Jump to content

pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

UNSTOPPABLE

Unstoppable_Movie_HD_poster_2-350x550.jpg

Može da se pogleda kad nema ništa drugo, ali je u suštini žešće kretenski film. Likovi su tanki i ponašaju se krajnje retardirano u vezi načina za zaustavljanje voza, kojeg na kraju reše na način na koji su mogli jedno pedeset puta tokom filma (uz lika koji se pojavljuje nakon glavne kritične situacije u filmu, valjda planirajući da će sve biti ok i da će on nastupiti sa tim "rešenjem"). To još i nekako može da se proguta, ali režija i montaža naprosto izazivaju fizičku bol u stomaku i mučninu prilikom gledanja. Toliko brzih rezova i dramatičnih zumiranja/odzumiranja i kruženja kamere od 360 stepeni, i to još prilikom nekih totalno nedinamičnih scena (lik objašnjava nešto, ili priča na mobilni, a kamera na steroidima oko njega). Dodatni udarac na gledaoca su i preterane i nepotrebne fetiš scene sa helikopterima koji ne samo da konstantno proleću ekranom, već često zauzimaju totalno nepotrebne položaje u odnosu na voz (valjda da pojačaju neku dinamiku, šta li). Tužno da je film režirao jedan Toni Skot, čovek iza True Romancea, Last Boy Scouta i još par odličnih filmova, u zadnje vreme svojim "uradcima" se sve više približava takođe legendarnim režiserima koji su skrenuli i počeli da snimaju sranja u svojim odmaklim karijerama (Džon Karpenter i Džon MekTirnan).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Odgledah SAW 3D odnosno Final Chapter - http://www.imdb.com/title/tt1477076/

Ne znam ko je ovde pomenuo da mu je kul i da je fino zaokruživanje celine, kad je zapravo samo otvaranje jedne nove priče.

Em glavni negativac nije definitivno mrtav, znači lako će se on izbaviti iz takve situacije, em imamo potpuno novog negativca

No imajući u vidu koliko je loš film + koliko je bezvezna radnja koja je praktično prekopirani prethodni deo, bolje da ne prave više... baš sam razmišljao o prvom delu, koji je još imao i neku priču, pa rešavanje nekakvih zagonetki, nije bilo prosto ubijanje. A u protekla 3-4 dela jednostavno znaš da onaj ko je u "mašini" u prvih sat vremena filma sigurno umire, a oni u finalnoj imaju 50/50 šanse.

legends of guardians, meni najbolje legao od svih skorasnjih animiranih... odusevljen sam... nisam pronasao zamerke koje su ovde iznesene

tron 3d u bioskopu jel, odlican holivudski hit... mozda jer se lozim na brzidzisa, meni je nekako sve bilo potaman :)

fallout_table.gif

i ja sam za taj easy a čuo da je kao "ok", mada se nisam usudio da ga pogledam.

Sad bih pogledao još neki horor, slučajno naleteh na neki spisak svih horora iz 2010 godine, pa ću da vidim šta nisam odgledao, pa da mi Pip kaže šta da ni ne gledam a na šta da bacim pogled :)

I ja mislim da nije, pošto nema recimo Paranormal Activity 2, on bi trebalo da se pojavio u isto vreme kada i SAW 3D. A od ovoga što sam gledao, ajde i ja da kažem:

Crazies - ok

Death Bell 2 - preskočiti

Frozen - preskočiti

The Last Exorcism - ne znam ni sam

Nightmare on elm street - može da se preskoči

Saw 3D - preskočiti

@Lucky

Pa kako ondak da ti bilo šta preporučim :))))

Elem,

LetMeIn3.jpg

Jebem li ga, korektno odrađen u skoro svim aspektima, ali totalno nepotreban "rimejk" jer ni na jedan način ne unapređuje original (a stalno kaska za njim). S obzirom da je i vremenski period isti (osamdesete), nija jasno zašto su uopšte snimali film ako nisu bar nešto promenili u odnosu na original (valjda da imaju i svoju američku verziju svakog iole kvalitetnijeg stranog filma), jedino što valja u odnosu na original je izostavljanje scene sa mačkama koja je tamo delovala previše napadno i neprirodno (pre svega zbog lošeg CGI-ija). Iako su glavni glumci više nego dobri (klinku glumi Hit-girl iz Kickassa), oseća se prevelika razlika u načinu na koji je lik male vampiruše prikazan. Ovde se dete pretvara u neko demonsko čudovište koje reži i svetle mu oči crveno kad nanjuši krv, tamo je bila više kao prava životinjka zarobljena u ljudskom obličju (plus što je devojčica iz originala imala neki baš bizaran izgled, opet u skladu sa pričom, klinka ovde deluje previše slatkasto i čisto). Scena sa bazenom je odlično odrađena (što sam i čekao ceo film), kao i scena sudara kolima (koje nije bilo u originalu), ali ima i nekoliko katastrofalnih CGI scena koje deluju nedopustivo amaterski odrađeno.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...