Lucky Posted yesterday at 08:24 PM Report Share Posted yesterday at 08:24 PM 28 minutes ago, absolute said: Ja vozim od 1996., kad sam napunio 18. godina. Do neke 2010-11 nisam ni znao da postoje zimske gume 😄 Jeste bilo malo problemčića povremeno, al sa laganom vožnjom sve se to da srediti 🙂 ima i tu nečega, ali verovatno i do širine guma, ono tanke one gume na kecu i jugu nisu iste kao ove nove modernije... ali na primer znam da smo devedesetih često išli u neke goste kod prijatelja nekih tamo bukvalno prekoputa osnovne škole nikola tesla u rakovici. i sad ko je tamo zna one dve ulice što imaju, jedna ide gore jedna dole, i sad ova što ide gore je dosta strma posle lakat krivine, a njima gajba baš na toj krivini. i dođe zima i bukvalno nijedan auto ne može da se uzvere uzbrdo svi se vrate nazad - i to u najboljem slučaju bez udaranja negde. kapiram da je zato što niko nije imao zimske gume. verujem da sad kad bismo došli na isto mesto vratili bi se nazad samo ovi sa letnjim, ko ima normalne zimske verovatno normalno i prođe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted yesterday at 09:48 PM Report Share Posted yesterday at 09:48 PM @Lucky teško će naći dobar polovan auto u Njemačke povoljno, oni često visoko precenjuju dobre polovne stvari, najčešći način kako kod nas završe polovni povoljni automobili je tako što su bili lupani, ili vraćeni sa 470 na 170k, ili neki drugi veliki kvar za koji se tamo ne isplati popravka po radnom satu, a ovaj što ga uzme će smandrljati već nešto da drži vodu dok se ne proda. @Dule_smor ključno je da poslušaš onaj deo zwerkovog saveta, gde ti se to ne isplati na sitno, već samo ako imaš nekog ko će taj auto ovde ful koristiti i odgovorno održavati dok te nema, i da se ne posvađate jednom zbog toga :) Preporučujem Auris i Yaris benzince, dizel je dobar ovaj stariji sto ja imam, noviji mogu da zezaju kao i svi drugi noviji dizeli, a ti verovatno ne bi kupovao nesto starije od ~2009, znači bolje benzin. Civic, Accord, čak i Jazz je odličan auto ako se traži kompaktan, i ako ti nije preružan :) Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 14 hours ago Report Share Posted 14 hours ago 10 hours ago, millanče said: @Lucky teško će naći dobar polovan auto u Njemačke povoljno, oni često visoko precenjuju dobre polovne stvari, najčešći način kako kod nas završe polovni povoljni automobili je tako što su bili lupani, ili vraćeni sa 470 na 170k, ili neki drugi veliki kvar za koji se tamo ne isplati popravka po radnom satu, a ovaj što ga uzme će smandrljati već nešto da drži vodu dok se ne proda. onda iz švice! tamo valjda moraju da prolaze one provere i ne mogu da se prodaju tek tako 🙂 a za ovo nisam znao, samo razmišljam bukvalno veće tržište, veća ponuda, niže cene, gledam taj osnovni ekonomski princip. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted 14 hours ago Report Share Posted 14 hours ago 11 hours ago, Lucky said: 12 hours ago, absolute said: ima i tu nečega, ali verovatno i do širine guma, ono tanke one gume na kecu i jugu nisu iste kao ove nove modernije... Niti su tadašnje gume bile čisto letnje kao danas, na primer nekada široko korišćeni Tigar TG 621 Ima i lamele za sneg i kanale za kišu, a smesa pitaj Boga kakva je, verovatno ono što su matorci zvali M+S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted 13 hours ago Report Share Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, Lucky said: onda iz švice! tamo valjda moraju da prolaze one provere i ne mogu da se prodaju tek tako 🙂 a za ovo nisam znao, samo razmišljam bukvalno veće tržište, veća ponuda, niže cene, gledam taj osnovni ekonomski princip. U suštini si ti možda pre u pravu sada, zbog tog novog momenta želje za otarašavanjem SUS vozila, pre svega dizela, malo sam smetnuo sa uma taj faktor. Ovo što sam ja napsiao je možda više neka odlschool istina koja je bila ful validna do pre nekoliko godina. Od cene koju bi ti tada prosečan Nemac zatražio za proverno dobar, očuvan, održavan auto kome je prvi vlasnik i ima stvarnih ~120k bi ti se verovatno okrenulo u glavi :D Totalni mit je da su oni olako i jeftino bili spremni da prodaju takva svoja vozila. Edited 13 hours ago by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted 13 hours ago Report Share Posted 13 hours ago 59 minutes ago, voodoo_ said: Niti su tadašnje gume bile čisto letnje kao danas, na primer nekada široko korišćeni Tigar TG 621 Ima i lamele za sneg i kanale za kišu, a smesa pitaj Boga kakva je, verovatno ono što su matorci zvali M+S Znaci, sad su prevaranti smislili nacin da maznu jos para, pa su umesto normalne gume krenuli da prave krdzave koje moras menjati. Kakvi lopovi i prevaranti. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago 16 minutes ago, absolute said: Znaci, sad su prevaranti smislili nacin da maznu jos para, pa su umesto normalne gume krenuli da prave krdzave koje moras menjati. Kakvi lopovi i prevaranti. pa kapiram da tu ima dosta istine. tj. krenuli su da prave gume "za leto" i za "zimu" jer ove "letnje" po zimi nisu funkcionalne a ove zimske leti se "tope" pa ne valjaju ni te 🙂 i onda naravno sve to ubacili u zakon da moraš da ih imaš 🙂 32 minutes ago, millanče said: U suštini si ti možda pre u pravu sada, zbog tog novog momenta želje za otarašavanjem SUS vozila, pre svega dizela, malo sam smetnuo sa uma taj faktor. Ovo što sam ja napsiao je možda više neka odlschool istina koja je bila ful validna do pre nekoliko godina. Od cene koju bi ti tada prosečan Nemac zatražio za proverno dobar, očuvan, održavan auto kome je prvi vlasnik i ima stvarnih ~120k bi ti se verovatno okrenulo u glavi 😄 Totalni mit je da su oni olako i jeftino bili spremni da prodaju takva svoja vozila. ne znam, kažem, nisam baš toliko u tome možda apsolutno nisam u pravu tj. da je pre veća istina ova tvoja nego ova moja 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted 12 hours ago Report Share Posted 12 hours ago (edited) 16 minutes ago, Lucky said: pa kapiram da tu ima dosta istine. tj. krenuli su da prave gume "za leto" i za "zimu" jer ove "letnje" po zimi nisu funkcionalne a ove zimske leti se "tope" pa ne valjaju ni te 🙂 i onda naravno sve to ubacili u zakon da moraš da ih imaš 🙂 ne znam, kažem, nisam baš toliko u tome možda apsolutno nisam u pravu tj. da je pre veća istina ova tvoja nego ova moja 🙂 pa pre 4-5 + godina bih odgovorno tvrdio da je moje tačno, ali danas je možda i lapo-lapo da naletiš i na Nemca koji traži 9k eura za korsicu 1.2 iz 2013. sa 150k na satu, a i na onog kome je ok 2.5k eura za takvo nešto jer ser žuri da prelazi na EV :D Ajde možda 60-40% jebaga :D Ja samo konkretno 2021. preronjao hiljade oglasa tamo gore i shvatio ovo, slično zaključio gledajući i ogalse za telefone i laptopove, na kraju od svega samo našao Huawei Mate 40 pro relativno povoljno od nekog Srbin-Hrvatica para koji se posvađali, pa jedan razbili, pa pomirili, pa kupili drugi, pa shvatili da im ne odgovara što nema Google i ja to našao na oglasima, i otkupio povoljno :D Edited 12 hours ago by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Zwerko Posted 12 hours ago Popular Post Report Share Posted 12 hours ago Naravno da Nemci ne prodaju svoje privatne automobile bud zašto, pa oni su veće stekare od nas :) ali imaš gomilu automobila koji i ne dođu u oglase već se prodaju iz firmi, sa lizinga i slično na aukcijama i onda se tu skupe ovi naši preprodavci, Turci, Bugari i ostala ekipa i otkupljuju ih. I to su automobili koji su često dosta prešli ali su uglavnom i ok održavani. E sad to za vraćanje kilometraze postoji kao neki prekršaj u Nemačkoj ali se ona ne vraća tamo, on se tamo kupi sa regularnih 300k km, ali kad prođe kroz portal u Šapcu se vrati na 100k km, i bude Nov Nov Nov, vozila baba do pijace :) 2 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts