Pipboy Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Unforgiven 1992 - http://www.imdb.com/title/tt0105695/ posle duzeg vremena odgledah u odlicnom kvalitetu kakvo remek delo zanra klint mofo film posvetio reziserima i mentorima koji su ga proslavili, a moze se povuci paralela sa njegovom karijerom gde je poceo kao mlad u sergio leonovim - a fistful of dollars i for a few dollars more i kasnije sazreo gotovo u isto vreme kada je vestern gotovo izumreo kao zanr, pocetkom devedesetih... u filmu je matori revolveras, ubica i pljackas koji je digao ruke od svega uz pomoc svoje zene i postao losh farmer, ali okolnosti posle 10ak godina se menjaju ... na kraju filma jebote, izgledao kao smrt ... preporuka film je oda vesternu, sa svim prepoznatljivim scenama od samog pocetka filma u filmu su jos i dzin hekman - isto odlican, i morgan friman - standardno dobar Meni je, pored svega navedenog i nespomenutog Ričarda Harisa, najjači Klintov odgovor na Hekmanovo "Upravo si ubio nenaoružanog čoveka".... Nema zaebancije sa starom školom :) "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Jos jedna preporuka za Kick Ass-a http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Meni je, pored svega navedenog i nespomenutog Ričarda Harisa, najjači Klintov odgovor na Hekmanovo "Upravo si ubio nenaoružanog čoveka".... Nema zaebancije sa starom školom :) ne znam kako zaboravih richarda harisa :) kakva old skul ekipa, tih zadnjih 10ak minuta filma su omg, cim je dovatio flajku bilo je jasno ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 jbt koji potencijal je imao ovaj kick-ass, scena kad mala ulazi u zgradu je omg... na trenutke toliko dobar a onda uleti neko tinejdz proseravanje i useru sve :( , da je samo za nijansu ozbiljniji i suroviji, ovako je u nekoj sivoj zoni, ok da se ubije par sati... This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Al Bundy Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 (edited) Ja nemam neke zamerke na Kick-Ass, ocekivao sam da film bude neko sranje gde nema mnogo krvi i gde maskirani klinci samo mlate negativce. Zato sam se i odusevio kada sam video sta radi Hit-Girl sa svojim nozekanjama :) U nekim delovima mi se zaista cinilo kao da je Tarantino pravio ovaj film, pogotovu ta scena kada klinka ulazi u zgradu. Procitao sam negde da se sprema nastavak filma za 2012. Nego jel se seca neko Grindhouse i onih fake trailera za filmove ? E pa izgleda da nisu fake :) Machete se izgleda stvarno snima i izlazi ove godine :)) http://www.imdb.com/title/tt0985694/ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lyE9OWc27X4 Edited May 10, 2010 by Herr Flick Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 posle vashih preporuka moracu da odgledam i ja taj kick-ass, mada sam kapirao da je neko sranje u fazonu filmova Dzada Apatova i Set Rodzena a i da je dosta loshe prosao u bioskopima u americi It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 pogledao i ja kick-ass... sta znam, dobar je. ima pregrst stripskih klisea, toliko da mi bodu oci jer deluju kao silovanje fazona radi komercijalne eksploatacije ('jutro kolumbo, aj nou). smaraju malo i tinejdz delovi, al ajd kapiram da tako pokriva vecu publiku, i da bi i meni verovatno bio omg da sam klinja. ali generalno, nivo zabave je dovoljno visok u ovom filmu da mu dam thumbs up bez obzira na sve navedeno, i preskoceno :] mark strong je neviđeni kralj, imao je par tako kul scena da sam morao da pauziram dok prestanem da se smejem. sad mu gledam filmografiju, u svakom filmu u poslednjih 10 godina je savio ona uloga blekvuda u novom serloku holmsu je sve samo na savijanje :D Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Рами, је ли ти то спомињеш ОПЕТ новог Шерлока у некул контексту или ми се само причињава? ;) MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 haha, malo negativne propagande nije nikog ubilo debeli :D ne, bez zezanja, nije mi se svideo blekvud uopste. previse usiljeno i nemastovito. i mislim da to nije do scenarija, vec do glumca. primer bi bio onaj gestapo oficir u basterdsima. tu ulogu je isto neko mogao da otalja, pa da mi posle pricamo kako je los scenario. :o Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 (edited) jeste, tarantinovski dijalozi koje je cristoph waltz imao kroz basterdse su potpuno u nivou sa "AAA I ARE EVHUUUL" dijalozima koji su strongu dati u sherloku :D sta pricas ti :D nemam nista protiv tvog stava btw, samo sam morao da reagujem na ovaj uzasan primer :D Edited May 10, 2010 by ℑںℵℊℓℯ :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 odgledah kickass - i ono, dao bih mu 3/5. Poenta ovog filma su tarantinovske,eksplicitne scene preteranog nasilja od strane neocekivanih aktera...sve u svemu nesto sto mozesh da vidish u ogromnom broju filmova u poslednjih deset godina. Mala HitGirl mi je jedina harizmatichna lichnost u ovom karakteru, a mark strong je imao mnogo bolje uloge od ove, koja je ono bash jednodimenzionalna... It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 koje ludilo od filma, vristao sam. muzika + akcija = svrsh!!bilo je momenata gde sam se smorio, slicno kao sa superbadom, al u celini.. film razvaljuje new ellen page is born Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 osvjezio sam memoriju sa kad jaganjci utihnu i naravno, hopkins jebac:) a onda sam, nosen balonom, skinuo hanibal rajzing i bacio sedam pegli...koje sranje po svim mogucim standardima... brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 si gledao red dragon mozda? It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 odgledah kickass - i ono, dao bih mu 3/5. Poenta ovog filma su tarantinovske,eksplicitne scene preteranog nasilja od strane neocekivanih aktera...sve u svemu nesto sto mozesh da vidish u ogromnom broju filmova u poslednjih deset godina. Mala HitGirl mi je jedina harizmatichna lichnost u ovom karakteru, a mark strong je imao mnogo bolje uloge od ove, koja je ono bash jednodimenzionalna... Meni je prilično dobar i protagonista, koji je mala pičkica van kostima, dok izgleda zajebano u kostimu ali ga ipak glas i stav odaje da je klinja. Klinka je naravno vrh. Uspeli su da prenesu stripski osećaj, samo su mi promašaj Nikolas Kejdž i onaj mali mutavi Red Mist (kostim, kao glumac, i kao karakter). Pojedine gluposti u scenariju kvare doživljaj ali je ukupno krajnje pozitivan utisak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 si gledao red dragon mozda? nisam, jel dobar ili los? mene je fasciniralo to sto je u jaganjcima svaki aspekt filma na mestu i dobar. mislim, ocekivao sam da ce me klisei smoriti, da mi scene nece biti toliko efektne kao kad sam bio mali itd, medjutim, desilo se obrnuto, hopkins je odlican, atmosfera je odlicna, muzika je mnogo dobra i adekvatna (na epic scenama tipa kad bezi u ambulantnim kolima je toliko dobro upakovana da mi se digla kita otprilike) i hanibal je stvarno upecatljiv i prezajeban. ovaj rajzing me je razocarao do daske, a nisam ni ocekivao da bude dobar, mislim, ono je stvarno strasno. pojeli mu svecu, pojeli mu svecu, vestacko forsiranje nekog 'sokiranja' publike koje ne uspeva ama bas nikako, ceo film sam se osecao ko da gledam neko neuspelo ostvarenje majkla dudikofa. gledao sam samo jos onaj gde hasa mozak onom liku i daje i njemu malo i taj mi je bezveze, mada je ispred rajzinga znatno. ali je krajnje neubedljivo ostvarenje, pogotovo sa rofla jedenjem mozga i onim hodom kroz prasice... brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Debatable