voodoo_ Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 Abdejt Na desktopu radi ko san al jbg, pravi kvad kor i GTX 1050 Titanium. Takođe se vide neki efekti koji se nisu videli na Intelu (npr ono crveno s leve strane ekrana kad kreće nivo). Ne znam koji je backend, ali ako je OpenGL onda je očekivano pošto je HD 3000 baš mator a ovo deluje kao ozbiljan postprocesing. Inače opcije pokazuju da je fullscreen po defaultu ON iako se igra prvi put startuje kao windowed, pa tek kad togluješ dvaput onda bude usaglašeno. Omogući remapiranje kontrola, ne mogu da igram ovako :D Navikao sam na emulatorima da mi je leva ruka na strelicama a desna na numpadu, u suprotnom igram ko da me neko tera da pišem levom rukom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 najveći problem je što ne mogu da podesim kontrole. :) možda samo treba da se naviknem na boje, prejarke su. na primer, teško mi je da još intuitivno odvojim kamenje iz pozadine od aktivnog kamenja.mada je to verovatno pitanje navikavanja. jadan sam u ovoj igri... :)))) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 15, 2019 Report Share Posted March 15, 2019 5 hours ago, Sting said: Srecom i ti si imao vremena na poslu da probash... You've played 2 minutes :( nisam ni znao da Steam meri igranje u minutima... Nisam igrao na desktopu jer cenim da nije relevantan za performanse, ali na i5 latoptu sa MX150 grafikom (to bi trebalo da bude oko duplo sporije od 1050) i 8GB rama radi skorz ok, 110-112 fps konstantno. Malo sam testirao sta se desi kad iskljucim napajanje i igram samo na bateriji, sto je malo cudan scenario, ali sam primetio da je fps obicno oko 60-70fps dok ne dodje do pojave novog talasa, onda padne na 25-30 na jedno 2-3 sekunde i posle se unormali. Mozda tu treba pogledati u kontekstu optimizacije za slabije racunare. Jedna cudna stvar mi se takodje desila - stigao sam do prvog bosa, poginuo, kad sam stavio restart sam krenuo od bos fajta. Kad sam stigao do drugog bosa i poginuo vratio me na prvog bosa, zar nije bilo logicnije da me vrati na pocetak level 2? Vidim da mi je skinuo i neki mini apdejt veceras pre startovanja, samo napred :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Loading screen posle START GAME mi traje ~20sec. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Your platform is not supported POY :( Moracu da nadjem punjac za drugi lap da probam veceras. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 loading takodje traje malo duze (~20sec), posle sve radi kako treba. na xbox one s gamepadu radi samo stick za kretanje, ovo ostalo jok (ako uopste planiras da ubacis support). ne mogu da stavim 2560x1440, max je 1920x1080. muzika dere \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 3 hours ago, kruko said: Meni za kontrole - ne postoji, to je samo placeholder za meni koji će biti napravljen, pa da ne bih rasturao ceo meni kad to dođe na red, ostavio sam tako. Očigledno velika greška, ne treba da stavljam nešto što ne postoji/ne radi, tako da ću implementirati taj meni čim pre. Ne biste verovali koji je smor napraviti meni kojim se upravlja tastaturom. Šta biste voleli, da se rekonfogurišu kontrole? Učitavanje - svestan sam problema, biće sređeno. Zapravo je bilo ok (2-3 sekunde učitavanja) samo sam nešto zasrao. Rezolucija i fullscreen - svestan sam problema, biće sređeno ubrzo + će podešavanja biti snimljena da ne moraju svaki put da se menjaju kad se uđe u igru. Rezolucije preko 1920*1080 neću ni stavljati verovatno, ne znam kako to da testiram i marginalni su korisnici tih rezolucija, sori. Možda ako zaradim gomilu para pa aj da učinim haha. Da ne bi sebi pravio gomilu posla, opcije u meniju koje ne rade stavi da budu sive, pa se ljudi neće zbuniti. Druga opcija je da samo pokažeš sliku tastature sa komandama, da znaju kako se prebacuju oružja, itd. Svaka čast Krule, CAMO JAKO! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Ne mora kompletna rekonfiguracija kontrola ali makar dva preseta (ovaj sad, i drugi gde se vozi na wasd ili strelice, a puca na page up, delete i end, ili na numpad 1 2 3, u svakon slucaju da je upravljanje levom a pucanje desnom rukom). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 QWE OK ili QA OP SPACE :D Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Za pravi zx ol skul - qa op n ili m Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 Daj git :-D edit: Ima gotova klasa PlayerPrefs u Unity koja nudi key-value čitanje i pisanje bez da ti vodiš računa gde je config fajl, u kom je formatu itd. Nadam se da imaš neku globalnu klasu podešavanja sa public static poljima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 edit 2: što se tiče krahiranja na loading ekranu, ne znam šta tačno Unity radi kad učitava ali očigledno ima previše posla u glavnom threadu pa blokira Windowsov message loop (nevezano za Unity, kad klikćeš po prozoru, Windows šalje input evente koje program ne konzumira i onda Windows misli da si se zaglavio jer ne odgovaraš makar odbacivao te poruke). U svakom slučaju to treba baciti u pozadinski thread makar radio sve isto ko što sad radi u glavnom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 visual clarity je i meni ponekad problem - asteoridi kad je jarka nebula iza, mine se ne vide - mislim da ima mesta za fine tuning tu muzika i zvuk su mi baš do jaja u jednoj partiji mislim da mi se izbagovao weapon switch pa mi se nije prikazivala animacija za X wpn kad se pojavi boss, na kratko se vidi onaj neki text gore levo - mene to jezivo nervira uvek kad ne mogu da pročitam :)) veoma mi se sviđa minigun što daje potisak, ne znam da li si razmišljao da imaš neki modifier za brzinu kad pucaš. posle toga nekako očekujem da sam brži kad ne pucam nijednim oružjem handling mi je sada mnogo bolji nego na onom prošlom bildu Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 16, 2019 Report Share Posted March 16, 2019 I ja sam video za kickback miniguna i oduševio se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 17, 2019 Report Share Posted March 17, 2019 stavi izmedju made with unity i menija neki statični ekran od 3 sekunde i tako ces smanjiti loading time! Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 17, 2019 Report Share Posted March 17, 2019 Ako ti se gade konstrukcije tipa boolVrednost = (intVrednost != 0); onda koristi Convert klasu, ima sve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 17, 2019 Report Share Posted March 17, 2019 Za onemogućavanje korišćenja istog tastera za više funkcija koristi HashSet, jer setovi ne dozvoljavaju duplikate i nude metodu Contains() koji ti kaže da li element već postoji unutra (okineš je svaki put kad korisnik izabere taster a pre nego što ga asociraš s funkcijom ofc). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 i de mo Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 ja Krule ne plaćam onlajn, ali imaš i 10e od mene u kešu kad te vidim u kraju. :* Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Kampanja ima "fixed goal" na 3000 dorra tako da od 10 evra u kešu u kraju slaba vajda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Moja sreca da mi drugi laptop crkne i nece da bootuje uopste :( Ima da iskopam na kraju iz podruma desktop da vidim na sta igra lici xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Instaliraj Windows u VirtualBoxu jebo ga ti :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 18, 2019 Report Share Posted March 18, 2019 Imao bih primjedbu vezanu za pozadine, polako počinje da mi smeta: npr. predzadnji zeleni screenshot na steamu kao reprezentativni primer, da li bi gradijenti nebula mogli ponovo da se odrade iz originalne slike ali da se koristi dithering umesto posterizacije, jer te bode oči u odnosu na sprajtove koji su dosta detaljniji i u više boja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 18 hours ago, voodoo_ said: Kampanja ima "fixed goal" na 3000 dorra tako da od 10 evra u kešu u kraju slaba vajda :) uplati mu ti 12 dolara, a ja ću tebi da dam 10 evra. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Nemam ja vise reflekse za ovo, ali go go Rick! :) Pomazemo kad mozemo. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts