Lucky Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 4 minutes ago, mladenq said: hvala za odgovore! smoric znaci, nemam pojma, prvi put mi se ovo desava, a tonu stvari sam narucivao iz inostranstva u tom cenovnom rangu, uglavnom knjige tho, ne znam je l tip robe menja ista za ovo konkretno, ne secam da sam igde imao opciju da biram hocu li fedex ili ne, samo ono stoji fs, kontam toeto nisam siguran da ti mogu baš direktno pomoći, ali iz iskustva, oni tu dosta svi muljaju, petljaju, hoće da zarade dodatne pare itd. posebno što je ovo garderoba, ja bih moooožda čak išao i na foru "ne treba mi, vratite nazad" pa traži refund od ovih gde si kupio jer ti nije stiglo, možda ovi popuste pa ti daju. a i zar nije fora da podleže carini samo preko 100e a ne i ispod ... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 (edited) oni vele ispod 50e u emailu, i to mislim da je tacno, ostalo mi u glavi od prethodnih iskustava sa narucivanjem iz ino a ove cu svakako da cimam da li moze da se vrati, jer kol'ko god da mi je gotivan duks haha, ne daje mi se skoro pa puna cena dodatno na ove gluposti po mojoj racunici, njihov fee (4.8k lol) +carina+pdv bi izaslo oko 7.5k, a duks 8.8k Edited June 10, 2022 by mladenq Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 Jeste 50. I računaj da sve što ide preko UPS/FedEx/DHL po automatizmu ide na tu proceduru ako je preko 50 evra vrednosti, nema varijanta "knjige" pa da ne ide.Pritom ovi što su ti poslali nisu sigurno slali FedEx-om da bi te zajebali, imaju prosto dil sa tom kurirskom službom, često na njihovim sajtovima i ne navode kojom službom šalju jer je nebitno, u Evropi to sve funkcioniše ok, ne razmišljaju oni o Srbiji :)Fun fact - DHL ima neku jeftiniju uslugu gde prvo ide preko njih pa onda kad izađe iz EU predaju našoj Pošti i to je ok u smislu nema troška špedicije već samo carina+pdv. S tim da nisam siguran kako se ista baš zove, a sa druge strane imaš standardni problem gde poštara mrzi da ti donese pa moraš da se cimas sa penzosima u Pošti da podigneš paket... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 10, 2022 Report Share Posted June 10, 2022 52 minutes ago, mladenq said: oni vele ispod 50e u emailu, i to mislim da je tacno, ostalo mi u glavi od prethodnih iskustava sa narucivanjem iz ino a ove cu svakako da cimam da li moze da se vrati, jer kol'ko god da mi je gotivan duks haha, ne daje mi se skoro pa puna cena dodatno na ove gluposti po mojoj racunici, njihov fee (4.8k lol) +carina+pdv bi izaslo oko 7.5k, a duks 8.8k ah da, moguće da je 50e, više sam zaboravio. svakako vidi da probaš nešto, možda i neki nezavisni špediter ili tako nešto samo da ti to izvuče, ali često može da pomogne "vratite" jer onda je to njima direkt trošak da vraćaju nazad pa bi radije izbegli. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Elem, dolazi mi par Svaba na 4 dana pocetkom jula, dajte neke ideje gde da ih vodim u okolini BGa. Ok, jedan dan cemo obici SD, praviti rostilj kod drugara na vikendici, jedan dan BG, uvece neki izlazak. Tako da ostaje par dana samo. Exit nece kaciti posto se vracaju ranije. Ovaj drugar ima neku familiju u Beloj Crkvi, tako da mozda i njih obidjemo jedan dan, taman svratimo na jezera. Ajmo sad trol predlozi i oni ozbiljni heh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Tura do Tare preko ibarske, svraćanje na pečenje i na rakiju na svaka dva sata, gledanje u planine na Tari, povratak autoputem uz pijenje rakije koju ste dokupili na Tari. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Do Tare preko Debelog brda? 😄 Ko ima prob sa bolestima puta i visinskim razlikama, nek se naoruža za 1h+ krivina, posle Valjeva sitan vez.. Jedan dan u Bgdu.. malo.. 😄 Zemunski kej, Gardoš, Lido. Košutnjak, Ski staza, Milošev konak, Ada.. Avala, jezero Trešnja, Kosmaj.. 25maj pa peške dokle stignete uz reku.. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted June 12, 2022 Popular Post Report Share Posted June 12, 2022 2 hours ago, Dule_smor said: Elem, dolazi mi par Svaba na 4 dana pocetkom jula, dajte neke ideje gde da ih vodim u okolini BGa. Ok, jedan dan cemo obici SD, praviti rostilj kod drugara na vikendici, jedan dan BG, uvece neki izlazak. Tako da ostaje par dana samo. Exit nece kaciti posto se vracaju ranije. Ovaj drugar ima neku familiju u Beloj Crkvi, tako da mozda i njih obidjemo jedan dan, taman svratimo na jezera. Ajmo sad trol predlozi i oni ozbiljni heh. ruska ambasada, ruski dom kulture, kuca cveca, vojni muzej na kalemegdanu potom DIS, Tempo, Maksi na cvetnom trgu, Vero kod buvljaka, Idea na bezaniji. 1 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Moj predlog je svakako u BG obići Muzej Nikole Tesle, nije nešto puno vremena a vrlo je zabavno i neuobičajeno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Muzej Nikole Tesle, ali isključivo kao deo ture. Vojni muzej obavezno, možeš taman da ga troluješ u sekciji Drugog svetskog rata. Imaju i jako dobre vođene ture koje kreću sa Trga republike - besplatne su, traju oko 2h, i pokriju zanimljivosti oko Knez Mihajlove i Kalemegdana. Ako vam se dopadne, ostavite 5-10€ bakšiš. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 I da vide Generalštab. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 To obavezno, taman posle BNV heh...ajde videcu, kapiram da ce ih boleti kurac da obilaze muzeje vec ce hteti da zderu i rejvuju...a i za dan-dva realno ne moze mnogo toga da se vidi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 7 hours ago, Dule_smor said: Elem, dolazi mi par Svaba na 4 dana pocetkom jula, dajte neke ideje gde da ih vodim u okolini BGa. Ok, jedan dan cemo obici SD, praviti rostilj kod drugara na vikendici, jedan dan BG, uvece neki izlazak. Tako da ostaje par dana samo. Exit nece kaciti posto se vracaju ranije. Ovaj drugar ima neku familiju u Beloj Crkvi, tako da mozda i njih obidjemo jedan dan, taman svratimo na jezera. Ajmo sad trol predlozi i oni ozbiljni heh. Vodi ih onda ovde - https://restoranvinogradi.rs/en/ verujem da će im se dopasti i kul je generalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 dada, tu sam bio par puta, fino je, a i blizu...da ih vodim na Topcider da vide spomenik feldmarsala Mekenzena srpskim vojnicima:D....samo sto oni nemaju pojma ni ko je bio Makenzen, a ni ko je ratovao u ww1 verovatno :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 I naravno svako svoje plaća 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 a ne, necu biti ciganin kao oni, ipak da se zna sta je srpsko gostoprimstvo...mada kad razmislim ko ih jebe 😄 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Lucky Posted June 12, 2022 Popular Post Report Share Posted June 12, 2022 6 minutes ago, Dule_smor said: a ne, necu biti ciganin kao oni, ipak da se zna sta je srpsko gostoprimstvo...mada kad razmislim ko ih jebe 😄 ne zaboravi parizer i jabuke na dočeku! 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 2 hours ago, Dule_smor said: a ne, necu biti ciganin kao oni, ipak da se zna sta je srpsko gostoprimstvo...mada kad razmislim ko ih jebe 😄 Ko bre sirotinja... daj pet karata... 2 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 Da se ja pitam ja bih ovde proterao autobus heh...jbga, cudno je sve to malo, ima toliko stvari u BGu i Srbiji koje za nas imaju neko posebno znacenje, a kad pogledas ne znas gde bi vodio strance jer oni imaju drugaciju percepciju svega i generalno nemaju pojma o bilo kakvoj istoriji tih mesta...inb4, na kraju cemo pravo na Fristajler na chivas i koks sa Acom Lukasom heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 54 minutes ago, Dule_smor said: Da se ja pitam ja bih ovde proterao autobus heh...jbga, cudno je sve to malo, ima toliko stvari u BGu i Srbiji koje za nas imaju neko posebno znacenje, a kad pogledas ne znas gde bi vodio strance jer oni imaju drugaciju percepciju svega i generalno nemaju pojma o bilo kakvoj istoriji tih mesta...inb4, na kraju cemo pravo na Fristajler na chivas i koks sa Acom Lukasom heh Na vanilice! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 na beli kačamak 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 Inace mislim se jedan dan da odemo malo u prirodu da vide i to...pa se razsmisljam izmedju Golupca/Djerdapa, Vrsackog brega i Manasije/Homolja. U obzir dolaze lokacije do 100-ak km, ne bih sad da vozim 3+ sata do Uvca ili Banjske stene na Tari. Pa ako imate jos neku ideju recite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 8 minutes ago, Dule_smor said: Inace mislim se jedan dan da odemo malo u prirodu da vide i to...pa se razsmisljam izmedju Golupca/Djerdapa, Vrsackog brega i Manasije/Homolja. U obzir dolaze lokacije do 100-ak km, ne bih sad da vozim 3+ sata do Uvca ili Banjske stene na Tari. Pa ako imate jos neku ideju recite. od ta tri meni je taj golubac-djerdap potez stvarno vrh, nema šta nema plus možeš da ih odvedeš u lepenski vir pa kažeš e mi dok smo viljuškom jeli vi ste na dvoru prstima ... a ne, nije to ta priča ... u svakom slučaju tamo stvarno nema šta nije kul - široki dunav, golubac tvrđava, djerdap, ima i dobra klopa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 Pa i ja naginjam ka tome, plus mi je Golubac relativno blizu. Doduse posle ima jos dobrih sat do prave djerdapske klisure, Kazana, plus pentranje do vidikovca, to je realno ceo dan. Videcu u kom ce fazonu biti. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 14, 2022 Report Share Posted June 14, 2022 Imaš u blizini ako su više za šetnju i Frušku goru, ima vino, gomila manastira i sl, uvek se dobro jede u Vojvodini i to. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts