeste (ali razlog zašto narodi koji žive na soji bez dovoljno mesa ne umiru od "protein starvationa" je što unose komplementarne namirnice tj soja+pirinač daju gotovo idealan odnos) što se tiče probave surutkinih proteina - većina potencijalnih problema pri varenju, koje mogu da imaju osobe osetljive na laktozu, potiče manje od laktoze, a više od kazeinata (glavni sastojak sira) koji su gotovo potpuno odsutni iz surutke, jer je ona, logično ;o), leftover tokom proizvodnje sira. Ne postoji univerzalan odgovor. Rekao je da odnos aminokiselina u soji nije "prirodan za životinjsko telo", ali da uz pirinač dolaze do skoro idealnog odnosa. Svakako je surutkin protein bolji za naš organizam, u globalu, ali ako neko ima problema sa varenjem istog, može to da nadomesti tako što će uzimati sojin protein + pirinač. Jebena distribucija čitanja i proste logike! Sojin protein izbegavaj u sirokom luku, zajedno sa onim "beef" proteinom. Em sto nije kompletan, em sto se teze vari, em sto su aminokiseline nestabilne, em sto nema nikakvog efekta. Igrom slucaja sam dobio 4 kile sojinog proteina i NIKAKAV ucinak nisam imao. Nit gore nit dole.. Za razliku od Dymatize i California fitness proteina... @Lucky, dobar je to protein skroz, a i dostupan.Kao sto je Nikita lepo napisao, Soja sto dalje (da ne spominjem da je u 99% slucajeva pravljen od GMO soje(da znam za hormone koje daju kravama i sl)). 1 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 rekao je i da nema pojma o čemu piše, a efektivno je pogodio u pravi savet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted July 11, 2015 Author Report Share Posted July 11, 2015 Imao sam juce mini test trening od 5 serija (2 serije propadanja, 2 serije zgibova i 1 serija Bencha 30kg) i umirem od upale danas! 2 Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts