Johnn1e Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 Sto je najjace, ja se ne osecam kao da sam izabrao da odem nego vise da sam 'nateran', cega je to simptom sas Debeli, jel isto impotentnosti il je to sad nesto drugo? : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 naprotiv, ti si povukao potez i ne kukaš. uopšte ne sumnjam da su mnogi naterani na ovaj ili onaj način, iz ovog ili onog objektivnog razloga, da odu. to o impotenciji se najviše odnosi na ove koji "samo što još nisu otišli" zbog "užasa u kojem žive". Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 Јој Пужић. Суза ми крену јбт ... Апропо метроа ако је БНВ већ, делимично, завршен, да ли ће испод њега да рују и да јебу људе у скупим становима? Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 kopaju ispod Save, aman. 50m. kao da smo u Lenjingradu, jbt... za te pare 3 linije normalnog metroa mogu da se urade, koje bi pokrile 80% stanovništva Beograda. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 zahteva se da metro prođe kroz BNV i da poveže livade koje tek treba da grade "neki ljudi", pa da odmah imaju i metro u ceni kvadrata, a ne samo livadu. tu razlikicu u ceni treba da plate svi građani Srbije, a Beograđani treba da plaćaju i nemanjem metroa još koju deceniju. za nas milion ipo ne treba metro a i živeli smo nekako i bez njega sve ove decenije. nikad metro nije u Bgd planiran da ide uz Savu, i uz reku niko nigde na svetu normalan ne gradi metro, jer ribice, ne koriste metro. ali ovde se prema Bgdu ponašaju kao prema ratnom plenu. ogorčenje je veliko, pa je tako u Bgd na poslednjim izborima izašlo svega 39% upisanih, posle čega je AV momentalno zgutao Šapića škampa jednog debelguzog.Evo potpisujem Draletov post :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 9 hours ago, Debeli said: kopaju ispod Save, aman. 50m. kao da smo u Lenjingradu, jbt... za te pare 3 linije normalnog metroa mogu da se urade, koje bi pokrile 80% stanovništva Beograda. Pitanje. Posto se bgd nalazi na dve reke, zar nije logicno da prokopaju ispod? Nije realno imati metro koji ide samo nbgd ili samo starim bgd. ili mislis da je bolje napraviti tipa 2 linije gore, 2 lin dole, i da mora ipak da se izadje/predje most ako ocu recimo metroom sa bezznije do zvezdare? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Imaš različite verzije prolaska ispod i iznad reke - u Moskvi pola linija metroa prolazi mostom iznad reke pola prolazi tunelima ispod, a osim tog dela mosta su u centru grada uvek ispod, slično i u Londonu na primer. Mislim da to zavisi od mnogo faktora kao što su sastav zemljišta, troškovi i slično. Svakako jeste ideja da bi najlogičnije bilo da metro povezuje dve obale u prvom momentu, verovatno je najbitniji taj pravac Novi Beograd-Ustanička. Mislim da je Draško mislio na to da će kopati paralelno sa Savom da bi se pokrio Beograd na vodi, ali to nek on bolje pojasni. Suština moje zamerke na metro je ako gledamo ovu poslednju najavu da bi linije trebalo graditi obrnutim redosledom - prvo ova koja povezuje Novi Beograd i Centar jer je tu najveće saobraćajno opreterećenje preko mostova, pa tek onda ova druga ako je uopšte i potrebna. Ali je njima bitan Beograd na vodi i tamo Makiš da bi Bogoljub Karić tamo gradio stanove... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Nakon vise decenija iskustva - nek napravi ko god oce, ne mora biti savrsen, ali kad se slegne politicka prasina, svi ce ga koristiti i cinjenica ce biti da beograd ima metro bio sam odusevljen nedavno kad sam citao arhive novina iz vremena kad se gradila palata albanija. Isti komentari ko danas za bnv, nekad za most...jebiga 😎 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Načelno se slažem s tobom - nikada neće svi biti zadovoljni, uvek će biti neki stručnjaci koji misle da treba da bude ovako ili neki koji misle da treba da bude onako. Meni je ovde samo problem što se iz aviona vidi da se ogroman državni projekat (oko 5 milijardi evra kako kažu) bukvalno prilagođava zbog sitnih privatnih interesa umesto zbog onoga što je očigledno benefit za većinu građana. Mislim kad smo se Draško i ja složili oko toga a mi se ne slažemo ni oko čega 😄 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 3 hours ago, f4ts0 said: Pitanje. Posto se bgd nalazi na dve reke, zar nije logicno da prokopaju ispod? Nije realno imati metro koji ide samo nbgd ili samo starim bgd. ili mislis da je bolje napraviti tipa 2 linije gore, 2 lin dole, i da mora ipak da se izadje/predje most ako ocu recimo metroom sa bezznije do zvezdare? Guzo, sve linije su davno isplanirane. pitanje prelaska reke je pitanje cene projekta i reljefa. na desnoj obali Save imamo greben, a na levoj ravnicu, do Kalvarije i Bežanijske Kose. površinski ukop na NBgdu i most preko Save koji se zakucava u Terazijski greben je optimalno rešenje. 3 hours ago, Zwerko said: 14 hours ago, Debeli said: zahteva se da metro prođe kroz BNV i da poveže livade koje tek treba da grade "neki ljudi", pa da odmah imaju i metro u ceni kvadrata, a ne samo livadu. tu razlikicu u ceni treba da plate svi građani Srbije, a Beograđani treba da plaćaju i nemanjem metroa još koju deceniju. za nas milion ipo ne treba metro a i živeli smo nekako i bez njega sve ove decenije. nikad metro nije u Bgd planiran da ide uz Savu, i uz reku niko nigde na svetu normalan ne gradi metro, jer ribice, ne koriste metro. ali ovde se prema Bgdu ponašaju kao prema ratnom plenu. ogorčenje je veliko, pa je tako u Bgd na poslednjim izborima izašlo svega 39% upisanih, posle čega je AV momentalno zgutao Šapića škampa jednog debelguzog. Evo potpisujem Draletov post :) 😘 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Druzim se sa Francuzom koji je jedan od sefova na poslu oko aerodroma. Prvi put kad sam ga pitao za metro u Bgu bio je optimistican. Pre nekih mesec dana smo zablejali i opet je nekako prica navela na posao pa i na metro i nije bio najoptimisticniji. Sad je vec malo duze vreme ovde i izvalio je kako stvari funkcionisu i ne veruje da ce ni on ni njegova firma ni Francuzi uopste da rade metro i da ce to na kraju biti verovatno Kinezi. Isto tako mi je rekao da nije realno da krene bilo sta pre 5 godina od danas i to da se danas krene sa tim analizama, planovima i ne znam ti ni ja sta, naravno ako se misli da se uradi kako treba. Tako da ne znam sta da mislim. Ima mi smisla to za analize, jer verujem da ih nemamo na nekom visem nivou. Danasnja tehnologija samog busenja, odnosno izvodjenja radova je poprilicno uznapredovala i to bi uz stabilan priliv novca moglo sasvim brzo da se napravi, ta jedna osnovna linija koja bi se vremenom sirila i ukrstala. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 Nisam u toku, koji je aktuelni plan za BG Metro, moze neka mapa? Iz vase price vidim da ce se prvo graditi linija Karaburma-Makis, a Zemun/NBG-Ustanicka se ostavlja za kasnije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 onokad... naprednjaci crtaju metro. 5 hours ago, alfa said: Druzim se sa Francuzom koji je jedan od sefova na poslu oko aerodroma. Prvi put kad sam ga pitao za metro u Bgu bio je optimistican. Pre nekih mesec dana smo zablejali i opet je nekako prica navela na posao pa i na metro i nije bio najoptimisticniji. Sad je vec malo duze vreme ovde i izvalio je kako stvari funkcionisu i ne veruje da ce ni on ni njegova firma ni Francuzi uopste da rade metro i da ce to na kraju biti verovatno Kinezi. Isto tako mi je rekao da nije realno da krene bilo sta pre 5 godina od danas i to da se danas krene sa tim analizama, planovima i ne znam ti ni ja sta, naravno ako se misli da se uradi kako treba. Tako da ne znam sta da mislim. Ima mi smisla to za analize, jer verujem da ih nemamo na nekom visem nivou. Danasnja tehnologija samog busenja, odnosno izvodjenja radova je poprilicno uznapredovala i to bi uz stabilan priliv novca moglo sasvim brzo da se napravi, ta jedna osnovna linija koja bi se vremenom sirila i ukrstala. za mene, kao korisnika metroa nije bitno ko ga gradi. ali ova bagra retardirana će kome god da da ovaj crtež. i to je problem... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 4 hours ago, Debeli said: pa dobro, kad bi se gradila prvo ova plava linija i produzila ili napravio jos jedan krak do kraja blokova to bi bilo ok...ali mirijevo-makis kao prva i glavna linija je bezveze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ZOLA Posted December 5, 2020 Popular Post Report Share Posted December 5, 2020 (edited) Odlican tekst apropo diskusije "Srbija" https://pokretzaodbranukosovaimetohije.rs/милош-милићевић-дух-поражених-и-наше-п/?fbclid=IwAR2Z_DWORjRoNOhhkfsS2HQDRkWgzespXskFqOrqObc07DpKKuNhWU4-cQA A ovo oko kazni, poreza, zakona i to, klasican lol. Fata bi da zivi kao u Evropi (random dobrostojeca zemlja) ali ne bi da postuje zakone kao sto postuju u Evropi nego kad njemu odgovara ili kada proceni da su ti zakoni ok. Placao bi poreze ali koliko on smatra da je ok. Evo bas mi nedavno stiglo pitanje iz poreskog jel se slazem kako trose skoro 50% poreza koji placam na svoju platu na raznorazne budalastine. Ja im odgovorih da se ne slazem i da necu da placam vise toliko jer mislim da vise od 30% osnovnog poreza nema smisla i da ekstra porez bacaju na gluposti, rekose boli ih bas kurac... Ako sam ne postujes zakone i sistem kako mozes bilo kome drugom da zameris isto to? Po cemu se razlikujes od bilo koga iz vlasti koji taj isti sistem busi samo efikasnije? Samo u ciframa, ni po cemu drugom, obojica ste kriminalci, nemas ni jednu moralnu osnovu da tvrdis da ti ne bi radio isto da si na njegovoj poziciji. Pri tome ne mislim da je Fata usamljen u ovom nacinu razmisljanja, mnogo ljudi zeli "sistem" koji ce funkcionisati kako oni zamisljaju ili u kome ce oni imati opcije da zaobidju pravila. Npr. svi se zale na saobracaj i kako ljudi voze kao kreteni i kakve se sklopocije voze a onda su clanovi viber i fb grupa "gde je radar", tehnicki prolaze uz flasu viskija itd...Problem je sto ljudi ne razumeju sistem i imaju pogresnu predstavu kako on funkcionise i kako bi trebalo da funkcionise bez obzira ko je na vlasti. Slazem se da je vlast nakaradna ali takva je decenijama, i to je do naroda, samo narod aktivnim politickim ucescem moze promeniti sistem ili samo biti orudje, korisni idiot u promenama vlasti iz inostranstva kao sa DOSom npr. Sistem u demokratiji se menja glasanjem. Ukoliko ne postoji opcija koja predstavlja necije licne interese onda je na pojedincu da pokrene tu opciju pa ukoliko ima kriticnu masu istomisljenika da radi na menjanju istog. Ukoliko ne moze skupiti kriticnu masu onda je ocigledno da vecina ne deli te stavove te da u demokratskom drustvu moze samo da se prikloni zakonima koji odgovaraju vecini ili da razguli. "Borba" izbegavanjem placanja poreza i slicnim akcijama nije borba protiv sistema, vec kriminal. Naravno sasvim legitimno resenje je promena lokacije ukoliko neko smatra da bi mu neki drugi sistem vise odgovarao. I sam sam to uradio. Da li je vlast u Svedskoj savrsena? Daleko od toga, uzasni su mi. Ali svaku kaznu platim, porez se placa uredno, jer se zna koje su eventualne posledice inace. I to mi je sasvim ok jer sam izabrao u kojoj zemlji zelim da zivim na osnovu njenog sistema. U konkretnom, Fatinom slucaju, mislim da je opcija Tunisa ludost, Tajland ili neka druga lokacija u Aziji je vec ok (naravno i tu ima nijansi u zavisnosti od nivoa korupcije i sl.) Ne verujem da su savrseni jer se svakom sistemu moze naci neka mana ali verujem da bi se sa problematikom istih dublje upoznao tek nakon nekog vremena provedenog u istim, pogotovo ukoliko bi vodio posao tamo. Off shore firma negde drugo a trosenje para i uzivanje na toj lokaciji je vec ok, gde osim radne/boravisne dozvole nemas velike potrebe za saradnju sa sistemom i gde je bezbednosna situacija na dovoljnom nivou da nemas brige oko bilo cega. Edited December 6, 2020 by ZOLA 2 1 8 Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Umro Dzej, nek mu je laka zemlja:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Samo 57 godina jbt,mislio sam da je blizu 70...RIP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post toma Posted December 6, 2020 Popular Post Report Share Posted December 6, 2020 vezano za retroaktivno naplacivanje poreza. u cilju diskusije, uzmimo za primer pripadnika mnogobrojne grupe ljudi koja nije placala porez u prethodnih par godina, takozvani fRiLeNsERi, i nazovimo ga perica. perici je predavanje jezika onlajn bilo prvo radno iskustvo u zivotu. u medjuvremenu, iz ovog ili onog razloga, perica nigde nije cuo da je porez nesto o cemu treba voditi racuna i u njegovoj specificnoj situaciji radno aktivne individue. umesto gradjanskog vaspitanja u srednjoj skoli perica se odlucio za veronauku te nije imao mogucnosti da nesto nauci i o oporezivanju (perica nije ni siguran da se tako nesto i uci na casovima gradjanskog vaspitanja). godine su prolazile jedna za drugom, perica je uredno i redovno podizao novac sa svog bankovnog racuna svakog meseca bez izuzetaka, placao svaki racun koji mu je dolazio za naplatu na adresu pravovremeno, nikada nije pitao zasto je racun toliki i toliki a na nekim racunima je redovno i u pretplati. za sve to vreme perica nije niti jedan jedini put opomenut od strane odgovarajuceg kontrolisuceg organa da se porez mora platiti na njegove prilive, pa i u novonastaloj poslovnoj situaciji u kojoj se perica nasao jer zakon vazi i isti je za sve. sta vise, perica nikada nije dovodio zakon u pitanje i smatra porez jednim od osnovnih temelja drzave i placanje poreza jednom od osnovnih obaveza gradjana date drzave, jer kao sto nekoliko osoba ovde vec rekose - ta pravila su uspostavljena jos odavno i na njima pociva mnogo vise od trenutnog raspolozenja pojedinacne osobe. ipak, postupci ili bolje reci izostanak postupaka odgovarajucih kontrolisucih organa nemaju nikakvog smisla u tom pogledu, osim ako je u pitanju maligna namera spomenutih organa da od perice potrazuju nesto za sta su valjda imali obavezu da ga opomenu da plati, barem jedamput u prethodnom periodu od nekoliko godina. sa tim perica ima najveci problem. ne sa placanjem poreza niti sa visinom poreskih nameta, vec sa visegodisnjom tromoscu banaka i poreskih uprava da ga opomenu, ponavljam barem jedamput, da porez mora platiti. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Perica izgleda da nije isao ni na srpski 22 hours ago, Debeli said: za mene, kao korisnika metroa nije bitno ko ga gradi. ali ova bagra retardirana će kome god da da ovaj crtež. i to je problem... Nije ni meni, samo mislim da ce Kinezi to odraditi po lol crtezu, dok Francuzi nece. Mislim, moja prica je utemeljena po principu rekla-kazala, al mi iskreno ima smisla a i lik je gotivac koji je mnogo zgotivio Srbiju, mada kapiram da ni on sam ne zna sta se sve desava iza kulisa. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 On 12/3/2020 at 4:12 PM, Debeli said: ženi mog drugara koja je 3 dana vozila auto sa isteklom registracijom stiglo 11 kazni sa kamera koje su je snimile u ta tri dana. 55k dinara sa popustom. uuuu, o ovome uopšte nisam razmišljao ... meni se inače često desi da jedno 7 do 10 dana kasnije od isteka registrujem auto, uvek nekako previdim ... doduše ovde je i zanimljivo pitanje na osnovu čega dobija toliko kazni ako je jedan prekršaj u pitanju, možda neki pravnik da razjasni 🙂 kakve veze ima što je 11 puta snimljena kad je jedan prekršaj napravila? On 12/3/2020 at 9:33 PM, Jose Jimenez said: Očigledno mogu da očitaju kamerom datum, osim ako same nalepnice nemaju neki hologram koji je lakše uočljiv od datuma. Što reče Drale, ta tehnologija se već koristi - nema potrebe da se čudite. nije mi nerealno, nama su za garažu sad izdali tag-ove one nalepnice male, dal je tipa 5cm sa 1,5cm dimenzija i zalepiš je kao nalepnicu saobraćajnu i snima te kamera kad prilaziš i otvara vrata. verovatno nije baš baš ista tehnologija u pitanju ali svašta evidentno može. On 12/4/2020 at 1:11 PM, Debeli said: pa ni meni nije jasno to za nalepnicu, meni je nalepe u servisu odmah posle tehničkog. mene (kad tih 7-10 dana kasnije registrujem :)) zapravo neće da puste dok ne nalepe oni nalepnicu na šoferku i prethodno skinu staru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 40 minutes ago, alfa said: Perica izgleda da nije isao ni na srpski bmk igraonica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 1 hour ago, mohr said: Samo 57 godina jbt,mislio sam da je blizu 70...RIP isto, gledam ove slike izgleda podbulo raspalo bukvalno kao da ima 70+ godina. inače trivia, ono dok je moglo da se leti i putuje, vidim ja džeja na aerodromu deluje kao da drema (a možda i ne drema, ne možeš da provališ dal su mu otvorene oči ili ne), sutradan čitam u novinama džej zaspao na aerodromu propustio let ... jbg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 "Ako zelite da budete bolji od drugih ljudi, ne smete raditi ono sto oni rade i ne smete ziveti onako kako oni zive" - Dusko Radovic Ako si rodjen u porodici koja ima restoran, kafic, zanatsku radnju ili neki random biznis kojoj mafija dolazi svakog prvog da uzme 50% reketa od onoga sto su zaradili u proslom mesecu, a ti odrastas u takvom okruzenju jelte, velika je verovatnoca da ces kad porastes misliti da je to normalno. Jer ako je tvoj cale placao ceo zivot svakog prvog ko si ti da mislis drugacije. Ako je mali Kinez od malih nogu hasao kucice i macice, da li bi ti to jednog dana usvojio kao difolt? Ono sto ti a i velika vecina potencira (kako ti kazes "nisi usamljen") je da je samo vase misljenje ispravno je LOL, i na zalost moracu da ti saopstim da si samo jedan obican bot programiran kao i svako drugi da radi po sistemu koji njima odgovara. Ne, nemam ni najmanju zelju da zivim u nekoj "evropskoj dobrostojecoj zemlji", ni najmanju. Mislio sam da imam pa sam ucio Norveski sa zeljom da zapalim za Norvesku ili Svedsku i polozio B2, a potom zapoceo pricu za med. tehnicara. Medjutim kako sam dobio priliku da posetim Oslo i Stavanger, a na drugoj strani Udevalu i Umeo skapirao sam da osim prirode, nemaju nista vise da mi ponude. Iako generalno ne volim guzve i ljude, Tajland i J. Koreja su mesta gde bih mogao da zivim. Prvenstveno zbog mentaliteta ljudi, a onda i svega ostalog. Nigde nisam rekao da kazne ne treba placati, vec je moje "crkli majci" bilo upuceno na pedersko uvodjenje merenja prosecne brzine na MV koja je prosla ispod radara. Slazem se da kazne treba placati, ali ono oko cega se ne slazem je da se one primenjuji selektivno. Tako jedan moron posle natezanja rakije i dinamicnom voznjom od 230 ubije 3 osobe, a da za to ne odgovara. Ili kad mu se naplatna rampa stvori ispred nosa pa slucajno ubije osobu. Sve je to moguce zbog botova poput tebe koji ne postavljaju pitanja vec razumeju sistem i imaju pravu predstavu kako on funkcionise i kako ne bi trebalo da funkcionise bez obzira ko je na vlasti. Ti si odabrao da zivis u Svedskoj i samim tim si se prihvatio njihovih zakona i propisa pa nemas nikakvo pravo da mi popujes kako ja treba da se ponasam u svojoj kuci. Ako sam ja clan porodice koja zivi u jednoj kuci, kuci gde su cevi dotrajale pa curi na sve strane, gde je instalacija radjena pa ostavljena sa otvorenim zicama i gde su svi prozori razbijeni a promaja duva na sve strane. Gde svakog meseca dam 50% svojih primanja kako bi se to saniralo i popravilo da bih mogao da imam normalan zivot i dom, ali i posle godina radova, nema nikakvog pomaka. Da bih sasvim slucajno saznao da je cale od moje kinte kupio 24 stana u Bugarskoj a keva napravila BNV. Noramlno da cu zatvoriti cesmu i prestati da placam. Svaki dan spavam u raspaloj sobi i niko od braca i sestara se ne buni jer im cale i keva gurnu neki dinar za auto ili fon... Odrobijao bih celu porodicu momentalno, ali ne moze kad su profesionalci poput tebe smislili sistem u kom mogu da prodju nekaznjeni. Izvini, ali ne mogu da te shvatim ozbiljno cim si napisao da se sistem u demokratiji menja glasanjem. Vidimo kako je USA uvodila demokratiju po svetu svih ovih godina, tako da su zemlje bukvalno eksplodirale od srece. Ili mozda bolji primer Brexita od 52:48 gde su tek posle 5godina i verovatno gomile lobiranja i gomile kesa ispod stola uspele da izadju a i to je pitanje kako. Ono oko cega bih se 100% slozio je Naravno sasvim legitimno resenje je promena lokacije ukoliko neko smatra da bi mu neki drugi sistem vise odgovarao. Opsirna je tema i steta je sto sagovornici ne vide dalje od stapa, ali boze moj, ceo zivot se uci. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 ogorčenje, Fatimire, ili lična iskustva nisu argument u ovakvim raspravama. ovde govorimo o načelima. 1 hour ago, alfa said: Perica izgleda da nije isao ni na srpski Nije ni meni, samo mislim da ce Kinezi to odraditi po lol crtezu, dok Francuzi nece. Mislim, moja prica je utemeljena po principu rekla-kazala, al mi iskreno ima smisla a i lik je gotivac koji je mnogo zgotivio Srbiju, mada kapiram da ni on sam ne zna sta se sve desava iza kulisa. svi bi sve gradili, ionako nisu njihove pare. što luđi projekat to bolje. da nacrtaju metro na stubovima od 200 metara, svi bi se otimali o projekat. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted December 6, 2020 Report Share Posted December 6, 2020 Znas sta je problem Drale, u bilu kakvu diskusiju da se upustis sa nekim niko nema argumenata, ali se postavljaju kao da su popili svo znanje ovog sveta. Ti si odmah na pocetku rekao da to nije tvoja materija i to postujem, ali onda dodju Zola i Hajli koji nemaju veze sa vezom i krenu da tripuju stvari samo zato sto eto isto kaci njih pa nek i komsiji crkne krava. Kazne su tu, prihvatio sam da tako funkcionise svet i placam ih jos od kad sam bio klinac. I poreze prihvatam, ali ne pod mafijaskim uslovima. Ono sto sam hteo da kazem je da 5 godina retroaktivno, 50% uz penziono i zdravstveno ova drzava od mene videti nece. A slicno bi trebali da razmisljaju i ostali FL. Pauzirao sam primanja i dok se ne iskristalise situacija ostace tako. Ako ostane na duze bice bas kako je Zola pomenuo, offshore firma i uzivanje na odredjenoj destinaciji uz probleme sa radnom/boravsinom dozvolom. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts