Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

3 hours ago, manson said:

Stigla nova Kona https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_nova_kona.pdf

Jake cene, mada sada je startni paket opreme čini mi se ono što je ranije bio neki srednji, ima realno sve što treba. Jedino ovaj izgled, spolja, meni se nešto baš i ne svidja.

Verovanto je Tucson bolja kupovina https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_novi_tucson.pdf

A tu je i i20 facelift https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_i20_fl.pdf

fejsliftovani i20 izgleda kao zgaženi limun.

tukson (!) je i dalje realno najbolja kupovina za te pare, osim da nije toliko grdan.

Meni je samo smešno što su Kona i i20 slična platforma, slično prostora unutra i to, a najjeftinija Kona je 6k evra skuplja od najskupljeg i20 😄 Doduše ima više opreme fakat ali opet 🙂 Tucson realno deluje kao znatno razumniji izbor a za slične novce praktično.

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pričah inače sa nekim likom iz Hjundai, pa ako on laže mene lažem i ja vas ofc (!) ali kaže da generalno sve statistike prodaje im kasne po godinu dana tj. prijave prodatih modela sad u 2023 su zapravo neki koji su plaćeni iz 2022 pa čekali isporuku itd te da je stvarna prodaja u 2023 kriminalno mala, tipa tri puta manja nego 2022.

a kad kaže to hjundai, mogu da mislim ovi ostali.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

malo uvek zanimljive statistike:

Od početka godine u Srbiju je uvezeno oko 90.000 polovnih automobila, mahom euro 3 i 4 norme, a više od 80 odsto čine vozila starija od 10 godina.

Ove podatke je danas izneo sekretar Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Boris Ćorović.

Prodaja novih automobila u Srbiji, u odnosu na prošlu godinu, porasla je za šest odsto, ali je ukupan broj i dalje manji za 16 odsto u odnosu na period pre pandemije kovida.

11 hours ago, Dule_smor said:

znaci jos par god i pravi trenutak da doteram naudija i prodam ga gazda Zokiju iz Guncata!

pa pošto inače najsporije usvajamo one Euro norme što se tiče uvoza, da 🙂

ono što je meni zanimljivo je da godišnje se uveze 100.000 automobila, plus ovo nešto novih što se proda, znači za deset godina imamo milion novih automobila kod nas (novih u smislu nisu bili prisutni u zemlji). Šta se događa sa starim? Značilo bi da svako ima po jedan auto u vlasništvu na nivou cele države ako nema tog "odliva".