Jump to content

NEZAVISNO KOSOVO

Guest

Recommended Posts

Ja znam da je u prosloj godini jedan decak nastradao od nekih huligana u skoli i oko toga je sa pravom bila zesca frka jer na to nismo navikli. A u americi je u zadnja 3-4 meseca bilo 2 ili 3 random ubistava. Pre par dana zadnje 5 mrtvih studenata 16 ranjenih. Vec vise nego u istoriji Srbije. A ako cemo i kod njih racunati zalutale metke i narkica koji izbode zbog horsa onda je ta brojka poprilicna. Pogledaj statistiku pre nego sto lupis nesto glupo. Cini mi se da imaju >11000 ubistava godisnje. Sujetu nemam jer mi je zivot po tom pitanju savrsen, a ti u svojoj gluposti nisi uocio da sam ja tu citirao zajebanciju iz laganog vecernjag razgovora. A savrsen zivot je relativna stvar, a cini mi se da je za tebe savrsen zivot iz emisije cribs gde glupaci pokazuju svoja kola i kuce i ostvarene snove iz hepi hepi filmova (jeste da je vecina na antidepresantima i koki). Takav se utisak stice.

o bozhe... na 300 milki stanovnika, godishnje se poubija 30 studenata/srednjoshkolaca. da mediji ne jure vest svugde, mi, i prosechan john doe, ne bi nikada chuli za te pucnjave... toliki uticaj imaju na drushtvo.

i to ne mozhesh porediti sa srbijom, jer bi to bilo kao da poredish digitron, koji se ne kvari jer je najprostija rachunaljka, sa pc-jem od 2k evra, koji hvata neke viruse i crashuje mu windows... ali to je jebena zver na kojoj mozhesh da radish shta god hotjesh!

7. I glavno sto mi rece jedan gastarbajter, vidis devojku ili momka svidi ti se i za par min ju/ga vidis kako se ljubaka sa istim polom...

pih bedaka, kako nisam skapirao da je ovo u stvari tvoj citat nekog laganog vechernjeg razgovora, i da ti u stvari ne smeta to shto ima shanse da se riba, koja ti se svidja, povata sa drugom ribom. bash sam glup :[

ovo za cribs razumem. ne znash me, pa predrasude stvaraju sliku. ne znam shta da ti kazhem iskreno :]

ne, nisam na to mislio kad sam rekao hepi hepi zhivot.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sto se tice upucavanja u ameriKi, nije to bas tako, kao ima ih puno pa procenat kurac palac, njihov sistem je poznat i cak ja mislim da je priznato u psihologiji, ta njihova falinka u sistemu da se ljudi go postal periodicno.

edit: progutah rijec omg

Edited by Doolio

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Pa vidi, ja ovo napisem za par min, i ne gubim vreme na desetostruko citanje svog posta pre postavljanja istog. Kasnije primetim greske i zabole me. A poentu svega ne moze da ukapira samo retard.

E sad nisam znao da je potrebna odredjena kolicina postova da bi se ucestvovalo u raspravi? Mozda bi mogao da mi citiras to pravilo o minimumu od 17 postova na temi? Ja svoje obrazovanje ne moram da dokazujem nekome na forumu ko je sigurno manje obrazovan od mene. Ako imas magistraturu ili doktorat onda povlacim rec, a ako nemas bolje cuti.

Ako nemam neki forumaski sleng to samo govori da mi je zivot poprilicno ispunjen i da za to nemam vremena.

ako se neko novi pojavi u drustvu i od PRVOG posta kenja po ljudima u tom drustvu, pritom govoreci stvari koje nemaju veze sa elementarnom logikom, onda je to znak da je taj neko nekompetentan za razgovor... da imas duzi staz ovde mogao bih da pretpostavim da li trolujes ili si budala, ovako mi neostaje nista drugo nego da konstatujem da bi trebalo da se spustis na zemlju i pises smisljene stvari, ako ocekujes da te ljudi ovde citaju i polemisu sa tobom (to je valjda svrha postojanja foruma)...

ovde ne govorim o slovnim greskama i slicno... vec o fiks ideji da smo kapitulirali posle tri dana bez struje, koje nije bilo po xy sati dnevno godinama unazad... posto si dobio keca, tema za popravni je: koji je to poriv u coveku (ciji je zivot poprilicno ispunjen) koji ga tera da se registruje na igracki forum zato da bi popljuvao ljude koje ne poznaje i to na politickom topic-u...

sto se tice upucavanja u ameriKi, nije to bas tako, kao ima ih puno pa procenat kurac palac, njihov sistem je poznat i cak ja mislim da je priznato u psihologiji, ta njihova falinka u sistemu da se ljudi go postal periodicno.

edit: progutah rijec omg

ti njihovi postali su oni virusi i crashovi koje sam spomenuo u poredjenju izmedju digitrona i zverine :]

to je cena koja se platja ako hotjesh da zhivish u drushtvu gde je sve mogutje. i dobro i loshe.

dobro, ali nije u tome fazon, fazon je u sistemu vrednosti i jos nekim stvarima, imas knjige psiholoske o tom fenomenu (konkretno o americi), nije fazon u virusima i crashovima nego bas u sistemu, mozes da ga primenis i na grad od 1000 ljudi, lupam.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

upravo je bespredmetno posmatrati izolovane primere tog drushtva kada ti tamo imash mogutjnost da ih izbegnesh. ili ocenjujemo celo drushtvo, kompletan sistem i drzhavu, ili ne :]

taj sistem ne podrazumeva da tje tamo svaka osoba flipnuti u jednom trenutku, nego postoji mogutjnost za to. mala. jako mala. mnogo vetja nego na vetjini mesta na planeti zemlji, ali i dalje malecna.

Pazi ima tu istine ali BG nekretnine su skocile prevashodno jer su Crnogorci prodali uglavnom sve sto su imali dole pa pokupovali stanove po BGu.

cene su pocele da divljaju od prelaska sa marke na evro...

bez obzira na sve 2k/kvm su puste zelje mnogih koji nikada nece prodati svoj stan... jednostavno toliko budala sa parama nema...

da i takodje hoce da istu moc kao i kostunica ima i amfilohije

ono sto se meni svidja kod ldp-a je sto se mnogo mnogo vise bave ljudskim pravima od ostalih, i jbg liberalni su a ja sam liberal. na drugoj strani imam bestidnog rasima ljajica

now you must die

ma koji liberali... zbog imena??? i kostunica je onda mega demokrata... zajednicka lista sa cankom koji poziva na vesanje...

btw. radikali su konzervativni to mi se svidja kod njih, jer ja sam konzervativac... :))

e opet sam se pogubila vishe ne znam o chemu se pricha dal ceca peva americhkim izbeglicama da bi smanjila cenu kvadratnog metra u prishtini a mi vadimo semafore da bi joj postavili kao lajt shou a shiptar se okliznuo na big mac kod merkatora i razbio hrvatu shoferku a cigani prebegli iz nemachke da mu izfinansiraju socijalno

...ma idite u pershun vishe svaki topic ujebete

oO

upravo je bespredmetno posmatrati izolovane primere tog drushtva kada ti tamo imash mogutjnost da ih izbegnesh. ili ocenjujemo celo drushtvo, kompletan sistem i drzhavu, ili ne :]

taj sistem ne podrazumeva da tje tamo svaka osoba flipnuti u jednom trenutku, nego postoji mogutjnost za to. mala. jako mala. mnogo vetja nego na vetjini mesta na planeti zemlji, ali i dalje malecna.

ne nisam mislio izolovane primere, nego uzmes grad od 1000 ljudi i lupis mu takav sistem i bice izdebilisan, u tom smislu sam mislio. nece flipnuti svaka, ali ce ogroman procenat polu-flipnuti, bice njima lepo, ali ce biti mnogo psihicki sjebanije od recimo kubanaca koji leba nemaju.

ne nisam mislio izolovane primere, nego uzmes grad od 1000 ljudi i lupis mu takav sistem i bice izdebilisan, u tom smislu sam mislio. nece flipnuti svaka, ali ce ogroman procenat polu-flipnuti, bice njima lepo, ali ce biti mnogo psihicki sjebanije od recimo kubanaca koji leba nemaju.

grad od 1000 ljudi sam ja skapirao kao izolovani primer, jer se ne moze porediti sistem na nivou drzave od 300 miliona ljudi sa sistemom u gradu od 1000 ljudi. previshe je komplikovano :[

a ni kuba nije dobar primer, za poredjenje uticaja sistema na psihu svojih gradjana, jer tu vetj do izrazhaju dolaze i neki uticaju na psihu i kulturu naroda koji nemaju veze sa sistemom. tipa, klima, geografija, itd.

btw verovatno znate al ipak da kazem natasha kandic bila na proslavi i chestitala shiptarima

onda je totalni mentol

Oket, ja se izvinjavam svima koja sam uvredio. Jos uvek ne znam kako, ali ako je nekome uvreda ako ja kazem da je meni LICNO muka od tih sto ce "ginuti" na kosovu, onda se izvinjavam i njima. Slobodno idite, imate bus za kosovsku mitrovicu svaki dan i time zavrsavam sa njima. Koliko se secam nikog nisam nazivao nikakvim imenima itd. iako je ovde vecina postova napusavanje i vredjanje nekog pre tebe.

Na opasku da sam se ja registrovao na igrackom forumu da bi se prikljucio politickoj diskusiji, moje pitanje je sto ste je uopste i pocinjali? Nisam je ja napravio. Dosla je do 25 strana cistog vredjanja dok sam se ja ukljucio.

Inace diskusiju sam video u nedelju kod burazera pa sam zapamtio sajt koji ne bi video do kraja zivota jer jebi ga nisam gamer.Cak nisam ni znao da je ovo gamerski forum. A danas mi je zivot bio (ocigledno) neispunjen jer sam trenutno, pa u narednih nekoliko dana, razdvojen od devojke i radnih obaveza.

Opet zao mi je ako sam ikoga uvredio nije mi bila namera...

@kal1mero

1. i kod nas placas zdravstveno i skolovanje mislim da u americi primaju bruto plate pa onda oni sami biraju da li ce da placaju socijalno i ostalo ili ce da trose na nesto drugo :D neka me neko ispravi ako nisam u pravu :D

u pravu si sa ovim, ali cesto je kucni budzet toliko nategnut da se nema za HMO, dok ga kod nas imas hteo ne hteo sto je naravno i puno bolje...

2. ceca bila intervjuisana ali takodje je zabranjeno emitovanje emisije u kojoj je ona gostovala....

ma nemoguce da su zabranili, ja lupetam gluposti! i da me ne bi isprozivali cecu iz srednje svinjarske skole ne zastupam, ja bi je zabranio kod nas.

Ok, ako ti kazes tako. Ja sam samo rodjen tamo, tamo mi zive baba,deda i caletov brat blizanac. Nista vise. Ovo za autobus znam jer tim busom idemo u liku da posetimo nase stare. Jedne jedine predrasude nije bilo u tom postu. Ti ocigledno pojma nemas o tamosnjoj situaciji.

Ja znam da je u prosloj godini jedan decak nastradao od nekih huligana u skoli i oko toga je sa pravom bila zesca frka jer na to nismo navikli. A u americi je u zadnja 3-4 meseca bilo 2 ili 3 random ubistava. Pre par dana zadnje 5 mrtvih studenata 16 ranjenih. Vec vise nego u istoriji Srbije. A ako cemo i kod njih racunati zalutale metke i narkica koji izbode zbog horsa onda je ta brojka poprilicna. Pogledaj statistiku pre nego sto lupis nesto glupo. Cini mi se da imaju >11000 ubistava godisnje. Sujetu nemam jer mi je zivot po tom pitanju savrsen, a ti u svojoj gluposti nisi uocio da sam ja tu citirao zajebanciju iz laganog vecernjag razgovora. A savrsen zivot je relativna stvar, a cini mi se da je za tebe savrsen zivot iz emisije cribs gde glupaci pokazuju svoja kola i kuce i ostvarene snove iz hepi hepi filmova (jeste da je vecina na antidepresantima i koki). Takav se utisak stice.

@ kruko pa ono, dovoljno je otvoriti oglase, ne treba bas nekog iskustva :) cena kod arene vec ide i preko 3k :O

ovde nisam mislio na iskustvo gledanja cena, nego npr. devojka sa kosova zavrsila neku jadnu trogodisnju srednju. Sa delom para sa kosova kupuje stan u Krusevcu, radi u pekari. I onda posle nekog vremena vise joj nije dobar KS nego ode u Beograd da kupi nekretninu i radi u drugoj pekari za skoro iste pare. Na to i slicna znanja sam mislio pod iskustvom.

Bash lepo sto si pomenuo liku ... znam dva lika odavde koji redovno leti idu tamo i nemaju nikakvih problema ... ovom jednom su se cak matorci vratili da zive na imanju koje su napustili pre rata OMG ... Sta pricas ti kakvo sranje?

Sto se tice tvog odgovora ramiju ... lepo ti je covek rekao ali ti jednostavno ko upregnut konj samo po svojoj prichi gurash ... sto gledash ameriku kao diametralno suprotni primer zemalja socialne demokratije i blagostanja? Lepo ti je naveo Kanada, Skandinavske zemlje, da ne zalazimo u japan jer kazhu ne mogu se belci tamo uklopiti ... australija, belgija i mnoge druge ...

Sto se tice cena stanova, opet cu reci malo si pobrkao lonchitje ... ekvivalent tim cenama koje vi spominjete u londonu ili njujorku su po 5-6-7k jura po kvadratu i vise ... I rast nekretnina u velikim gradovima je SVETSKI trend i nema veze sa retardiranim razlozima koje ste navodili tipa "djetici prodali sve i dolaze" i sl .... jednostavno svuda u svetu dolazi do migracije stanovnistva sa sela u velike gradove, samim time veca potraznja vece cene ...

Al dobro ... ovde sve ima POZADINSKU PRICHU ... sloba bio americki agent i sl .... Ja se samo pitam odakle vam tako dobra gudra sa ovako losim standardom ... ocu ja da tripujem takve sci-fi scenarije ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR