Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

28 minutes ago, absolute said:

Ja vozim od 1996., kad sam napunio 18. godina. Do neke 2010-11 nisam ni znao da postoje zimske gume 😄

Jeste bilo malo problemčića povremeno, al sa laganom vožnjom sve se to da srediti 🙂

ima i tu nečega, ali verovatno i do širine guma, ono tanke one gume na kecu i jugu nisu iste kao ove nove modernije...

ali na primer znam da smo devedesetih često išli u neke goste kod prijatelja nekih tamo bukvalno prekoputa osnovne škole nikola tesla u rakovici. i sad ko je tamo zna one dve ulice što imaju, jedna ide gore jedna dole, i sad ova što ide gore je dosta strma posle lakat krivine, a njima gajba baš na toj krivini.

i dođe zima i bukvalno nijedan auto ne može da se uzvere uzbrdo svi se vrate nazad - i to u najboljem slučaju bez udaranja negde. kapiram da je zato što niko nije imao zimske gume.

verujem da sad kad bismo došli na isto mesto vratili bi se nazad samo ovi sa letnjim, ko ima normalne zimske verovatno normalno i prođe.

@Lucky teško će naći dobar polovan auto u Njemačke povoljno, oni često visoko precenjuju dobre polovne stvari, najčešći način kako kod nas završe polovni povoljni automobili je tako što su bili lupani, ili vraćeni sa 470 na 170k, ili neki drugi veliki kvar za koji se tamo ne isplati popravka po radnom satu, a ovaj što ga uzme će smandrljati već nešto da drži vodu dok se ne proda. 

@Dule_smor ključno je da poslušaš onaj deo zwerkovog saveta, gde ti se to ne isplati na sitno, već samo ako imaš nekog ko će taj auto ovde ful koristiti i odgovorno održavati dok te nema, i da se ne posvađate jednom zbog toga :) Preporučujem Auris i Yaris benzince, dizel je dobar ovaj stariji sto ja imam, noviji mogu da zezaju kao i svi drugi noviji dizeli, a ti verovatno ne bi kupovao nesto starije od ~2009, znači bolje benzin. Civic, Accord, čak i Jazz je odličan auto ako se traži kompaktan, i ako ti nije preružan :) 

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

10 hours ago, millanče said:

@Lucky teško će naći dobar polovan auto u Njemačke povoljno, oni često visoko precenjuju dobre polovne stvari, najčešći način kako kod nas završe polovni povoljni automobili je tako što su bili lupani, ili vraćeni sa 470 na 170k, ili neki drugi veliki kvar za koji se tamo ne isplati popravka po radnom satu, a ovaj što ga uzme će smandrljati već nešto da drži vodu dok se ne proda. 

onda iz švice! tamo valjda moraju da prolaze one provere i ne mogu da se prodaju tek tako 🙂

a za ovo nisam znao, samo razmišljam bukvalno veće tržište, veća ponuda, niže cene, gledam taj osnovni ekonomski princip.

11 hours ago, Lucky said:
12 hours ago, absolute said:

ima i tu nečega, ali verovatno i do širine guma, ono tanke one gume na kecu i jugu nisu iste kao ove nove modernije...

Niti su tadašnje gume bile čisto letnje kao danas, na primer nekada široko korišćeni Tigar TG 621

image.jpeg.42fbf0a55aa97c168f97ac1dbca17163.jpeg

Ima i lamele za sneg i kanale za kišu, a smesa pitaj Boga kakva je, verovatno ono što su matorci zvali M+S

1 hour ago, Lucky said:

onda iz švice! tamo valjda moraju da prolaze one provere i ne mogu da se prodaju tek tako 🙂

a za ovo nisam znao, samo razmišljam bukvalno veće tržište, veća ponuda, niže cene, gledam taj osnovni ekonomski princip.

U suštini si ti možda pre u pravu sada, zbog tog novog momenta želje za otarašavanjem SUS vozila, pre svega dizela, malo sam smetnuo sa uma taj faktor. Ovo što sam ja napsiao je možda više neka odlschool istina koja je bila ful validna do pre nekoliko godina. Od cene koju bi ti tada prosečan Nemac zatražio za proverno dobar, očuvan, održavan auto kome je prvi vlasnik i ima stvarnih ~120k bi ti se verovatno okrenulo u glavi :D Totalni mit je da su oni olako i jeftino bili spremni da  prodaju takva svoja vozila.

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

59 minutes ago, voodoo_ said:

Niti su tadašnje gume bile čisto letnje kao danas, na primer nekada široko korišćeni Tigar TG 621

image.jpeg.42fbf0a55aa97c168f97ac1dbca17163.jpeg

Ima i lamele za sneg i kanale za kišu, a smesa pitaj Boga kakva je, verovatno ono što su matorci zvali M+S

Znaci, sad su prevaranti smislili nacin da maznu jos para, pa su umesto normalne gume krenuli da prave krdzave koje moras menjati.

Kakvi lopovi i prevaranti.

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom