Jump to content

putar

The X
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Reputation

33 Neutral

1 Follower

About putar

  • Birthday 04/01/1955

Profile

  • Gender
    Male
  • Lokacija:
    Srbija

Recent Profile Visitors

2,014 profile views
  1. Поштовани суграђани, Прво, желим да апелујем на све грађане Србије да остану у својим кућама, да не излазе без преке потребе, да одлазе до продавнице само по најосновније намирнице и да не долазе у контакт са другим, поготово старијим, особама. Будимо солидарни и паметни, само тако можемо да победимо ЦОВИД-19. Друго, најављени снег за данас НИКАКО не може и неће изненадити путаре ове године. Спремни смо дочекали први овогодишњи снег у Београду и шире. Имамо велике залихе соли (не питајте ме одакле смо набавили), сва расположива возила су функционална и спремна за вечерашњи снег. Имамо потребне дозволе да патролирамо 00-24h тако да мирно спавајте, улице ће бити чисте. Свако добро и памет у главу. ЖИВЕЛА СРБИЈА
  2. Miran, momak. Sve je ok za sada, nije bilo nekih nepredviđenih situacija. Nadamo se da sneg ove godine neće pasti! (he he)
  3. Поштовани суграђани, информација из прве руке је та да смо први снег дочекали спремно, али стварно, сва моторна снага коју поседујемо је била на улицама главног града током ноћи, али проблем је тај што смо из врха власти града Београда (читај: градски менаџер) добили директиву да се сви повучемо са улица како је осванула недеља, пошто на улицама није било критично, нерадан дан, мање моторних возила а самим тим и непотребни удар на градску касу односно није било потребе да се људи плаћају додатно за нешто што може да се уради и у понедељак. Такође, врло битна ставка поводом лошег стања на улицама главног града је и та да је бивши градоначелник Београда за време Слободана Милошевића још увек на слободи. До следећег јављања, срдачан поздрав за драге форумаше!
  4. Поштовани суграђани, желим само да Вас овим путем обавестим да ЈП "Путеви Србије" раде пуном паром и да нас први овогодишњи снег НИЈЕ изненадио! Сва расположива возила су у употреби, ради се у три смене и за сада нема проблема. Снег ће наставити да пада слабијим интензитетом током целе ноћи, престанак падавина се очекује у поподневним часовима. Такође, ЈП “Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да због појаве магле, уз већ влажне путеве због снега, на већем делу путне мреже у Републици Србији и смањене видљивости на појединим деловима до 30м, сви учесници у саобраћају посебно буду опрезни, прилагоде брзину кретања условима на путу и поштују ограничења брзине и постојећу сигнализацију. Молимо медије да у свим информативним емисијама током дана објављују наше апеле као управљача путевима у Републици Србији због повећаног броја саобраћајних незгода. Срдачан поздрав до следећег јављања.
  5. Поштовани суграђани, Христос се роди! Све се држи под контролом, снег нас још увек није изненадио, нити ће, по свему судећи. Поштујте прописе и немојте возити под дејством алкохола. Срдачан поздрав до следећег јављања.
  6. Све је под контролом, чак је и апел грађанима да замене своје гуме успео, за сада нема неких већих задржавања на саобраћајницама широм града, осим уобичајених гужви у време враћања са посла. Зимску службу није изненадио први снег! То је најбитније. Поздрав до следећег јављања.
  7. Поштовање суграђани, имам пар обавештења. Прво да Вам дам до знања да је Зимска служба ЈКП "Београд пут" спремна за предстојећу зиму и да нас овај пут ништа не може изненадити. Друго, очекује се за викенд пад температуре а у ноћи између недеље и понедељка и суснежица. Подсећамо Вас да замените Ваше гуме на аутомобилима и ставите зимске и да спремни дочекате наредни период. Срдачан поздрав до следећег јављања.
  8. Добро јутро драги суграђани, Желим да вас обрадујем овог прохладног октобарског јутра једном лепом информацијом. Зимска служба "Београд-пута" је спремна за зиму! У главној бази ЈКП "Београд-пут" на Карабурми представљен је програм рада Зимске службе за предстојећу сезону. "Београд-пут" у зимским условима одржава око 2.400км саобраћајница - градских улица, општинских путева (бивши локални путеви) и државних путева другог реда (бивши регионални путеви) на територији свих 17 градских општина, затим више од 200 мостова и надвожњака и тротоаре на највећим од ових објеката, те део стајалишта јавног градског превоза. У предстојећој сезони за одржавање саобраћајница на подручју града "Београд-пут" ће ангажовати 155 возила- 111 камиона кипера, 38 мултикар возила првенствено намењених за рад у споредним улицама и 6 специјализованих машина намењених рашчишћавању деоница са снежним наносима и сметовима. Њима ће помагати 15 путарских возила и 24 грађевинске машине, што значи да ће бити ангажовано укупно 194 возне јединице! Сви ће бити опремљени одговарајућом зимском опремом, а чак 85 возила савременим ротационим посипачима са опцијом тзв. (не кзв, како се овде често спомиње) "мокрог посипања". Овај вид посипања подразумева могућност употребе течног калцијум-хлорида, који је ефикасан и до -17oC. За предстојећу зиму се набавља 15.000 тона соли (натријум-хлорида) плус додатних 5.000 тона уколико буде потребно (ако зима буде дуга). У току је набавка и 300.000 литара калцијум-хлорида у раствору као и 7.000 тона кречног каменог агрегата који се користи за посипање ванградских путева. Можете бити сигурни да нас први снег неће изненадити као претходних година. Срдачан поздрав до следећег јављања.
  9. Поштовање драги суграђани, добро вам јутро желим. Такође желим да вам се извиним (иако ми ту ништа нисмо криви, већ Мајка природа) због слабије прометних улица, пошто нисмо били у могућности да очистимо све одједном због великих падавина и самог интензитета снега. Знајте да како очистимо неку улицу, направимо круг, окренемо се и као да ништа нисмо урадили. Физички је немогуће да су улице нон стоп без снега на коловозу када снег пада оваквим интензитетом. То јест, могуће је, али би нам онда требало 4000 возила за чишћење снега, а то је, наравно, немогуће. Тренутно су све главне саобраћајнице у Београду проходне, тј путеви првог приоритета, очишћени су од снега и проходни. Саобраћај се одвија нормално, и само у неким деловима успореније. На подручју Београда током ноћи је дежурало 120 возила а на регионалним путевима 22 на којима је коришћена и мешавина каменог угља и соли. Данас ће бити настављено чишћење улица на Новом Београду где још увек има снега на коловозу због ширине булевара. Током дана се не очекују падавине, таман ето мало предаха пред нове изазове који нас очекују током наредне ноћи када се очекује нови снег. Чему изливи мржње? Ми само радимо свој посао, максимално професионално, у границама које човек може да издржи. Баш бих волео да видим млађани нараштај у овој ситуацији, па кукали би после два сата у нашој кожи. Но небитно, него, момче, лопату у руке и да се очисти прилаз згради, да старији суграђани немају ризичних ситуација у којима би могли да се повреде Е то се зове људскост, солидарност. Свака част момцима. Још једном да се захвалим Синдикату ватрогасаца Србије на безрезервној подршци коју нам пружају, такође Војсци Србије и свим волонтерима на помоћи! Поздрав драги суграђани до следећег јављања.
  10. Поштовање драги суграђани, извињавам се што се јављам овако касно (за мене касно, пошто се радила 3. смена). У већем делу Србије ноћас је почео да пада снег, а сектор Министарства унутрашњих послова упозорио је општинске штабове у Србији да се за викенд очекују повећане снежне падавине, као и јак олујни ветар. Јачи снег се очекује у планинским пределима и југоисточном делу земље, као и јак ветар. У Београду је тренутно мирно, све централне градске саобраћајнице си проходне и нема већих гужви и застоја. Сви капацитети су спремни за предстојећи период а они укључују: 111 камиона кипера 38 мултикар возила намењених за рад у споредним улицама 6 специјализованих машина за рашчишћавање снежних наноса и сметова 15 путарских возила 24 грађевинске машине што значи укупно 194 возне јединице које су опремљене одговарајућом зимском опремом, а чак 85 возила савременим ротационим посипачима са опцијом такозваног "мокрог посипања". За предстојећу зимску сезону обезбеђено је 15.000 тона соли, док је планирано да се поручи јос 5.000 тона у случају потребе. У току је набавка и 300.000л калцијум-хлорида у раствору, као и 7.000 тона кречног каменог агрегата који се користи за посипање ванградских путева. Толико за сада, унапред се извињавам уколико не будете имали редовне извештаје, ипак је сезона за нас у "Београд путу" тек почела. Срдачан поздрав од екипе из треће смене.
  11. Поштовани суграђани, Све је спремно за најављену вечерашњу суснежицу, екипа "Београд пута" је спремна! Ово ће бити само загревање за оно што нас очекује за викенд, права зимска мећава. Очекује се да снег почне да пада у суботу у поподневним часовима и неће престајати са падањем до уторка рано ујутро. Ево и једне слике као доказ: Срдачан поздрав до следећег јављања.
  12. Прво РуР сазнаје новости из "Београд пут-а" па тек онда електронски и штампани медији
  13. Добро јутро поштовани суграђани. У зимски период ЈКП Београд пут улази јачи и опремљенији него икада. На градским, приградским и регионалним путевима у зони надлежности "Београд пута" радиће 121 камион, 36 мањих "мутикар" возила, 5 специјализованих машина, а по потреби укључиће се и 11 грађевинских машина. Како се у наредним данима очекује температура око нуле, треба и даље рачунати са успореним и отежаним саобраћајем, па у "Београд путу" моле све учеснике у саобраћају да вожњу прилагоде таквим условима и апелују на грађае да уколико не морају не излазе на улице својим возилима већ да користе Јавни градски превоз. Пријатно драги суграђани, до следећег јављања.
  14. Поштовање суграђани, Обавештавамо Вас да ће 20.09.2012.г. (четвртак) од 07.00 h, због извођења радова на рехабилитацији аутопута Е-75 на проласку кроз Београд, за саобраћај бити затворена коловозна трака у смеру од Ниша према Новом Београду у дужини од 1100 метара, на деоници од Душановца до Аутокоманде, етапа 16, фаза 2. На овом делу, саобраћај ће се одвијати двосмерно коловозном траком намењеном за смер кретања од Београда ка Нишу, према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији. Возила која се крећу од Ниша ка Новом Београду, усмеравају се кроз технички пролаз испред петље Душановац у супротну коловозну траку где настављају да се крећу левом претицајном саобраћајном траком све до техничког пролаза непосредно испред петље „Аутокоманда“, након чега се враћају у коловозну траку намењену кретању према Београду, односно у нормалан режим саобраћаја. На петљи „Аутокоманда“ функционишу сва укључења и искључења. Возила која се крећу од Београда према Нишу, задржавају свој смер кретања и за кретање користе средњу и десну саобраћајну траку. Током ове фазе, биће затворено укључење на аутопут са петље „Душановац“, односно из улице Крушевачка у смер ка Новом Београду. Алтернатива укључењу ка Газели из улице Крушевачка јесте кретање улицом Устаничка, даље преко кружног тока „Аутокоманда“, затим улицама др Милутина Ивковића, Булеваром Мира, Војводе Путника до укључења преко петље „Мостар“.
  15. Поштовање драги суграђани, после катастрофалних минуса и великих количина снега који је пао на подручју целе Србије, зимске службе Београд пута интензивно раде на чишћењу споредних улица, одношењу снега и асистенцији другим комуналним предузећима у враћању на редован режим рада. Екипе ће дежурати и реаговати у случају нових падавина које метеоролози најављују за ноћ између понедељка и уторка. Истовремено, 11 екипа, 8 градских и 3 ванградске, ради на крпљену ударних рупа које су последица падавина и екстремно ниских температура. Како би наше екипе што ефикасније деловале, апелујемо на грађане да нам пријаве оне ударне рупе које угрожавају безбедност и нормално обављање саобраћаја. Пријаве се могу послати преко интернет стране Београд пута (http://www.beogradput.com/ostecenja.php) или на телефон 2765-382. Предстојећи викенд и мањи интензитет саобраћаја, екипе ЈКП „Београд пут“ искористиће за интензивно крпљење ударних рупа насталих као последица ниских температура и велике количине падавина током јануара и фебруара. Да би се санирао што већи број рупа, ангажовано је додатно људство, тако да ће у наредна три дана ударне рупе крпити 23 екипе, 16 у граду и 7 на приградским саобраћајницама. Највећи део ових радова обављаће се под саобраћајем, по апелујемо на возаче да обрате додатну пажњу у зони радова. Срдачан поздрав до следећег јављања.
×
×
  • Create New...