Jump to content

RUR maja 2k6


Lucky

Recommended Posts

Posto je veci broj ljudi bio za majice nego za stripove (stripovi daklem stizhu na red nakon majica), na opste odusevljenje svih forumasa i iz zelje dizajnera da se malo kreativno iskazhu, proglasavam otvorenim dizajnersko takmicenje "RUR maja 2k6". Cilj je naravno da se svi dobro zabavimo, ali i da dodjemo do resenja za dizajn koje ce se koristiti za nove RUR majice.

TRAJANJE: Takmicenje traje do zavrsetka prve nedelje jula meseca, odnosno do 7. jula tekuce godine. Takmicenje pocinje objavljivanjem ovog posta.

UCESCE:

Pravo ucesca imaju svi zainteresovani, koji ce u okviru ovog topica (ili nekog drugog) postovati svoje radove. Broj radova je neogranicen, kao i broj radova po osobi.

POBEDNICI:

Pobednici ce se, kao i uvek, birati i odlukom strucnog zirija (aka admina + jos ponekoga) kao i javnim glasanjem u vidu polla bas na ovom forumu. Izglasana resenja koristice se za dizajn majica, a potencijalno ce postojati i mogucnost da se stampa vise razlicitih resenja, pa ce svako moci da odabere svoje omiljeno koje zeli da ima na majici.

POTREBAN MATERIJAL:

Za uspesno pravljenje logoa OPCIONO mzoete koristiti zvanicni RUR logo kojeg mozete skinuti sa

http://www.klanrur.rs/~rhhftp/lucky/rurlogo.zip

ali, ponavljam, slobodno mozhete isprobavati i neke svoje varijante, jedino je vazno da negde pishe RUR i/ili da bude prisutan zupcanik. Pored toga, zahvaljujem Dzankiju koji je napravio template za majice, pa oni koji salju svoja resenja mogu:

a) postovati samo gotovo resenje, da vidimo kako izgleda

b) postaviti ga na tu "blanko majicu" cisto da vidimo kako su to zamislili.

Blanko majica se nalazi na

http://www.klanrur.rs/~rhhftp/lucky/blankomaja.jpg

SLANJE RESENJA

Svoja resenja mozhete kaciti ovde sve vreme takmicenja u normalnim rezolucijama pogodnim za kacenje na net. JPG slike, i slicno. Resenja koaj budu odabrana (a mogu i sva koja se kandiduju) potrebno je dostaviti i u HIGH-RES HIGH-DPI resenjima korisnim za stampu. Ako neko nikada nije radio nesto slicno, u narednom postu cu okaciti detalje oko toga kako se logo priprema za stampu i sta nama "igra".

SAVETI

Evo i nekoliko smernica:

- Logo ne bi smeo da bude veci od A4 formata (u realnom svetu ;))

- Mozhe biti vishe logoa na jednoj majici.

- Pozicije su obicno napred, nazad, na rukavu, napred (kod sise)

- Nemojte preterivati sa bojama i slikama, kao na primer ono sto je predlozio voodoo, jer takvo resenje zahteva da se napravi preslikach pravougaonog formata, i ko zna prvo kako ce to ispasti, a drugo i nije zgodno za odrzavanje.

- Znachi proste forme, prosta resenja su uvek kul.

- Sto se boja tiche, mozhete da koristite 2-3-4, naravno sve CMYK, ni tu ne treba preterivati.

Eto, to su neka osnovna uputstva. Naravno, pitajte za sve sto vam eventualno nije jasno, pa da razjasnimo, i saljite svoja resenja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

par stvari:

-prvo i najbitnije = lale SHMRAAADE sto pravish ovo kad mene nema da izkonstruishem ono slavno r u R...

-drugo i ne manje bitno = sto nema "logo na rukavu" akcije?

-trece i najmanje bitno - da li mozhe vishe malih logoa strateshki razbacano po maji?

Link to comment
Share on other sites

mozda bi ovaj topic trebalo da se zadrzi samo na radovima, tj bez komentara, ili otvoriti josh jedan gde ce biti samo radovi.

logichno je da ce biti samo radovi kad se zavrshi rok za prijavljivanje pa se otvori poseban topik sa pollom (ili poolom, ako je neko voljan da kopa [;)])

Link to comment
Share on other sites

Da vidimo sta ima od pitanja:

1. Ko hoce da napravi "logo na rukavu" to je apsolutno dozvoljeno. Mozda ova fotka maje "napred-nazad" nije pogodna za prikazivanje logoa na rukavu, ali niko ne zabranjuje da i taj detalj ubacite u svoje idejno resenje.

2. Mozhe vishe malih logoa, sta god se pod tome podrazumeva, samo da bude dobro uklopljeno i sa smislom.

3. Bice specijalan topic samo sa radovima, zakljucan, i naravno jos jedan kad bude glasanje. Topic cemo otvoriti kad "legne" jos koji predlog, tj. kad ih bude vise.

4. Majica ne mora da bude crna. Mozhe biti i bela, a mozhete uz svoj logo postovati i idealnu boju majice za koju ste logo radili. Mada vodite racuna da ne bude neka boja koja ne mozhe da se kupi :) a i generalno se obicno ide na crno/belo varijantu.

5. Preview logo mozhe biti i jpg i png i sve tome slicno, finalni logoi koji se odaberu i treba da idu na maje moraju biti u visokim rezolucijama (dpi) i u formatu koji ce biti pogodan za tu stampariju, mada vecina mozhe da importuje kako iz corela tako i psa, pa je time manje vise sve "pokriveno". Neki cak mogu i iz PDFa.

Link to comment
Share on other sites

Josh jedan besplatan savet - najbolje bi bilo da se na shtampu daje .eps fajl. I uopshte je bolje da se rade dizajni za "maje" u vektorskom formatu. U svakom sluchaju, vidim da ce biti posla za nekog ko ce pobednichki dizajn spremati za shtampu...

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Jasno, vektore zaboravih da pomenem, hvala Srbo. Sto se pripreme tice, nije neki veci problem pobednika da to pripremi. Mi smo radili vec nekoliko puta majice, i domace stamparije su, sto se toga tice, sada mnogo fleksibilnije. Znachi bukvalno ko god radi dizajn nekako podrazumevano je da zna i ta neka osnovna pravila, i manje dorade ce "raditi posao" da sve to ispadne kul na majici.

Link to comment
Share on other sites

Haha evo jedan logo za vudua :)

Mislim treba ga doraditi, al evo "koncepta :))

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

rur.jpg

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...