drndara Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 9 minutes ago, Lucky said: ako je drugar i ako ume da popravi to je sve ok! jedino je dži iz šapca pa ne znam dal mu odgovara 🙂 Ne znam da li popravlja. ali zvuk iz zvucnika koje napravi je bogovski. 😄 1 Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 (edited) drndara je iz sapca, ja sam iz sapca, i doticni zoran sa nadimkom rumun je iz sapca, i ofc da ga znam samo nismo poslovali 😄 generalno nije to losa ideja, ne bi mi palo na pamet tek tako 😄 ce da proverimo i tu opciju, hvala momci na ideji Edited April 6, 2022 by G!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted April 6, 2022 Popular Post Report Share Posted April 6, 2022 ode po zvucnik kupi golfa 😄 5 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 25 minutes ago, G!!! said: drndara je iz sapca, ja sam iz sapca, i doticni zoran sa nadimkom rumun je iz sapca, i ofc da ga znam samo nismo poslovali 😄 generalno nije to losa ideja, ne bi mi palo na pamet tek tako 😄 ce da proverimo i tu opciju, hvala momci na ideji pa mislim da nije realno da ti lik napravi dobre zvučnike za 300e, prosto ne mislim da mu se isplati 🙂 ali ko bi ga znao 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 (edited) Imam jos jednog ortaka iz Bg, jos iz vremena IRC-a, iz devedesetih. On drzi Custom Electronics Shack u Bg-u. Mislim da ne postoji nesto sto nije rastavio i ponovo spojio. Edited April 6, 2022 by drndara 1 Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neptune Posted April 6, 2022 Author Report Share Posted April 6, 2022 7 hours ago, voodoo_ said: Kablovska ionako ima stereo zvuk u 48 kHz, tu ne bi smelo da bude nikakve razlike između kompresovanog i PCM zvuka, bukvalno ga samo "raspakuje" (to što zovu "Dolby" je AC3 kodek sa DVD-a). Jedino ako Netflix pušta 5.1 pa TV loše uradi downmix (ima tačno u kom odnosu treba da se miksuju kanali, ne mogu se prosto sabrati npr. levi prednji i levi zadnji), ali to nisam testirao pravo da ti kažem. U svakom slučaju PCM od kablovske sa TV-a preko optike kod mene zvuči super. Vidi eventualno je l ima firmware update za TV, ako je neki bolji. Ako TV dekoduje Dolby 5.1 i gura nekompresovan PCM na optiku, zar neće doći do gubitka podataka? Razumem da je kablovski audio dovoljno mali da prodje kroz optiku, ali da li je audio datastream iz Netflixa preširok da prodje bez gubitka ako se dekompresuje? Ili sam sad ono lupio za medalju? 😀 1 Quote Born in trust sentenced to dust born in sin come on in Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 1 hour ago, Neptune said: Ako TV dekoduje Dolby 5.1 i gura nekompresovan PCM na optiku, zar neće doći do gubitka podataka? Razumem da je kablovski audio dovoljno mali da prodje kroz optiku, ali da li je audio datastream iz Netflixa preširok da prodje bez gubitka ako se dekompresuje? Ili sam sad ono lupio za medalju? 😀 Nisam siguran, ali mislim da nemaju sve serije/filmovi podrsku za 5.1 https://help.netflix.com/en/node/14163 1 Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 Fora je što bi sirov PCM u 5.1 tražio preveliki protok tako da se u PCM varijanti 5.1 zvuk mora downmixovati u stereo. E sad, taj downmix mora da se uradi kako treba. https://www.audiokinetic.com/library/edge/?source=Help&id=downmix_tables 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 7, 2022 Report Share Posted April 7, 2022 oce li ovaj covek nesto konkretno i razuljivo reci osim techie yada yada Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted April 7, 2022 Popular Post Report Share Posted April 7, 2022 Konkretno, sok i vodu izbegavaj vazda, samo tako možeš biti gazda 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Da bumpujem temu. Trebaju mi novi zvucnici, nakon skoro 2 decenije ATP3 je krenuo da riknjava, poceo je subwoofer da zuji. Uzeo bih 2.0. zvuckinke. Vidim da dosta ljudi preporucuje Edifier 1280DB. Zanima me kakv je zvuk na njima. Ja volim izbalansiran zvuk, bez da bas ili visoki ubiju sve ostalo, volim da se sve cuje pristojno. Ako neko ima neki drugi predlog do 100ak eura, slobodno predlozite. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Ja uzeo edifier R1700BT, zadovoljan sam. Jedino ne bih uzimao bluetooth verziju vise, kvalitet zvuka je previse los u odnosu na kad se poveze kablom Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Posto sam ja duduk za te stvari, jel moze BT verzija da se poveze regularno (kablovima), bez da se gubi kvalitet zvuka? Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Moze Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted October 1, 2022 Report Share Posted October 1, 2022 Odlicno. Zahvaljujem na pomoci. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 9, 2022 Report Share Posted December 9, 2022 (edited) je l' iko ovde kacio neki DAC na svoj Edifier R1700BT i kakva je razlika u odnosu na vanila zvuk? mene devojka iznenadila prekjuce i uzela mi ih za rodjendan jer sam ih gledao i merkao bas bas dugo, ali nikako da se odvazim i dam kintu jer sam bas bio zadovoljan kako Logitech X240 radi i nekako mi bila nepotrebna kupovina. sad mislim da nije 😄 treble sam opalio na +2, bass je na -3, a i tad mi bude ponekad prejak (tipa ako slusam Massive Attack ili tako nesto teze). ne znam da li bi DAC bio overkill i koliko bih postigao s obzirom da se ne razumem u te finije audio rabote uopste, pa ne znam sta bih otkljucao ubacivanjem DACa u ceo sistem. edit: mislim da cu da probam da iskopam negde one akusticne sundjere za ispod (jer mi stoje na stolu od kompa, ~70cm od glave) - dajte link ako ste pazarili negde! zahvaljujem o/ Edited December 9, 2022 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 9 hours ago, evgeniy said: edit: mislim da cu da probam da iskopam negde one akusticne sundjere za ispod (jer mi stoje na stolu od kompa, ~70cm od glave) - dajte link ako ste pazarili negde! kao i uvek kupujem prodajem. mnogo povoljnije imaš na aliexpressu naravno, ako te ne mrzi da čekaš da ti stigne. bude između 7 dana i 77 dana, zavisi kako kad, ja sam uzimao par puta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 Лаки, опет се хвали да има девојку! Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 16 minutes ago, Elvis J. Kurtovic said: Лаки, опет се хвали да има девојку! aj to nego kao devojka mu kupila nije on hteo nikad ne bi pare dao za takvu glupost! ali eto, kad je već kupila! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 sto me mrzite kad sam samo bio iskren =c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 nema mržnje, ovo je više da se ispoštuje tradicija! svako bi za ovo bio meta! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted December 10, 2022 Popular Post Report Share Posted December 10, 2022 Vala u ovim godinama ko ima devojku, svaka mu čast 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 (edited) Meni je zena otisla sa kumom, a devojka rodila decu, sta sad? philosoraptor.jpg Edited December 10, 2022 by absolute Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted December 10, 2022 Popular Post Report Share Posted December 10, 2022 da se smuvas sa kumom. 3 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 U pravu si, jedino je to jos ostalo 🙂 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts