Jump to content

RURology 06: Wallpaper takmičenje


Lucky

Recommended Posts

RURology 06: Wallpaper contest

sponsored by:

forum_ATI_Logo_0903_cmyk.jpg

Wallpaper je oduvek bio jedan od najlakših i najzabavnijih načina da iskažete svoju kreativnost. Povrh svega, ako je vaš rad jako dobar, počeće da krasi mnogobrojne desktope računara širom zemlje (pa i sveta), što će svakako biti svojevrsna potvrda da vaš trud nije bio uzalud, da imate talenta, i da se ono što ste napravili, mnogima dopada.

Nakon uspešnog takmičenja u pravljenju wallpapera organizovanog prošle godine, KlanRUR, RUR !ndustries i ostali članovi (Tech !ndustry, Speed !ndustry, RUSH! eZine, PLAY zine, DigitalForce), u saradnji sa jednim od najvećih proizvođača grafičkih čipova na svetu trenutno, ATI-jem, organizuje Rurology 06 : Wallpaper takmičenje.

Nagrade

Kao i u svakom RURology takmičenju do sada, postoji pobednik po izboru stručnog žirija, kao i pobednik po izboru publike, odnosno glasača sa RUR foruma (www.klanrur.rs/forum), a nagradni fond izgleda ovako:

Pobednik po izboru žirija:

1. 200 evra u dinarskoj protivvrednosti

2. ATI X1650 Pro grafička kartica

3. ATI X1300XT grafička kartica

4. World of Warcraft video igra

5. World of Warcraft video igra

6. World of Warcraft video igra

Pobednik po izboru publike:

1. X1650Pro grafička kartica

2. World of Warcraft

3. World of Warcraft

+ Vredna nagrada iznenađenja!

X1650PRO_256_PCIE_Box.jpgX1300XT_256_PCIE_Box.jpg

----- ATI X1650 Pro ------------- ATI X1300 XT -----

Kao što možete da vidite, nagradni fond za ovo wallpaper takmičenje je izuzetno vredan, i prelazi 1000 evra, pa se nadamo da će vam to biti motiv više da predate svoje radove u roku, i što većem broju.

Tema

Tema je "uslovno slobodna", odnosno, potrebno je da se bavite sledećim stvarima:

1. Video igrama

2. Hardverom

3. RUR-om i/ili drugim RUR !ndustries medijima (RUSH, Play, Tech!, Speed!, DigitalForce)

4. Bilo čime što se na bilo koji način može povezati sa nekom od gore pomenute tri teme.

Primaju se naravno i 2D i 3D radovi, pejzaži, portreti, kompozicije i sve što vam može pasti napamet. Naravno, znate da ne volimo (niti je to dozvoljeno) kada uzmete neku već postojeću sliku pa na nju samo nalepite "RUR" ili "PLAY!", stoga se potrudite da vaši radovi budu u svetlu nekih od najbolje plasiranih prošlogodišnjih radova.

Kada govorimo o tehnikama, jer će verovatno biti i tih pitanja, možete koristiti popularne programe za grafiku, možete crtati pa skenirati svoje radove, možete koristiti jednu, dve ili više boja, praviti okruženja kakva vama odgovaraju itd.

Pravila i rokovi

1. Takmičenje traje od 5. oktobra do 10. novembra 2006. godine.

2. Internet glasanje traje od 12. novembra 2006. godine do 10. decembra 2006. godine.

3. Pobednik po izboru publike biće objavljen 12. decembra 2006. godine.

4. Pobednik po izboru stručnog žirija biće objavljen 12. decembra 2006. godine.

5. Svaki učesnik može poslati _neograničen_ broj wallpaper rešenja.

6. Učesnici pobednici (prva tri mesta u oba izbora) dužni su da organizatoru predaju wallpapere u svim traženim rezolucijama (1024x768, 1280x1024 i 1600x1200) u najvećem mogućem kvalitetu i ekstenziji pogodnoj za a) dalju modifikaciju (eps na primer) i distribuciju putem interneta (jpg, bmp na primer). Preview verzije wallpapera koje učestvuju i na samom glasanju nije potrebno slati u više rezolucija i više formata, već samo jednom, koji može biti i slabijeg kvaliteta (odnosno veće kompresije).

7. Učesnici se slažu da KlanRUR / RUR !ndustries može modifikovati wallpapere po pitanju dodavanja logoa, amblema, adrese, copyrighta i slično negde u okviru samog wallpapera.

8. Strogo je zabranjeno korišćenje tuđeg wallpapera i/ili grafike drugog tipa i predstavljati je kao svoju, bilo da je ona copyright-ovana ili ne. Takođe je zabranjeno korišćenje vulgarnih i pogrdnih slika, izraza, komentara ili poruka unutar wallpapera kao i rasističkih, nacionalističkih stavova. Žiri i administratori zadržavaju pravo da uklone svaki prijavljeni rad koji po njihovom mišljenju odstupa od moralnih načela i pravila normalne komunikacije.

edit: Malo pojasnjenje stavke osam - Mozes koristiti royalty free, artove iz igara, slike hardvera, automobila, riba, i sve drugo sto se nalazi na netu (ne moras da obezbedjujes to odakle si nasao) dokle god to nije gotov rad (posebno u wallpaper formi) nekog drugog. Dakle, bas kao sto si dao primer, ne mozes uzeti necji rad, provuci ga kroz crveni filter i reci "e ovo je moje" isto kao sto ne mozes da uzmes wallpaper sa gamewallpapers, provuces ga kroz zeleni filter i kazes "e i ovo je moje". Ali mozes da uzmes artwork nekog vojnika, ubacis ga na neku pozadinu, dodas logo rura, dodas neke efekte i onda to kao takvo predas. Ili svoj crtezh rukom skeniras, pa ga opet sredis (kao banman) ili nadjes neki dobar model zupcanika pa na osnovu njega napravis wallpaper itd.

Način slanja radova

Svoje radove možete slati na više načina.

1. e-mailom na wallpaper@klanrur.rs. Uz wallpaper uključite i svoje ime i prezime, datum rođenja i mobilni telefon, radi kasnije identifikacije.

2. Putem RUR foruma na adresi www.klanrur.rs/forum, u sekciji "Grafika, dizajn i modeliranje" pod topicom "RURology 06: Wallpaper takmičenje". Ovde nije potrebno ubacivati ime i prezime, datum rođenja i mobilni telefon, jer vaš username garantuje za vas. U slučaju pobede, pomenute podatke ćete poslati na private message nekom od administratora.

Ukoliko imate bilo koje pitanje, nedoumicu, nejasnoću, predlog ili kritiku, slobodno nam se javite u okviru ovog topica, ili na adresu wallpaper@klanrur.rs, i pokušaćemo da vam izađemo u susret u najkraćem mogućem roku.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 564
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

samo jedno pitanje, shta ce biti ako se izbori publike i zirija poklope, ako isti rad od jednog lika osvoji mesto i od zirija i od glasanja, ili npr ako prodje vishe radova od istog lika i osvoje neka mesta.

samo da dodam poshto vidim da niko nije pomenuo, svaka cast lucky i sponzorima za nagrade, uopshte nisam ocekivao ovoliki fond.

Edited by Immortalis

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Link to comment
Share on other sites

ovo t je opomena lale, mozda si trebao da ubacish i kjot pravilo:)

btw. i bilo bi lepo da radove ovde stvarno kachite u manjoj rezoluciji, kako je vec pomenuo laki, chistop zbog nas smrtnika sa modemom.

da, naravno, rofl za crnju.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

Odgovarao sam na neki PM, pa da kopiram i ovde, mozda nekome bude korisno:

Pozdrav!

- DPI: Preview - bilo koji, finalno resenje - 300 ili 600.

- Rezolucija: Preview - 640x480 je just fine, finalno resenje - 1024x768, 1280x1024 i 1600x1200.

- Format: Preview - JPG, finalno resenje - Highqual JPG + bilo koji pogodan za modifikovanje - eps na primer.

Tema moze da bude bilo sta od pomenutog, znaci i rur, ali i hardver, i gaming kao celina, i automobili, i brzina i PLAY! i slicno. Nece biti bilbord od toga, bice samo wallpaper, tj. nemamo indicija da od tog materijala pravimo bilborde.

btw, evo RUR logoa u visokoj rezoluciji, ako nekome treba:

http://www.klanrur.rs/rurology/logowallpaper.zip

Imate unutra .AI velike rezolucije koji koristimo za stampanje bilborda i plakata, kao i EPS koji je nesto manji a koji koristimo za nalepnice, letke itd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...