Lucky Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 moguće, to mi nije palo napamet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 možeš da probaš merenje makronutrijenata pored brojanja kalorija, al ono, meni je i brojanje kalorija preterano :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 (edited) mozda si netolerantan na neku hranu malo pa i ne kapiras, a to te mnogo koči Има ли начина да се ово тестира некако? Без да идем код нутриционисте и сл. едит: Улете Иван. Макронутријената? Edited July 30, 2013 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Primetih da vas par govori kako je izbacilo "kasnu" veceru u kontekstu da je to lose. Jel ovo naucno dokazano da nije zdravo jesti kasno uvece ili samo urbani mit :)? Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Primetih da vas par govori kako je izbacilo "kasnu" veceru u kontekstu da je to lose. Jel ovo naucno dokazano da nije zdravo jesti kasno uvece ili samo urbani mit :)? Pa prosto je. Najedes se k'o stoka uvece i ubrzo posle toga na spavanje i naravno da se krene lepiti za tebe ali opet, sve zavisi od metabolizma ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Макронутријената? proteina, ugljenih hidrata i masti Primetih da vas par govori kako je izbacilo "kasnu" veceru u kontekstu da je to lose. Jel ovo naucno dokazano da nije zdravo jesti kasno uvece ili samo urbani mit :)? nije dokazano naravno, sve je u calories in/calories out odnosu. treba jesti u onom delu dana kad nam je najteže da iskuliramo hranu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 poslednji obrok bi trebalo da bude 2h pre spavanja, isto kao sto bi prvi obrok trebao da bude 1h posle budjenja Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Nije samo prosta razlika između unetih i potrošenih kalorija, ima nešto i u izvorima kalorija :-) Par nekih prostih principa režima ishrane (razlika u ishrani za skidanje ili nabijanje kilaže je u samo u količini unosa P, UH i masti): - Povećati broj obroka - Protein u svakom obroku (belance iz kuvanog jajeta, grilovana piletina, riba, što manje masna junetina, Ella sir...) - Ugljeni hidrati u svakom obroku osim u poslednjem uveče (izvori UH su ovsene pahuljice, heljda, pirinač, kinoa, integralne testenine, salate, razno povrće pre svega zeleno - obavezno svež kupus svakodnevno, spanać, brokoli, boranija, krastavac, karfiol) - Od izvora masti koristiti bademe, kikiriki, lan, maslinovo ulje, palmino ulje... - Slatkiše izbaciti, sokove izbaciti, voće minimalizovati, hleb izbaciti, mesne prerađevine izbaciti, smanjiti mlečne proizvode Što više principa ispoštuješ to će biti bolji rezultati, naravno, zbog načina života ne mogu svi savršeno da se hrane, ali opet je volja najbitniji faktor u svemu :-) Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 pričali su o mršavljenju a tu jeste samo unete/potrošene kalorije. inače to što propagiraš je jedna od nekoliko (delimično) suprotstavljenih teorija o najboljem načinu ishrane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 (edited) Ne verujem bas da sto manje voca i smanjenje mlecnih proizvoda spadaju u "savrsenu ishranu" :) Edited July 30, 2013 by toMaBRE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Sto me je nasmejao lik malo pre na sipkama. Pitao me kao sta radis masu ili definiciju, ja ga pitao u cemu je razlika kad mi on odgovori ako radis brze(manje pauze) radis definiciju ako duze pauze masu i na moj argument da se definicija uglavnom dobija ishranom, kaze pitaj koga hoces ovde videces sta ce ti reci :D..Sto mi je najcudnije lik je trenirao atletiku, mislio sam da oni barem znaju nesto u vezi treninga/vezbi. To me podseca na to ako jedes kasno kao ne valja, po meni organizam ce ti isto variti jeo ti u 10 uvece ili u 3 popodne, nije kao da ce sada da iznenada promeni nacin i pocne da "lepi" hranu. To mi vise vuce na ovaj bro science koji sam malo pre doziveo. Sto izbaciti mlecne prozivode, sta fali mleku kao dobrom izboru proteina/uh/masti ? Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Svaki organizam je različit i svakome prija nešto drugo, ali razlike su u male. Voće je pre svega veliki izvor šećera i to je glavni razlog što treba smanjiti unos voća. Što se mleka tiče pogledajte npr koliko proteina ima u 100gr mleka pa sami recite koliko je isplativo koristiti mleko kao izvor proteina, što se masti tiče, treba se osloniti na nezasićene masti kao one gore koje sam naveo. Ella sir je druga stvar, jer je praktično bez masti, a vrsta proteina koja je u njemu je kazein koji je obično dobar za pre spavanja s obzirom da ima prilično dugo vreme varenja i razlaganja u organizmu Što se ishrane tiče, najbolje je gledati kako se hrane bodibilderi i još neki profesionalni sportisti i ukomponovati koliko je to moguće u svoj način života ;-) Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Meni je 250 grama ella sira i saka badema ili indijskog oraha pre spavanja kao decija radost... :) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 voce goji, a mleko nije dobro za nas starije koji ne rastemo vise :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 voce goji ovo bi imalo smisla reći da ne piju svi kafe sa šećerom, sirupom i šlagom koje imaju više kalorija od dve kile banana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kal1mero Posted July 31, 2013 Popular Post Report Share Posted July 31, 2013 Не знам никога ко се угојио од воћа :) 3 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 ovo bi imalo smisla reći da ne piju svi kafe sa šećerom, sirupom i šlagom koje imaju više kalorija od dve kile banana To nešto kao naš veliki drugar forumaš kojeg često pominjemo Scena iz kafića: 1: Jao brate, nabacio sam još 5 kila, vidi koliki sam, moram da smršam. 2: Izvolite? 3: Ja ću plazma šejk! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 ahaha, jebite se:) a i mislim da nije bilo bas tako, igor zna sve te dijaloge sa konobarima! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 poslednji obrok bi trebalo da bude 2h pre spavanja, isto kao sto bi prvi obrok trebao da bude 1h posle budjenja A sto? :-) Ako sam ja danas celog dana pojeo 0 UH, i recimo da su mi depoi UH relativno prazni i za veceru zabodem odjednom 150g UH recimo, posle cega legnem, sem sto ce se sporije variti zbog preraspodele krvi, odnosno centralizacije krvotoka iz zeluca, creva za vreme spavanja u srce, pluca, nebitno i sporijeg metabolizma, kako ce to uticati da ti UH ne odu prvo u prazne glikogenske rezerve nego magicno se pretvore u masti? :-) Isto vazi i za situaciju u sred dana, sabijao si za obroke pice, gibanice, pljeske itd. a zadnji obrok ti je u 19h recimo ali su ti depoi vec puni za razliku od malo pre, gde ce tih 150g UH bez obzira koliko imao vremena pre spavanja? I zasto bi voce ili mleko bilo preduslov 'zdrave' ishrane, sta god to znacilo, mozda je bolje reci raznovrsne... Nema razloga posmatrati bilo koju namirnicu drugacije do skupa mikro i makro nutrijenata, sem ako recimo u vocu ne postoji neki sastojak koji do sada nije otkriven a izuzetno povoljno deluje po zdravlje, sto je pak moguce ali mi deluje malo verovatno. Kao i vecina druge hrane i voce je postalo "zagadjenije", bar za vecinu nas koji ga kupujemo a nemamo privilegiju da ga sami uzgajamo pa da znamo sta smo mu radili u tom procesu i u kakvoj je sredini raslo i cime smo ga zalivali. I onda se cesto javi argument 'e ali moja baba je jela gomilu voca i svako jutro je sabijala po jednu rakiju i nasecka slanine pa da vidis, ubila 95 godina, nikad problema sa pritiskom, umrla od starosti zena a ti u 20im godinama imas pritisak i iskasljavas vanzemaljce svako jutro jebalo te tvoje belo meso ololo!'. Pa da, ali ja svako jutro pre nego sto izadjem na terasu, dok sam u Boru posebno, da popijem kafu prvo moram da izbrisem naslage garezi i prasine iz topionice sa stolica pa tek onda mogu da sednem tako da mi je unos voca najmanji problem za zdravlje. Ja licno nisam protiv voca i mleka, ali ako si odlucio vec da budes mesec-dva na restrikcionoj dijeti sa ciljem da skines nesto sala onda ni voce ni mleko ne spada u pozeljne namirnice, s obzirom da sadrze poprilicnu kolicinu 'skoro pa prostih secera'. Protein iz mleka je odlican, ali samo protein, kupi whey jebeni, nisi beba pa da ti je mleko neophodno da ne mozes par meseci bez njega. Vitamine, antioksidante, kurce palce iz voca mozes da zamenis onima iz povrca koje ne sadrzi UH (a ni svo voce nije isto, neke vocke su dozvoljene i dijabeticarima bez dodatne upotrebe insulina dok su druge strogo zabranjene), a mleko bih izbacio potpuno sem kod dece u pubertetu i jos nesto malo vremena kasnije i kod starijih od 50. Sve u svrhu brzeg dostizanja svoga cilja jelte, za tako kratko vreme nece biti nikakvih posledica po zdravlje. Ovo naravno ne vazi kada se pravi dugorocan plan svoje ishrane gde bi trebalo teziti umerenosti i raznovrsnosti. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Johnn1e je malo duže na forumu, pa može da vam skreše malo oštrije Ono što sam zaboravio ja da dodam, a veoma je bitno, to su velike količine vode koje treba da se unose, a alkohol je fit NO-NO Takođe, zeleni čaj je jako dobar i treba ga piti na dnevnom nivou. Što se kafe tiče, espreso je dobar, ali on se uglavnom koristi kod izbacivanja vode iz organizma pred neko takmičenje i slično... Suplementi su takođe potrebni ukoliko želite da se dovedete u red, ali je sređena ishrana preduslov. Whey protein je prvo i osnovno u suplementaciji Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Whey protein konvertuje mast u testosteron i misice ujutru sa maltodekstrinom pre i posle dorucka. Ovo radi provereno samo sa 6+ jednakih obroka dnevno btw.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Ovo je jedno dvadeseti ciklus pricanja o osnovama treninga i ishrane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Исто као прича о мушко женским односима :) све је речено 100 пута већ :Д Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Ovo je jedno dvadeseti ciklus pricanja o osnovama treninga i ishrane... ali do sada nam još niko nije branio da jedemo voće! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Jel me trolujete il ste stvarno toliko pro voce raspolozeni? :-) Il mi konstantno promacinje nesto i sta? :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts