Rising Sunce Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 24 (punim 25 za mesec dana). Ja sam pocela tek na faksu... ne znam ni sama zasto, iz dosade, od nervoze (uvek najvise pred ispite)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pUNyZ Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 jebem mu misha, ima li ista gore od cigarete u krevetu... ja sam se tako i navukao na pljuge lol:)) Quote edesi.org :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 jebem mu misha, ima li ista gore od cigarete u krevetu... krevet u cigari! Ja imam veci problem da shvatim kako neko moze da krene da pusi,. za drogrianje cak mogu i da shvatim pa ovo imash da kupish na trafici, a drugo samo u coffy/magic shopu ;) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 navucite se na pajdo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 pljuge su divna stvar! duvan je divna stvar! ih koliko puta sam imao trenutke "kupiti pivo ili pljuge = pljuge" "kupiti hranu ili pljuge = pljuge" 3 ujtru meceva pada, led svuda, ali pljuge u trafici cekaju i taj osecaj prvog dima kako ispunjava tvoja pluca... FUCKING WORTH IT!!! samo moram da smanjim malo. dve pakle dnevno je cak i za mene previse Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Ako ti je divno da smrdis, go for it :) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 pljuge su divna stvar! duvan je divna stvar! ih koliko puta sam imao trenutke "kupiti pivo ili pljuge = pljuge" "kupiti hranu ili pljuge = pljuge" 3 ujtru meceva pada, led svuda, ali pljuge u trafici cekaju i taj osecaj prvog dima kako ispunjava tvoja pluca... FUCKING WORTH IT!!! samo moram da smanjim malo. dve pakle dnevno je cak i za mene previse Sve se to slazhem, al kad pogledash bolje je bez. Najbolje je nikad ne probati i ne znati sve te osecaje! 24h Smoke free. Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 pljuge su divna stvar! duvan je divna stvar! ih koliko puta sam imao trenutke "kupiti pivo ili pljuge = pljuge" "kupiti hranu ili pljuge = pljuge" 3 ujtru meceva pada, led svuda, ali pljuge u trafici cekaju i taj osecaj prvog dima kako ispunjava tvoja pluca... FUCKING WORTH IT!!! samo moram da smanjim malo. dve pakle dnevno je cak i za mene previse brate wtf ako su toliko dobre shta ti fali da cepash 2/5 na dan?? Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 pljuge su divna stvar! duvan je divna stvar! ih koliko puta sam imao trenutke "kupiti pivo ili pljuge = pljuge" "kupiti hranu ili pljuge = pljuge" 3 ujtru meceva pada, led svuda, ali pljuge u trafici cekaju i taj osecaj prvog dima kako ispunjava tvoja pluca... FUCKING WORTH IT!!! samo moram da smanjim malo. dve pakle dnevno je cak i za mene previse kralj losih poroka :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 brate wtf ako su toliko dobre shta ti fali da cepash 2/5 na dan?? pa zato sto zelim da i dalje tako uzivam u pljugama kad budem imao 60 godina, a da ne krkljam niti da nosim onu bocu sa kiseonikom :) malo manje uzivanja sada za produzeni efekat :D dreadlord> jedna od najboljih odluka u zivotu je sto sam krenuo da duvanim! i zbog posla i zbog uzitka, jer vidis ti kao pusac MORAS da imas pravo da zapalis cigaru kad ti dodje kriza i dok drugi to vreme ako izadju iz kancelarije i piju kafu budu osudjivani jer bleje i ne rade nista, ti pusis cigaru i to je respected od strane svih, ti MORAS da zapalis cigaru da bi bolje funkcionisao, jos ako radis u firmi gde oba vlasnika duvane a direktor przi preko dve pakle dnevno onda si na konju :D\ kal1 > :* Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 agreed, dok sam radio u comtrade mrzeo sam jebeno kad krenu da idu na push pauze, ja koji ne pushim imam pola sata pauzu a pushachi imaju sat ipo jer moraju da zapale, nabijem im u pedu pljuge! napushi se pre nego shto dodjesh pa pushi posle posla, ja bi te pauze za pljuge ukinuo keve mi! Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 mnogo si opasan jebote Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 dreadlord> jedna od najboljih odluka u zivotu je sto sam krenuo da duvanim! i zbog posla i zbog uzitka, jer vidis ti kao pusac MORAS da imas pravo da zapalis cigaru kad ti dodje kriza i dok drugi to vreme ako izadju iz kancelarije i piju kafu budu osudjivani jer bleje i ne rade nista, ti pusis cigaru i to je respected od strane svih, ti MORAS da zapalis cigaru da bi bolje funkcionisao, jos ako radis u firmi gde oba vlasnika duvane a direktor przi preko dve pakle dnevno onda si na konju :D\ ajde jos jednom ovo procitaj, razmisli dobro i donesi razuman zakljucak ako je isti onda stvarno imas neki problem. ovo je toliko retardirano na toliko razllicitih nacina da stvarno ne znam. jedno je kada ti iskoristis pauzu da bi se odmorio od nekog posla, a drugo je ako ti zavisis od necega i ako tvoje raspolozenje/funkcionalnost na poslu zavisi od jebenih cigareta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 jedno je kada ti iskoristis pauzu da bi se odmorio od nekog posla, a drugo je ako ti zavisis od necega i ako tvoje raspolozenje/funkcionalnost na poslu zavisi od jebenih cigareta. A naročito "ja sam pušač, ja MORAM da imam pravo da zapalim" lol. Zamisli tako dođe ti neki i kaže ja drkam, ja MORAM da imam pravo da ga tresnem, dajte mi pauzu od sat ipo. Zaista, pušačima se mnogo štošta dopušta ovde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ja ne znam gde vi zivite i radite pa to "ja sam pusac ja moram da zapalim" prolazi. U mom svetu to ne vazi trpi ako ti se pusi. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Iz mog iskustva ta priča oko zaposlenih pušača zavisi od slučaja do slučaja odnosno od šefa do šefa, bez obzira na to da li i on puši ili ne. Neki su tolerantniji prema odlasku na pauzu (pošto se u radnom prostoru svakako ne dozvoljava pušenje) dok neki čak i ne dozvoljavaju da se puši mimo te pauze od 30 minuta dnevno za ručak. Treći su pak na fazon - može ali na po minut i 2-3 puta dnevno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 'ja sam kockar, ja MORAM da imam pauzu da odem do kladionice i uplatim tiket!!!' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 sva ta izdrkavanja oko pushenja, od zabrana, do povetjanih cena do toga ako si pushach ti si toliko u nekim zemljama diskriminisan da se to granichi sa terorom je samo vrh ljudskog licemerstva. ako se vetj toliko (shatro) brine mogu da se zatvore te fabrike, zabrani prodaja, zakonom klasifikujesh ih kao ilegalne i gotovo, a ne ovo uzhasno licemerstvo. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
chegster Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 mnogo sam "opasan" samo zato shto mi ide na zivce taj stav, ja sam pushach pa sam superioran bla truc, i bio sam tamo gde mi je te strashno ishlo na iste jer je upravo tako bilo! poshto ljudi ginu i rat ne valja ukinite rat! :| maude, zar ti ovako neshto da izjavish? ko da su isti ljudi koji brinu i koji proizvode pljuge, kao da ne znash da je duvanska industrija jedna od najjachih na svetu i da im niko ne moze nishta :| Quote www.500px.com/chegster26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Slazem se, najbolje bi bilo zabraniti, ali ovde nije rec o tome :) Zakon je uveden da bi se zabranilo pusacima da truju druge, jednostavno Znaci pusi ti se - izadji napolje ili idi u prostoriju odredjenu za to Zelis da se trujes - slobodno, ali nemoj mene da trujes Zelis da smrdis - ja ne zelim Prilicno prosto :) (Dulio, nemoj da citas ove postove, pozeleces iz inata da zapalis) :)) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 koje ste seronje ili prosto ne razumete zashto je nevidjeno licemerstvo u pitanju ... drzhava je ta koja pishe zakone. drzhava nije rekla da su cigare ilegalne, one su legalne i mozhesh da ih kupish na svakom tjoshku. drzhava je ta koja 'brine' o zdravlju i onda propisuje da ti ako si pushach, shto ti je ona dozvolila da budesh time shto su pljuge legalne (a da ne ulazimo u prichu o njihovoj dostupnost, reklamiranosti, itd itd), ali ti onda govori da ne smesh da pushish na odredjenom mestu iako je ona najvetji krivac shto ti pushish in the first place (naravno najodgovorniji si sam al to za ovu prichu je irelevatno). da ne pricham dokle je to terorisanje otishlo npr. u londonu ti imash oznachena mesta na trotoaru u smrdljivim ulicama gde samo smesh da zapalish pljugu u tom kvartu, obavezno pored kontejnera. na svakoj pakli je 4/5 polovine slika lika koji umire od metastaze. svi znaju i svi trube kako se od pushenja umire, al te cigare se i dalje proizvode. zashto ? zato shto je dobro i proizvodjachu i drzhavi. proizvodjach od prodaje cigareta, drzhava od akciza. onda ochigledno neshto ne shtima jer da je drzhavi stvarno stalo do toga da ljudi ne pushe, zar ne bi bilo jednostavnije da se te cigare zabrane, poshto svi znamo da su omg shtetne. ne, zato shto onda ne mogu da ti naplatim kaznu ako si pushio tamo gde ne treba, ne zato shto onda netju motji da uzmem 20% profita na osnovu akciza, ne zato shto ... nemoj da pushish, ustvari pushi, ustvari nemoj ovde, ustvari pushi, pushi, nemoj, pushi, plati, pushi, nemoj, plati, pushi, plati, plati .. zakljuchak je da boli kurac drzhavu i za pushache i za nepushache (a najvishe za njihova prava da ih neko ne truje, jao jao pasivni dim ubija, rofl), nego samo za pare, a ako pritom mogu da se iskenjam nekome u oko time shto tju da mu nacrtam kocku na betonu pored kontejnera da samo tu mozhe da pushi to je samo dodati bonus. mozhda tjete vi koji pijete kokakolu biti sledetji ili vi koji ste debeli i grotesni .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Nije da ja ne mislim da licemerstvo ne postoji, ali ja ne vidim trunku licemerstva u samoj ideji da ti drzava dozvoljava da pusis pod uslovom da ne ugrozavas ljude oko sebe. Licemerstvo se, ako se javlja, vec javlja u implementaciji te ideje, kao i uvek, tako da u to ne zelim da ulazim. Naravno da se nece prestati sa proizvodnjom cigara jer su ljudi dovoljno zaludni da nastavljaju da puse iako su svesni rizika, "jednom se zivi bla bla", al' i s' druge strane ljudi ponekad zive toliko stresnim zivotom da im to maltene u nekim trenucima dodje jedini tracak svetla na kraju tunela; ironicno, ali ono sto im malo poboljsava kvalitet zivota u tim trenucima ih istovremeno i odaljava od njega. Jebiga. Zasto bi onda drzava ukinala duvan, nema razloga; jos i zauzme preventivne mere za nepusace i win-win. 'Ocu reci, Maude, da se ja donekle slazem s' tobom, s' tim sto ti vidis licemerstvo i u samoj ideji, ja ne. :) Meni se jako svideo nacin na koji treiraju ovaj "problem" u BAT-u, sto sam primetio kad sam bio kod tetke na poslu. Postoje, naravno, prostorije za pauze gde, izmedju ostalog, imaju stocici sa i bez aspiratora koji uvlace sav dim ispod i resena stvar. Pusac i nepusac su u stanju i da sede za istim stolom. Ili to ili terasa, i problem resen. Bar u domenu radnog mesta. :) Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 ma poenta je da drzhavu najvishe zabole za vas nepushache iako mislite da ste vi win-win, nisu oni uveli zakon o zabrani pushenja na javnim mestima (zabranjeno pushenje na otvorenom prostoru, na ulici ROFL) zbog toga shto brinu o tome kako nepushachi udishu zao dim (shto je pritom chista glupost, jer je taj dim preradjen ili u tolikom malom odnosu da se ne razlikuje od toga shto udishesh dok idesh ulicom, nego je samo dignut hype da bi sve lakshe proshlo) nego zato da bi opet uzela pare, da mozhe da naplati kaznu za neshto toliko idiotski kao pushenje na ulici. drzhavi bi najbolje bilo ako bi svi pushili, vishe pushacha = vishe para. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 (edited) Pod pasivnim dimom se najvise podrazumeva dim koji nastaje od same cigare dok ona gori, taj tvoj "preradjeni" dim, osim sto jako smeta i groznog je mirisa, vaistinu nije tol'ko opasan. I nisam ja rekao da mi, nepusaci, mislimo da smo win-win, vec sta drzava misli. I naravno da drzava 'oce da uzme jos para, na koji god nacin, glupo je uopste i uzimati to za zlo, tako svet funkcionise. To sto si napisao ulazi u ono sto sam ja napisao o implementaciji ideje. Sama ideja je i vise nego na mestu, ideja je krajnje logicna sama po sebi, ideja cak nije ni potekla od same drzave. Sad, to sto je drzava u stanju da prepozna potencijal za uzimanje para i to onda i tako i implementira u svoju korist, jebiga, sta 'oces da ti kazem, suplaaajs? :D Ja, iskreno, i nemam razloga da se bunim protiv tog trenda, jer gradjanina najvise boli kad ga udare po dzepu. Drzava je na dobitku, vi kukate, a meni lepo, udisem cist vazduh (da, ironican sam ovde, nemoj da me neko smara :D) Kad kazem da se ne bunim, naravno, to sve mislim pod uslovom da se ne ide u ekstreme, kao taj tvoj primer sa pusenjem na ulici, to zvuci idiotski, pa gde onda smes da ga duvas? :D Onda bi se i ja bunio (kad bi me neko pitao :D) iako nisam pusac, tad vec nije bitno ko je na kojoj strani. Ja ne zelim da iko ugrozava mene i moja pluca, ali isto ne zelim i da drzava ugrozava bilo koga. // typo Edited May 5, 2009 by Xzibit_ Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 pa o tome pricham, o idiotskim reshenjima zakonski, znachi ovo nisam izmislio, ti u nekim drzhavam ne smesh da pushish na ulici!! koji su prikriveni uzhasnim licemerstvom kako drzhava otje da pomogne pushachima i nepushachima, da ti budesh zdrav, a netje da ukine cigare, nego tje da ti naplati. cela pricha oko pasivnog pushenja je vrh ledenog brega govana, znachi netju da idem toliko daleko da kazhem da je sve sranje, al 85% jeste. mislim ja nisam mogao da verujem dokle to ide kad su pocheli da se pojavljuju txtovi o tome kako je to pasivno pushenje josh opasnije od aktivnog pushenja, pa dobro brate nismo toliki majmuni valjda. licimerstvo je zato shto te drzhava lazhe da brine za tebe, pushache, nepushache, brine je samo novi nachin da naplati neshto, a josh nam je i zakuvala do te mere da grizesh jedni na druge. nije ideja o tvrdjim zakonima za pushenje doshla od strane nepushacha, nego od strane drzhave, kao shto sam rekao drzhavu najvishe boli djoka za nepushache. evo kako izgleda presek toga u londonu npr. tamo je krenulo sa odvajanjem pushachkog i nepushachkog dela. da bi se uzele pare vlasnicima klubova/kafitja ako ne poshtuju zakon, ako nisu pregradili, filterisali. onda se videlo da su klubovi i kafitji koji su bili za nepushache prazniji jer su pushachi jednostavno zanimljiviji ljudi , nepushachi su svesno dolazili u klubove gde je dozvoljeno pushenje jer su ostali bili smor. onda smo dovoljno izmuzli tu kravu, a i videli smo da se vlasnici bune jer gube mushterije, pa smo onda reshili da lansiramo zabranu pushenja na javnim mestima komplet. pa smo opet uzeli pare. o parama od povetjanja akciza u medjuvremenu da ne prichamo. pa tjemo sada da zabranimo da pushish i kutji, al ne netjemo da zabranimo da prodajesh cigare, zato shto mi brinemo za sve vas, yea right. ja tu ne vidim nikakvu brigu, nikakvo zdravlje, samo vidim uzhasno licemerstvo. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts