Lucky Posted March 16 Report Share Posted March 16 kinezi gona kinez. jedino su omanuli jedno 15 godina po pitanju dizajn trenda. On 3/16/2025 at 2:41 PM, dovlagsi said: ovaj je bolja ponuda realno, ali i dalje EV kod nas neće zaživeti. Expand možda je bolja ponuda ali vidi na šta liči. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 16 Report Share Posted March 16 a jbg, koji je pa lep? Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 16 Report Share Posted March 16 On 3/16/2025 at 7:53 PM, dovlagsi said: a jbg, koji je pa lep? Expand EV ili Kinez ili oba? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 17 Report Share Posted March 17 pa oba :)) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 17 Report Share Posted March 17 On 3/17/2025 at 8:32 AM, dovlagsi said: pa oba :)) Expand lep kinez ev? pa ono, sam si pomenuo xiaomi, ne mogu da kažem da je loše dizajniran. ko zna šta još ima po kini što ni ne znamo da postoji a da je relativno korektno. ovi šlj brendovi što kod nas dolaze da budu jeftini EV svakako nisu relevantni u tom smislu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted March 17 Report Share Posted March 17 Prave sada automobile kao televizore, samo lupaju druge značke 🙂 da naručimo i ruromobil? 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 17 Report Share Posted March 17 On 3/17/2025 at 2:02 PM, Lucky said: lep kinez ev? Expand Ma oba su užas, to sam mislio, zbunio si me! 😁 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 18 Report Share Posted March 18 On 3/17/2025 at 2:39 PM, manson said: Prave sada automobile kao televizore, samo lupaju druge značke 🙂 da naručimo i ruromobil? 🙂 Expand ja sam za! nađi nam neke povoljne pa da poručimo! može za početak neki kao smart! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 19 Report Share Posted March 19 ajd izmislimo neki modularni ruromobil? fazon standardno je kao neki ev smart, a po potrebi možeš da ga povežeš sa još jednom kabinom koja ima i svoj dodatni motor 😁 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Monday at 01:58 PM Report Share Posted Monday at 01:58 PM uz današnje cene vozila možda bi trebalo promeniti četvorotočkaša! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Wednesday at 06:41 PM Report Share Posted Wednesday at 06:41 PM Da li mi preporučujete nekog "savetnika" za kupovinu auta? Žena bi da uzme C3, Klio ili Pežo za 3-5 hiljada €. Znam neke osnovne stvari da pogledam, ali pošto su to 15 godina stari automobili, cenim da bi me iskusno oko spasilo mnogo muke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killYg0r Posted Wednesday at 06:54 PM Popular Post Report Share Posted Wednesday at 06:54 PM Mi smo savetnici! 3-5k je veliki range inace, iako nama IT-evcima je to kusur, ali salu na stranu za 3k su bas smecarnici a za 5k vec moze nesto da se probere. Mada su opet lesine punoletne 😞 samo je to bitno da se ima u glavi kad se krece u potragu, da ne postoji savrsen auto. Dva saveta su po meni kljucna: 1. da se uradi izvestaj za auto (nemam procenat) da vidis makar da li su u startu slagali za kilometrazu i da li je lupan ozbiljno (ozbiljno = preko par k evra stete / neozbiljno = 500e ogrebao branik) 2. Da se proveri u servisu ili da imas majstora koji ide sa tobom pogleda/nakaci dijagnostiku ali nakon voznje od makar par minuta, jer kad resetuju sve greske, nece se upaliti dok se ne koristi vozilo! Previse je krseva, uvozimo otpad najveci iz evrope i prava je sreca ubosti nesto sto je stvarno odlicno. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted Wednesday at 07:38 PM Report Share Posted Wednesday at 07:38 PM ja bih samo dodao da ako vec zelis da krenes takvom rutom, da imas nekog iskusnijeg pored sebe, da bukvalno cimas ortake koji imaju ortake koji imaju ortake koji imaju ortaka mehanicara koji bi otisao sa tobom da to odradi i posle odete na pivo/rucak. ovo da ides u servis i trazis tako nesto je besmisleno, jer ako te ne zna, majstoru se jebe. takodje bih ti savetovao da za te pare (5k) pokazes zeni svemirca (auto) i onda kad se nalozi ja ti dam kontakt od coveka koji ih uvozi iz CH i ima svoj servis u rakovici 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted Wednesday at 09:09 PM Report Share Posted Wednesday at 09:09 PM On 3/26/2025 at 6:54 PM, killYg0r said: 1. da se uradi izvestaj za auto (nemam procenat) da vidis makar da li su u startu slagali za kilometrazu i da li je lupan ozbiljno (ozbiljno = preko par k evra stete / neozbiljno = 500e ogrebao branik) Expand Nema od toga nista, mislim u 99% slucajeva ti carvertcali nemaju info za toliko stara vozila, samo ce baciti pare. Ovo sto Reki kaze je pravi put, mislim da ides sa majstorom, ne za honda deo :DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted Thursday at 05:34 AM Popular Post Report Share Posted Thursday at 05:34 AM Ako te interesuje Dačija Stepway od drugog vlasnika, kupljena nova u Srbiji, javi da te spojim. Jeste Dačija ali sigurno nije lupana i nije lešina pobegla ispod prese u Evropi. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Thursday at 06:48 AM Report Share Posted Thursday at 06:48 AM (edited) On 3/26/2025 at 6:41 PM, cali said: Da li mi preporučujete nekog "savetnika" za kupovinu auta? Žena bi da uzme C3, Klio ili Pežo za 3-5 hiljada €. Znam neke osnovne stvari da pogledam, ali pošto su to 15 godina stari automobili, cenim da bi me iskusno oko spasilo mnogo muke. Expand Pošto je Kili već uleteo sa suštinom, a i Reki dopunio, ja samo imam da potpišem sve to, i dodam da razmotriš izbegavanje tako starih Citroena i Pežoa zbog muka koje u toj starosti redovno imaju sa elektronikom i suspenzijom. Nov ili ~5god/100kPRAVIH Pežo/Citroen podržavam maksimalno, ovako ne :D Razmotri Jarisa dvojku, to je savršeno žensko auto, ja ga vozim 4 godine :D, 2006to je, samo jurcaj mlađeg benzinca, onaj restajl 2009-2011. Honda svemirac je dobra, i Jazz, ako ti nije ružan - neverovatno pouzdan i praktičan. Ne znam može li pristojna Mazda da se uzme za te pare neka. Ne verujam na tako stare automobile i niže cene da ima smisla da angažuješ i plaćaš te stručnjake, ortak mehaničar/preprodavac sa dobrim okom i iskustvom da ga pretrese, možda provući kroz Car Vertical i/ili ovlašćeni servis da mu uradi neki osnovni pregled i iščita kilometražu i podatke šta ima. Edited Thursday at 01:05 PM by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted Thursday at 07:21 AM Popular Post Report Share Posted Thursday at 07:21 AM On 3/27/2025 at 5:34 AM, voodoo_ said: Ako te interesuje Dačija Stepway od drugog vlasnika, kupljena nova u Srbiji, javi da te spojim. Jeste Dačija ali sigurno nije lupana i nije lešina pobegla ispod prese u Evropi. Expand 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Thursday at 07:46 AM Report Share Posted Thursday at 07:46 AM On 3/26/2025 at 6:41 PM, cali said: Da li mi preporučujete nekog "savetnika" za kupovinu auta? Žena bi da uzme C3, Klio ili Pežo za 3-5 hiljada €. Znam neke osnovne stvari da pogledam, ali pošto su to 15 godina stari automobili, cenim da bi me iskusno oko spasilo mnogo muke. Expand kao što rekoše drugari, bez majstora koji je na neku preporuku/znaš ga itd ne bih se upuštao u kupovinu auta za 3k. eventualno što možda mogu da dopunim a nisu rekli je da ako imaš varijantu da uzimaš sa nekog placa i još ako je malo provereniji tj. "legalniji" možda ti bude blaga garancija u slučaju da se baš raspadne pa imaš koga da cimaš. ne znači da će da pomognu nužno ali makar imaš nešto. ovako od fizičkog lica kad uzmeš to je što je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Thursday at 08:16 AM Report Share Posted Thursday at 08:16 AM (edited) Hvala svima, izgleda da mi ne ginu drugari od drugara 😄 Civic i Stepway su previše, ali i Yaris i Jazz deluju kao super opcija u toj klasi. Samo da nađem preporuku i za majstora 😄 Edited Thursday at 08:17 AM by cali 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Thursday at 08:20 AM Report Share Posted Thursday at 08:20 AM ja imam lika koji meni radi smarta, kod njega sam već koliko imam smarta, on radi samo smartove, ali sa ortakom nekim imaju drugi servis gde rade forda. nije pežo i c3 i nemam pojma dal' hoće da ide da gleda kola, ali ako ne nađeš nekog drugog ti javi ako ti je zanimljivo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted Thursday at 08:21 AM Report Share Posted Thursday at 08:21 AM Jazz je proverena prica isto, ko moze da prihvati izgled auta. Ali ce raditi. Ovo sto Laki isto kaze je tacno da nazalost na kraju dana je bolja opcija juriti nekog ko je plac/firma, cist da bi imao da kazes od koga si kupio, a i da se izbegne neprijatnost trgovine sa fizickim licem... Svakako ti nece uvaziti ako nesto crkne, ali ono makar ako je u prvih mesec dana da mozes reklamiras nekome. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted Thursday at 10:13 AM Report Share Posted Thursday at 10:13 AM On 3/27/2025 at 8:16 AM, cali said: Hvala svima, izgleda da mi ne ginu drugari od drugara 😄 Civic i Stepway su previše, ali i Yaris i Jazz deluju kao super opcija u toj klasi. Samo da nađem preporuku i za majstora 😄 Expand Nemam nikog da preporučim naravno za to gledanje i sl ali bih rekao da je ta varijanta ukoliko možeš da nađeš neki auto koji ima kakvu-takvu iole poznatu istoriju mnogo veći faktor nego konkretan model. Tipa ovo što Vudu kaže Dacia, na stranu to šta ko mislio o brendu, da li se nekome sviđa unutrašnjost i sl, ali za takvo "utility" vozilo da imaš poznatu istoriju i da ti se uklapaju finsnsijski i drugi parametri je ogroman plus. S tim da naravno postoji ona opcija "žena nece Daciu" to potpuno razumem i ako je tako onda prosto nema pregovaranja. Kao što moja ima pik i na Daciu i na Škodu 😄 Ja sa ovim drugima nemam iskustva, ali smo mi recimo prodali ženinog Clia IV 2015. godište pred Novu godinu za 6500 (doduše isto rođaci, preko veze) i mogu da kažem da je Clio vrlo kul autić, lako se održava i sve to. Taj smo mi recimo uzeli 2020. sa placa uvoz i Švajcarske, tako da je potpuno suprotno ovome što sam iznad rekao, ali samo kao preko nekog lika u Renou proverili da ima neku smislenu servisnu istoriju, mada je meni ipak neki utisak da je auto bio iz rent-a-cara. Sto samo po sebi nije ništa strašno, sasvim je ok ispao na kraju. 1 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Thursday at 11:41 AM Report Share Posted Thursday at 11:41 AM (edited) On 3/27/2025 at 8:16 AM, cali said: Hvala svima, izgleda da mi ne ginu drugari od drugara 😄 Civic i Stepway su previše, ali i Yaris i Jazz deluju kao super opcija u toj klasi. Samo da nađem preporuku i za majstora 😄 Expand Ako kreneš put Japanaca, za Toyotu imam mega predobro iskustvo sa ovlašćenim servisom u Bogatiću - don't laugh :D - (provera auta-(za moj iz 2006. su odmah izvukli koliko je vraćena km), tehnički+plus registracija, i jedna sitna popravka u vezi sa protokomerom, ali nije bio protokomer, koju su rešili i lako i jeftino, a ja sebi MNOGO SVE iskomplikovao što nisam odmah njima otišao). Oni tako neki ssitem rada i cene imaju između ful ovlašćenog i malo po narodski, ne kenjaju za sitnice na tehničkom previše, ja sam veoma zadovoljan, mada nije da imam iskustvo kako je u nekom ovlašćenom u BG pa da mogu da uporedim :D Imam i ortaka što rastura svašta japansko, cimaj ako nešto zatreba od delova :D Dobar je i Auris iz te generacije, 1.6 benzin ili 1.4 D4D (dizel je bolji stari model, kao moj, euro 3 bez DPF, a benzinac je, logično, bolji u restajlingu i što mlađi), - ali to je već klasa Golfa ili svemirca, a ne baš mali gradski ženski auto. Edited Thursday at 11:57 AM by millanče 2 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killYg0r Posted Thursday at 12:45 PM Popular Post Report Share Posted Thursday at 12:45 PM Jos jedna bitna stavka, koju se nadam da su ljudi vec naucili, ali vredi ponoviti: Ne verujte fizickim servisnim knjizicama. Falsifikuju se lagano. Cak i da pise da je uradjen "veliki servis" i da je placen juce i dalje ne treba verovati da je stvarno tako. Desava se i da odrade parcijalno, tipa zamenili samo komponente koje su vidljive okom kad se otvori hauba. Cak i kad seljaci preprodavci uvezu auto, i kao odrade mali servis ni to im ne treba verovati da je uradjeno kako treba. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts