Jump to content

Pomoc/koji sistem


Brox

Recommended Posts

Poz ljudi,

uzeo sam novu masinu iz emmija cisto za gaming, na staroj sam koristio win7 ultra 84 instaliran od strane lika kod kog sam i uzeo tu staru masinu...

E sad zanima me sta instalirati da li nastaviti sa win7 trenutno, 8mica koju nikada nisam koristio ili 10tka koja je jos puna bagova...

Link to comment
Share on other sites

Osmicu samo zaobidji. Ne znam ko ti je rekao da je desetka puna bagova, realno jedan od najopeglanijih Win sistema u startu, instaliraj ili to ili Win 7, za igranje nema nekih velikih razlika samo sta ti se vise svidja. 

Nama nešto na ovom redakcijskom test sistemu Steam radi jako loše sa Win10, prespor je, ali možda je lokalni issue ... samo napominjem.

Link to comment
Share on other sites

Koristim 8,1 64 bit, instalirao Classic start menu. Ne vidim u čemu je gori od win7, čak bih rekao da je dosta manje smaranja sa drajverima itd.. da ne pričam o tome da mi je bez problema radilo win 8.1 kad sam promenio ploču i proc :D 

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Link to comment
Share on other sites

Realno bilo koji od ta 3 sa poslednjim update-ima će raditi posao. 

@lucky -  ja sam recimo pustio gajbi upgrade sa 7 na 10 bez formata (inače me verujem u taj proces ali reko aj da probam) i sve, između ostalog i steam igre, radi kako treba. 

mi smo metli od nule win10 i to je "izazov". 

ujedno battlefront na računaru koji je brži a gde je win10 radi lošije (mada jeste beta) - u prvih minut-dva nešto renderuje pa posle proradi kako valja. Na win7 sistemu koji je slabiji nema tih problema.

na radnom laptopu sedmica a kod kuce ove godine stavio osmicu

osmica mi je prosto ruzna, ali radi kako treba bez ikakvih problema, da li je brza ili ne ne bih znao reci, na oba sistema je ssd pa letiiii

meni je problem kod osmice što ne mogu da se naviknem, jednostavno nešto ne mogu da se snađem. stvar je navike ali dao sam joj šansu jedno dva meseca dobra i nije nam uspelo.

Link to comment
Share on other sites

Snalaženje "gde je što" na osmici jeste frka malo u startu, ali, generalno, otkako koristim sedmicu, 95% stvari koje mi trebaju pokrećem tako što opičim start i kucam prva slova progarama/podešavanja koje mi treba. Tu je, praktično, već svejedno da li si na 7, 8, 8.1, ili 10. Stabilnost, pouzdanost i performanse su najbitnije onda ;-)

Svoj 8.1 sam "preselio" sa modernije intel platforme na stariju amd, sve radi kao sat, samo sam drajvere  i nekoliko programa reinstalirao. Desetka mi je na "testiranju" kod druga, ako prođe kako treba, šljakaju aktivatori i to, videćemo da probamo. Za sada je OK i 10ka.

 

EDIT: Mnogo jebe i za 8 i za 10 koliko je nekompatibilno sa starijim grafikama. Nadam se da će to popraviti kod desetke, i da će biti drajvera.

Edited by millancche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Aj probaj Starcraft 1 ili tako neku sličnu DirectDraw igru, bog ti dao zdravlja, čujem da su u osmici i nadalje izbacili podršku za te režime ispod 16-bitnih boja.

jesu, abe's world ( original sa steama) ne radi dok nije kompatibiliti mod, a i tad ne radi kul. 

  • Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Hvala na pomoci verovatno cu prvo probati W10 pa videti da li odgovara, e sad koju verziju traziti posto ce biti fresh install a ne update, nesto od ovog mozda Windows 10 Enterprise 2015 LTSB (x86/x64) EN ili nesto ovako Microsoft Windows 10 Pro-Home Insider Preview 10.0.10558 x64 [En] WZT, posto sam veliki nemac pojma sto se tice tih verzija... hvala unapred

Link to comment
Share on other sites

@voodoo_ instalirao sam Lords of Magic SE, da probam. Sve je nekako kljakavo i i trzavo. Malo je bolje i igrivije sa nekim od starijih Compatibility modova, force 16bit boje i 640x480, ali nije to to. Mada, siguran sam da postoji rešenj i za ovo, i da ćeš ga ti naći... Ili napraviti :-D

Edited by millancche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...