Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

Ne znam tacno, moguce da je jeftinije za kes. Trazili smo odmah u startu ponudu za rent posto ce se tako finansirati, a oni imaju svoj sistem finansiranja. Dobili smo i ponudu za vozilo bez senzora i cena je 11.490 (racunaj da je boja oko 400 pa ti to dodje na tih 11.000).  Ovo sam gledao za ortaka i  ispalo je najbolje od svega sto smo nasli. Primera radi Fabia u ovoj opremi ga izadje 700 eura skuplja .

Edited by pirun

To ti je jedna od najzajebanijih kategorija oko koje se svi lome, nema tu lakog odgovora a ima dosta dobrih autica. Gledati sta je najbolja ponuda u tom trenutku u smislu akcije, uslova i sl. Ja bih malu prednost dao Fiesti u odnosu na ostale jer se za relativno male pare dobija simpatičan i pouzdan autic, nije slucajno najprodavaniji posle Golfa vec nekoliko godina zaredom.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Motori su skoro svi isti u toj klasi 1.2 benzin, sem vratolomija poput 1.0 trocilindrasa.

To je mozda bilo pre par godina, sad ima tu i razlika, pre svega zbog malih turbo benzinaca. Vecina fakat ima u osnovnoj ponudi 1.2 atmosferski benzinac, ali na primer WV polo je osnovni 1.0 trocilidndras atmosferski, dok je 1.2 TSI, tj turbo, kao i na ovoj Ibici koju je Pirun pomenuo. S druge strane 1.25 Fiesta atmosferski je osnovni model, ali je svakako bolji 1.0 Ecoboost, tj turbo. Ista situacija i s Klijom na primer. 

Edit: Skoro su svi u osnovnoj opremi plasticno govno, zato je ova ponuda koju je Pirun rekao dobra jer je visi paket opreme. Tako neke kombinacije treba juriti. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Mislio sam konkretno na kvalitetniju plastiku i detalje u enterijeru da auto izgleda dosta bolje unutra. Konkretno recimo za Fiestu imas i stavku za prvi sledeci nivo opreme "- instrument tabla više serije", pa onda kozne rucice menjaca i volan, pa sve tako dalje dok ne dodjes do najviseg paketa opreme. Jedini koji unutra iole pristojno izgleda a da nije od ovih skroz premium vozila tipa Audi ili Mini je Polo, u osnovnom paketu opreme je sasvim pristojan ali opet nije isti utisak kao kada sednes u full opremljenog. 

S limarijom ne znam u cemu bi bio problem... 

Heghlu'meH QaQ jajvam