Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

58 minutes ago, cali said:

Prošli sistematski sam u Vizimu sem Rusa naleteo i na Kubanku - tj. mislim da je Kubanka zbog španskog akcenta i tamne kože. Ali priča žena srpski uredno, za razliku od Rusa koji su 50-50 sa znanjem jezika.

ja jednom došao na pregled, dva rusa, bukvalno stanlio i olio situacija, obojica zajedno namaknu da mogu da kažu dve rečenice na srpskom, gledam jel skrivena kamera 🙂

1 hour ago, Lucky said:

moram da primetim i da gradska čistoća obožava da pere ulice kad pada kiša, kao i da nose đubre u 8 i 9 ujutru.

Zapravo su meni ljudi koji se bave tim poslovima objasnili da pranje ulica kad je kiša i nije nelogično. Naime moja osnovna premisa je bila da se ulice peru da bi bile "čiste", ali to zapravo nije slučaj. Ulice se peru da bi se sklonilo lišće i šljunak i sva ona govna koja se nagomilaju na ivčnjacima i da ne ulaze u kanalizaciju i začepe je. U tom smislu da li pada kiša nije toliko bitno, čak je valjda i lakše da se pere kad padne kiša jer kiša celu tu prašinu i ta sranja rastrese pa se lakše sapere sa ivica kolovoza. 

A đubre nose ujutru jer im je tad tajming za taj reon 🙂 

Heghlu'meH QaQ jajvam

9 hours ago, Lucky said:

moram da primetim i da gradska čistoća obožava da pere ulice kad pada kiša, kao i da nose đubre u 8 i 9 ujutru.

kod mene tokom leta zelenilo zaliva sadnice u 2-3 ujutru
bukvalno fora budim se u sred noći, vidim svetlo narandžaste rotacije kroz prozor, istripujem se neki požar nešto, kad ono zalivaju!