vezano za Hanibala, ali je zato prvi deo filma u Firenci apsolutno besprekoran, naročito ko je skoro igrao Assassin's Creed 2 :)))))) "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 nisam, jel dobar ili los? mene je fasciniralo to sto je u jaganjcima svaki aspekt filma na mestu i dobar. mislim, ocekivao sam da ce me klisei smoriti, da mi scene nece biti toliko efektne kao kad sam bio mali itd, medjutim, desilo se obrnuto, hopkins je odlican, atmosfera je odlicna, muzika je mnogo dobra i adekvatna (na epic scenama tipa kad bezi u ambulantnim kolima je toliko dobro upakovana da mi se digla kita otprilike) i hanibal je stvarno upecatljiv i prezajeban. ovaj rajzing me je razocarao do daske, a nisam ni ocekivao da bude dobar, mislim, ono je stvarno strasno. pojeli mu svecu, pojeli mu svecu, vestacko forsiranje nekog 'sokiranja' publike koje ne uspeva ama bas nikako, ceo film sam se osecao ko da gledam neko neuspelo ostvarenje majkla dudikofa. gledao sam samo jos onaj gde hasa mozak onom liku i daje i njemu malo i taj mi je bezveze, mada je ispred rajzinga znatno. ali je krajnje neubedljivo ostvarenje, pogotovo sa rofla jedenjem mozga i onim hodom kroz prasice... od "originalne trilogije" Red Dragon, Jaganjci i Hanibal (hronoloski rasporedjeno i bez Hannibal Raising,) Red Dragon mi je mnogo bolji od Hanibala jer se pojavljuju i Edvard Norton i Ralf Fajns koje mnogo gotivim a pricha je po kvalitetu, odmah iza Jaganjaca.Hanibal me malo iritira zbog Dzulijen mur koja mi nikako nije bila za ulogu Klaris. Da je njen lik bio neki novi mislim da bi bio mnogo bolji film uopste It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 dzulijen mur mene smara generalno:) sto se tice firence, ne secam se lol:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Kupio Edit i Ja za 299 i ne vredi ni dinar preko toga. U sred filma fali 10 minuta titla na engleski koji je inace katastrofa. Voice acting osrednji, pesma je toliko jadna da mi je bilo neprijatno, Edit me ne pali = -50% akcenta filma me ne pogadja i kao jedini hajlajt ganac Mebijus, ha ha. Prica je toliko puta vidjena i toliko bolje odradjena manje vise uvek. lep pokusaj, cenim entuzijazam ali to bi onda bilo to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 jesi mislio na onu pesmu dok uchi - koja je na nivou neke reklame koja ima za ciljnu grupu, siparice izmedju 14 i 16 godina? It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 a jel ima fles tripova tipa 'vidi brankov most'? ja sam nekako kontao da bi mi to bilo najzanimljivije... brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 jesi mislio na onu pesmu dok uchi - koja je na nivou neke reklame koja ima za ciljnu grupu, siparice izmedju 14 i 16 godina? Da brate. A film nisam gledao sam tako da mi je stvarno bilo neprijatno. Akward moment. Dule: Ima kako da ne, ceo film je PRETRPAN time, lokalpatriotizam fazon, previse se to nabacuje gledaocu i to mi je smetalo. na svu srecu likovi koji su koncipirali/crtali nisu seljaci pa ima simpa momenata, oni ocigledni tipa Kalemegdan su komsi komsa nisam impresioniran ali vidi se ljubav premaa gradu kakav je, npr u scedni kada Edit umire na hrpi djubreta na stepenicama ispod Brankovog mosta je vise nego ok... inace dizajn je u redu, imaju antigravitaciju pa sve lebducka, to mi npr isto ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 npr u scedni kada Edit umire na hrpi djubreta kada Edit umire na Edit umire Edit umire brate sta uradi, pa ja nisam gledao film:O brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ne brini, ne umire zaista!Inače mislim da je 10 minuta titla falilo i na bioskopskoj projekciji, mada sam to možda pomešao sa nekim drugim događajem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts