cali Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 On 7/3/2023 at 11:57 PM, dovlagsi said: VW produžava odmore u 2 od 4 fabrike koje rade ID modele, tražnja manja do 30% u odnosu na plan za ovu god 🤷🏻 Evo Dule ja ću, pošto je Igor na njihovom platnom spisku! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 i dule je samo ne zna. 45 minutes ago, Dule_smor said: Ne moras na svaki moj post da trolujes, ozbiljno sam pitao. pa pitas na ruru kako ce se kretati cene 5+ god starih polovnjaka zbog propadanja baterije. Postoji li veci samotrol od takvog pitanja? 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 Ne pitam kako ce se kretati, vec kako se krecu, s obzirom da vec postoje 5+ godina stara polovna EV vozila, te valjda imamo neku predstavu o njihovoj ceni i trajanju baterije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 ali to pitas na ruru 😄 nemas polovnjake starije od 5 realno. ima neki bmw i3 ali to nije auto nego kutija od bambusa i konoplje Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 Nista, sacekacu jos 5 god ako ne bude smak sveta dotle! Btw, sto ti toliko ismevas rur i ekspertizu ljudi na njemu!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 pa iz iskustva 😄 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 1 hour ago, Dule_smor said: Nista, sacekacu jos 5 god ako ne bude smak sveta dotle! Btw, sto ti toliko ismevas rur i ekspertizu ljudi na njemu!? Troluje igi. Realno za pitanja vozila ima 3-4-5 ljudi ovde iskusnijih od 90% drugih kod nas. realno za ev trenutno ako ti se ne nudi neka mega subvencija bolje uzeti polovan koju godinu star jer kao sto kaže slika iznad vrednost im pada dosta ali onda ti posle ako prodaješ ne toliko. i ofc obavezno samo ako možeš da ga punis, da izvines, kod kuce. Ako ne, nije ev za tebe 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 Ma dajte ljudi kako sad znamo cene polovnih ev?? ajde nadji na oglasima polovne ev a da nije statisticka greska Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted August 28, 2023 Report Share Posted August 28, 2023 Ne opada im cena zbog baterije nego tehnologije. 5 godina star EV je više u rangu 5 godina starog telefona.. kome treba da zove, radiće super, ko juri nove gadgete je sranje. Evo dule, u Sloveniji je polovnjaka 700: http://bit.ly/45NHYGE još jedared da ponovim.. to "starenje" baterija nije issue, sem kod baš kranjih primera od pre 10 godina gde je u startu baterija za 100km i puni/prazni se proporcionalno više ciklusa za to vreme. a i nije me mrzelo da proverim ovu matematiku gore, bar što se situacije ovde tiče.. 5 godina star golf (dizel, 100kw) je 16-19k .. 5 godina star ev golf (36kw, 100kw) je 20-21k nov dizel je 32-35k .. nov id3 (ev golf više nije u ponudi) je 35-40k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 29, 2023 Author Report Share Posted August 29, 2023 kod nas je značajno veća razlika između novog golfa dizel i ID3 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 30, 2023 Report Share Posted August 30, 2023 Stranica za Mustang Mach E :)) Eh taj lorem ipsum :))) Inače sam imao prilike da probam i ok, taj momenat da "ubrzava" je stvarno ok. Od deklarisanih 630km koje može da pređe uspeva da izvuče 400tinak km kako mi kaže ovaj lik. Sad ovde gore na sajtu vidim da piše 380-500 pa je možda ovaj sa većim kapacitetom ali to onda samo znači da ovaj što je do 500 zapravo izvlači 300. Od stvari koje mi se ne dopadaju tu su tradicionalno kvalitet izrade iznutra (mimo velikog ekrana i donekle ok volana, sve drugo je druga klasa) i toga što se sad pored samog izgleda vozila svi tripuju da moraju da smisle nešto novo i drugačije i za funkcionalnosti. i onda sad vrata se otvaraju na dugme a pride ima pored i neka mala ručkica koju povučeš - bez veze komplikuju. slično i iznutra, ta ručka za otvaranje vrata je mala i tako glupo postavljena da moraš da se iskriviš da bi otvorio vrata. sitnice, ali umeju da nerviraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 31, 2023 Author Report Share Posted August 31, 2023 ma smrt svim svim ev-jevima, bumeri su budućnost! 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 31, 2023 Report Share Posted August 31, 2023 kakav si anti zaštitnik prirode i anti evropejac! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 1, 2023 Author Report Share Posted September 1, 2023 Nova trojka 340-440 milja range a 4,4 do 6,1 sek do 100, jer to je najvažnije. biće naravno i Perfomance verzija posle Drugi volan, ekran pozadi u sredini, malo kozmetike Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Koliko je meni užas kada nije ništa ispred vozača, bar brzinomer da stave ako ništa. Baš nekako prazno i ručno izgleda. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Meni prednji deo izgleda dosta bolje, onaj kljun je bio katastrofa. Plus što osnovni model ide sa dometom of ~550km, to je već vrlo solidno. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 OK je redizajn, doduše ovo je neki render, hajde da se nadamo da će takav biti i final. iznutra je slično, tako da tu nemam neki dodatni komentar. 550km je pitanje dal je deklarisano ili realno. deklarisano, ništa spec, ako realno izvlači, ok, nije toliko grdno. inače sam danas na autoputu video Model X, iako sam ga viđao već dosta puta tek sam sad nekako shvatio koliko je veliki taj auto valjda posmatrajući paralelno sa ostalima. na bg table regulare, gde li ga puni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 1, 2023 Author Report Share Posted September 1, 2023 Oduvek sam se pitao ko bi kupio aJonik šest. A evo odgovora - onaj koji bi stavio ovakvu tablicu 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Onda je ovaj trebalo da uzme IONIQ :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 2 hours ago, dovlagsi said: Oduvek sam se pitao ko bi kupio aJonik šest. A evo odgovora - onaj koji bi stavio ovakvu tablicu 🤣 dalje nema od ovoga 🤣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Novi Prius PHEV izazvao je veliko interesovanje na svim tržištima gde je do sada lansiran. Od nedavno dostupan je i u Srbiji, gde uvodna verzija Elegant košta 47.990 EUR, odnosno 44.490 ukoliko kupac podnese zahtev i dobije subvenciju od 3500 EUR za nabavku Plug-in hibrida. Pored paketa opreme Elegant, kupcima su na raspolaganju i verzije Executive i Premium ne mogu da kažem da nije loš dizajn, pričali smo već o tome 🙂 cena doduše je izazovna 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 1, 2023 Author Report Share Posted September 1, 2023 To je toliko mnogo novca da je deplasirano pominjati uopšte 😞 toliko je Lendkruzer bio, a bio je skup Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 2, 2023 Report Share Posted September 2, 2023 13 hours ago, dovlagsi said: To je toliko mnogo novca da je deplasirano pominjati uopšte 😞 toliko je Lendkruzer bio, a bio je skup ma to je sad bespredmetno. slučajno sam naleteo negde na neku spiku kako je xc90 inscription bio 60k pre 2 god, sad za 60k ne možeš ni bazni da uzmeš 🙂 inače kompresor koji sad radi citroen što smo pričali već ovde je natrpao ceo citroen u deo gde je bio jeep i alfa, tako da sad to sve izgleda kao neki plac polovnih automobila 🙂 doduše pre je bilo kao promaja sa po jednim modelom na onih 1000 kvadrata 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 2, 2023 Author Report Share Posted September 2, 2023 6 hours ago, Lucky said: slučajno sam naleteo negde na neku spiku kako je xc90 inscription bio 60k pre 2 god, sad za 60k ne možeš ni bazni da uzmeš Nikad inscription nije bio ispod 65k i možda volvo kod nas nije dobar primer, ali eto X5 danas jednostavno ne možeš uzeti ispod 100k a ranije su slično koštali kao xc90 🤷🏻♂️ 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 2, 2023 Report Share Posted September 2, 2023 1 hour ago, dovlagsi said: Nikad inscription nije bio ispod 65k i možda volvo kod nas nije dobar primer, ali eto X5 danas jednostavno ne možeš uzeti ispod 100k a ranije su slično koštali kao xc90 🤷🏻♂️ x5 za 100k, majko mila 😞 'de su narodu te pare pa je svima ovo i dalje ok ja pojma nemam 🙂 bukvalno da je 200k opet bi sve bilo isto, ljudi bi to kupovali a ostali bi bili na fazon "joj koliko je skupo" i idemo dalje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts