Lucky Posted Friday at 07:35 AM Report Share Posted Friday at 07:35 AM Ne znam šta je najbolji topic za ovo, hajde možda su uspesi našeg društva: Родитељ деце из једне београдске основне школе уплатили су по 1.100 евра како би њихови малишани отпутовали у Француску на летњи камп. Леп и скуп план претворио се у ноћну мору када је организатор путовања искључио телефон, угасио фирму и једноставно нестао. Али ту није био крај непријатним изненађењима. Испоставило се да је исти човек на исти начин преварио родитеље у више школа широм Србије. Али прича се наставља, само са другим актерима. Овога пута то су родитељи ђака из ОШ "Уједињене нације". Њховој деци је понуђен пут у Жекс, 11 дана уз учење језика. Требало је да отпутују у августу, међутим када су родитељи уплатили цео износ од око 1.100 евра, речено им је да је путовање отказано, а организатор је, како кажу, нестао. У међувремену су родитељи сазнали да на обећана и уплаћена путовања нису отпутовали ни ђаци Карловачке гимназије. А преварених има још. РТС је покушао да са власником школе ступи у контакт али његов број је угашен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Friday at 08:18 AM Report Share Posted Friday at 08:18 AM Dobro, osigurani su preko Jute, zar ne. Zar ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 08:23 AM Report Share Posted Friday at 08:23 AM 5 minutes ago, cali said: Dobro, osigurani su preko Jute, zar ne. Zar ne? Pa ne baš, pošto ovu organizaciju nije radila turistička agencija nego škola jezika :)) nisam taj deo citirao - pa kao u pitanju je "radna ekskurzija" da uče jezik tamo na licu mesta gde ih ovi vode itd. Tako da Juta tu nema ingerenciju a ni obavezu. A potpuno je druga stvar što je Jutin račun u blokadi na šta verovatno aludiraš :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted Friday at 08:47 AM Report Share Posted Friday at 08:47 AM Roditelji neka tuze skole. I oni su organizatori. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted Friday at 09:02 AM Report Share Posted Friday at 09:02 AM 44 minutes ago, cali said: Dobro, osigurani su preko Jute, zar ne. Pricamo o istoj Juti https://nova.rs/vesti/biznis/blokiran-racun-jute-za-oko-16-miliona-dinara/? 😱 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted Friday at 09:31 AM Report Share Posted Friday at 09:31 AM ah skolska putovanja, ekskurzije i rekreativne nastave posaljes malo dete platis fazon 300 eur 6 dana, i onda kada se dete vrati shvatis da su decu trpali po četvoro u jedan sobicak, da je klopa bila mizerija, da je mucena uciteljica morala sve da poklapa i organizuje kako bi klinci zaboravili na neke "detalje". Nisam preosetljiv na to baratanje sa mojom decom, i treba da se celice i da se snalaze.... ali! kada samo malo bolje pogledas ispada da je cena prava sitnica - 200 eur soba po noci (brzom kratkom i nepedantnom racunicom)... Dakle oni su na jednoj sobi uzeli 1200 eur za tih 6 dana... ovo vise ne vodi bas nigde... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 10:35 AM Report Share Posted Friday at 10:35 AM 58 minutes ago, G!!! said: ovo vise ne vodi bas nigde... Lepo si rekao da treba bojkotovati velike lance iz X razloga (mislim da si ti), pa sto ne bi i ovakvo ekskurzije i kombinacije? Svima brdo stvari smeta i zale se na iste, a ovamo ko slepi staratelj 😁 ignorisu i teraju po starom. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post absolute Posted Friday at 12:03 PM Author Popular Post Report Share Posted Friday at 12:03 PM Bogumi, prošle godine moji nisu išli na ekskurziju. Bila je varijanta tipa Ivanjica 5 dana za 700 oiro za njih dvoje. Reko sam im da im je bolje u Beogradu, em će da idu u školu, em će imati više vremena da uče 2 1 2 1 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted Friday at 12:26 PM Report Share Posted Friday at 12:26 PM da malo zvucim kao fox, ali neverovatan je pritisak na decu i dviljanje sa cenama ekskurzija. A fora je sto se niko ne buni da ne bi drugi riditelji rekli da su picke koje nemaju kintu.Mojoj sestri su trazili 1000 dinara kad joj je cerka imala 4 ili 5 god za .... "posetu apoteci"??? uglavnom ove godine, moja cera je isla 4 dana u ardene (neka bulja za decu ko mitrovac na tari) za manje para nego sestrina cerka 3 dana u....guču?? Plus je bilo strogo zabranjeno ovde dati deci dzeparac, kod sestre je ofc bilo pozeljno. Al jebiga, sad je srbija (znam kao foks, jebiga) u fazi razbacivanja i defilovanja parama. Jadna deca i sludjeni roditelji 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 12:57 PM Report Share Posted Friday at 12:57 PM Meni je suludo da na roditeljskom neko ne potegne pricu ekskurzija i rekreativnih gde se traze 3 opcije tipa jeftina-srednja-skupa varijanta pa nek roditelji izglasaju. Da li su roditelji toliko retardirani ili ocekujem previse? 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted Friday at 01:06 PM Report Share Posted Friday at 01:06 PM Možeš da tražiš ali nećeš da dobiješ, agencija ima jednu ponudu i to je to. Ko kad bi tražio od investitora daj jeftinu, srednju i skupu varijantu stana u tvojoj zgradi, može mu se da prodaje najskuplje što može. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Friday at 01:23 PM Report Share Posted Friday at 01:23 PM 57 minutes ago, f4ts0 said: uglavnom ove godine, moja cera je isla 4 dana u ardene (neka bulja za decu ko mitrovac na tari) za manje para nego sestrina cerka 3 dana u....guču?? Plus je bilo strogo zabranjeno ovde dati deci dzeparac, kod sestre je ofc bilo pozeljno. Konkretno za džeparac mislim da zavisi od politike učiteljice/vaspitačice. Tipa klinac je išao na rekreativnu sa vrtićem, vaspitačica je rekla da im se za 7 dana da džeparac od 2000 dinara u koverti pa im je ona to organizovala ako hoće nešto da kupe i sl. Meni to deluje razumno za tako mali uzrast da kao ipak nekad može da im se kupi sladoled i slično što je van tog nekog pansionskog momenta. Ali da, znam i slučajeve gde su deci uzrasta osnovne škole slali po fazon 300 evra džeparca za nedelju dana i sl, što mislim da je katastrofa. A što se Guče tiče to se na kraju svede na to što je Vudu rekao, imaš ponudu pa hoćeš-nećeš. Tipa isto je bila ponuda za zimovanje (?!?) u Guči, nešto 7 dana fazon 350 evra, na kraju se prosto roditelji nisu ni prijavili, deca nisu nigde ni išla, ali nemaš neki drugi izbor. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 01:24 PM Report Share Posted Friday at 01:24 PM 56 minutes ago, G!!! said: posaljes malo dete platis fazon 300 eur 6 dana, i onda kada se dete vrati shvatis da su decu trpali po četvoro u jedan sobicak, da je klopa bila mizerija, da je mucena uciteljica morala sve da poklapa i organizuje kako bi klinci zaboravili na neke "detalje". Nisam preosetljiv na to baratanje sa mojom decom, i treba da se celice i da se snalaze.... ali! to je sve ok i tako smo svi išli na ekskurzije ali su koštale 50 evra pa kao makar sa te strane je koliko para toliko muzike, sad roditelji daju 500 evra za 6 dana takve ekskurzije 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 01:27 PM Report Share Posted Friday at 01:27 PM Nije ti dobra paralela jer kad kupujes stan u zgradi opet imas izbor npr. 30-50-70kvm gde je kvadrat isti a kupujes shodno svojim mogucnostima i koliki luksuz ti treba. Jedino ako u drzavi postoji jedna jedina agencija koja suruje sa skolama pa da nema druge opcije u sta sumnjam.. Otuda i moje pitanje. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Friday at 01:42 PM Report Share Posted Friday at 01:42 PM (edited) 36 minutes ago, voodoo_ said: Možeš da tražiš ali nećeš da dobiješ, agencija ima jednu ponudu i to je to. Ko kad bi tražio od investitora daj jeftinu, srednju i skupu varijantu stana u tvojoj zgradi, može mu se da prodaje najskuplje što može. Trazis od skole, a ne od jedne iste agencije. Uputis mejl na 10 njih, dobijes ponude i izaberes tri za predloge. Edited Friday at 01:43 PM by Dick Warlock 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Friday at 01:42 PM Report Share Posted Friday at 01:42 PM Škola pravi neki tender ili šta već, dogovori sa jednom agencijom ekskurzije da li za celu školu ili po razredima nebitno i to je ponuda koja ide ka roditeljima. Dakle dobiješ ponudu "Zlatibor autobusom, 5 dana, 300 evra" i roditelji mogu da odluče da li oni i njihovo dete, tj njihova deca hoće da prihvate tu ponudu. Ako neće prosto se ne ide na ekskurziju, nema "ali mi bismo hteli Pančevo autobusom, 5 dana, 100 evra". Inače ja još uvek nisam u toku sa školskim uzrastom ali su mi skoro neke žene pričale kako pizde na ovo: https://n1info.rs/vesti/sta-je-zdravitas/ Suština je da su napravili neki program za praćenje fizičkog razvoja dece od trećeg razreda pa nadalje i da se to negde evidentira u neki novi softver i slično. Ono što je problematično koliko sam shvatio od tih roditelja jeste zašto je to poseban softver (ako već evidentiraju nastavnici fizičkog zašto ne bi bilo u elektronskom dnevniku kao i sve ostalo), zašto se traži posebno saglasnost roditelja za to (jer nastavnici fizičkog već svakako imaju mogućnost da deci mere težinu i visinu i da ih testiraju u različitim oblastima razvoja) a koliko sam shvatio postoji i dosta veliki otpor i učitelja/nastavnika jer em dobijaju dodatni posao, em se praktično na njih prebacuje odgovornost o unosu podataka u neki sistem za koji ne postoji neka jaka zakonska osnova, ako sam dobro shvatio, ako nisam nek me neko ispravi. Just now, Dick Warlock said: Trayis od skole, a ne od jedne iste agencije. Uputis mejl na 10 njih, dobijes ponude i izaberes tri za predloge. Da se nastavim na ono gore, to radi sama škola, ne mogu da rade pojedinačno roditelji. A pretpostavljam da škole imaju logiku zašto biraju baš neke agencije... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dick Warlock Posted Friday at 01:45 PM Popular Post Report Share Posted Friday at 01:45 PM (edited) 31 minutes ago, Zwerko said: Da se nastavim na ono gore, to radi sama škola, ne mogu da rade pojedinačno roditelji. A pretpostavljam da škole imaju logiku zašto biraju baš neke agencije... Ko je rekao da rade roditelji? Skola (direktor, sekretar, domar) posalje mejlove (ne mora vise ni fizicki da se ide do agencije k'o u nase vreme). Sad, sto skola voli ugradjivanje... A i ko brani roditeljima da posalju upit u agencije samostalno, makar i zbog informisanja? Edited Friday at 02:14 PM by Dick Warlock 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Friday at 01:48 PM Report Share Posted Friday at 01:48 PM Just now, Dick Warlock said: Sad sto skola voli ugradjivanje... Kako da ti kažem, ne postaje se direktor škole zato što si dobar nastavnik ili vole te roditelji, ima tu drugih stvari u igri... Just now, Dick Warlock said: I u ko brani roditeljima da posalju upit u agencije samostalno, makar i zbod informisanja? Ne brani niko, ali jednostavno neće dobiti odgovor - nijedna agencija nema želju da em potkopava cene em sebe izloži različitim "pritiscima" od strane države i njenih organa. Jer kao mogu da daju ponudu za neku povoljniju ekskurziju pa da im posle neko stavi lepo ključ u bravu, ne isplati se nikako. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted Friday at 01:54 PM Popular Post Report Share Posted Friday at 01:54 PM bas dosta znas na temu korupcije 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted Friday at 01:56 PM Report Share Posted Friday at 01:56 PM 32 minutes ago, Zwerko said: A što se Guče tiče to se na kraju svede na to što je Vudu rekao, imaš ponudu pa hoćeš-nećeš. Tipa isto je bila ponuda za zimovanje (?!?) u Guči, nešto 7 dana fazon 350 evra, na kraju se prosto roditelji nisu ni prijavili, deca nisu nigde ni išla, ali nemaš neki drugi izbor. svaka cast sto se niste prijavili \o/ Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 01:56 PM Report Share Posted Friday at 01:56 PM 5 minutes ago, Zwerko said: Jer kao mogu da daju ponudu za neku povoljniju ekskurziju pa da im posle neko stavi lepo ključ u bravu, ne isplati se nikako. Cekaj bre ti si lud 100% sam siguran.. Ako nagruvaju cene onda se isplati da im neko stavi kljuc u bravu, a ako ne nagruvaju cene onda se ne isplati? A zasto ne bi dali normalne ili povlascene cene i da ispostuju pravila i da im niko ne stavi kljuc u bravu? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted Friday at 01:57 PM Report Share Posted Friday at 01:57 PM 58 minutes ago, FATA said: Meni je suludo da na roditeljskom neko ne potegne pricu ekskurzija i rekreativnih gde se traze 3 opcije tipa jeftina-srednja-skupa varijanta pa nek roditelji izglasaju. Da li su roditelji toliko retardirani ili ocekujem previse? ti fato zivis u paralelnom univerzumu. ja da mi dete ide u skolu u srb i da bude ponuda 350 eura za 3 dana guce+ dzeparac, na roditeljskom bih digao dreku, i naravno da bih bio okarakterisan kao sirotinja i bednik. 1 1 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Friday at 02:09 PM Report Share Posted Friday at 02:09 PM 2 minutes ago, f4ts0 said: svaka cast sto se niste prijavili \o/ Mislim da nije tu neki herojski čin nego je prosto činjenica da su roditelji bili u fazonu da kao jebote zimovanje u Guči, pa Avala je na višoj nadmorskoj visini značajno 😄 Plus su ovo deca od 5 godina, oni tu još uvek mogu da se ne pitaju i ne postoji toliko taj pritisak sredine, koju godinu kasnije ne verujem da je to baš tako lako izvodivo a da ne uđeš u ozbiljan klinč sa sopstvenim detetom zašto njemu ne može nešto što drugima može... 6 minutes ago, f4ts0 said: ti fato zivis u paralelnom univerzumu. ja da mi dete ide u skolu u srb i da bude ponuda 350 eura za 3 dana guce+ dzeparac, na roditeljskom bih digao dreku, i naravno da bih bio okarakterisan kao sirotinja i bednik. Ima i toga, ne kažem. Pisao sam već ovde gde viđam decu drugi razred osnovne (što je otprilike 8-9 godina) kako im se daju ajfoni. S druge strane pričam sa kolegom Francuzom koji je u fazonu "razmišljam da li da detetu od 9 godina kupim smart sat da može da se javi ako hoće da se zadrži u školi ili nešto". A kao sigurno ima mnogo više para od ovih naših koji se busaju ajfonima. Ali kao ima i tog dela da ako idu sva ostala deca onda ti na neki način kažnjavaš svoje dete što ne ide (a nisu ti finansije problem svakako), a zarad čega? Ti jedan ćeš da promeniš situaciju u školstvu sa ekskurzijama? 1 minute ago, FATA said: Cekaj bre ti si lud 100% sam siguran.. Ako nagruvaju cene onda se isplati da im neko stavi kljuc u bravu, a ako ne nagruvaju cene onda se ne isplati? A zasto ne bi dali normalne ili povlascene cene i da ispostuju pravila i da im niko ne stavi kljuc u bravu? Aj ako baš moram da crtam. Imaš kartel turističkih agencija koje rade ekskurzije za decu i koje su u talu sa Ministarstvima turizma/prosvete, kome već. Direktori škola najčešće ili dobiju spisak sa koga da biraju agenciju ili ni ne dobiju spisak nego im se kaže koja će agencija kod njih raditi ekskurzije, ili su prosto i oni u priči, ne znam sve detalje 😄 A suština je da neko ko bi hteo da pravi konkurenciju tom kartelu bi izašao "na radaru" toj ekipi koja je za to zadužena pa bi se oni požalili svojim drugarima u ministarstvima i poreskoj inspekciji pa bi taj vrlo brzo zaključio da mu taj potez nije bio previše pametan. Ako treba još da crtam i ko vodi priču oko tih kartela mogu i to, ali cenim da bi trebalo da je relativno jasno 😄 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 02:09 PM Report Share Posted Friday at 02:09 PM 6 minutes ago, f4ts0 said: ti fato zivis u paralelnom univerzumu. ja da mi dete ide u skolu u srb i da bude ponuda 350 eura za 3 dana guce+ dzeparac, na roditeljskom bih digao dreku, i naravno da bih bio okarakterisan kao sirotinja i bednik. Cek ne razumem tvoju zabrinutost... Jel ti smeta sto ce te sabani iz kruga dvojke okarakterisati kao sirotinju i bednika ili imas kompleks da tim istim sabanima pokazes da nisi sirotinja? To mu dodje isto kao da uzmes da se raspravljas sa zverkom o moralu i postenju a liku obraz kao djon. 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted Friday at 02:10 PM Report Share Posted Friday at 02:10 PM 4 minutes ago, FATA said: Cek ne razumem tvoju zabrinutost... Jel ti smeta sto ce te sabani iz kruga dvojke okarakterisati kao sirotinju i bednika ili imas kompleks da tim istim sabanima pokazes da nisi sirotinja? smeta mu verovatno jer ce mu deca posle toga biti tako okarakterisana i maltretirana od malih govana u skoli...uzasna su deca sada postala, zaista idiocracy :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts