absolute Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 Kakav šamar zdravom razumu je ovo sa GSP-om. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 45 minutes ago, absolute said: Kakav šamar zdravom razumu je ovo sa GSP-om. Onaj Kali se naprdeo kao i uvek pa na kraju nista nije rekao, mada od takve amebe ni ne ocekujem da dobaci daleko. Medjutim voleo bih da cujem tvoje misljenje i koji su tvoji argumenti zasto je samar zdravom razumu? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 Brate, ne menjaš sistem tek tako preko noći. Moraš ostaviti ljudima vreme da se prilagode. Potpuno drugačije informacije su dali pre mesec dana, tako se to ne radi. Znači, udar zdravom razumu da javno preduzeće sa stotine hiljada korisnika na takav način uređuje naplatu usluga. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 23 minutes ago, FATA said: Medjutim voleo bih da cujem tvoje misljenje i koji su tvoji argumenti zasto je samar zdravom razumu? možda zato što je u nedelju dana imao pet konferencija na kojima je rekao pet različitih informacija šta će da radi sa prevozom? 🙂 ako nisi siguran ili ne znaš sve ok, nemoj da izlaziš pred narod dok nemaš razrađenu priču 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 6 minutes ago, absolute said: Brate, ne menjaš sistem tek tako preko noći. Moraš ostaviti ljudima vreme da se prilagode. Potpuno drugačije informacije su dali pre mesec dana, tako se to ne radi. Znači, udar zdravom razumu da javno preduzeće sa stotine hiljada korisnika na takav način uređuje naplatu usluga. Meni je to zapravo svetla tacka ove situaciji... Bukvalno kometa koja je preko potrebna celoj naciji i svim granama drustva. Spali sve i postavi sistem na zdravim temeljima. Bus plus nas je jahao 11 godina i bukvalno bila SNS kombinacija za isisavanje para... Ako ti je jedini argument navika hiljade gradjana naspram spaljivanja trulog sistema i podizanja iz pepela onda ne znam sta da ti kazem. Polako primecujem pravilo zasto kao nacija uvek idemo u rikverc u svim poljima... 1 minute ago, Lucky said: možda zato što je u nedelju dana imao pet konferencija na kojima je rekao pet različitih informacija šta će da radi sa prevozom? 🙂 ako nisi siguran ili ne znaš sve ok, nemoj da izlaziš pred narod dok nemaš razrađenu priču 🙂 Moze da prica sta hoce, naucili smo da je sve to predstava za SNS publiku. Kapiram i da je u tih 5 razlicith informacija bila stvar sitnih detalja. Mene zanima zasto misli da je ideja o spaljivanju bus plusa i pravljenja novog sistema pogresna? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 3 minutes ago, FATA said: Meni je to zapravo svetla tacka ove situaciji... Bukvalno kometa koja je preko potrebna celoj naciji i svim granama drustva. Spali sve i postavi sistem na zdravim temeljima. Bus plus nas je jahao 11 godina i bukvalno bila SNS kombinacija za isisavanje para... Ako ti je jedini argument navika hiljade gradjana naspram spaljivanja trulog sistema i podizanja iz pepela onda ne znam sta da ti kazem. Polako primecujem pravilo zasto kao nacija uvek idemo u rikverc u svim poljima... Ne moraš ništa da mi kažeš. Ja ti samo kažem da se javna služba ne reformiše na taj način, da je to pogrešno i da je izjebao lepu priliku da to uradi na normalan način. Svakako je to samo moje mišljenje. A mišljenja su kao bulja, svako ima svoje... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 4 minutes ago, absolute said: Ne moraš ništa da mi kažeš. Ja ti samo kažem da se javna služba ne reformiše na taj način, da je to pogrešno i da je izjebao lepu priliku da to uradi na normalan način. Svakako je to samo moje mišljenje. A mišljenja su kao bulja, svako ima svoje... Slazem se, ali ako vec kazes da se ne reformise tako bilo bi lepo dati i argument iz tvog ugla zasto. Sta bi bio normalan nacin za tebe i opet te pitam, da li ti je jedina boljka navika tih hiljade platisa na prethodni sistem? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 3 minutes ago, FATA said: Slazem se, ali ako vec kazes da se ne reformise tako bilo bi lepo dati i argument iz tvog ugla zasto. Sta bi bio normalan nacin za tebe i opet te pitam, da li ti je jedina boljka navika tih hiljade platisa na prethodni sistem? Kroz pravovremeno, tačno, jasno i precizno obaveštavanje javnosti kako, kada i zašto počinje da se primenjuje novi sistem. Da skratim. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 26 minutes ago, FATA said: Moze da prica sta hoce, naucili smo da je sve to predstava za SNS publiku. Kapiram i da je u tih 5 razlicith informacija bila stvar sitnih detalja. Mene zanima zasto misli da je ideja o spaljivanju bus plusa i pravljenja novog sistema pogresna? nisam siguran da je to iko rekao, ali isto tako nemoj da misliš da i ovo nije SNS šema? 🙂 pa mislim sad je posao dobio ComTrade umesto Kentkarta, zamisli 🙂 Ono, turci (opet, oh čuda) ispalili SNS za njihov deo kolača bili u fazonu e nećemo da vam ipak damo kajmak jbg soriška, i onda SNS našao alternativu i to kod starog drugara Vese 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 16 minutes ago, absolute said: Kroz pravovremeno, tačno, jasno i precizno obaveštavanje javnosti kako, kada i zašto počinje da se primenjuje novi sistem. Da skratim. Ako ti je to jedini argument onda ne mogu reci da je neki konkretan... To moze da se uradi i sad i verujem da ce biti neki period prilagodjavanja. 9 minutes ago, Lucky said: nisam siguran da je to iko rekao, ali isto tako nemoj da misliš da i ovo nije SNS šema? 🙂 pa mislim sad je posao dobio ComTrade umesto Kentkarta, zamisli 🙂 Ono, turci (opet, oh čuda) ispalili SNS za njihov deo kolača bili u fazonu e nećemo da vam ipak damo kajmak jbg soriška, i onda SNS našao alternativu i to kod starog drugara Vese 🙂 Neka je i sema makar je po raju 30%-50%-100% jeftinija zavisi ko je koje karte kupovao... Ako nista raskrstili smo sa turskim turcima, sa nasim turcima cemo da raskrstimo kada dodje vreme za to 🙂 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 4 hours ago, FATA said: Neka je i sema makar je po raju 30%-50%-100% jeftinija zavisi ko je koje karte kupovao... Ako nista raskrstili smo sa turskim turcima, sa nasim turcima cemo da raskrstimo kada dodje vreme za to 🙂 nije frka da bude jeftinije, nije frka da bude u "domaćoj kompaniji" a ne kod turaka, samo se postavlja pitanje ako glavni lik koji odlučuje o tome ne zna gde udara dve nedelje po televizijama pričajući različite stvari, kako da očekujemo da će to zapravo da radi kako valja kad krene :)) a i da neće za dve nedelje da kaže e jbg ipak ovo nije ok, vraćam na staro 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 16, 2023 Report Share Posted May 16, 2023 Evo na primer, objavili su sad da se papirne karte mogu kupiti na 15 mesta u gradu :)) čak! Ali ni to nije 15 nego jednu lokaciju sa 3 šaltera računaju kao 3 prodajna? GSP "Beograd" - 3 prodajna mesta - Skender begova 47, Stari grad GSP "Beograd" - 1 prodajno mesto - TC Trg Republike, Stari grad JKP "Naplata prevozne usluge" - 3 prodajna mesta - Knez Mihailova broj 6, 2. sprat, Stari grad GSP "Beograd" - 1 prodajno mesto- Deligradska 10, Savski venac GO Novi Beograd (servisni centar" - 2 prodajna mesta - Bulevar Mihajla Pupina 167, Novi Beograd SP "Lasta" - 1 prodajno mesto - Mladenovac SP "Lasta" - 1 prodajno mesto - Obrenovac SP "Lasta" - 1 prodajno mesto - Lazarevac SP "Lasta" - 1 prodajno mesto - Barajevo SP "Lasta" - 1 prodajno mesto - Sopot Znači kad dođe stranac kod nas, može da se spusti do skender begove ili u TC Trg republike da bi kupio papirnu kartu jer alternativa mu je plaćanje SMS-om što naravno neće moći da uradi jer nema domaći broj telefona. Ako se slučajno nađe na Novom Beogradu nema kako osim da ide u opštinu 🙂 A da budem iskren nisam siguran ni koliko se sad lako kupuje prepaid broj sa kreditom za plaćanje te iste karte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Evo Fato, o ovome sam generalno pričao. Nastavlja se konfuzija Šapića i gradskog prevoza. Jutros sam zapravo slušao na radiju šta je rekao. Sve ovo stoji gore, naravno, ali će tokom leta (znači nisu spremni) da na 250 trafika bude u prodaji papirna karta. Ali to "nema razloga" da bude na stanicama gde postoji jedna do dve linije autobusa već tamo gde se ukršta tri i više linija :)) Znači ne samo da nije spreman za prodaju papirnih karata i ko zna što je sad opet krenuo sa ovim da izleće, već nisu ni napravili dil za prodaju sa kioscima. A svako ko je bilo šta ikad prodavao kroz distributivne kanale zna da je manje više sve jedno dal prodaješ samo na nekim kioscima ili na svim. Znači nema ni razloga da ne postavi na sve kioske u gradu kao što se prodavalo davnih dana, pa da onaj što čeka i na stanici gde je jedan autobus ali ima i kiosk može da kupi kartu. Onda kaže biće i aplikacija koja će omogućiti plaćanje putem aplikacije i karticama, ali nije ni ona spremna, biće spremna za mesec i po dana 🙂 Ne radi ni GPS treking nego će i dalje kontrolori raditi na početnim stanicama taj posao kao pre 20 godina. Prosto nema razloga da lansiraš nešto dok nisi spreman i sve sredio i onda saopštio ljudima. I dalje će biti problem kupovine karata i trenutno dva meseca oni koji ne umeju da pošalju SMS za plaćanje praktično ne mogu da se voze ako žele da budu fer pa kupe kartu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Meni je i dalje nejasno zašto neko ne bi samo ušao u bus, kada vidi da će da uđu komunalci pusti sms i to je to, inače ne plaća kartu uopšte? 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Heh, Ameri i njihova kultura napojnice... Skip!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 32 minutes ago, manson said: Heh, Ameri i njihova kultura napojnice... Skip!!! makar imaš odmah i koliko je to para i koji je procenat, a najbolje je što to piše i na računima kad ištampaju odmah. da ne moraju puno da razmišljaju ameri! Naplata za karte je inače tolika da ne samo da uspeva da finansira kompletno GSP što se vidi u kvalitetu vozila, već ostaje i preko za vrtiće! Quote Сав новац од новог система "Београд плус" користиће за за унапређење превоза и за многе друге ствари као што су бесплатни вртићи и школски уџбеници, наглашава Шапић. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post sttevann Posted May 17, 2023 Popular Post Report Share Posted May 17, 2023 23 minutes ago, Lucky said: Quote Сав новац од новог система "Београд плус" користиће за за унапређење превоза и за многе друге ствари као што су бесплатни вртићи и школски уџбеници, наглашава Шапић и остатак снс банде. Popravio sam ti ovo, Laki 2 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 8 hours ago, Lucky said: Evo Fato, o ovome sam generalno pričao. Nastavlja se konfuzija Šapića i gradskog prevoza. Jutros sam zapravo slušao na radiju šta je rekao. Razumem sve sto pises Laki i ne bezim od toga da je istina, no ono sto sam primetio od vecine populacije u godinama danas ima manjak muda i manjak strpljanja. Svi hoce sve sad odmah sada odmah ili je bilo kakva ideja osudjena na propast. Svi hoce sve a da ne mrdnu prstom... Ono, pomisle samo i sve se samo resi kako su bas oni zamislili. No i pored svog tehnoloskog napretka koji smo dostigli u ovom veku, vecina koristi mozga koliko i ameba. Ovaj ceo projekat Beograd plus ili kako se vec zove je plod propalog namestanja sa turcima pa pretpostavljam da nije bilo puno opcija osim da se skripi bilo sta na brzinu da radi i pusti sa radom sto pre. I ti i absolute pricate o nekim testiranjima i planiranjima za koje bi trebali meseci, a fazon svaki dan bez sistema je bunar puta broj dana koliko se ne pusti u sistem. Kao sto sam pomenuo u nekom ranijem topiku zelim sve najgore kenkartu i onima koji su ga doneli u srbiju, kao i svima koji su ga podrzavali poput kalija. Spalili smo tu ruznu proslost i platicemo je kao i sve drugo sto placamo jer niko nema muda da se bori za buducnost jer "pizde". Gangula ko gangula, ne znam kakva si ocekivanja imao od njega? Cene su vise nego pristupacne i koliko god mutnih ljudi vodilo ovaj projekat podrzacu ga sve dok ne postanu bezobrazni i pohlepni. Ako dodje do toga, rusi pali, ajmo jovo nanovo. Evo zverko prvi ovde na forumu, prvo sto mu je palo na pamet je kako da zajebe sistem i da se vozi za dzabe... To je taj tuzni zuti lopovski mentalitet. Karta 50din i hoce da prevari... Da je 10din opet bi uradio isto... Osvanulo i na internetu da su vec uspeli da izigraju sistem slanjem poruka na svoj broj... Tako da nije kriv ni SNS ni gangula ni vucic, kriv je narod koji je stoka i ne zasluzuje bolje od istog. 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2023 Report Share Posted May 17, 2023 Ja sam samo napisao šta mi iz aviona deluje kao rupa u sistemu, a ako sam je ja video još kad je najavljen (jer ne možeš samo da iskopiras sms parking sistem jer prosto nije ista stvar) sigurno ima još mali milion. Pri tom sam ja neko ko za prevoz po gradu koristi ili kola ili bicikl, u gradski prevoz nisam ušao godinama, jedino mi je bila zgodna opcija plaćanja karticom, ali sad ima sms tako da mi to dodje na isto. Ja rupu u sistemu tražim jer sam neko ko kroz porez dobrano plaćam to što je neko uveo loš sistem u javni prevoz pa sam pogodjen iako ga ne koristim. A kada sam ga koristio sam uvek uredno plaćao kad je postojala opcija. I sam Busplus je fakat plod korupcije i loseg upravljanja na kome je grad gubio pare vise od deceniju, ali sam sistem nije imao problema u funkcionisanju niti je imao logicke probleme kao ovo navrat-nanos sklepano resenje koje zapravo uopste i nije sklepano. 1 3 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 (edited) Može čovek sve da brani. Ja opet ponavaljam, kad je u pitanju javno preduzeće sa stotinama hiljada korisnika, svaki korak mora da bude pažljivo isplaniran i objašnjenjen ljudima. Kroz razumevanje ide i prihvatanje. Kako je cela izmena tog ogromnog, mamutskog sistema sprovedena preko noći, bez adekvatnih obaveštenja, bez najave, sa raznim izmenama i dopunama i nakon što je brzopleto izmena najavljena, a i sa brojnim glupim falinkama i nedostacima, tako će se i ljudi ophoditi prema tome. Ne menja se sistem u Švajcarskoj, nego u Srbiji. Valjda je svima jasno da neko ko je 50 godina razmišljao kako da prevari sistem i ne plati ništa, neće baš odma da prihvati da nešto mora i da se plati. Kad imaju u vidu kako su pajaci neozbiljno celu stvar izveli, pa naravno da će da je ismeju i da gledaju da ih zajebu. Edited May 18, 2023 by absolute Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 13 hours ago, Zwerko said: Ja sam samo napisao šta mi iz aviona deluje kao rupa u sistemu, a ako sam je ja video još kad je najavljen (jer ne možeš samo da iskopiras sms parking sistem jer prosto nije ista stvar) sigurno ima još mali milion. Pri tom sam ja neko ko za prevoz po gradu koristi ili kola ili bicikl, u gradski prevoz nisam ušao godinama, jedino mi je bila zgodna opcija plaćanja karticom, ali sad ima sms tako da mi to dodje na isto. Ja rupu u sistemu tražim jer sam neko ko kroz porez dobrano plaćam to što je neko uveo loš sistem u javni prevoz pa sam pogodjen iako ga ne koristim. A kada sam ga koristio sam uvek uredno plaćao kad je postojala opcija. I sam Busplus je fakat plod korupcije i loseg upravljanja na kome je grad gubio pare vise od deceniju, ali sam sistem nije imao problema u funkcionisanju niti je imao logicke probleme kao ovo navrat-nanos sklepano resenje koje zapravo uopste i nije sklepano. Bravo kako si pametan, evo ti jedan plus. Ti si inace jedini koji kroz poreze placa dobrano pa se samo ti pitas i tvoja je jedina ispravna jelda? Da ti razlozim jer mi deluje da kao da pricam sa indijancem. Bus plus = Cene prenaduvane koje prinesu recimo 1 milion mesecno. Gradjani kroz poreze placaju ceo sistem i uslugu Bus plusa opet recimo 1 milion sto znaci da na racune turske bratije se slije 2mil mesecno. Beograd plus = Cene 30-100% nize sto prinese 500k mesecno. Gradjani kroz poreze placaju ceo sistem gradu i u bratske kombinacije se slije 500k mesecno. Sto je u startu 75% jeftinije. Znam da bi ti voleo da nas jebu i levo i desno i da se sto vise kinte slije u kombinacije kako bi ti i tebi slicni imali sto veci deo kolaca u vlasti, ali probaj nekada da razmisljas van kutije i za dobrobit naseg naroda. Evo ti jedan domaci. Kreni od nule i pokusaj da mi dokazes u par primera zasto je ovaj Bus plus sistem dobar i kako bi mogao da se unapredi. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 ala cepa daning kruger, iju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dick Warlock Posted May 18, 2023 Popular Post Report Share Posted May 18, 2023 21 hours ago, sttevann said: Popravio sam ti ovo, Laki Daj, popravi mu i forum. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted May 18, 2023 Report Share Posted May 18, 2023 44 minutes ago, absolute said: Ja opet ponavaljam, kad je u pitanju javno preduzeće sa stotinama hiljada korisnika, svaki korak mora da bude pažljivo isplaniran i objašnjenjen ljudima. Kroz razumevanje ide i prihvatanje. Ti ponavljas da mora biti isplanirano a na primeru u stvarnosti vidimo da ne mora 😄 Nisi zarazen i zaslepljen ko zverko pa probaj da izadjes iz kutije... Ko nije placao bus plus nece placati ni beograd plus, bila karta 50 ili 5 dinara. Sto znaci da broj platisa ostaje isti plus garantujem da ima puno novih korisnika kao ja koji nisu hteli da placaju prethodni harac iz vise razloga dok im je ovo prihvatljivo plus ima puno vise opcija a neke mozda bude i sramota da izlaze iz autobusa za 50din. 50 minutes ago, absolute said: Kako je cela izmena tog ogromnog, mamutskog sistema sprovedena preko noći, bez adekvatnih obaveštenja, bez najave, sa raznim izmenama i dopunama i nakon što je brzopleto izmena najavljena, a i sa brojnim glupim falinkama i nedostacima, tako će se i ljudi ophoditi prema tome. Ne znam zasto ovo toliko potenciras i guras kao najbitniju stvar reforme? Meni je puno bitnije to sto su cene karata postale prihvatljivije za nas standard zivota i ljude koji nisu mogli da ih priuste, a i zato sto smo se otarasili bus plus sistema. To da li moze da se vidi koliko je stanica daleko bus ili u aplikaciji koga bre zabole? Da se postuje red voznje i okace prolazna vremena na stanicama, te aplikacije i kratki kodovi ne bi ni trebali. Moja keva svaki mesec trosi izmedju 2-3€ na kratke kodove pa pomnozi to puta 100k korisnika. Jel te pare nisu dovoljne da se odstampa i urami red voznje na svakoj stanici, da se odstampaju flajeri i nalepe reklame po vratima/prevozima o novom sistemu placanja? Svi vi hocete evropu i svajcarski sistem a da budete i dalje Srbi. 58 minutes ago, absolute said: Ne menja se sistem u Švajcarskoj, nego u Srbiji. Valjda je svima jasno da neko ko je 50 godina razmišljao kako da prevari sistem i ne plati ništa, neće baš odma da prihvati da nešto mora i da se plati. Kad imaju u vidu kako su pajaci neozbiljno celu stvar izveli, pa naravno da će da je ismeju i da gledaju da ih zajebu. Na primer u kini/japanu/koreji imas kutiju kod vozaca gde placas kartu koju niko ne provara. Mozes da abjuzujes koliko hoces. Da se promeni sistem i jao ming sutra, ta kutija bi bila i dalje tu i ljudi bi placali kao do tada. Nema kineskog/korejskog/japanskog bus plusa sa kratkim kodovima i aplikacijama da pokazu gde je bus pa sistemi i dalje funckionisu. Mislim da previse znacaja dajes tome da trebaju korisnici da se obaveste o tome kad autobusi krecu. 10 minutes ago, evgeniy said: ala cepa daning kruger, iju Mislis fredi kruger? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts