Zwerko Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago Cekaj, opet, zasto bi ine banke imale uvid u transakcije jedne banke? Ili ikakvi drugi nekontrolni entiteti? Traze da im pri svakoj interakciji dostave sve podarke svih svojih transakcija ili sta?U suštini sve banke moraju da učestvuju u toj priči koja se podvodi pod "sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma" i praktično moraju da na upit dostave sve transakcije pojedinih entiteta bilo fizičkih ili pravnih lica. Zato i jeste ovo što Cali kaže da Miku iz Šiljegovca moraju da pitaju da li je poreski rezident SAD - jer ako oni to utvde i utvrdi se da banka nije provela adekvatne provere banka snosi posledice. Isto kao što su nas svojevremeno stavili na onu sivu listu pa su se naši svim silama borili da nas vrate na belu - jer kad si na sivoj onda si pod pojačanim nadzorom, mnogo više te kontrolišu, teže prolaze transakcije i slično. E sad ako to mogu da rade za random fizičko lice poprilično je izvesno da će tražiti podatke o poslovanju sa entitetom kome su oni direktno uveli sankcije i pratiti da li se iste sprovode :) te bi bankama bilo izuzetno rizično da nastave da sarađuju sa NIS-om. I da se razumemo, svaka NIS-ova međunarodna transakcija još od 2014 i prve ture sankcija zahteva tonu dokumentacije banci da bi uopšte prošla. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 7 hours ago Report Share Posted 7 hours ago Ne proverava banka ništa, oni ti to daju da potpišeš da skinu odgovornost sa sebe. Ti možeš i da lažeš kada to popuniavaš :)Inače, sipao na NISu, platio onim IPS kodom, sve OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago Он је изјавио да је Русија понудила Србији уговор о испоруци гаса до Нове године. Признао је да је то разочаравајућа вест јер је Србија од пролећа очекивала да ће бити закључен дугорочни уговор. „Постоји још једна вест која долази из Москве или Петербурга, како год више волите, да су нам понудили уговор за гас до Нове године. Рекао сам да је ово за нас веома разочаравајућа вест, јер је требало да закључимо дугорочни уговор на три године до маја“, рекао је. Подсетио се да је у мају у Москви разговарао са руским председником Владимиром Путином. Тврди да му је тада речено да ће споразум бити закључен у року од месец или два. „Онда сам се у септембру поново састао са председником Путином. Разговарали смо и рекао сам: 'Све је на вама и, молим вас, шта год да одлучите, ми ћемо прихватити, само вас молим да то закључите'. Сада су нас обавестили да ће то трајати до Нове године“, истакао је. „Зашто до Нове године? Логика је једноставна и нећу је крити од вас, јер желе да нам кажу: 'Па, ако почнете да национализујете НИС или било шта друго, можемо да вам искључимо гас 31. децембра'. И то је за мене веома, веома лоша порука у сваком смислу“, додао је. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago al se pravi blesav 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago (edited) Jeste. bas je blesan @Zwerko, hvala na objasnjenju/podsecanju. Ako znas: vecinski udeo NIS je prodat Gazpromu pre 2012 - zasto je uopste prodavan i zasto bas njima? Edited 4 hours ago by Dick Warlock 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago 3 hours ago, Lucky said: Он је изјавио да је Русија понудила Србији уговор о испоруци гаса до Нове године. Признао је да је то разочаравајућа вест јер је Србија од пролећа очекивала да ће бити закључен дугорочни уговор. „Постоји још једна вест која долази из Москве или Петербурга, како год више волите, да су нам понудили уговор за гас до Нове године. Рекао сам да је ово за нас веома разочаравајућа вест, јер је требало да закључимо дугорочни уговор на три године до маја“, рекао је. Подсетио се да је у мају у Москви разговарао са руским председником Владимиром Путином. Тврди да му је тада речено да ће споразум бити закључен у року од месец или два. „Онда сам се у септембру поново састао са председником Путином. Разговарали смо и рекао сам: 'Све је на вама и, молим вас, шта год да одлучите, ми ћемо прихватити, само вас молим да то закључите'. Сада су нас обавестили да ће то трајати до Нове године“, истакао је. „Зашто до Нове године? Логика је једноставна и нећу је крити од вас, јер желе да нам кажу: 'Па, ако почнете да национализујете НИС или било шта друго, можемо да вам искључимо гас 31. децембра'. И то је за мене веома, веома лоша порука у сваком смислу“, додао је. Mozda zbog ovog? https://serbia-energy.eu/bulgaria-to-end-russian-gas-transit-to-serbia-and-hungary-by-2026-phase-out-domestic-use-by-2028/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts