Doolio Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 jadni su ekstra. kazu "ugledamo se na evropu" i lazu picka im materina. evo, dal u novinama, ne secam se, kazu kako u evropi svega tri zemlje nalazu zimske gume u gradu i to na dva tocka i to od prvog decembra do februara ili tako nesto LOL. ah da, zemlje u pitanju su nesto tipa estonija blabla, brate pa oni drugacije i ne mogu da voze zimi jebo ga ja...stvarno pisanje u oci... isto tako se "ugledaju na evropu" kod propisa za obavezna svetla danju, a po evropi se sklanja ta obaveza poslednjih godina progresivno, zbog stednje. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 Ma kakvo ugledanje na evropu, to se Mrkonjić uz jagnjetinu dogovorio sa direktorom Tigar fabrike... - E Mrkonja druže stari, znaš kako je... kriza jebem joj dete... aj uvedite tamo u te vaše zakone da moraju sve 4 zimske gume. Naravno, dogovorićemo se oko procenta. - Nema frke rođače, sad ću ja da zovem Ivicu, računaj da je rešeno... živeli! Posle par dana: - E desi Mrkonja, Ivica je. Znaš, zakon ovaj za obavezne zimske gume što smo doneli na tvoj predlog... - Da? reci? - Zvali me ovi iz NIS-a, kažu istraživanja su pokazala da će veliki broj građana da garažira vozila preko zime zbog ovog zakona, što njima naravno ne odgovara... - aha... i? - Pa ništa, jebi ga, moraćemo da vratimo na staro, ne smemo da se zameramo braći rusima. - Jasno, jebi ga, a mogli smo da uzmemo ozbiljan keš. - Šta da se radi, biće drugih prilika... - A i to što kažeš... ništa... sad ću da javim rođaku, razumeće i on valjda. - ae poz. - poz brate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 tako je bilo, a? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 и тако је Мрка једном зајебао погрешног човека и попио шамаре. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajser Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 takodje brate,vozim nekada po 120km dnevno u gradu necu da me boli glava posle zbog 200e,jel ta tigar wintera bas dobra?,koja je sledeca guma u cenovnom rangu od 4-6 k koju bi razmatrali da uzmete ? Fulda Kristal Montero 3, pobednik proshlogodishnjeg ADAC-ovog testa zimskih guma. 165/70/14 = 4300 din. Quote Ei Aaniigoo 'Ahoot'e Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Taj pobednik je verovatno onda po odnosu cena kvalitet, a ne generalno bolja. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 U svakom slučaju šta mislite da je najbolje rešenje za celu problematiku. Moja je logika da pošto na kolima imam 16" alu felne za koje bi me zimske gume izašle negde oko 11k din po komadu, uzmem drugi set čeličnih felni od 15", gde bi me zimske gume izašle 6-7K po komadu. Ima neko iskustva sa tom varijantom duplih točkova? Da li se ta moja logika isplati ili je bolje da uzmem samo zimske gume? I jel zna neko gde bi mogle da se kupe te čelične felne? Najjednostavnije i najjeftinije rešenje je da odeš da ti skinu letnje sa alu felni i stave zimske. To je nekih 500 kinti po komadu - jedanaest godina vožnje dok ne dođeš na istu cifru kao da si kupio novi set alu felni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Ja po bilo kakvom snegu/ledu, čak i najmanjem mogu da se slikam ako imam letnje gume, tako da to već nije stvar da li hoću ili neću, nego moram, ako hoću da se vozim. Sad, drugo je to što ja zimi vozim Corsu, koja ima zimske gume u tom periodu, što bi rekli, "k'o pegla" je na snegu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Moj Punto super ide po snegu sa zimske + allround komboom, čak se i po smetovima parkiram :DBTW ne zaboravite da se podigla cifra za dubinu šare - zimske su sad minimum 4mm, a letnje 1.5mm ili 2mm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Od danas sprovođenje novog zakona o saobraćaju i kako se to već zove. Ukratko: - Od danas morate da imate dve zimske gume na kolima (ili da šare na letnjim budu dublje od 4mm - ko će to da meri nemam pojma) Meriće saobraćajna policija kad budeš u udesu - u tom slučaju si kriv bez obzira da li si izazvao udes ili ne, jer imaš tehnički neispravno vozilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 boga mi ja sam video u par navrata da u redovnoj kontroli random autima mere sare, i to u zadnjih mesec dana... valjda im nisu nasli nista drugo da zamere... a para im treba pa treba anyway, skontao sam da mi auto zaista trosi oko 10 % vise od kako su svetla stalno upaljena, a i crkao mi jedan xenon, srecom u garanciji... kada sam pitao u servisu a zasto, oni odgovorise pa samo sracunaj koliko puta u toku dana palis gasis auto a samim tim i farove... tja... jel od danas krece sezona zimskih ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Kao što sam napisao - da. A ovo za svetla i potrošnju mi nije jasno. Kao, prilikom paljenja treba više struje da bi se upalili i farovi pa samim tim više troši benzin, jel sam te dobro razumeo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 valjda taj ksenon povuče mnogo kad se pali a posle ne troši previše Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 xenon povuce u jednoj bukvalno nano-sekundi ne_znam_koliko_ali_mnogo vati, zato onako brzo upali i bljesne na tren... ali zato posle trosi skoro duplo manje od klasicne (halogene) sijalice. meni auto isto trosi otkako furam farove. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Kao što sam napisao - da. A ovo za svetla i potrošnju mi nije jasno. Kao, prilikom paljenja treba više struje da bi se upalili i farovi pa samim tim više troši benzin, jel sam te dobro razumeo? nije ni meni jasno, tako sam primetio pa eto cisto da podelim sa vama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 meni taj tvoj skok u potrošnji ne deluje kao nešto što može biti samo posledica svetala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 moguce sad ce redovan za 2k pa cemo videti :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 2k? :) pa ne voziš skuter :) misliš 20k? mada opet, zar nemaš ti taj auto nešto duže, tipa dve godine? ili je 2k zapravo 2g? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 ima redovan servis kad predje josh 2000km ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 u jee, 'ladno to nisam tako pročit'o a 'ladno to piše! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 to je zato shto si zauzet brishuci moje postove na ovom topiku! oboricu ti forum!11~ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 dragance, bolje namesti da rade slike u signama! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 evo samo shto nisam! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 ne stizes od odgovaranja na pm-ove drugarima? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts