Guest Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 jesi siguran da koristi i motor? sad sam malo proguglao i ne vidim da su šveđani napravili tako napredan esp, a ako ono nisu ko jeste? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 pa bosch je :) esp koristi i ECU pa ti smanjuje gas.. ja volim da iskljucim esp pri krivinama, potpuno mi nelogicno barata sa kolima pri brzoj voznji... :S a super je zimi, kada stalno drzi putanju na snegu, u kombinaciji sa abs-om je keva! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Super je na snegu i kada je vlazna podloga, ali je zaeban kada hocesh da krenesh iz dubokog snega - auto krene da se zakopava... Isto postoji neka frka ako vozish sa lancima, mada to nisam bash skapirao. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 dovla stig gasi esp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 taj fazon, ja mislim da za tim dugmetom nisam nikad posegnuo, osim iz zezanja da vidim kako izgleda "ikonica" kad isključiš esp, tj. vsa kod mene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 pa bosch je :) esp koristi i ECU pa ti smanjuje gas.. ja volim da iskljucim esp pri krivinama, potpuno mi nelogicno barata sa kolima pri brzoj voznji... :S a super je zimi, kada stalno drzi putanju na snegu, u kombinaciji sa abs-om je keva! Ma lol jedenje govana. Da bi se esp uopste aktivirao (on se jelte aktivira iako je ukljucen samo kad kompjuter provali proklizavanje) moras bash bash zestoko da uletis u krivinu. Pritom je to isplativo vozacu kao sto si ti jedino ako hoces da krivina "izgleda gotivno" pa da ti se dupe auta zanese inace ces uvek bolje proci krivinu sa esp-om. Uz sve to na mom autu kad se lozim po krivinama i kad izvlacim krivinu sa punim gasom i kad krene da mi se pali esp nisam primetio da mi nesto menja ni gas ni "baratanje" kolima vec samo za razliku od ugasenog espa ne zanosi mi se dupe. Ko da slusam pametnjakovice koji su bili u fazonu da je bolja kocnica na jugu nego na dobrim kolima jer nema servo pa IMAS BOLJI OSECAJ KOCENJA ili oni kojima je abs sranje jer imaju bolji osecaj kad sami seckaju dok koce ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 mohi rekao dovli da ne zna da vozi. laki, daj kokice! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 hahaha, evo ti mohi kia moja, spusti je malo agresivnije niz lisičji pa mi reci. :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 mohi rekao dovli da ne zna da vozi. laki, daj kokice! obične, puter ili sir? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 da, da i da! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Right away! Ovo će biti interesantno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Ponavljam, meni je gas na kolima potpuno mrtav ako mi se aktivira ESP iliti upali lampica za ESP... Ne bi pricao gluposti da nema evidentne razlike izmedju difoltno aktivnog ESP-a i na taster namerno iskljucenog ESP-a u odredjenim situacijama. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 (edited) Pa onda ti je sranje esp. Ja uopste ne primecujem promenu na gasu jer bi to bilo retardirano posto ti je za pravilno prolazenje krivine gas najpotrebnija stvar. Ono sto esp radi koliko ja znam je da kontrolise raspodelu snage po tockovima u zavisnosti gde koji proklizava i koci pomalo zadnjim kocnicama ako dupe krene da leluja itd itd u svakom slucaju nesto sto se ne primecuje. Pa jbt nemanje gasa u krivini je nesto najgore sto moze da ti se desi, a esp sluzi da te zastiti ,a ne za kurac. Pa jebote testirali su ljudi nova kola sa i bez sistema priotiv proklizavanja i u odnosu na starija kola bez tih sistema sa ukljucenim hendluju neuporedivo bolje, a sa iskljucenim neuporedivo gore jer se na starijim kolima bez fensi elektronike drzanje kola u krivinama resavalo tako sto se akcenat bacao na neke druge stvari, vesanje itd itd dok se kod novih zanemaruju te stvari jer elektronika sve to ispegla. Eto mozemo da sednemo u moj auto i prodjemo lisiciji da vidis. Da li nesto nije u redu sa tvojim esp-om ili ovi iz kie numeju ne znam. Edited October 25, 2010 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted February 16, 2011 Report Share Posted February 16, 2011 Ako neko od vas kupuje kola u ovom rangu, odlicna ponuda ogranicenog lagera: Ford Focus 1,4 Ambiente (klima, radio CD/MP3, 4x airbag, ABS, ESP) za 9.990 evra! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 - Suzuki SX4 sa 4WD i najbogatijom linijom opreme (ABS, ESP, aut. klima, radio CD/MP3 sa 9 zvucnika, blokada dif. itd.) je na snizenju i kosta 13.990 evra, sto je lepa cena za jedan 4WD auto. - Glupi Pezho tj. Verano je snizio cenu za 207-icu, sad je 9,990 evra verzija sa 1,4 benzincem. Imaju neki kul lizing - 7 god, 6% kamate, 6% ucesca + PDV, rata za ovu 207-icu izadje 115 evra. - Reno Megan sa petoro vrata i 1,6 16v benzincem (110 KS) i celih 5 godina garancije sad staje 11.490 evra. - BMW Serije 1 sa M paketom opreme (felnice, spojleri...) je od 21.490 evra. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pa kad mu je prošao kredit za Fobiju, valjda je 5 godina im'o, uz'o je ovo opet na kredit, učešćem od Fobije. Nije loš taj Fokus, mada nije baš sad nadrkan toliko, kad to neko kaže, ja odma' bih pomislio na onaj RC ili kako se zove već :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Al moze da ga sredi, ono, to je 1,8 TDCI - to moze da se chipuje na jedno 150 konja, boja mu je lepa pa mogu i neke felnice velike lepo da cucnu... i tako.. :)) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Dovla, šta uzeti od polovnjaka u tom nekom srednjem cenovnom rangu (4-7k da kažemo je raspon koji gledam, ali bih možda dao i više za nešto kvalitetno)? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Dovla, šta uzeti od polovnjaka u tom nekom srednjem cenovnom rangu (4-7k da kažemo je raspon koji gledam, ali bih možda dao i više za nešto kvalitetno)? 4k - 7k lol, ko da cu da gledam nesto sto je oko 4k u tom slucaju :D Elem, ima dobrih kola za te pare, realno, ne znam sta ti vise pashe? Ako ces neki hecbek onda recimo Astra 1,7 CDTI ili Megan 1,5 dCI; ako ces nesto vece mozes da zabodes finu noviju Oktaviju ili Lagunu; ako ces neki "pipl-kerijer" onda recimo Scenic 1,9 dCI... ima stosta, pa sad sta ti uleti d' izvines. :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 sad će svi da se smeju, ceo topic, brate, video sam minije, i one i kupere za te pare, i to mi je do jaja, samo ja ne verujem da ću da stanem u to, a i svi mi kažu da je ideja debilna :)) a što se tiče odgovora na tvoje pitanje, hatchback definitivno, a modeli, ne znam 147 alfa dizel ili tako nešto? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 trolujes me? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 ne, otkud ti to. Ozbiljno bih uzeo ONE ili Coopera, a svi mi kažu da sam lud :) I ovo za alfu, čuo sam na više mesta da su te 1.9jtd verzije do jaja (ima ih za 5), a da t-spark treba samo tako izbegavati Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Ja te podržavam za minija hajli, i ne zajebavam se :) Mini je sjajna opcija, iako će ivanko da kaže da je za metroseksualce kao i nova buba i PT cruiser (koje ni ja ne bih vozio :) Mada, jedna, let's say poznanica, kupila je polovnog Minija (One) i od tada kreće njena agonija - bukvalno ne znam šta se nije pokvarilo. Sad, ovo ti ne kažem da bih te preplašio, već samo da imaš negde u glavi i onu "nema veze što je to bmw, sve to može da se pokvari". Za "stajanje", ti bi opušteno mogao da staneš, problem je što onaj iza tebe ne bi baš imao mesta, pa je prevoz svega preko tri osobe, osim ako četvrta nije dete ili neka baš mala riba, potencijalni problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 pa nisam planirao preko tri ionako I to me brine, što ako se kvari, biće skupo :) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pa ne mora da znači ... mislim, evo ja vozim Korsu već četvrtu godinu, i da kucnem u drvo, jedino ulaganje je bio neki problem sa menjačem od cirka 4000 dinara, a kad smo je uzeli već je bila 5 godina stara. Verujem da je Mini na višem stupnju izrade od Corse, ali prosto treba znati da će možda nešto poći kako ne treba :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts